Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szegnyereg

2 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét rendhagyó a mai válogatás. Különleges, mert egyrészről újra kizárólag magyar képeket tartalmaz az MTI Fotóarchívumából, másrészt a decemberi nagy sikerű, hasonló válogatás után most ismét teljesen szubjektíven válogattam. Csak úgy, ami megtetszett, érdekes, vagy amiről eszembe jutott…..
szegnyereg 2020.04.06 21:56:17
@rezgaras: Olaszországban kis kék sávban alkalomadtán szerepel a terület jelenleg is. Franciáknál ugyebár számkód alapján tudtad ki hová valósi. Ott a számkód kicsiben jobb oldali sávban lett elhelyezve 09-től, a terület címerével. Igényes megoldás lenne ha nem ocsmány dupla préselt lemezből, meg plexitáblából lennének a francia táblák.
Sz.v.sz. a területkódnak ideje lenne már itt is. Milyen szépen virít egy huszonéves autón az új P-, R-es rendszám. Mutatva, hogy frissen behozva nyugatról. Más semmit.
Veterán rendszámoknál nézd a franciákat. Igényesen korhűen fekete alapon fehér. Régi autón nem ordít róla, hogy nem odavaló. Itt óóoté. Oldtájmer? Angol rövidítés minek Magyarországra?

Hülye rendszer a miénk, kukába való lenne minden részébenm
Ausztráliától Franciaországon és Észak-Afrikán át az Államokig. Ebben jártak a férfiak a kapitalista országokban...
szegnyereg 2018.01.23 05:58:20
@Sztavrosz7: Kényelmetlen is. A direkt szűk ruhák, egy nagyon kevés rétegnek méret és súlyban megfelel. Az alatt/felett egytől-egyig hülyén néznek ki benne az emberek.
Amit az alkoholról tudni kell... - 1965. Az éppen egy éve elhunyt, nagyszerű, Balázs-Piri Balázs rajzaival. Egy kis feedback-et kérnék a mobileszközön netezőktől! A régi magyar diákat bemutató sorozat magas képkockaszám miatt, valamint a hangulatosabb vetítés érdekében - a mai poszttól kezdve -…..
Listák, imádjuk őket. Köszönöm Atlétásnak és Nyelvésznek. Turbulenciában lazán röhögcséltek, nyugalmat tettettek? Közben szinte a szívetek is leáll és imádkoztok, fogadkoztok? Nyugi, mindenki ezt teszi. Féltek bevallani, hogy féltek? Féltek, hogy kinevetnek, gyávának…..
szegnyereg 2014.09.16 17:37:35
Ó, azok a félelmek:

1.) Folyton nézed magad a tükörben, nem-e vagy túl sápadt vagy túl piros az arcod. Ha sápadt vagy, aggódni kezdesz, hogy mitől. Ha piros az arcod, akkor is.

2.) Nyalogatod a kezed, ezzel ellenőrizve, hogy nem e vérzik a szád.

3.) A nyakad közepén az ütőeredet nyomod, csekkolva a pulzusodat. Ha gyors, aggóni kezdesz. Ha lassú, szintén.

4.) Kisebb kézzsibbadás vagy lábzsibbadás esetén (akkor is ha el is nyomtad akármelyik végtagodat) egyből agyvérzésre kezdesz gyanakodni.

5.) Az arcodat megfogod napjában többször. Ha túl meleg, már kezdődhet is az aggodalom. Ha hideg, akkor is.

6.) Bármilyen szíved felől jövő fájdalom esetén (még ha a levegő szorult be vagy simán elfeküdted) szívinfarktusra gyanakodsz.

7.) Elkezded figyelni, hogy hogyan veszed a levegőt. A végén már csak a belégzés-kilégzésre koncentrálsz.

8.) Bármilyen ismeretlen eredetű étel, ital fogyasztása közben/után félelmeid lesznek, hogy miből készülhettek és milyen bajod lehet tőle.

9:) Négy éve nem kávézol/kólázol/energiaitalozol attól tartva, hogy egy pohár elfogyasztása után felpörög a szíved és meghalsz.

10.) Bármilyen sípoló hangra befogod a füled, ellenőrizve, hogy nem a füled cseng.

11.) Cseng a füled, pánikba esel mert lehet magas a vérnyomásod.

12.) Orvos/patikus/hentes vagy bármelyik fehér ruhás ember láttán izzadni kezdesz és félelmeid támadnak.

13.) Kerülöd a tizenhármast mindenből, mert félsz, hogy balszerencse ér.

Nálam "csak" ennyi :)))
Dubajról legtöbbünknek minden bizonnyal a jólét, a gazdagság és a fényűzés jut eszébe. Hatalmas felhőkarcolók, mesterségesen épített sziget, minden utcasarkon luxusautók, százmilliós járművekből álló rendőrségi flották. Az igazság azonban az, hogy 2009-ben az Egyesült…..
szegnyereg 2014.05.06 20:32:27
@ZF2: Egyik sportkocsi sem vágyam. Pl. hozni kéne a baumaxból öt zsák csemperagasztót, hova tudnám tenni ezekbe? :)))

Egyszerűen csak úgy vagyunk ezzel, mint a viccben:

Két barát beszélget:
- De szeretném, ha annyi pénzem lenne, amiből egy golyóálló dízel Mercedest vehetnék!
- Minek neked egy golyóálló dízel Mercedes?
- Semminek, de szeretném, ha annyi pénzem lenne.
szegnyereg 2014.05.07 18:20:11
@hekhekhekhekkinen: Ezt dobta a gép...
szegnyereg 2014.05.07 18:25:16
@ZF2: Jelenleg nekem mások a feltételek az ideálhoz: Vételára kijöjjön max. 200 db. ezresből. Munkába vigyen, hozzon. Ja, és ne egyen sokat. :))
Egy rendszám felújítása megosztja a véleményeket. Jómagam hallottam ismerőseimtől miután büszkén megmutattam frissen felújított rendszámtábláimat, hogy miért is teszem ezt? Miért nem hagyom úgy ahogy van? Úgy biztos többet ér, úgy az eredeti ahogy van. Másoknak pedig…..
Üdvözletem mindenkiNET! Fogadjátok első bejegyzésemet az oldalon. Tavaly Debrecenben fotóztam..
Üdv. mindenkinek! Elég régen jelentkeztem, sajnos az utóbbi időben a rendszámozás nagyon a prioritási lista végére szorult. Akikkel cserélni terveztem üzenem, hogy cserélgessetek nyugodtan, ne várjanak rám, mert egy ideig még biztos nem fogok tudni ezzel foglalkozni. És elnézést…..
Belsőség Heti merítés 2014.03.23 09:06:28
Nagyapa Wartburgja - Mármint más nagyapjáé Az ottani rettenetes utakra sajnáltam az Astrámat, így egy 'munkásautó' után néztem. Így került látótérbe a négyütemű kombi Wartburg. Borzasztó nagy, erős szerkezetű, olcsó fenntartású kocsi. A hasmagassága akár a mai SUV-oké,…..
szegnyereg 2014.03.23 20:59:18
@Agr3ssor: Debrecenben, 2013 áprilisban veteránbörzéről hazafelé 47-es bevezetőn a hídon enyhén csúszós kuplungos Ignissel kapaszkodunk a hídra ötven, ahol amúgy is 50 a megengedett. Valaki mögöttünk dudál, villog mintha a rohammentő lenne. Nagy nehézségek árán mellénk ér "f.szkalap, te g.ci" szavak ordítozása, jelbeszédes mutogatás és egyéb kultúr megnyilvánulás közepette egy - nem viccelek- széthullásban lévő Golf 1-gyel, berántja magát elénk aztán folytatja az útját füstölés meg erőlködés közepette ugyanúgy ötvennel.

Megvolt a napi öröme, álmai autója nem hagyta cserben, előzött majd valószínűleg kielégült a tudattól. :))))
szegnyereg 2014.03.23 21:35:20
@nick papagiorgo: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Erre nem is gondoltam :)
Szerkesztőségi levelezőlista, kedd este: Tibby:Kinek esik utba gyongyos? Sziporkazo riporttema, kombi swift prokee:Fotosopp, tuti. Tibby:Allitolag a sedanra van rateve az otajtos hatuljaEs 1800 ccm prokee:Hát ezt én is látom, de szerintem fotosopp. Ha meg IRL-fotosopp, tuti nincs…..
Belsőség Heti merítés 2014.03.16 08:01:37
Még Trabant, de már megy! Egy év alatt elég sok mindent változtattam rajta, bár nem azért, mert elromlott ez-az, de az autón elő-elő tűnt, hogy előző gazdái minden törődést megvontak tőle. Én pedig nem szerettem volna, hogy valahol út közben hagyjon cserben. Nyeli a…..
szegnyereg 2014.03.16 13:53:16
@akos696: Az már bizony nem jó dolog. Főleg ha kedvesed melletted ül, gyerek (ha van) hátul. Egy egész életet/családot tehet tönkre örökre egy ilyen meggondolatlanság.

Minden autóban ember ül, ezt nem szabad elfelejteni. Az is aki minket utál és akit mi utálunk. Vagy egy félresikerült helyzet miatt vagy szimplán csak az autója márkája miatt.
szegnyereg 2014.03.16 13:57:13
Úgy látom jó nagy port kavartam ezzel a kommentemmel.

@JaxTeller: Kb. amit leírtál, ugyanezt írnám én is. Teljesen egyetértek veled. Nálam is csak jelzésértéke van max. városban, ha már megy a mutogatás :))) Hál' istennek nagyon ritka.
szegnyereg 2014.03.17 09:03:07
@bonafide: Jogos. Az ilyen ember (mint a tegnapi egy két nagyokos hozzászóló itt is velem szemben) a volán mögött pótolja azt, hogy a való életben valahol valami nincs rendjéén az életében.

Csak hát egyszer ki is kell szállni abból az autóból ha úgy hozza a helyzet :)
Wartburgot láttunk South Parkban.Nem viccelünk, tényleg.Na jó, mégis viccelünk.Először is tisztázzuk, hogy South Park nevű hely tényleg létezik Colorado államban. Igaz, csupán Fairplay egy sarkában, egy 1880-as állapotában helyreállított bányászvárosként. Nos, ettől…..
Úgy tűnik, Európa teljesen megkergült, egyre feleslegesebb dolgokat írnak elő minden új autóhoz. Azonos című írásunk kommentposztja...
Dávid nagyon ráérzett a pusztulás témára. Mindig élvezettel olvasom az ilyen írásait az elhagyott versenypályákról, orosz katonai gépekről, és amerikai roncsokról. Egyszerre megdöbbentő, szomorú és mégis érdekes ezeket a rohadó, vagy szétrohadt dolgokat nézni. A…..
szegnyereg 2014.03.01 14:24:55
@Ha szeretnéd avatart a hozzászólásaid mellé: Mindenki a magáét szereti :)

Magyarországon nem is lesz sem bogár, sem swift roncs mert egyhamar leadják a "vazsba", akármilyen autó is :))
Kíméletlenül fújt az arcunkba a metsző, viharos szél, a szemüvegünkre csapódott fel a vízszintes eső. Az a fajta idő volt, ami ellen a kabát, és a sapka sem véd. Sipossal másodpercekig ki se akartunk szállni az ólmeleg autóból, mert már onnan látszott, hogy a telefonban jónak…..
szegnyereg 2014.01.04 07:56:46
@AUTÓNEPPER: Ez lehet E-betűs rendszám szerintem. Nézd meg az első betű után a "kikockázás" a rendszám közepére összeszűkül.