Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jr.79

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár napja még azt hittük, hogy nehéz győztest hirdetni a "ki tartja magánál a legpofátlanabb módon az utas pénzét" versenyben, de a Ryanair a friss húzásával nehezen behozható előnyre tett szert. Azt, hogy a légitársaságok többsége sunnyog és a koronavírus-járvány miatt törölt járatok után nem…..
jr.79 2020.04.23 13:15:17
@vanek ur: Hét nap a szabály: "a) – a jegy árának a vételi ár szerinti visszatérítése hét napon belül" EU261/2004 rendelet.

kesettagepem.hu/eu261/
Az index beszámolt róla, hogy több órán át égette a kerozint egy Ryanair-gép ahelyett, hogy menetrend szerint elindult volna Gran Canariára. A tudósítás szerint a gép túlsúlyos volt, és jobb híján a kerozint kezdte el elfüstölni azzal, föl-le gurult a kifutópályán. A gép valamikor negyed egy után…..
Egyértelműen a Wizz Air fő tulajdonosa dobta a legnagyobbat ma a Paris Air Show-n, az Indigo Partners azt jelentette be, hogy négy légitársasága összesen 50 darabot rendel az Airbus 320-as család új, nagy hatótávolságú modelljéből. Ebből 20 jön a Wizzhez, amivel 7-8 órás útvonalakat is repülhet majd…..
Életbe lépett az ultra fapadosoknál az új csomagszbály és miközben az utasok egy része hisztériázik, a Ryanair bejelentette, hogy novemberben még nem büntet a kapunál, ha az utasok túl sok kézicsomaggal jelennek meg ott. Érthető, hogy a Ryanair az utasok és a brit bulvársajtó bögyében van, sokat…..
jr.79 2018.11.05 12:32:19
@hintalo: És így ráadásul kicsesztek a valódi prioritysekkel (pl: kisgyerekesek vagy az extra helyen ülők, akik tényleg szeretnék kikerülni a sort)
Augusztus 11-én új sportcsatorna indul Spíler2 néven. Ahogy a 2016 óta működő Spíler, ez is a TV2 Csoport része. Műsorán az UEFA-val kötött hosszútávú szerződés értelmében 2018 és 2021 között a Bajnokok Ligája mérkőzéseit is követhetik a nézők, írja a csoport. Ugyanitt a spanyol labdarúgó-bajnokság…..
jr.79 2018.07.26 21:56:23
@szociál: Sport tv-n lesz a Bundesliga.
Az angol reptereknek régóta rossz hírük van, teljesen megérdemelten. Nyilván lehet szerencsénk egy-egy flottul sikerült érkezéssel, vagy indulással, de gyakoribb, hogy sík ideg az utas, mire túljut valamelyik procedúrán. Az elmúlt hetekben volt szerencsénk újra a szenzációs London-közeli fapados…..
jr.79 2018.06.25 14:37:02
@tommybravo: Mint az rá is van írva a beszállókártyára.
Régóta mondogatjuk, hogy ha minden rendben megy, a Wizz szolgáltatása általában teljesen rendben van, ha viszont probléma merül fel, az utas készülhet a legrosszabbra. Itt egy újabb történet, amiben a légitársaság hozzáállása egészen érthetetlen és nem túlzás, hogy visszataszító.  Íme a pórul járt…..
jr.79 2018.03.03 21:13:59
@Kelly és a szexi dög: Meg fogsz lepődni: igen.
Zsófi története nem egyedi, bár ő messze tovább jutott az ügyintézésben, mint a legtöbb hozzánk forduló, neki ugyanis a Wizz Air elismerte a panasza jogosságát, és megítélte a kártérítést. Csak épp nem fizeti ki majd féléve. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy mindezt panaszosunk csendes beletörődéssel…..
jr.79 2018.03.02 10:02:36
www.kesettagepem.hu: Velem pont így sz*rakodott a Wizz, meguntam, ők pedig pár hét alatt elintézték.
A Netlflix ügyvédjeinek állítólag eléggé fáj a fejük azóta, hogy megtudták: a sorozatos zaklatással vádolt Kevin Spacey kirúgása a House of Cards mellől alapvetően a jelenleg éppen forgatás alatt álló hatodik évad sorsát is megkérdőjelezi. Amikor ugye kiderült, hogy a főszerepet alakító Spacey…..
A minap "a" reptéren jártam, és ennek kapcsán rácsodálkoztam, hogy a szabadtéri repülőmúzeum, a.k.a. skanzen költöztetése milyen előrehaladott állapotban van: Persze olvastam arról, hogy új mólót kap a 2B terminál, szálloda épül, a parkolók bővítése miatt pedig költözniük kell a régi gépeknek, de…..
Nos, a CAF-ok bemutatásán és első köreinél tényleg nem tudtam ott lenni, de este, meló után csak kimentem a Határ úthoz, és végül sikerült egy teljes kört is megtennem az egyik kocsival a kettőből (a másik elment kocsiszínbe). Mivel állvány nem volt nálam, elsősorban…..
Szándékosan Egyiptomban hagyott a Wizz Air 50 csomagot, nem szólt róla, majd magasról tett szopóágra került utasaira napokig és még ma is kamu információt adagolt. Egy olvasónk három napon át próbált valami infóhoz jutni, de senki sem foglalkozott vele. Az Index cikkéből tudta…..
jr.79 2015.09.02 22:01:47
@Gyüssz topogni, Gecó?:
A reptéri illetékek, adók nincsnek eltörölve, azonban jogszabály szerint a légitárságok által meghirdetett áraknak ezeket is tartalmazniuk kell. Számomra érthetetlen módon az utazási irodákra nem vonatkozik ez a kötelezettség, ők trükközhetnek ezzel továbbra is.
HamPLÓ Action Replay 2015.08.11 18:00:00
Mivel ma ünneplem fennállásom negyvenedik évfordulóját, úgy döntöttem, nem új bejegyzést írok, hanem a T. Olvasó figyelmébe ajánlok pár régebbit. Aki meg akar ajándékozni,…..
Az eredeti összefoglaló 4 részre lett bontva, ebből ez a negyedik. Az anyacikk itt található. (Hogy mi ez az egész lista, az is abban olvasható el.) Frissítéseket a kommentekbe várom. Aki frissít, írja oda pici betűkkel, hogy mikori az infó, és jelezze, ha szekun belüli helyről beszél. Az…..
jr.79 2013.10.14 18:38:34
@tg_mak: A tranzitnál az útlevél ellenőrzés utáni, de a szeku előtti részre gondoltam. Bocs, hogy nem voltam egyértelmű. (Annyi jutott még eszembe, hogy üdítő- és kávéautomata a beszállítókapunál is van, egy félliteres víz 70 rubelbe kerül)
jr.79 2013.10.14 20:47:03
@tg_mak: Igen, itt azonban sikerült ezt kicsit megvariálni. Először útlevél vizsgálat (és egy pecsét a beszállókártyára), majd tranzit, ezek után szeku és okmányellenőrzés (újabb pecsét a beszállókártyára), majd boarding (és itt már nincs okmány vizsgálat). Ráadásul van egy előzetes biztonsági ellenőrzés a reptérre való belépéskor is.
Az RTL Klub az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án 21:20-kor tűzi műsorra a 30 éves jubileumát ünneplő rockoperát, az István, a királyt, Alföldi Róbert rendezésében - írják közleményükben. "Büszkék vagyunk arra, hogy az RTL Klub lehet az a televízió, amely…..
jr.79 2013.08.08 19:06:45
@vandor666: szó szerint ez jutott eszembe...
Előzmény: Porto Venere A Cinque Terre név mögött - nem kimondottan meglepő módon - öt település rejtőzik: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso. Ezek a lentebbi panorámán (kattintásra megnő!) láthatóhoz hasonló meredek tengerparton terülnek el - itt a…..
jr.79 2013.07.02 10:03:31
@KanáriHajni: szerencsére azért használják még a kisvasutat :) Legalábbis pünkösdkor még így volt: www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_7_2_dt8nrlr589.jpg
Az eredeti összefoglaló 4 részre lett bontva, ebből ez az első. Az anyacikk itt található. (Hogy mi ez az egész lista, az is abban olvasható el.) Frissítéseket a kommentekbe várom. Aki frissít, írja oda pici betűkkel, hogy mikori az infó, és jelezze, ha szekun belüli helyről…..
jr.79 2012.06.04 16:13:31
Tényleg nincs még Malaga? Na, tessék! :)

AGP – Malaga (2012. 06. 02.) (
www.aena-aeropuertos.es/csee/Satellite/Aeropuerto-Malaga/en/Home.html)
Fapados társaságok: Aer Lingus, Air Berlin, Easyjet (hub :), Jet2, Ryanair, Vueling, Wizzair
Megközelítés: Vonattal a legegyszerűbb (Cercanías - www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/malaga/index.html). Az ár Malaga irányába 1,60 EUR, másik irányba (erre vannak népszerű üdülőhelyek) max. 2,50 EUR/út.
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér: Igen. A kiszálló utasok, a beszállásra várakozók mellett jönnek ki, akár be is lehet állni a sor végére.
Ingyen wifi: nincs
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku: Sok UB sor és mind működött reggel 8-9 között, így nagyon gyors. Nem szóltak a táskában felejtett laptopért.
Csomagmegőrző:
Érdekesség: Induláskor a kapuszámot csak viszonylag későn írják ki, de így legalább nem fejlődik fel gyorsan a sor :). Egyébként (ez csak tipp!) ránézésre a Ryanair pesti járata általában a D47 kaput használhatja.
Megjegyzés: Víz automatában 1,1 EUR, a boltokban jóval drágább. Egyébként elég sok bolt, Burger King és Pizza Hut is van.

Városi infók:
Az eredeti összefoglaló 4 részre lett bontva, ebből ez a második. Az anyacikk itt található. (Hogy mi ez az egész lista, az is abban olvasható el.) Frissítéseket a kommentekbe várom. Aki frissít, írja oda pici betűkkel, hogy mikori az infó, és jelezze, ha szekun belüli helyről…..
Tözsutazónk, Zoli már régóta tervezett egy kis skandináv kiruccanást, és most hála a Wizzair –nek egy hétvégi utat le tudott foglalni pénteki indulással és vasárnapi hazaérkezéssel  Malmöbe 9500 forintért.Az indulásom kicsit rosszul kezdődött, mert még az előző…..
jr.79 2010.09.16 16:38:37
@sportswear: Nekem spec. van egy ilyesmi folyamatban lévő ügyem a wizzel. Szerintük visszatérítés jár (bár, hogy pontosan mekkora késéstől, bevallom nem tudom), ugyanis ezt saját üzletszabályzatuk is lehetővé teszi. Kompenzációt nem adnak mert nem értenek egyet az ominózus EB döntéssel, miszerint a három órán túli késés törlésnek minősül.
jr.79 2010.09.16 16:55:42
@sportswear: visszatérítés? Elállás esetén van, de ugye azt csak akkor, ha nem utazod le az utat.

Nyáron volt egy 23 órát késő Forli gépem, akkor húztam fel magam, és gondoltam kérem a 250 eurót is, de azt a fenti hivatkozással (illetve, hogy a műszaki hiba nem a Wizz hibája) megtagadták.
Jelenleg az NFH gondolkodik azon, hogy mit tegyen. Gondolom semmit nem fog, javasolja, hogy menjek bíróságra, ahol az EB döntés alapján jó esélyem van/lenne.