Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jandera

0 bejegyzést írt és 672 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kapásból úgy válaszolnánk a címben föltett kérdésre, hogy 19. Annyi, ahány megye. Igen ám, csakhogy amit a formális logika sugall, az nem föltétlenül felel meg a valóságnak. Abból ugyanis, hogy 19 megye van az országban, az is következhet, hogy több is meg kevesebb napilap is lehet. Volt idő, amikor…..
Már egy két hónapja írom a válaszokat arra a bejegyzésemre érkezett kommentekre, ami bár nem ebből a célból íródott, de végül a feltétel nélküli alapjövedelem mellett tette le a voksát. Az érvelésem a következő volt: felesleges a fizetést munkához kötni, mivel a munkáért kapott fizetésnek nincs sok…..
jandera 2020.06.11 20:21:52
@Mimimi: Jelenleg is van alapjövedelem (amiért nem kell megdolgozni ), csak erősen differenciált. Némelyeknek nagyon kevés, másoknak esetleg milliárdok.
Fészbukoznak, és sok embert érnek el. Az igazságügyi miniszter tiltakozott egy brüsszelita támadás ellen, és verssort idézett Petőfitől: „Az idő igaz,/ s eldönti, ami nem az.” Vagyis az Orbán-kormány intézkedését az idő majd kiforogja, és igazolja. A volt MSZP-elnök egy vidéki színházigazgató lánya.…..
jandera 2020.05.23 08:37:14
@DFK: Hogy te mekkora barom vagy!!!
  A Biblia szexuálerkölcsre vonatkozó legismertebb törvénye a tízparancsolat egyik pontja: ne törj házasságot parancsa, melyet, tévesen szoktak „ne paráználkodjnak” fordítani, bár valójában ez a konkrét parancsolat a más feleségével való szexuális együttlét tilalma. Már ez a parancs is elég…..
jandera 2020.05.08 17:09:02
@apro_marosan_petergabor:
Ha jól sejtem, a 10 parancsolatot képtelenek voltak megjegyezni. Kőbe vésték, nehogy ejhagyják, a köveket ládában tárolták. Még sincsenek meg...
jandera 2020.05.08 17:10:11
@midnightcoder2: Biztos, hogy kimaradt???
A Fidesz számára életbevágóan fontos lett a felhatalmazási törvény, mert előre látható, hogy a járvány először alig kezelhető egészségügyi vészhelyzetet idéz elő, ami majd éhséglázadással fenyegető szociális katasztrófát, vele párhuzamosan gazdasági-pénzügyi összeomlást és végül olyan politikai…..
jandera 2020.03.28 19:54:06
@szárny: "Remélem, a szerzőnek egy nyugodtabb időszakban bíróság előtt kell felelnie ezért a cikkért. És kívánom mindannyiunknak, hogy igazságos ítélet szülessen."
Teljes mértékben egyetértek, de nem csak a szerzőnek!!!
jandera 2020.03.28 20:05:05
@ulpius66: Teljesen ésszerű Orbán viselkedése. A járványt nem sok kormány fogja túlélni, függetlenül attól, hogy jól kezelték -e a helyzetet.
Még azt sem tartom kizártnak, hogy ennek a világrendnek ( Únió, USA, globalizáció, technokrácia, demokráciák, stb. ) kampó.
Orbán megpróbál túlélni, átmenteni a hatalmát, ami igazánmegengedhető, hisz mindenki ezt csinálja.
A pártok támogatottsága nemsokára lényegtelen lesz.
Nagyot fordult a világ két hét leforgása alatt. Amit akkor sokan médiahisztinek gondoltak, de a megfontoltabb véleményalkotók is egy komoly, de jól kezelhető problémaként beszéltek róla, mára súlyos következményekkel járó, mindenkitől fegyelmezett erőfeszítéseket igénylő válsághelyzetté nőtte ki…..
jandera 2020.03.16 00:19:51
A
  Ma március 15-öt írunk és én 2 hónapja még poénkodtam a koronavírussal. Ha valaki tüsszentett egyet az irodában, akkor röhögve kiáltottam oda neki, hogy „Korona, menj haza!”. A többiek is röhögtek. 3 hete még bőszen olvasgattam az Olaszországban élő magyar orvosoktól érkező Facebookon…..
  "Képzelj el egy kevésbé zsúfolt várost! Amit megtehetsz érte: sterilizáltasd magad!" - olvasható egy pár napja kikerült londoni óriásplakáton. Szimpla kis provokációról lehet szó, hiszen úgy tűnik, mindössze ez az egy példány árválkodik, nincs körbetapétázva a brit főváros. Magáról a plakátról az…..
Mindenki szereti a sós ropogós rágcsálnivalókat. Nem győzzük venni a boltit, de az tele lehet egészségtelen anyagokkal és elég drága is. Készítsünk hát házilag, nagyon egyszerű módon - egyúttal a kimaradt sajt, tejföl is méltó felhasználásra kerül. Nem vagyok nagy sütögető - a blogban is…..
jandera 2019.11.06 17:53:35
Sok fideszes módszert ismertünk meg eddig a különböző választási kampányokban, ám a mostani önkormányzati voksolás előtt a kormánypárt a legrosszabb pártállami időket idéző eszközöktől sem riad vissza. Nehéz eldönteni, ez annak köszönhető-e, hogy erősen tartanak a választás végkimenetelétől, esetleg…..
Írországba étkezésem előtt nem igazán gondolkodtam el a helyiek nyelvi szokásain. Azt tudtam, hogy angolul beszélnek, bár a kormányzat kínkeservesen küzd a mostanra anyanyelvi szinten gyakorlatilag kipusztult, de bennszülött gael nyelv megmentése érdekében - nem igazán nagy sikerrel.   Hallottam…..
jandera 2019.08.23 16:07:08
jandera 2019.08.24 16:19:11
@Liping: Csak vicceltem óje
fáymiklós Mi a frász az az uff? 2019.08.21 07:42:06
Mocsári Károly mondta, hogy szerinte ki nem találom, hogyan kell kimondani a zongorista Stephen Hough nevét. Sztíven… kezdtem ravaszul, jól tudva, hogy nem ez a kérdés. Aff – fejezte be Mocsári, szóval, hogy ezt a betűhalmazt így kell hangra változtatni. Annyit mindenesetre elért, hogy azóta sem…..
jandera 2019.08.23 08:16:56
Uff
A Coca-Cola lekaparja a plakátait, Toroczkai kólát löttyint a betonra, a sajtóban és a közösségi médiában mindenki nyilatkozgat a családvédelemről, meg a buzikról. Virágkorát élik az alternatív megállapítások: az a nő, aki élvezi az anális szexet, annak meleg lesz a gyermeke, az a nő, aki teherbe…..
jandera 2019.08.10 22:54:21
@math0: A tudomány jelenlegi állása szerint ugyanis nem lehet kizárni, hogy a gyerek pszichoszexuális fejlődését megzavarja az, ha a szülei azonos neműek."

A statisztika mást mutat. A homoszexuálisok aránya legnagyobb a sportolóknál, az egyházaknál, a fegyveres testületeknél, a művészek kozott. Nagyjából ebben a sorrendben.
Ha van érdemi haszna a történelmi események jubileumának, az a lehetőség, hogy újra beszédtémává tegyük azokat. Ilyenkor kínálkozik a legjobb alkalom, hogy kiemeljük a jelentőségüket, megmagyarázzuk hatásukat a jelenünkre vagy éppen ellenkezőleg, átértékeljük a múlt történéseit. A Holdra szállás…..
jandera 2019.08.05 16:31:14
@MAXVAL bircaman közíró:
A háttérhatalom terjeszti a holdas kontókról azt, hogy a cél az ugazi titok rejtése, pedig az ugazi titkok rejtik azokat a konteókat, amit a háttérhatalom terjeszt, az igazi leplezése céljából! :)))))
jandera 2019.08.05 17:21:44
@MAXVAL bircaman közíró: Megette! Baszki ez tényleg megette!
Forrás: Viitala / Lännen Media Silja Az elmúlt két hétben a magyar kormányzati kommunikáció és csatolt elemei új ellenséget találtak maguknak. Finnország egyszerre könnyü és nehéz célpont. Könnyü célpont, mert választási rendszere révén mindig koalíciós kormányai vannak, amelyekböl csak nagy ritkán…..
jandera 2019.08.01 16:03:43
@6.Lenin: Most ebbe a gépezetbe Orbán is beállt, még nagyobb eredményességgel.
Még. Pedig már minden voltam ebben az országban a szépkislányon kívül… Pufajkás, komcsi, áruló, és mert nem a propagandából szedem a gondolataim: a nácit is vágták már a fejemhez, ha épp a másik oldalt dicsőítettem érdemei szerint! Most azonban majdnem megdicsértek! Jó, csak közvetve, de azért…..
jandera 2019.07.17 17:19:27
@DFK: A Tiszta szívvel után nehéz indokolni, mitől része a magyar kultúrának József Attila.
jandera 2019.07.17 18:05:42
@DFK: József Attila komcsi volt.
Mire cseréljem a magyart? Azt nem szokás cserélgetni! Esetleg magyarra cserélnek, mint Petrovics ->Petőfi. Amúgy az is komcsi globalista ( "Föltámadott a tenger, A népek tengere;" ).
Igazi ballibsi!
Most költöztettek a szomszédunkba 14 migráncsot egy lakásba.
EZ IS INDULATírás.
Pár hete országunk nagyjai egymás után mondtak akkora ökörségeket, amelybe csoda, hogy az ezeréves haza nem remegett bele. Kezdte Kövér Laca, a Párt ideológusa. Igaz, ő nem egyszeri baromságmondásra ragadtatta magát, neki munkaköri kötelessége folyamatosan hülyének lenni, mert ezzel nyugtatja meg a…..
jandera 2019.06.25 09:36:12
@MAXVAL bircaman közíró:
Írtad:

Mi lenne egy ballib győzelem esetében:
- radikális bércsökkentés,(megtörtént, a minimálbéresek adóját 15% -ra emelték)
- magyar tulajdon eladása olcsón idegen tőkéseknek,(megtörtént, annyi különbséggel, hogy a magyar köztulajdont ingyen adták magyar tőkéseknek)
- totális privatizáció,(jelenleg a legnagyobb egy kézben lévő földbírtok cca. akkora, mint anno a három legnagyobb családé összesen)
- homokpropaganda iskolákban,(ilyenről nem tudok, de nem is érdekel, amíg az én gyerekemet békénhagyják)
- egyházak elnyomása,(Horn kötötte először az egyezményt Vatikánnal.Jelenleg a kormány határozza meg, mi lehet egyház)
- bólogatás Brüsszelnek,(ilyen van most, persze erről nem ír a NER sajtó)
- oktatás átadása Soroséknak,(oktatás eltörlése zajlik)
- amerikai megszálló csapatok behívása.(már itt vannak...)
  "Tarlós István főpolgármester azt mondta, a felüljáró városképi szempontból rendkívül csúnya, ezért kell elbontani." Tényleg nem szép. Vasbeton. Hámlik a bőre. ***Viszont segít az alatta elmenő autóknak, hogy ne kelljen megvárniuk a rajta átmenő autókat. Kikből…..
jandera 2019.06.15 13:22:33
@Indriq: "mert ő mindenhez ért". Mindenhez is!
jandera 2019.06.15 19:26:43
@ember100: :)))
A CEU és az MTA kivégzése után most egy jóval kisebb, ám igen jelentős tudományos intézmény felszámolása következik. Az Orbán rezsim az 56-os Intézetet pusztítja el. Méghozzá durván, megalázóan és kegyetlenül. Kérdés, mi lesz az itt gyűjtött történeti életút interjúk sorsa. Odaadják e készítői a…..
A nyolcadik, befejező évad után egyértelműen kijelenthető, hogy hatalmas siker már nyolc esztendeje George R. R. Martin különleges regénye (A tűz és jég dala) és az abból készített, HBO által "megrendelt" sorozat, David Benioff és D. B. Weiss rendezésében. Címe: Trónok harca. A sokszereplős,…..
jandera 2019.05.23 22:34:08
@Pour le Mérite: Nem, nem a jók győztek!
A győztesek írják a történelmet, és természetesen magukat jónak tartják.
jandera 2019.05.23 23:12:10
@Pour le Mérite: Én személy szerint nem szurkoltam volna nekik, de 30 millió német igen. Viszont, ha esetleg Hitler és a nácik győztek volna, most őket tanítanák az iskolában "jónak", és aki nem értene vele egyet, az lenne a rossz.
Aki próbált már megegyezni valaki mással egy viszonylag komplex gondolat igazságában (vegyük ezt, hogy "jó dolog a vasárnap délutánokat cukrászdában tölteni", vagy hogy "John Rawls igazságosságelméletének legfontosabb episztemikus forrása Bodin csalódása az arisztoteliánus erénytanban"), az pontosan…..
jandera 2019.05.05 13:17:42
@Boycie: Jelenleg a nagyon elkötelezett (szerintem szélsőségesen gondolkodó és nem feltétlenül okos) szavazók az országos választásokon határozzák meg hogy kik vezessék az országot.
  Bár a cím a Jelenések könyvéből való, jómagam nem ott találtam rá, hanem még egy annál is szörnyűbb műben, Tóth Tihamér A tiszta férfiúság című munkájában. Nem mai darabról van szó, ez a borzalom - mely tizenhat nyelvre lefordítva komoly nemzetközi karriert futott be - kereken száz évvel ezelőtt…..
jandera 2019.05.03 06:55:19
@MAXVAL bircaman közíró: Szerintem neked ép lelked van, pedig az egyetlen dolog az életben, ami jó, de nem drága, nem hízlal, és nem káros az egészségre, az a paráználkodás.
Lendületes ifjú koromban bizony előfordult, hogy egy lány nem úgy ült az ölembe, ahogy azt szerettem volna. Akkor még nem is sejtettem, hogy ezzel a lelkemet akarja megvédeni, pedig milyen jó kapaszkodó lett volna! ( Közben persze egy másik srác lelkét gyalulta szorgalmasan, remélem azóta elkárhoztak :)))
Az atomerőművek meglehetősen ritkán robbannak fel - nyugtat meg minket az atomenergetikai szakember. Néha azért mégis megtörténik - vágjuk rá mi. Megtörtént Cseljabinszkban, Csernobilban, Fukusimában, és van még tucatnyi hely a világon, ahol bármikor történhet atomkatasztrófa. A…..
A döbbenet képei. Alighanem mindenkit a monitorok elé szögezett a lángoló templom, a világ egyik legikonikusabb épületének szívszorító küzdelme a pusztító tűzzel. Nagyon sok és köztük majd több okos elemzés jelenik majd meg arról, mi mindent jelentenek ezek a sokkoló képsorok az európai, tágabban a…..
jandera 2019.04.17 17:10:24
@MAXVAL bircaman közíró: Igazad van, tényleg eretnekség amit a pápa csinál. Érdemben csökkenteni tudta az egyháznál rég jól bevált lopásokat, pedofíliát, kirekesztést.
Az, hogy ilyen ocsmányságok ellenére a Vatikán élt és virágzott 2 évezreden keresztül, a lagnagyobb bizonyíték volt isten létére. Isten segítsége nélkül a jónép már régen széjjelrúgta volna a papok seggét.
Ez a pápa kikezdte a hitemet: lehet, hogy becsületesen is fennmaradhat a katolikus egyház?
jandera 2019.04.17 19:39:08
@MAXVAL bircaman közíró: Isten igéje főnév :)
Egyébként egy erkölcsileg makulátlan, becsületesen, nemileg tiszta, igazmondó pap, aki Isten igéjét megmásítja jobb, mert - egy csúf életet élő, korrupt, pedofil-homokos, hazudós pap, aki egyébként Isten igéjét közvetítő papnak normális ember nem hisz.