Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Éva.Mária

30 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A Holt-Marost Szeged a 19. századi folyószabályozásnak köszönheti. Az utókornak örökül maradt az Újszegeden át kanyargó Holt-Maros. Egy napsütötte őszi délelőttön sétát tettünk a folyó kevésbé felkapott és ismert szakaszán, ahol minden lépés után a természet csodáival találkoztunk.Csend, nyugalom,…..
A legismertebb balkonvirágokat, mint a muskátli, a petúnia és a begónia, nem tudom megunni. Ezekből minden tavasszal vásárolok, mert tudom, hogy biztosan szépek lesznek, nem érhet meglepetés,  ha megfelelően gondozom őket.   A vásárlástól a beültetésig A virág kiválasztásán is sok múlik. Csak…..
Egyre jobban várjuk, hogy a tavasz csodái megjelenjenek, hiszen az idén hosszúra nyúlt a tél. Ilyen csoda a kora tavasszal nyíló magnólia, vagy más néven liliomfa. Míg a kisebb kertekbe a cserje nagyságú magnóliát telepíthetjük, amelyik nem nő túl nagyra, a magasra növő magnólia fa inkább parkokba,…..
Fotó@: Irimiás Marcell Amikor a hosszú téli hónapokon arról álmodozunk, hogy az idén milyen lesz a kertünk, elsősorban színekben gondolkozunk. Ha a kék és a lila színű virágokat örökzöldekkel társítjuk, igazán elegáns kertet varázsolhatunk. E két szín kedvelőinek összegyűjtöttünk néhány közismert,…..
Éva.Mária 2017.02.11 09:25:11
  Mit tehetünk a kertünkért tél végén, hogy egész évben szép legyen? Tavasszal is lehet hagymásokat ültetni, vagy csak az őszi ültetés a sikeres? Milyen növényeket kell lemosó permetezésben részesíteni, és egyáltalán ősszel, vagy tavasszal jó-e ezt elvégezni? Mikor ültessek fákat, és mikor…..
  A legszebb lakás is üres virágok nélkül. A választék nagy, mi néhány népszerű és mutatós szobanövényt mutatunk be, amelyek gondozása egyszerű. Korallvirág (Kalanchoe) Az egyik legkorábbi tavaszi szobanövény, amely változatos színekben, a sárga, a piros, a rózsaszín különböző árnyalataiban,…..
Világszerte több tízmillió embert érint  a nálunk lisztérzékenységként ismert cöliákia (coeliakia) vagy gluténérzékenység. Összegyűjtöttük az alapvető tudnivalókat erről a táplálkozási problémáról. 1. Miért ennyire fontos ez a téma? Azért, mert a cöliakia (gluténérzékenység, lisztérzékenység) a…..
Éva.Mária 2016.10.28 09:43:58
Nincs az a kert, amit egy idő után ne kellene megújítani. Az évek során szemünk hozzászokik a látványához akkor is, ha az már nem olyan mutatós, mint amikor kialakítottuk. Mindenhol szükség lehet kisebb vagy nagyobb változtatásra, amelyre már a téli hónapokban fel lehet készülni, megtervezve a…..
A kertészkedők a tél végi hónapokban is találnak tennivalót, ha az időjárás engedi. Ilyenkor előkészíthetjük kertünket a következő tavaszra. Bár a téli kertnek is megvannak a maga szépségei, különösen, ha hótakaró borítja és fehérek a fák és a bokrok ágai, mégis ilyenkor már alig várjuk a tavaszt.…..
Bármely évszakban elkészíthető ez a látványos málnatorta, amely többféle táplálkozási problémára ad választ. A gluténtól, tejfehérjétől, laktóztól, tojástól, szójától mentes desszert fantasztikusan finom, és gyorsan elkészül. A tésztáját mézzel édesítettük, ami egyúttal a tojást is pótolja. Előző…..
A március az első tavaszi virágok hónapja. Az álomszép krókuszok hagymáját ősszel érdemes a földbe tenni, hogy tavasszal ilyen szépek legyenek. Vékony, csíkos, zöld levelei már tél végén megjelennek, az első meleg napsütés pedig gyönyörű virágait is előcsalja. Élénksárga, halványlila vagy fehér…..
A mák, a banán és a mandula egy desszertben mindig nyerő, különösen, ha a sütemény egyszerre glutén-, tej- és tojásmentes. A recept a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.A hozzávalók vásárlásakor mindig ellenőrizzétek annak összetételét. Gluténérzékenyek csak olyan…..
Éva.Mária 2015.02.26 14:11:07
:)
Bemutatunk 9 mutatós virágzó cserjét, fát, amit érdemes a kertünkbe telepíteni. Vérszilva (Prunus cerasifera) Egyszerű és csodálatos díszfa. A vérszilvák a cseresznyeszilva vörös levelű változatai. Tavasszal halvány rózsaszín virágaival, a tél beálltáig bordó leveleivel díszít. Nagyon gyorsan nő,…..
A szép környezet kialakítása hosszú folyamat, de jó tervezéssel, és megfelelő növények kiválasztásával azonnali sikert is elérhetünk. Ahhoz adunk segítséget, hogyan tervezzünk meg egy új pihenőkertet.Ha egy új ház köré szeretnénk megálmodni a környezetet, vagy egy régi, de üres területet kell…..
Számos gyógynövényünk közül a négy legnépszerűbb segít a betegségek megelőzésében, vagy kiegészíti az orvosi kezelést. Ősztől tavaszig az influenza leküzdésében is hatásosak. Csipkebogyó A C-vitamin felfedezése óta megbecsült gyógynövényünk lett a csipkerózsa (vadrózsa: Rosa canina) vörös termése,…..
Ilyen lesz tavasszal a kerted, ha ősszel elülteted a virághagymákat! A legtöbb tavasszal, nyár elején nyíló hagymás virágot ősszel kell elültetni ahhoz, hogy a következő évben virágozzon. Csak jó minőségű virághagymát vásároljunk, ha azt akarjuk, hogy szép virágot hozzon. A megvásárolt hagymát…..
Tombol a nyár, örülünk a melegnek és a napsütésnek, de néha a jóból is megárt a sok. Az átlagosnál magasabb hőmérséklet és az erős UV sugárzás ellen védekeznünk kell. Különösen a legkisebbeket kell óvnunk, de a felnőttek is kerüljék lehetőség szerint a tűző napot a déli és a kora délutáni…..
Ha mediterrán hangulatot szeretnénk kertünkben, teraszunkon, erkélyünkön, ültessünk leandert! Kora nyártól késő őszig virágzik fehér, sárga, rózsaszín, pink, lilás-bordó színekben.   1. Ültessük át! Ha készen vásárolunk leandert, számíthatunk rá, hogy pár hét alatt kinövi azt a virágcserepet,…..
Lassan itt az ideje, hogy megtervezzük, mi kerüljön a virágládákba. Bátran kísérletezzünk új virágokkal, új összeállításokkal, ehhez adunk most segítséget. Fotó: sxc.hu 1. Virágládák Vegyük elő a virágládákat, és alaposan mossuk le, szárítsuk ki a napon. Ha nagyon kopott, törött, elszíneződött,…..
Az évek során szemünk hozzászokik a kert látványához, akkor is, ha az már nem olyan szép, mint amikor kialakítottuk. Minden kertnek szüksége van egy nagy átalakításra, amelyre már a téli hónapokban fel kell készülni, meg kell tervezni a teendőket. A régi kert átalakítása könnyebb is, meg nehezebb…..
A térkő a kert része A térkövek elhelyezése átgondolt tervezést igényel. A praktikus szempontok mellett vegyük figyelembe, hogy a térkő díszít is. Döntsük el, hogy kertünket a geometrikus formákra, vagy a lágyan ívelő vonalakra építjük. Mindkettő nagyon szép, de ültetésnél is követni kell ezt a…..
Virágom, kertem Ázsiai boglárka 2014.01.28 13:07:44
A csodálatos színekben pompázó ázsiai boglárka nem hiányozhat a kertünkből. Meleg tavaszi napokon érdemes beszerezni a már virágzó kifejlett példányokat, hogy azonnal szemet gyönyörködtető díszei legyenek kertünknek. Ez a gumós növény fehér, sárga, narancssárga, piros, rózsaszín dupla virágjával a…..
Virágok, kertek, természet A dió 2014.01.24 15:25:20
Aki nyáron kellemes, árnyékos kertet szeretne, télen pedig finom csemegét, az ültessen diófát.  Szélesen elterülő lombsátra páratlan, mert a legnagyobb forróságban is véd az égető napsugarak ellen. Helye van a pihenőkertekben, hiszen lombja alatt pihenő, beszélgető helyeket lehet kialakítani. Enyhe,…..
Melyik az a virág, amelynek kora tavasszal nem tudunk ellenállni, és akkor is megvesszük, ha még nem tudjuk, hová fogjuk ültetni? Ez az árvácska! Nem véletlen, hogy ennyire népszerű, hiszen pompás virágai tavasztó őszig virágoznak, és enyhe teleken is gyönyörködtetnek bennünket. Ha már elkezdtük…..
A téli kertnek is megvannak a maga szépségei, különösen, ha hótakaró borítja, és fehérek a fák és a bokrok ágai. A  tél előcsalogatta a hóvirágot, és gyönyörködhetünk a vörösre színeződött kecskerágóban, az egész télen nyíló hangafélékben, a most is virágzó árvácskában, a trombitafolyondár lilára…..