Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mya_

13 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Még egy példa, mely alátámasztja azon teóriámat, mely szerint "ha az 'orchestra' szó szerepel az előadó nevében, az mar rossz zene nem lehet". ..
Zenebuziknál bizonyos időközönként visszatérő többnyire gyors lefolyasú betegség azaz úgynevezett "zeneundor" alakult ki nálam az utóbbi hetekben. A kór általában évente egyszer, néha kétszer üti fel a fejét azt követően, hogy elveszítem a kontrollt és a napom…..
mya_ 2011.09.18 23:55:34
@gyurmapok: Ajj, mazlista. nekem meg nem volt szerencsem buliban hallani. :(
Ha a tegnapi post "tizennyolcaskarikát" kapott, a mai simán kiérdemel egy “epilepsziáskarikát”.   Amennyiben a mai bejegyzésem elnyerte a kedves hallgató/olvasó tetszését, és látása is visszatért a videó megnézése előtti eredeti állapotába,…..
 A göteborgi illetőségű popot elektronikával ötvöző Little Dragonról idén februárban már esett szó blogunkban  és igaz végighallgattam, sőt tetszésnyilvánítás kifejezéseképpen még egy “lájkkal” is elláttam akkor ‘half nelson’ kollega…..
Előre is elnézést kérek azoktól akiknek nehezen megy az ébredés így hétfőn reggel. Ők talán jobb ha majd csak este, otthon, munka után hallgatják meg a mai egyzenénket. Az ilyen ambient-dub témák sokkal jobban passzolnak a kanapéba-süppedéshez, mint a szorgos munkakezdéshez,…..
mya_ 2011.08.05 03:05:39
Egy kedves barátom mutatta a minap ezt a zenét, melyet azok közé sorolok be, amik vissza tudják adni a hitemet és érdeklődésemet a régen imádott, de néhány éve fokozatosan egyre inkább mellékvágányra került elektronikus muzsika mint kategória iránt. Azóta napi három-négyszer…..
 Hálát adok az égnek, hogy szokásomtól eltérően ezúttal nem késtem el és még épp időben megérkeztem a hétfői koncert helyszínére,  ahol az est bemelegítéséről egy manchesteri duó, a számomra addig szinte teljesen ismeretlen Ghosting Season gondoskodott. Ha kihagyom,…..
Hetek óta tervezgettem, hogy ma megosztom veletek egyik viszonylag friss kedvencemet, már a poszt szövege is összeállt a fejemben nagyjából, azonban tegnap, szokásos éjjeli elfoglaltságom (a.k.a. zene utáni kutatás) közepette felfigyeltem valamire, aminek sikerült…..
  Aaron Jerome azaz művésznevén SBTRKT végre megalkotta és július 27-én piacra is dobta élete első stúdióalbumát a londoni Young Turks kiadó gondozásában (mellesleg ennél a kiadónál jelentette meg a The xx is nagy sikerű első és eddigi egyetlen LP-jét). Kérem szépen,…..
Amon Tobin nevével életemben először akkor találkoztam, amikor úgy 2005 tájékán egy kedves barátom felhívta a figyelmem az El Cargo című szerzeményre, ami már az első hallgatás során szó szerint letaglózott. Olyannyira, hogy újra és újra muszáj voltam benyomni azt a bizonyos…..
  Mai főhősünk hangját ismerhetitek a One More Time-ból, most kiderül, hogy zeneíróként is megállja-e a helyét. ..
 - Már megint hervadtra ittam magam! - állapította meg Zoárd, és kibontotta az újabb üveg viszkit. Szombat délelőtt volt, kint az utcán a verebek sütkéreztek a betonon, némelyikük önmagát illegette-billegette, szájában a pocsolyából felkapott, szarrá ázott szotyihéjjal,…..
mya_ 2011.03.28 16:20:13
 A klasszikus zene és a techno ötvözésének ötlete nem újkeletű elképzelés. Hallhattunk már erről 2005-ben, amikor is a detroiti techno-legenda Jeff Mills fogta magát és szövetkezett Thomas Roussel francia zeneszerzővel és annak 80 tagú szimfónikus zenekarával, majd…..
Henrik szolgáltatta a kellemes reggeli ébresztőt, én az ebéd utáni szunyókálásból most ébredtek szemeiből kivánnám kiűzni az álmot a következő bő 9 percben. Hangerő-szabályzót kéretik feltekerni a maximumig!      ..
  Ezúttal a kanadai énekesnő, dalszerző Leslie Feist 2007-ben megjelent, szám szerint harmadik, The Reminder címet viselő albumán szereplő 'Honey honey' című melankolikus szerzemény  remixére esett a választásom. A remixet nem más, mint a hazánkban manapság igencsak…..
 Február 21-én éjjel csak nagyon nehezen jött álom a szememre. Caribou koncertre voltam hivatalos másnap este. Igaz, nem ez volt az első, mégis ugyanaz az izgatottság kerített hatalmába, mint pár hónappal ezelőtt, amikor Dan Snaith és zenekara a városban koncertezett. A…..
mya_ 2011.03.03 15:39:41
@D-moll Hill: es elarulom, hogy a trekkek egyenkent leszedhetoek soundcloudrol, egyelore ingyen ;)
Le sem tagadhatnám, hatalmas megtiszteltetésként ért, amikor október tájékán megkaptam a lehetőséget, hogy posztoljak az egyzene blogba. Első bejegyzésként mindenképpen valami különlegessel akartam meglepni a blog kedves olvasóit, éppen ezért - bár szabadidőm nagy részét…..