Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arpesz

314 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
AmraSura A Hoverla meghódítása 2010.05.09 08:00:00
"Megtanultam, hogy mindenki a hegytetőn akar élni, anélkül hogy tudná, hogy a boldogság a meredély megmászásában rejlik." - Wass Albert   A Sipot megcsodálása után elköszöntünk a többiektől, mivel hosszú út állt még előttünk. Rég óta terveztük, hogy…..
Most, mikor befejezem a beszámolót, már december van. Épphogy elkészültem vele Karácsony előtt, lesz mit olvasniuk a nagyszüleimnek a fa alatt. :) Mióta hazajöttünk, hónapok teltek el, sok nyűgös hétköznappal, és ha nem is ilyen méretű, de újabb jobbnál-jobb kalandokkal,…..
Repülőn utazni, és bringát szállítani gyors, és ma már a fapadosoknak köszönhetően olcsó is, mégis kevesen élnek vele, pedig ez új dimenziókat adhat egy kerékpártúrának. Sikerült véghezvinnem már párszor ezt a műveletet, ezért most itt beszámolnék a részletekről,…..
...és közben még a szakálla is megnőtt: Egy év után azt mondta, elég volt. Megállt, levágatta a haját és a szakállát, majd hazament befejezni a sulit.Hogyan/miért? - Az útvonal - Az útinapló - Így készült a videó Filozófia: "It doesn’t matter what dream you…..
Kerekezés közben is tölthetik az akkumulátort a nokiások, a cég az év végén dobja piacra legújabb szettjét. Az áramot egy dinamó termeli a legújabb Nokia E72-es és X6-os telefonoknak, amiket a kormányra erősített tartóban lehet menetközben kis jack-, vagy USB dugóval tölteni,…..
Arpesz 2010.06.04 12:31:07
A Bike2USB termékét használtam 100 napig, nagyon jól működött!
100napbringa.hu

Nem árt hozzá egy agydinamó sem, ami csak a komolyabb túrabringákon szériafelszerelés. Ez viszont már nem 1-2 ezer forint, erről már nem szól már a fáma... Szerintem is leginkább túrázáshoz jó ez a megoldás, sprólni vele nemigen lehet.

Telefont 1-2 óra alatt maxra töltöttem, a Garmin GPS 2 db ceruzaelemmel 4-5 napig is elment egész napos használat mellett. Mert persze amikor álltam, nem töltött. :) Ahhoz már napcellás töltő kell, olyan, amit ők is visznek:
biketoasia.org
Vasárnap este nem hétköznapi vendégeink érkeztek. Előd és Lehel két marosvásárhelyi fiatal, akik fejükbe vették, hogy kerékpárral bebarangolják egész Európát. Már maga az útvonalterv puszta látványa is megdobogtatja a magamfajta kerékpártúrázó szívét. Nem csoda hát,…..
Igen komoly megpróbáltatások elé idézi az elmúlt hétvége a futó(blogger)t: szombatra és vasárnapra virradóan magyarországi viszonylatokban is, ha lehet ezt a kifejezést használni, jelentős havazást produkált az ország északi része hatalmas mínuszokkal megrakva.Mi a…..
Arpesz 2009.12.20 23:44:26
Sífutó léc a lábra emberek! :) A hó és a hideg csak rátesz egy lapáttal a mókára!

Ahogy leesett ez a hó, egymást megvadulva hívtuk haverok, hogy mikor-hol-merre sífussunk... Nagyon állat, ajánlom:

outdoor.blog.hu/2007/11/06/sifutas

Amúgy tényleg nem gáz futni se ilyen hidegben... Kezdetben óvatosan kell venni a levegőt, hogy le ne fagyjon a torkod, de öltözködni majdnem ugyanúgy kell, mint mondjuk 5 fokban. + sapka, kesztyű, garbó/sál

Az úszás respect, néhányszor próbáltam... Hát nem próbálom meg leírni, milyen érzés kilépni mezítláb, egy szál gatyában a hideg betonra a minuszokba... :D Brutál!
A fenti kép a Dreamhack nevű, most hétvégén Svédországban megrendezett LAN-partin készült, különösebb kommentár nem kell hozzá. A rendezvényen több mint tízezren vettek részt, és mint látni, elég sok embernek jutott gép. CS, WoW, Street Firghter IV, Starcraft, Warcraft III,…..
Arpesz 2009.12.02 14:48:17
@bunkó: "Értem én hogy villanymotor, de mi hajtja?!?" :)

a, nem muszáj C osztályú címeket használni, egy B osztályba befér az összes láma :) persze érdemes mondjuk ezresével szeparálni őket /23-as alhálókkal, bár igazából tökmindegy, hány hálóról beszélünk, mióta feltalálták a vlan-okat (sok-sok éve), azóta elég neked egy árva router is egy árva fizikai interface-el, hogy végződtess vele akár több 100 subnetet.

b, Az a wifi hálózat, ami elbír 10000 klienst, megintcsak 100+ AP-ból kell, hogy álljon...

c, Én itt a switchekre gondoltam leginkább. Egy 10000 klienset kiszolgáló LAN az nagyon komoly kell, hogy legyen, nem lehet csak úgy összebaszni mert összefosná magát a sok láma alatt, aztán volt-nincs játék! Az áramellátásról, kábelezésről nem is beszélve. Jó kis project lehetett ez a kivitelezőknek is... :)
Norvégiában Itthon 2009.06.10 16:40:32
Remélem mindenki értesült róla, de aki véletlen, nem, HAZAÉRTEM. Majd lesz egy összegző blog bejegyzés is, csak az kicsit több munka, és itthon most rengeteg a dolog. Szal olyan 2 hét mulva nézzetek vissza...
Norvégia 2009 Képáradat 2009.08.28 16:55:30
Feltettem egy kicsivel nagyobb mennyiségű képet az útról ide. A képek között akad olyan, amelyik a napi beszámolókban is szerepelt már, de sok új kép is bekerült.Néhány panorámakép is került fel ide...
Arpesz 2009.11.25 14:25:20
Sziasztok!

Nagyon jó az oldal, szép, átlátható, és tényleg hasznos! Állat jó a költségvetés is, én már sajnálom, hogy nem készítettem. Mivel mi kerékpárral voltunk(
100napbringa.hu ), és csak néhányszor laktunk olcsó kempingekben, amúgy couchsurfing vagy vadkemping, ezért a legnagyobb tételek (útdíj, üzemanyag, autóbérlés, szállás) nálunk nem játszottak. Szóval olcsóbban kijöttünk, igaz, tovább tartott és néha kőkemény volt a bringán, de megérte! :)
A legjobb képeket feltettem ide:
norvegia.utazni.info
...és még annyit, hogy Isztambul 2009.03.29 14:15:00
Munkaügyben utazni nagyon nem ugyanaz mint, amikor nyaralni megy az ember. Én úgy voltam Isztambulban mint Török Bálint az Egri Csillagokban. Ő a hét torony ablakából látta a tengert én meg a hotel hetedik emeleti étkezőjének ablakából nézhettem át a Boszporuszon Ázsiába.Nem…..
Arpesz 2009.11.24 20:53:49
Jó írás!
Mi is voltunk tavaly, de mi hálisten nem dolgozni, hanem tájfutni, várostnézni:
isztambul.utazni.info
Nekünk inkább az agyunkra ment a müezzin imára hívó szava... hajnali 5-kor...
A hétvégén ismét nagy őrültséget műveltünk. A kerékpártúra ezúttal sok résztvevős volt, ez adta a lényegét, na meg az úti cél. Kezdjük a legelején! Nálunk vendégeskedett Bo Barta, akivel odafent északon, a finn Lappföldön találkoztam a nagy európai bringázásomnak…..
Szeptember első hétvégéjén kirándulni voltunk a Tátrában. A két naphoz hozzácsaptam a pénteket szabadságból, így már csütörtök este  autóba pattantunk a barátnőmmel, hogy levágtassunk a Lengyel-Tátrába, Zakopane környékére, kirándulni egy kicsit. 3 éve több ízben…..
Tekerek nagy boldogan a gyönyörű Tara kanyonban, egyszer csak hangos sziszegést hallok hátulról. Aki kapott már defektet, tudja mi ez, én is egyből levágtam a dolgot, lepillantok a hátsókerekemre, és valóban, látom, hogy lapos. Bander is megáll, visszagurul hozzám, nevetve kérdezi,…..
London Magyar szállások Londonban 2008.01.29 01:06:00
A Victoria-tól a már kedvencé vált Wilson Road-unkon sétáltunk vissza a szállásra ebédelni, már épp a Hotel sarkán voltunk, amikor egy társaságot magyarul hallok beszélgetni. Köszönök nekik, megörülünk egymásnak, beszélgetünk kicsit, a Londonban élő magyar srác éppen most…..
Arpesz 2009.03.04 20:56:52
1603 km kerékpárral, mert így a legnagyobb kaland az utazás! 550 km vonatozás Budapesttől Pécsig és Boszniában a Horvát határtól Szarajevóig, mert az időnk véges. 27 km gyalogtúra - Montenegróban a Durmitor hegységben, és Görögországban az Olimposzon 6 km hajózás Glyfa-ból…..
Arpesz 2009.03.04 17:05:15
Szia Kata! Ne légy irigy, koncentrálj a saját Kalandotokra! ;)
Mi is megyünk Párizsba, persze biciklivel, hogyan máshogy... :) május 10-13 leszünk ott. Ti mikor?
arpesz.uw.hu/bp-nordkapp-hun-pals-sponsors-medium.png

Párizs - Barcelona szép lesz, másszatok meg egy-két hágót a Pireneusokban! ;)

A kereket le kell engedni a repülőn, szabály. Valószínű azért, mert a csomagtérben nem minden esetben egyenlítik ki a légnyomást, és bizony 11ezer méter magasan olyan kicsi tud lenni a külső nyomás, hogy egy 7-8 bárra felfújt kerék úgy érzi magát, mintha tengerszinten lenne benne 12 bár, ergo szép nagy durrdefekt lesz a történet vége :) Szóval jobb leereszteni azt a kereket! :)
Egyébként itt írtam a repülőn való kerékpárszállításról, talán túlságosan is bő szavúan:
kerekparral-szloveniaban.blog.hu/2008/06/26/hogyan_szallitsuk_kerekparunkat_repulon
Öcsém egy hete már volt fent Galyatetőn sífutni és mivel most is szívesen benne volt egy hasonló programban, ráadásul sítájfutó OB is volt, így 5-en bepattantunk a kis Fiestába és már fent is voltunk a Mátrában. A nap szépen sütött, hamar béreltünk léceket, de az…..
Arpesz 2009.02.02 12:02:43
@kovacsp: 600 Forint volt óránként és egy óra után azt mondta a fickó, hogy jólvan, ennyi elég volt, innentől tudunk gyakorolni önállóan. Szóval igen baráti volt a dolog :)
Először spontán vettünk oktatást, következő héten már biztosra mentünk, előtte felhívtuk, hogy van-e hó/lehet-e bérelni szerkót/tud-e adni oktatást.
Ha megkeresel privátba, megadom az ember számát és tudsz beszélni vele. ( rpbloggs [QKAC] gmail.com )
Mint tudjátok, múlt péntek óta nem lehet belépés nélkül kommentezni a Blog.hu blogjain. Mivel ez egy sokakat érintő változás, a héten megpróbáljuk továbbkövetni a hatását.A kommentezési kedv visszaesése egyelőre nem jelentős, szombaton tíz, vasárnap viszont már csak két…..
Arpesz 2008.12.16 11:25:18
Minket ez a változtatás konkrétan nagyon rosszul érint. Biztos, hogy rengeteg értékes hozzászólót elveszítünk így. Igazából nekünk sohasem voltak gondjaink "trollokkal", viszont most az a bánat van, hogy egy büdös kommentezőnk sincs.
Régen volt,
outdoor.blog.hu/2008/11/26/fagyos_nagyhalal_a_borzsonyben#comments
és milyen jó volt... :( ment a nagy örömködés, de félek, így többet ilyen nem lesz.

Mi pont jól megszívtuk ezt az egészet. "kis blog" vagyunk, de néha kikerülünk index címlapra, teszem azt egy teljesítménytúrás beszámolóval. Túratárs hazamegy, meglátja a túráját az indexen, megnézi, elolvassa, hozzászólna, írna mellé hogy igen, ez jó volt, ott mi is eltévedtünk, de hoppá, mi a ....?, regisztráció?!? és zárja be az ablakot, én meg úgy érzem, a falnak írok, mert a kutya se szól hozzá.

Szép hogy újítotok, és új funkciókat készítetek nekünk, de légyszi, legalább tegyétek válaszhatóvá a szabad kommentelést! Vegyétek fontolóra! Mi és a kommentelőink nagyon örülnének neki! Köszi.
Ádám barátom a munkahelye által hozzájutott egy hatalmas, fekete kombi autóhoz havi 3000km-el. Mikor mesélte, hogy a „hullaszállító" autójába hátra befér akár 3 kerékpár is, egyből elkezdtem gondolkodni. Ha már lúd, legyen messze, irány a Zemplén hétvégén! Bandert…..
A hétvégén túlélőversenyen voltunk. Legjobb lesz, ha a verseny honlapjáról idézek, hogy képet alkothassatok arról, hogy miféle is volt ez a megmozdulás:  „Szeretnél részt venni az Evolúció nagy versenyében? Szeretnéd kipróbálni túlélőgénjeid hatékonyságát?…..
Lassan véget ér a bringás szezon, de a bátrabbak talán még kerékpárra pattannak novemberben is. Laci barátommal, aki operatőr, idén februárban döntöttünk úgy, hogy nyáron körbe tekerjük a Balatont és forgatunk egy mozit arról, hogy mit érdemes megnézni, hova érdemes betérni.…..
Arpesz 2008.11.18 15:38:07
A Másfélmillió lépés Magyarországon-ról szóló cikksorozatunk első részéből olvasóink megtudhatták, hogyan született a sorozat ötlete, miben állt a két évig tartó előkészítő munka, hogyan kezdte meg a stáb a forgatást és a túrát, milyen technika állt az operatőrök és…..