Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tompa Tamás

11 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Moszikám, a legnagyobb nagyrabecsüléssel és fájdalommal vagyunk most mi itt. Amúgy meg ezt a posztot a fene se gondolta volna, hogy valaha meg kell írni. Kivagyunk nagyon, ez az igazság. És nagyon szeretünk téged.  Ja, és akartam amúgy írni, hogy nagyon fasza lett a seoblog új…..
Tompa Tamás 2012.09.07 10:38:58
Nem fogytunk ki az ötletekből, sőt. Az elmúlt fél évben folyamatosan gyűjtögettük az új ötlet-kezdeményeket és egyre többször merült fel a kérdés, mi lesz velük? Végül arra jutottunk, hogy rászánunk egy hétvégét a 3 legjobb ötlet kidolgozására, új fejezetet nyitunk a…..
Szerdán előadást tartottunk a budapesti mobilpikniken. Egy kifejezetten jó hangulatú, színvonalas szakmai esemény volt. Muszáj néhány szót először magáról a rendezvényről mondanom: A rendezők nagyon lelkesek és ügyesek, ezúton is gratula nekik! Profi volt az…..
Egyik kedvenc és régóta használt appom a Sound Grenade, amivel mindig sikerül feldobnom az iroda hangulatát és 5 mp-en belül magamra haragítanom a többieket (akik mivel már 5 és fél éve dolgoznak velem, igen jó kiképzést kaptak, így nehezen stresszelhetőek, de ezt még Ők sem…..
A Colabs-ban tartott előadása után, még a gépe indulása előtt beugrott hozzánk Patrick Vlaskovits, a The Entrepreneur´s Guide to Customer Development for Tech Startups című könyv társszerzője. Patrick rendkívül segítőkész és közvetlen volt, mesélt a kinti…..
Idén nyáron megszületett bennünk az elhatározás, hogy újragondoljuk a munkaeszközeinket. Sokat fejlődtünk módszertani szinten, változtattunk a folyamatainkon, de mindezt szoftveresen lekövetni nehezebb feladat. Az agilis módszertanokat legjobban kiszolgáló szoftver megtalálása nem…..
 A budapest.rb (Budapest Ruby Meetup) szervezőivel azt találtuk ki, hogy egy kicsit kibővítjük az előadók körét - meghívunk olyan külföldi fejlesztőket a meetup-ra, akiktől biztosan mindenki szívesen meghallgatna egy érdekes előadást vagy kérdezne valamit.A technika…..
DiNa blog Mobilizálódás 2011.04.04 13:00:00
Idei első céges képzésünk címe a következő volt:  Mobil alkalmazás fejlesztés (iphone, android) A képzést Göbölös Zoli tartotta, akit még Java/J2EE korszakából ismerek, de ma már inkább az Objective-C a kedvence, többet közt az Outdoor app fejlesztője.   Az oktatás…..
DiNa blog Ruby on Rails deployment 2011.01.21 11:15:00
A Budapest.rb Meetup tegnapi találkozóján a Rails deployment-ről tartottam egy hosszabb előadást + beszélgetést. Volt szó többek közt azokról az eszközökről, amivel automatizálhatjuk és egyszerűsíthetjük a telepítés / release-elés folyamatát (Bundler, Capistrano, Rake, stb.),…..
DiNa blog Karácsonyi ruby meetup 2010.12.14 10:49:00
A decemberi ruby meetup egy igazi karácsonyi ünnepi alkalom lesz! A szokásos előadások helyett evésre, ivásra, beszélgetésre jövünk össze. A meetup sok új taggal bővült mostanában, és szeretnénk, ha kicsit jobban ismernénk egymást. Így egy beszélgetős, pultozós decemberi…..
DiNa blog Meetup hírek decemberben 2010.12.05 20:38:00
Voltunk New Tech + Webisztán mikulás meetup-on, ami egy nagyon jól sikerült, teltházas rendezvény lett (elvileg 400, de szerintem több emberrel), jól éreztük magunkat. Több ismerős is tartott előadást, de sajnos a felvételek még nem elérhetőek. Egyértelműen a kupon és a…..
Tompa Tamás 2010.12.06 13:20:59
@akocsis: A jelszavak az én értelmezésemben azt jelentik, hogy az agile alliance szeretné megtalálni azokat a tagokat, akik segíteni tudják az egyesület működését, és ehhez új embereket is várnak.
Az agilis eszméket kishazánkban kell terjeszteni, mert sok céghez még nem jutottak el. Edukálni tréningeken, konferenciákon és szakmai rendezvényeken lehet.
DiNa blog Agile meetup november 2010.11.17 21:32:00
Múlt héten újabb szakmai eseményen vettünk részt, a Budapest Agile Group meetup-ján. A rendezvény Openspace formában került lebonyolításra, ami nagyon tetszett, még témát is javasoltam, és nagyon jó kis beszélgetések alakultak ki. A szervező csapatról röviden annyit,…..
DiNa blog budapest.rb október 2010.10.24 17:13:00
A budapest.rb (Budapest Ruby Meetup) szeptemberi újjáéledésén felbuzdulva vittünk egy előadást a múlt heti alkalomra. Az előadás anyaga innen is elérhető: “Agilis és extrém ruby”, valamint ebben a bejegyzésben megpróbálom a meetup-on kialakult beszélgetés /…..