Regisztráció Blogot indítok
Adatok
huta9020

0 bejegyzést írt és 667 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen ritkán fordul elő, hogy a NER végsőkig lojális szavazógépei kormánypárti frakciói belekötnek Orbán Viktor elhatározásába. Néha van egy színjáték, amelyben a miniszterelnök kifejti, hogy felvetése mindössze egy javaslat, amiről az OGY képviselői hivatottak dönteni, vagy…..
Az EVA megszüntetésének politikai története önmagában is izgalmas volt az egymással vitatkozó kormánypárti szereplők nyilatkozataitól. Igazi nagy üggyé, már most számtalan publicisztikát és blogbejegyzést ihlető történetté azonban nem ettől vált. Egy olyan adózási mód…..
  Leültem egy iskolaigazgató-helyettessel, és átbeszéltük az új közoktatási törvény tervezetét (A Nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciója). Ha nem is átfogó jelleggel, de összeszedtünk pár problémás részt, amelyek feleslegesen keseríthetik meg mind a…..
Blablának látszott az egész. És most, több száz évvel keletkezése után, a 75 000 karakter értelmes szöveggé állt össze. Az úgynevezett Copiale Titkosírás 105 megsárgult lapjára nagyon gondosan absztrakt szimbólumokkal és latin, valamint görög betűkkel rejtjeles szöveget…..
A repülés évszázados története tele van misztikus eseményekkel, különösnél-különösebb sorsokkal, s gyakran a vakszerencse dönt életről-halálról. Népszerű témája nemcsak a katasztrófairodalomnak/filmeknek, de a parapszichológiai "iparág" is sokszor rátalál.…..
Régi igazság, hogy az a termék, ami igazán jó, tényleg megéri, azt előnyösebb nem reklámozni, sőt, egyenesen titkolni szokták. Pont ezért különösen gyanús - sok minden más mellett - az is, amikor különböző reklámcikkekben "megsúgják", csak nekünk, csak most, hogy…..
Óriási lendülettel indult az OS X 10.7: nemcsak pozitív visszajelzésekből akadt bőven, de letöltőkből is, hiszen a legelső napon egymillióan vásárolták meg a 24 eurós operációs rendszer. Az 24 millió euró, 6,5 milliárd forint bevétel 24 óra alatt. Márpedig ez rekord:…..
Kapitányként minden lehetséges negatív rekordot megdöntött a válogatott élén. Most vele bukik a sportág?    Mátéfi Eszter több rekordot is tart a magyar kézilabdázásban, pedig csak két éve (évig volt?) szövetségi kapitány. Ő (volt?) az első nő ezen a poszton…..
Lemérhetik áramfejlesztői képességüket a kerékpárosok. Az ELMÜ Energiabringája szombaton és vasárnap a Városligetben üzemel, aki akarja, kipróbálhatja, hány Wattra van hitelesítve valójában. A legedzettebb biciklis is csak egy törpeerőmű, bár a jelek szerint ez meglepő,…..
huta9020 2011.05.28 07:45:04
@cenzurázott amatőr: "... azt 2-300 Wattra simán fel lehetett tekerni, egy versenyző 1 kW fölötti teljesítményt produkált anélkül hogy különösebben bele akart volna halni."
Ennyit esetleg másodpercekre, de inkább nem jól mértek. Egy nagy emelkedőn a profik 450-480 W átlagteljesítményt tudnak leadni (nem órákon át!), a csúcs 600-700 W, de ennyit csak másodpercekre.
w Alekosz ante portas 2011.05.07 07:00:00
Unott legyintéssel nyugtáztam, amikor megtudtam, hogy az RTL Klub újra előáll a valóságshow műfajával, ráadásul lényegében változatlanul akarja előadni a néhai Való Világot. So 2002. Túl vagyunk rajta háromszor, és nincsenek sehol az egykori főszereplők, zsákutca, senkit nem…..
huta9020 2011.05.07 11:31:37
@Weöres Dániel: Nem azért a fúszfillérért, de amit a spektrumon mutatnak az se nem ismeretterjesztő, se nem tudományos, korábban amerikai propaganda volt, ma már az se.
Szóban elmesélve úgy sem hisz el senki, hogy hányszor kerül veszélybe egy bringás élete egyetlen nap alatt még akkor is, ha szerényen a kerékpárúton halad.Magpet önálló civil kezdeményezésként lefilmezte. Szerinte sincs harag, az egész csak azért készült, hogy mindenki lássa,…..
A minap egy áruházlánc óriásplakátja mellett mentem el, amelyen szokás szerint egy hatalmas ár és egy rosszul befotózott termék szerepelt. Ezúttal nem tokaszalonna, tojás, sonka vagy tej figyelt a plakáton, hanem valami egészen szokatlan. Egy Csízió (uhh...) fantázianevű termék,…..
huta9020 2011.01.22 00:19:31
@kolbászoszsömle: Nem, nem betiltani kellene, szabad országban élünk, ahol mindenki szabadon azt a kaját veheti meg, amire telik neki. Csak ne legyen megtévesztő. Ezeket a tejtermékektől elkülönítve és jól megkülönböztethető csomagolásban lenne szabad csak árulni.
John Sculley nevéről általában két dolog ugrik be az embereknek. Az egyik az a híressé vált mondat, amit Steve Jobs intézett hozzá telefonon 1983-ban, és amivel a Pepsi vezetői székéből csábította el az Apple-höz: "Egész hátralévő életedben cukros vizet akarsz árulni,…..
 Ez egy úgynevezett véleményposzt lesz, sok képpel és szubjektív túraleírással. Hétvégén páran elhatároztuk, hogy körbemegyünk a Fertő tó körül bringával. Augusztusban volt ugyanez a társaság a Balaton körül, onnan jött az ötlet. Reggel indultunk Sopronból Mörbisch…..
Vasárnap este lezárul a hosszú kampányidőszak, a 2008-as népszavazás, a 2009-es európai parlamenti választás, valamint a 2010-es parlamenti és önkormányzati voksolás után minden valószínűség szerint az utóbbi évtizedben nem tapasztalt, három és fél éves szavazásmentes…..
huta9020 2010.10.01 12:22:13
@Várúr: remek hozzászólás, teljesen egyetértek..
Már az eredeti, erstés verziótól is hánytam, de a Jobbik keményen beásott a béka segge alá! (Thx A.R.!) ..
huta9020 2010.09.28 12:11:54
A National Geographic írt egy érdekes jelenségről, melyre egy tanulmány hívta fel a figyelmet. 2002 és 2004 közötti űrhajós sérüléseket vizsgáltak, melyek közel fele a kézzel volt kapcsolatos. A magyarázat az, hogy az űrséták során, amikor kívülről dolgoznak az…..
Ki mondta, hogy óriási rakéták és bonyolult űrhajók kellenek az űr eléréséhez? Ezt gondolta két dán, Kristian von Bengtson és Peter Madsen, majd belevágtak a gazdaságos űrutazás megvalósításába. Madsen előzőleg már megépítette a világ legnagyobb házi készítésű…..
huta9020 2010.09.15 12:43:52
@Myta: Kötelező munkavédelmi eszköz, mert aztán jön egy munkaügyi ellenőr és lőttek a kilövésnek...

Egyébként nagy királyság, én szurkolok nekik!
huta9020 2010.09.15 12:44:31
@kisfaszú: Elég a pelenka, ha kicsípi a feneküket a kaki, akkor majd kenegetik utána kenőccsel. :-)
Kedves olvasó! Biztosan emlékszel a múlt hét péntekjén megjelent, és A mormon-összeesküvés címet viselő posztra itt, a konteóblogon; nos, annak a legvégén ezt írtam: "Nagyon tudnám értékelni, ha a bennfentesek (vagyis mormon vallású felebarátaink) közül is nyilatkozna…..
Itt van az ősz, itt van újra - szebb, mint eddig énnekem: hiszen végre jönnek az Androidos tabletek :) Pocsékabb vers-átírattal nehezebben tudtam volna elbúcsúztatni ezt a nyarat, bár az időjárás is kitesz magáért mostanában, hogy bebizonyítsa: most már visszafordíthatatlanul…..
A bó nép egy mára kihalt ázsiai nép, akik azonban különleges temetkezési szokásaikról mind a mai napig híresek, ugyanis halottaikat fakoporsókban, meredek sziklafalakon helyezték végső nyugalomra. Ez a világon szinte egyedülálló (Fülöp-szigeteken találtak hasonlót)…..
„Azokon a területeken, ahol a fegyvertartás szabadabb (USA; Svájc), a racionális bűncselekmények gyakorisága általában alacsonyabb” Get off my lawn!   Az Alsóörsön történt tragikus kettős gyilkosság megrázta az országot. A blogvilágban ismét előkerült,…..
Azt gondolnánk, hogy a biciklitolvajlásnak két iránya van, a trükkös és a brutális. A trükkös az, amikor például filctoll házával nyitnak ki lakatot, a brutális, amikor flexszel esnek neki a láncnak. Most a két iskolát ötvöző, igazán piszkos trükk jelent meg Budapesten. A…..