Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szél-víz

61 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Holnap elmegyek vásárolni, mert üres a hűtő. Holnapután lenyírom a füvet, ha jó lesz az idő” – mondjuk. Nincs ebben semmi különös, át kell gondolni, és meg kell szervezni a következő napok programját. Az ember számára ez természetes folyamat, mert az emberi agy tárolja a múlt eseményeit, hogy azok…..
  Noé és a családja a vízözön előtti fejlett, tudományos ismeretekkel rendelkező, felhasználó társadalom tagja volt. A Bibliában e megállapításnak nincsenek közvetlen bizonyítékai, de a sorok közt olvasva számos, komoly problémára derül fény, amit feltehetően sikerrel oldottak meg, hiszen ellenkező…..
Kiterjedt és mélyreható kutatásaim tükrében bízom benne, hogy a módszert esetleg már ismerő, tapasztaltabb szakmabelieknek is tudok sok újat mutatni. Jelentkezés a tanfolyamra 24 hónapos a tanfolyam (20 hónap online és 4 hónap során személyes gyakorló találkozó) ■ Részletes tanterv és díjak:…..
Valóság-túra Költözés 2015.11.06 13:15:45
Üdv! A 2016-os Tűz-Majom év előrejelzéseit és más kapcsolódó írásokat már az Ősvaló tanácsadás oldalán jelentetem meg. A korábbi cikkek természetesen megmaradnak itt, amíg a blog.hu üzemeltetői jónak látják. Köszönöm az eddigi olvasottságot, remélem, az Ősvalón tovább gyarapodhat majd a közönség,…..
A MagicPlan egy kanadai fejlesztésű okos alkalmazás alaprajzok készítésére. Kamera segítségével felmérést végezhetünk, elkészítve egy alaprajzot a valós viszonyok tükrében. Letöltés Ingyenes az alkalmazás, ha csak a készüléken akarjuk használni. A fizetős változat…..
Valóság-túra Fejlemények... 2015.07.12 22:44:28
Év eleje óta születtek rövidebb-hosszabb új írások, ám nem itt, hanem a Facebookon és az Ősvaló oldalon. A jövőben is inkább ez lesz az irány. Aki esetleg eddig csak a blog.hu-n követett vagy mostanában talált rá az oldalra, azt arra kérném, hogy kövesse figyelemmel a másik két oldalt is, mert itt…..
Shu Puerh A tea szó jelentése 2014.12.26 20:12:41
"Ember, aki a földön a helyén áll." Szép ökológiai megalapozottságú a kínai nyelv. A magyar Wikipédia példásan mutatja be a tea szó jelentését. A tea írásjele 3 részből áll: Tsao = Fű; T'ing = Ember, aki a földön a helyén áll; Mu = Fa "A tea szó a hasonló angol…..
Valóság-túra Kecske vagy Juh? 2015.01.04 21:00:32
2015. február 4-én (világidő szerint hajnali 03:59-kor) belépünk majd a 乙未 Yi-Wei, avagy közönségesebb nevén: a Fa-Kecske évébe. Ez az elnevezés nem az említett kínai kifejezések fordítása, hanem fogalomtársításon alapul. A 乙 Yi égi minőséghez társul a Fa változási…..
A múltkor ugyan kifejtettem, hogy egy kölcsönhatás vizsgálatához legalább két viszonyítási pont szükséges. Pusztán a 乙 Yi (yin Fa) vagy a 未 Wei (Kecske), de még a 乙未 Yi-Wei (Fa-Kecske) időminőség jellemzőiből nem lehet épkézláb előrejelzéseket adni személyes életünkre vonatkozóan. Azonban ha az…..
乙未 Fa-Kecske napújév: 2015. február 4. 03:59 UTC乙未 Fa-Kecske holdújév: 2015. február 18. 23:49 UTC Az év fogalma bolygónk Nap körüli keringési ideje, az az idő, ami alatt a Napot körbejárja valós csillagászati pályáján. Ezt az időtávot pontosabban közelíti a 365 napból álló napév (mivel 4-évente…..
A 2015-ös 乙未 Fa-Kecske évét bevezető cikksorozat harmadik részével némiképpen a korábbi történésekre és eredményekre tekinthetünk vissza az idei lehetőségek tükrében. Mindazon átmenetekről szól, amik az óév(ek)ből az újévbe vezetnek. Ha megértjük, hogy ezek milyen…..
A Valóságtúra-blog újévi cikksorozatának második részében az idei napév kezdetét, a 立春 Lìchūn (Tavasz Beköszönte) évszakosztópont pontos időpontját hangsúlyoznám ki, mert még mindig jelennek meg magyar és külföldi oldalakon, tévéműsorokban olyan közlemények, amelyek…..
Élt egyszer Kínában egy földműves. Volt egy szép lova, amellyel a földön dolgozgatott. Egy nap a ló elszabadult, s eltűnt a dombok közt. Jöttek este a szomszédok kifejezni sajnálatukat: – Jaj, hát micsoda szerencsétlenség ez!A földműves csak ennyit mondott: –…..
Számos esetben ugyanaz a mértani minta megtalálható egymástól távol élő népek hagyományában. Ha körbetekintettek, a természetben észrevehették e mintákat; ha feltekintettek az égboltra, a csillagok mozgásának megfigyelésével észrevehették e mintákat. Néhány példa…..
Az utóbbi időben a szokásostól is kevesebb alkalmam nyílt bejegyzéseket írni, de azért zajlottak a dolgok a háttérben, születtek művek, történtek felfedezések (többségükről a Facebook oldalon beszámoltam már), amelyekről most rövid hírek formájában emlékeznék meg... A 易經 Yijing (I Ching; Változások…..
Mostanában többen kerestek fel azzal a kérdéssel, hogy váltsanak-e szakmát, vagy munkahelyet. És többször adódott úgy, hogy már első ránézésre látszott, hogy a kérdező által felvázolt új megoldás még csak nyomokban sem mutatkozik az illető horoszkópjában. Ilyenkor persze…..
szél-víz 2014.11.14 21:33:55
Karácsony előtt érkezik a (még külföldön is lezáratlan) Rothfuss-trilógia első két kötetének utánnyomása, méghozzá új köntösben. Novemberben kerül boltokba A szél neve és A bölcs ember félelme, mindkettő borítóján Marc Simonetti lenyűgöző festményét…..
szél-víz 2014.11.11 13:35:41
November elején két fantasy könyvvel jelentkezünk, mindkettő egy-egy sorozat várva várt második kötete. Peter Granttel és Nightingale főfelügyelővel visszatérünk Londonba, ahol valami vagy valaki a sohói dzsesszzenészeket tizedeli, az Üveghegyben pedig a magyar tündérmesevilág…..
Feng Shui, Yijing és egyéb kínai metafizikai vonatkozásban közismert a nyolcszögletű ábra (八卦 Bāguà), amely a három vonalból álló ősjeleket (trigramok) ábrázolja bizonyos rend szerint. Létezik egy ún. Ég Előtti (先天 Xiān​tiān) és egy ún. Ég Utáni (後天…..
Tizenötezer palack ásványvizet vontak ki a forgalomból az élelmiszerbiztonsági hivatal vizsgálatait követően. A termékvisszahívás három kereskedőt és tucatnyi terméket érint.   A címlapok ijesztő nevű baktériumokkal sokkolnak, és fogyasztóként tényleg elég vacak érzés…..
szél-víz 2014.08.26 20:53:01
Babilóni csillaghit tárgyi emlékeCarl Bezold - Franz Boll: Csillaghit és csillagfejtés (1917) c. könyv borítójáról (Helikon Kiadó, 1987) Nemrégiben az Ősvaló életmód-tanácsadás címmel indított honlapomon tettem közzé egy cikksorozatot a népszerű félreértésekről, közkeletű mítoszokról és téves…..
Noé békája Kishantos 2014.07.06 17:47:23
Péternek szeretettel… Egy ideje elhallgattam valójában itt a blogon.Vannak helyzetek, amikor egy békában is bennakad a kuruttyolás. Talán akadt egy-két olvasó, akinek feltűnt, hogy a legutóbbi, az ötödik Plútó-Uránusz kvadrátról hallgattam. Mert történt, és látható volt.…..
Kedves barátaim az Úrban, nyakunkon a Könyvhét (és a nyár) és van pár érdekesség ekönyv-fronton is. A Könyvhét a karácsonyi könyvorgia utáni legnagyobb papírfesztivál, szegény kiadók májusban csapágyasra hajtották magukat, hogy a nagyérdeműt minél jobban le tudják…..
Ez az írás az Ősvaló oldalra költözött...  ..
Nos, eljött a nagy pillanat: átestem a I Ching-keresztségen! Azt persze nem merem állítani, hogy most már minden kristálytiszta lenne, de máshol is azt olvastam, hogy ezzel a Változások Könyvével, és az egész taoizmussal kapcsolatban is csak fokozatosan áll össze egységessé a kép.…..