Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mathifou

8 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Konyha nyári számának fő témája a Balaton. A laphoz mellékleteként megjelent a Balaton 2013 Gasztronómiai útikalauz, amely 170 Balaton körüli vendéglátóhelyet, borászatot, termelőt, pékséget, piacot, sok egyebet tartalmaz. A kiadvány beharangozója szerint a kiadvány…..
A magamfajta megöregedett gimnazista különös élménnyel fogadja mikor újból iskolapadba kell ülnie. A reggeli megérkezéskor a pedellus a kapuban várja a diákokat, megdorgál ha elkésem. Még szerencse hogy elfelejtették az ellenőrzőt kiosztani, így abba nem tud beleírni. A…..
Máltára érkezve az egyik legnagyobb élmény a tömegközlekedés eszközparkja. Máshól nosztalgia járatként vadászni kell az itt általánosan rendszerben tartott 40 – 50 éves buszokat, amik kitűnő állapotban vannak. Amikor felszálltam az első járatra a meglepetés nem maradt…..
Az ide érkező csak nagyon kivételes esetben vállalja, hogy az otthon izzadságosan megszerzett jogosítványát hasznosítsa. A közlekedésben itt erősen alkalmazzák a természetes kiválasztódás logikáját. A szűk utcákon a szabályok csak tájékoztató jellegűek, mert mindenki…..
Megérkezésem estéjén 6 körül asztalhoz ültünk. Éppen belekezdtem egy gasztronómiai kompozíció megszelídítésébe, amikor egy az ablakokat megrengető robbanás hallatszott. Azután pedig egy szőnyeg bombázást megszégyenítő robbanás sorozat indult. Már éppen készültem a…..
Mrs Johsephine nagyon jól főz és nagyon pedáns rendet tart. Reggelente mire felébredünk a reggeli az asztalon ÉÉÉÉÉÉÉS tízórai csomag szendviccsel és gyümölccsel. Nem is tudom talán húsz éve kaptam „uzsicsomagot”. Egy praktikum is belefér csomagba. A tízórai…..
Négy hét Máltán A szobatárs 2007.08.09 13:29:00
Szobatársam egy sziciliai srác Pietro. Arcberendezkedése belevág a helyi karakterbe, de életvitele felrúg minden berögzült sztereotípiát. Először is mindig élére vasalt mackónadrágban jár, ami mellett a szintén élére vasalt a póló alá atlétatrikót vesz fel. Naponta ötször…..
Négy hét Máltán Host family 2007.08.09 13:28:00
A repülőtérről házhoz szállítottak ahol már várt Mrs Johsepine egy igen kedves háziasszony. Az ideiglenes otthonomba belépve egy trópusi gazdag család tiszta díszes házába találtam magam. A berendezés nekem egy kicsit giccses, de ezen a környéken a kultúrához tartoznak a…..
A repülőből kilépve hamisítatlan dél mediterrán helyen érezhettem magam. Fülledt meleg levegő vett körül némi porral vegyítve. Először igen kellemetlen de hamar hozzászokik az ember. Repülőtér belseje nem túl nagy de meglepően tiszta. Vendéglátóim a mediterrán pontosságot…..