Regisztráció Blogot indítok
Adatok
randomuser1

2 bejegyzést írt és 4759 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örökség Most van itt az ideje... 2020.03.27 07:43:50
Most van itt az ideje, ebben a világjárványban, hogy a tényleg globalizálttá vált világban újraszabályozzuk az emberiség javainak elosztását. Most van itt az ideje, hogy a szupergazdagok szuper vagyonát szuper progresszívan megadóztassuk. Ezt nem is lehet másként, csak globálisan, hogy többé ne…..
Dínófőnök pragmatikusan osztályozza a projektvezetőket, és tudja is, mi a baj velük...
randomuser1 2019.11.17 22:15:30
Nőnek születtél, és ha szerencséd van, még szerettek is. Ha még nagyobb, akkor elfogadtad magadat, sőt te is szeretted. Aztán mégiscsak utolér a fogyasztói társadalom, mégiscsak kikerülsz a védelmező burkodból, és ha akarod, ha nem, meg kell alkotnod saját magadat. Ez a mai totális torzulásban…..
Az ember ösztönösen kíváncsi, és ez a tulajdonság a szomszédi viszonyokban nagyon jól tetten érhető: ha egy szűkebb közösségben mondunk valamit, beszélünk valamiről, az információ könnyen átkerülhet illetéktelen személyekhez is, kíváncsi szomszédjaink vagy társaságunk révén. Ám amíg ezek az…..
Van itt nagyobb zsidó dilemma, mint a viccben szereplő ingyen disznóhús. Hazudnék, ha azt mondom nem érdekel a politika. Nagyon is érdekel. Bevallom azonban, hogy az önkormányzati választások nem hoznak igazán lázba. Tudom, tudom, fontos, de valahogy mégsem szokott megmozgatni. No, persze mindig…..
randomuser1 2019.09.26 21:18:29
Véget ért az #autómentesaugusztus nevű kezdeményezés. A látszólag teljesen eredménytelen kezdeményezést sokkoló gyűjteménnyel zárjuk. A képeket elnézve nehéz lenne azt mondani, hogy Budapest olyan hely, ahol egyformán kellemes és biztonságos a közlekedés bármilyen járművel, vagy akár gyalog. Mindent…..
Gyakran csodálkozunk azon, hogy egy olyan nagy termetű állat, mint a panda, kizárólag növényevő. Kínai és ausztrál biológusok most megfejtették a rejtélyt. A Current Biology-ban megjelent tanulmányukban azt írják, hogy a bambuszból biztosítják napi táplálékuk 50%-át, mint a farkasok a húsból, és ez…..
Kis nemzet vagyunk és jelenleg nem tartozunk a világ sorsát és főbb folyamatait alapvetően befolyásoló jelentős, nagy országok közé (még ha néha ezzel is áltatjuk magunkat). Ugyanakkor sok tekintetben igenis okkal lehetünk büszkék, hiszen évezredes történelmi múltunk, gazdag kultúránk, számtalan…..
Képmutató Chernobyl - KRITIKA 2019.06.24 19:00:00
A hazugságok ára nem a hazugokat terhelik. A huszadik század minden szempontból az emberiség történetének az egyik legsúlyosabb évszázada volt, gondoljunk akár a két világháborúra; a hidegháborúra, melynek során a világ két legnagyobb hatalma majdhogynem véget vetett az emberiség jövőjének. Ám a…..
  Az Európai parlamenti választások eredményének ismeretében persze már teljesen mindegy, hogy 344.512 vagy 344.513 szavazatot kapott a párt. Megvan 2 képviselői hely. Gratulálok nekik! Mégis fontosnak gondolom leírni, hogy lett a szám vége 512.  Szeretnék és igyekszem tudatos szavazó lenni, aki…..
"Hamarosan az EU dönteni fog egy nagyon fontos kérdésben ami szó szerint mindenkinek az életére hatással lesz." Borzasztó idegesítő, hogy télen délután ötkor már sötétben kell lemennem a pályára edzeni, hogy ha négykor hazaérek az iskolából, már nem tudok elmenni sétálni vagy bringázni egyet…..
Noam Chomsky ebben a könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy megválaszolja a kérdést: miféle teremtmények vagyunk? Illetve nem, megválaszolni nem tudja. De kétségtelen, hogy képes szélesíteni a nézőpontunkat. Én például sosem gondoltam, hogy a nyelv - bármelyik nyelv és mindegyik nyelv,…..
 A magyar nép meghatározó része megerősítette, hogy nem akar köztársaságban élni, továbbá legitimálta a Moszkva és Peking irányába tett fordulatot. Győztünk – jelentette ki Orbán Viktor április 8-án, nem sokkal éjfél előtt, miután hosszú órák érthetetlen várakozása után – ami a számítógépes…..
A kiváló rendezői munka az ország orbáni, minden eddiginél baljósabb kettéosztásának lett hordozója a pártállam március 15-ei ünnepsége révén. Aki már ismeri a címbeli minősítés eredetét, tudja, hogy nem olyan sértő, mint amilyennek elsőre látszik. Legalábbis nem úgy sértő, ahogyan gondolhatja,…..
Mielőtt 2030-ra (aztán 2170-re) aztán tényleg mi lennénk Európa motorja -- esetleg még a németek --, jegyezzük meg csendben, hogy Orbán világa visszatérően és kivétel nélkül kudarcot vall mindenhol, ahol versenyben mutatkozik meg a legjobb -- az agyondotált látványsportoktól kezdve általában az…..
randomuser1 2018.01.21 19:19:00
@nemecsekerno_007: ebben mind egyetértünk.
én azt gondolnám, a fidesz eddigi ügyködéséből kiindulva, ha jólszituált középosztálybeli vagy, jobb ellátást fogsz kapni a jövőben, mint mások, de fennáll az esélye annak, h a társadalom alsóbb részének már nem jut semmi, ami viszont nem igazán fér bele az én világképembe.
randomuser1 2018.01.21 19:23:03
@Halál kamionja mindenkit elgázol: á, ez túl liberális lenne, hagyjuk a vonatos részt, kezdjük rögtön a dunás fejezettel!
randomuser1 2018.01.21 19:31:05
@taga20: á, jószándékú gyerek, csak szart se ért a környezetvédelemhez!
 A nyugati támadások az orosz lakosság többségének elszántságát, Putyin melletti kiállását erősítik. Az egész el lett szúrva. Az európai parlamenti képviselők – köztük mindenekelőtt a lengyelek és a baltikumiak – az orosz propagandának az EU-országokra való hatásáról nyilatkoztatták ki…..
randomuser1 2018.01.21 15:01:46
@Kavkaz: nyilván nem összeegyeztethető, ezért is vergődik a nyugat, hoz hibás, kevéssé célravezető intézkedéseket.
Oroszország ellen egyféleképpen lehet harcolni.
Erősíteni kéne a turizmust, egy átlag nyugati állampolgárnak egy rövid orosz aranygyűrű kirándulás adna tíz év RT immunitást...
randomuser1 2018.01.21 15:34:20
@Kavkaz: igen, sok embernek felnyitná a szemét, bár tömeges áttelepülések réme azért nem fenyeget, a legtöbb ember pont azt szereti, amibe kiskorában szocializálták.
randomuser1 2018.01.21 16:15:12
@bjutiful: fordítva értettem, több ember kéne oroszországba látogasson, h személyesen lássa az orosz világot, ne csak a propagandatévé szemszögéből.
A hévizi dolog, nos, igen, de a nyugatra látogató turisták jórésze kontraszelektált újgazdag csürhe, az átlag orosz azért teljesen civilizált.
Arról már írtam, hogy másfél évig dolgoztam a Közigazgatási- és Igazságügyi Minisztériumban 2011 végéig, és ebből a másfélből volt egy nagyjából fél éves időszak, amikor rendesen be is voltam jelentve (méghozzá oda, ahol ténylegesen dolgoztam - ezekről a könyvemben részletesen írtam, most nem térnék…..
randomuser1 2018.01.21 11:26:52
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: mert ha a létező, sőt, megkockáztatnám, kielégítően működő rendszerre ráhúzunk egy öncélú, csak állami szférára vonatkozó alkalmazotti bérszámfejtési struktúrát, mindezt lekezeljük az összes társult állami és magánszervnél, nemmelékesen megváltoztatjuk a jogi és könyvelési szabályokat, ez költségcsökkentő hatással lesz az államháztartásra, akár fejlesztési, vagy üzemeltetési vonatkozásban, sőt, feltehetően mindkettőben. Nemmellékesen a hibalehetőséget is drasztikusan csökkenti.
randomuser1 2018.01.21 13:04:13
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: á, mi olyat sose csinálnánk, csak bizonyos paraméterek mentén devnullra küldjük.
BEKIÁLTÁS Átverték Gorbacsovot 2018.01.10 13:25:22
Nyilvánossá vált, hogy az amerikai és a német vezetők megígérték: a NATO nem terjeszkedik Kelet felé. Eddig is tudtuk, de a George Washington University Nemzetbiztonsági Archívumban (National Security Archive – NSA) az elmúlt év végén felszabadított amerikai, szovjet, német, brit és francia…..
Az internet világába, vagy a lakásának magányába bezárt-bezárkózott tömegembert gyakorlatilag nem lehet meggyőzni észérvekkel, amit még mindig nem ért az ellenzék. Nem gondolom, hogy a magyarországi választók többségét mozgósítani lehet az ilyen és ehhez hasonló kijelentésekkel: egy fasisztoid…..
Bizonyára minden autót vezető személy számára ismerős a helyzet, mikor a minket hátráltató, párhuzamos parkolásban ügyetlenkedő, vagy épp az agresszíven, hátulról nyomuló, majd hirtelen előző személy autójába kíváncsian benézünk. Ki ő? Bárkit is látunk ott, legtöbbször a "Tipikus nő!" vagy "Tipikus…..
sörfigyelő Heuréka 2017.12.08 11:47:38
Illat: telt, édes Hab: sűrű, krémes Szín: arany  Update! Mostanában teljesen megváltozott és feljött a hazai lager elitjébe, azaz jobbat nem nagyon készítenek idehaza. Minimum a 7/10 jár neki.  Már a boltban is látszódott, hogy a lagerből fogy kevesebb a Crafted For Lidl sörök közül. Mivel most…..
Orbán Viktor agya - mint mostanában oly sokszor - ismét ledobta a bicikliláncot. A diaszpóra-konferencia, vagy mi fene óta már mindenki tudja, hogy szerinte, ha valakit támadnak, az a tisztelet jele. Szórakozol, Viktor? A Fidesz-főnök szerint az, hogy a világ boldogabbik fele a bénító döbbenet…..
randomuser1 2017.11.14 08:32:00
@Jakab.gipsz: hát, én is ezt mondtam, de végül is mindegy....
randomuser1 2017.11.14 08:35:16
@1ghost: de most komolyan, te kire fox szavazni jövőre és milyen döntések mentén?
randomuser1 2017.11.14 08:58:28
@de let e ...: én a kamunikációs stratégiájáról írtam, hogy a valóságban mit csinál, az tökre más dolog, a célközönségének egyre rosszabb az életkilátása, de limitált képességei birtokában ezt nem érti, jövőre ugyanúgy behúzza az ikszet és húz egyet a nadrágszíjon is..
de legalább boldog, mert kommunikálnak vele, levélben kérik a véleményét arról, amit a plakátról tudott meg.