Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szblcs

8 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tovább folytatódik, sőt, éleződik a helyzet a magyar baloldalon. Azt gondoltam volna, hogy kicsit később, majd a 2014-es választások után erősödik mindez fel. Márpedig ha az MSZP elveszíti a választásokat, akkor elkezdődhet a háború, hogy ki legyen a domináns…..
Koszorús Ferenc, az AHF (Amerikai Magyar Szövetség) elnöke az Új Magyar Kaszinó rendszeres, kéthetente megtartott találkozójának vendége volt. Koszorús Úr a MÁÉRT (Magyar Állandó Értekezlet) keretében jött Magyarországra hiszen a Diaszpóra albizottság ülésezett. (bővebben…..
 "Itt a farsang áll a bál keringőzik a kanál". Talán elég is lesz ennyi idézet, de valahogy idekívánkozott. Most tényleg itt a farsang, jönnek a bálok, mindenki búcsúztatni akarja a telet, vagy amit éppen aktuálisan el akar felejteni az előző időszakból.…..
 A Fideszes alkotmányozás mélypontra jutott az utóbbi napokban, ezértmuszály volt előhúzni a csoda nyulat a kalapból...       Az utóbbi napokban a Fidesz rájött arra, hogy mégsem olyan nyerőötlet az emberek szemében, az erőből elkészített alkotmány, sőt…..
 Soha nem értettem a szüleimet; amikor fiatalabb voltam, és a barátokkal mentünk bulizni, mindig borzasztóan féltettek. Emlékszem, mindig mikor hazaértem és  hallották, hogy megjöttem, nyugtázva megkérdezték, hogy minden rendben volt-e. Azt hiszem az, ami szombat este…..
 Sok, az Unió által támogatott beruházás hirdetőtábláján olvasható a szlogen: Európa itt épül. Most, hogy Magyarország átvette a stafétát a belgáktól, itt voltak Budapesten a biztosok és a bizottság elnöke, azért elgondolkodom, hogy valójában Európa tényleg itt…..
Dübörög az ügymenet...Most minden az államosításról szól. A kormány lépett, és felügyelet alá vonta a katasztrófát okozó tározót tulajdonló céget. Bakonyit őrizetbe vették.Vajon tényleg emberi mulasztás történt, vagy minden jogszabályt betartott a MAL? Ez a…..
szblcs 2010.10.16 23:29:44
Mindenképpen egyet kell értsek veled abban, hogy bődületes jogalkotói hibáról beszélhetünk. Az már biztossá vált, hogy önmagában döbbenetes tény, hogy az első fokú építésügyi hatóság, akinek ugye statikai szempontból kell vizsgálnia egy ilyen építményt, az a területi jegyző?! Így biztos, hogy hatásköri probléma fölmerül, amit ki kell javítani.
Sajnos az is igaz, hogy a technológiák léteznek ezen vizsgálatok elkészítésére, csak a helyzet az, hogy a szakhatóságok nem rendelkeznek ilyen eszközökkel, nem hogy a területi jegyző. Itt mindenképp változás kell, hiszen megfelelő jogkört és teret kell biztosítani a felügyelőségeknek, hogy ilyen esetekben el tudjanak járni, hiszen ez eddig nem így volt. Ehhez megfelelő jogosítványokra és háttérre van szükség.

Viszont a cég és a cég vezetés felelősségével kapcsolatban elég gyenge érvnek tartom, hogy "ők is ugyan olyanok, mint a többi és letojták az egészet". Ez elég kevés 9 életért. Valószínűsíthető elég sok hibáért nem más, mint a MAL a felelős. Először is ilyen dolgokat, mint ahogy te is említed nem történhetnek egyik pillanatról a másikra. Olyan nem lehet, hogy nem volt előzménye. Másodszor fölmerül a gyanú, hogy állítólag több vörösiszap volt a tározóban, mint lehetett volna. Harmadszor a cégnek csak 10 milliós felelősség biztosítása volt! Egy ilyen beruházásnál.
Persze önmagában gyalázatos, hogy Tolnay a privatizáció során potom 90 millióért vette meg az egész magyar alumínium ipart. Sőt a kérdés az, hogy ha ennek a cégnek csak 2011 márciusáig van engedélye, kíváncsi lennék, hogy ezen engedélyek lejárta után nem készültek volna véletlenül csődöt jelenteni, és mindent maguk után hagyni.

A példa statuálás persze nem megoldás, de lehet intő példa mások számára. Az biztos, hogy ettől nem fog megváltozni a világ, és ahol eddig is például elhelyeztek illegálisan hulladékot ott eztán is ez fog történni. De talán lehet azt remélni, hogy a korrekt felelősségre vonás után látni fogják az emberek, hogy nem lehet következmények nélkül megúszni ilyen gaztetteket.
Tegnapelőtt bekövetkezett az amire mindenki számított. Egy sok éves trend változott meg, miszerint az aki az orággyűlési választáson nyert, az elveszíti a helyhatósági választásokat. A Fidesz a vasárnapi napon, Szegedet kivéve, az összes lényeges településen nyert, sőt a…..