Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GbzMColish

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kis késéssel itt a múlt heti Checkpoint, részben azért késett, mert nagyon sok volt a nyersanyag - ez meg is látszik azon, hogy ilyen hosszú podcastadásunk még nem volt. És nem hangzik el benne szóvicc! Sőt, alig beszélünk benne, csak ülünk, és hallgatjuk vendégünket.....
Helló, retrorajongók és podcasthallgatók, megint itt vagyunk a cikké felturbózott Checkpoint Minivel, méghozzá egy olyan játékkal, amit sokan kértetek. Grathtel jól kiveséztük a Gobliiinst, és szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum…..
Beteg voltam majdnem két hétig, ami a blogon is meglátszott (posztot írni se nagyon volt erőm a takonytól), illetve a legfrissebb podcastadásunkban elhangzó távoli köhögésekre is ez a magyarázat. De nem akartam elhalasztani a felvételt, már csak a téma miatt sem.....
Megint eltelt két hét, itt az újabb Checkpoint Mini (plusz egy cikkecske is a tárgyalt játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak). A 14. adásra rendelt klasszikus idén 25 éves, és meg is jelent a napokban egy újabb része - igen, a…..
Itthon valószínűleg kevésbé ismert a Toki, ez az 1989-es lövöldözős játék, amit Szakuma Akira készített (eredetileg arcade gépnek, de persze aztán mindenféle port is lett belőle). A maga idejében furcsa környezetével ki tudott tűnni a műfajban; Toki a főhős neve, egy állatbőrbe öltözött vadember,…..
Nem túl szimpatikus, amikor az ember saját magát dicséri, de szerintem atomjó lett az idei első vendéges podcastadásunk. Persze ez nem nekünk köszönhető (Grath, ülj közelebb a mikrofonhoz!!!), hanem vendégünknek, Képes Gábornak, akinél többet kevesen tudnak a magyar informatika történetéről...
Boldog új évet még mindig, 2015 izéit folytatva fogadjátok szeretettel podcastünk különkiadását. Pár napot csúsztam a vágásával (ez látszik is a felkonfon, szilveszterkor terveztük kitenni), de igázából ez a kontent nem romlik meg: elcseszések és kimaradt jelenetek…..
Eltelt megint egy hét, megint itt van podcastünk, és mint megszokhattátok, páratlan héten vendég nélküli miniverzióval jelentkezünk, amben csak egy régi játékot vesézünk ki, de azt frissen szerzett tapasztalataink alapján. A mostani versenyzőt ismét ti javasoltátok, egy ausztrál…..
Mik voltak a legelső magyar fejlesztésű videojátékok? Hogyan lopták el a magyaroktól a Last Ninját? Ellopták-e egyáltalán? És miért lehetett a legsikeresebb magyar játék egy delfines marhaság? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ podcastünk legújabb…..
Megtöröm a blog nyári szünetét egy Heti retróval, ugyanis éppen San Franciscóban vagyok munkaúton, és ha már így alakult, megnéztem a Musée Mécanique nevű kiállítást, ahol több mint kétszáz, többnyire működöképes régi játék és/vagy szórakoztató vásári…..
IDDQD Checkpoint 1x11: Nintendo 2015.08.06 07:27:04
Eltelt két hét, itt a tizenegyedik adás, de a következőre kicsit többet kell majd várni. Egészen prózai oka van ennek: nyaralnuk, pihenünk, és a strandon nincs stúdió (de ha lenne, akkor is inkább…..
A számos jubileumi, megajubileumi és millecentenáriumi adás után elérkeztünk a tizedikhez, amit úgy ünnepeltünk meg, hogy ezúttal egész jól sikerült a hang, mindenki olyan közel ült a mikrofonhoz, amennyire kellett, öröm volt vágni az anyagot. Vendégünk Horváth Norbert…..
IDDQD 30 éves az Amiga 2015.07.23 14:24:24
(A remek RetEmu blog gazdája, Sunsetjoy már írt a blogra egy Project Firestart-vendégposztot, ami nagyon jó volt, így örömmel vettem, amikor bejelentkezett, hogy megírná a mai Amiga-évfordulót (már csak azért is, mert a Gamestarnak én nemrég megírtam). Szóval az ő cikke jön most,…..
Már kilencedszer jelentkezünk videojátékos podcastünkkel, amit az E3-ról frissen hazaérkezett Grath-tel vettük fel (megvágni aztán kicsit tovább tartott egy családi nyaralás miatt, bele is csúsztam a hétvégébe, de azért tartjuk a kétheti ütemet). Az adást nyitó hírblokkban…..
Ha valaki lemaradt volna róla, Checkpoint nevű podcastünk mellett elindult egy spinoff, a Checkpoint Mini, amiben csak egy konkrét régi játékot vesézünk ki, illetve próbálunk ki újra, és nézzük meg, mennyire állta ki az idő próbáját. Ennek a vadhajtásnak rögtön a második…..
Nem a mostani lett a legsikerültebb adásunk, de egy hosszú sorozatba - és a Checkpointot hosszúnak szánjuk - óhatatlanul becsúszik egy-egy megbicsaklás. Ezúttal az történt, hogy kiszemelt vendégünnkel az istennek nem sikerült olyan időpontot találni, ami jó volt neki is, nekünk is…..
TeddVisszaANyuszitADobozba Kedd 2010.11.02 11:38:00
 Szép, fantáziadús, ötletes, fergetegess cím. Épp itthon henyélek-henyélgetek. Jutka elment suliba, de előtte vettünk fel a bankban pénzt. Aztán a havi bérletkártyámat kellett volna feltölteni, de nem találtam hozzá irodát, úgyhogy bementem a sparba, vettem két sört,…..
 Nah,jelentkezem a pincéböl. Itt sztrájk van. Nem is kicsi. Nem tudom mi ez az elégedetlenség Harkán. Vmi nyugdíjkorhatár 62 év lesz. De az eddig 65 volt, nem? Szóval most ordítozás, sikítozás, robbantgatás, s minden csupa könnygáz. Jutka is kapott belöle kicsit…..
Evribáádi! Máma írok a tegnap helyett, mert: -a 18:38-as vonatunk 22:45-kor indult el. Mindnenki sztrájkol, mert emelik a nyugdíjkorhatárt 62 évre. Máshol ennek örülnének!-este sem energiám, sem kedvem nem volt írni. ez van. a ratyik már csak ilyenek. Nade. Akkor ahogy…..
Na,nekiállok megint, bár fájdalom így újra, de sebaj. Jutka elment suliba, JP dolgozik, úh boltbaátmenés előtt megírom, h mi történt.Tehát azért csak most kezdem, s nem ezelőtt, mert sikerült otthon hagynom a DVI VGA átalakítót, a WiFi kártyámat, plusz a monitort is. Első…..
Igazàból ma nem történt semmi sem, de vicces fr billentyűzeten hu kiosztással írni. Najó kurvára nem az.Jade kérem, ami a itt a vidéki tesco-ban van, az durva. Van borjúpofa, marhavese, languszta, 6 féle hagyma, 8 fajta paradicsom, s minden jó buli kelléke: eper s pezsgő. De télleg.…..
GbzMColish 2010.09.22 12:32:41