Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TG69

0 bejegyzést írt és 3049 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Erre a kérdésre kell válaszolnod.      Nem tudod ki "Kötter Tamás"?  A magyar Houllebecq, ugyanolyan gusztustalan, mint ez eredeti, csak tehetség nélkül, és most nem fogom a kicsi sárga savanyú poént csavargatni, egy rossz író, aki most a szoftnyilas médiában keménykedik, géppisztollyal…..
  .............................................  Tisztelt testvér! Hálás köszönet a lelkes üdvözlésért!Megtiszteléstek becsét sokszorozza az a körülmény, hogy én nemvagyok szövetségtek tagja, mely szövetségnek törvényeit, czéljait ismerem, helyeslem, méltányolom. Több év előtt felszólított…..
TG69 2021.03.01 11:58:52
@Hálátlan Gazember: Nem a valóság meghosszabbítása, hanem egy speciális tükrözése annak. Így tehát, ha nem is akarod, akkor is az emberi élet jelenik meg benne és minták hogyan viselkedhetünk, gondolkodhatunk olyan heklyzetekben, amiket egyébként sosem élnénk áét vagy csak később stb. És az is annak tükrözése, hogy miket választunk kötelezőnek. Ennek felfogása, esztétikai élvezete életkor függő is. Mégegyszer TK nem akarja ezeket betilteani, mert rosszak, hanem nem akarja kötelezőnek, mert nem jó iskolai oktatásra. Nem tudok erről mást mondani.
TG69 2021.03.01 12:37:02
@kemény keleti kommentelő: Nem tudom, szerintem a magyar tanárképzés még mindig meglehetősen jó állapotban van, legalábbis a szaktárgyi tudás minőségében. És mivel egyrészt ez a kötelező kánon mindig kritika tárgya lesz és összeállítása is mindig felesleges harcok kisérik nem feltétlenül szükséges. Itt nem arról van szó, hogy mit kell algebrából, mértanból stb megtanítani, hanem hogy a rettentő sokaságú irodalmi művekből mik azok, amik jók az általános műveltség és az olvasási kedv megalapozásához. És ehhez szerintem nincs jobb módszer, mint az állandó kisérletezés. Az országnak különböző részein más könyvek lesznek a befutók és ezekről a sikerekről az internet világában mindenki beszámolhatna, így mások tanulhatnának belőle. Ekkor egy folyamatosan változó, egyszerre több de elő "kötelező" irodalom alakulhatna ki. És persze ugyanez elmondható lenne a módszertanra is.
TG69 2021.03.01 12:49:17
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: Én ezt csak arra írtam, hogy egy ilyen "saját" kánon kialakítására megvan a tanárok képessége. A módszertani/pedagógiai hiányosságok megléte itt azért fontos, mert akkor pl. sokkal többen támadnák a kötelező irodalom rendszerét.
    A deputatio már ötödfél órára megérkezett a cultusministeriumba. Maga a titkos kamarás úr  fogadta őket, aki phlegmatikus ember hírében állt, de most izgatottan szítta az ángol burnótját. A legfontosabb financziális projectum volt a Kötelező Olvasmány, amiből százezer kópiát  rendeltek és egy…..
TG69 2021.02.25 15:23:33
Itt van a kötelező olvasmányok jegyzéke:

nlc.hu/ezvan/20200221/uj-kotelezo-olvasmanyok-nat/

Szóval ki a fene tudta ezeket akkor végigolvasni és ki az aki ezeket élvezte is? Nekem az olvasás a legfontosabb szabadidős tevékenységem, létszükséglet. És kizárólag az ún. magas irodalmat olvasom. De én ebbe a kötelezősdibe gimnázium 3. osztályában tudtam bekapcsolódni a regényekkel. És bevallom a felsoroltak közt egy magyart sem olvastam el :). Még most sem. Nevetséges az egész...
TG69 2021.02.26 09:50:48
@fortin: Olyan ez az olvassunk klasszikusokat, mintha a matematikai alaptudást az ősi sumer, görög meg arab szövegek elolvasásával akarnánk átadni, a régies szövegű vagy nehéz nyelvezetű verses darabok korai olvastatása meg, mintha a fizikát a magfizikával kezdenénk oktatni. A művészet értéséhez vannak tanulható, bemagolható skillek. A klasszikus művek elemzéséhez jó tudni a görög/római mitológiát és a bibliai történeteket. Ezenkívül érdemes az egyes irodalmi stílusokról tudni és az irodalmi műfajokról. De ehhez nem kell ilyen könyvek tömegét olvastatni. Ezek tanításakor lehetne klasszikus darabokat ismertetni a megfelelő absztrakciós szinten, meg lehetne színházba menni stb. Az értelmező olvasási képességét és az olvasás szeretetét, tetszőleges a gyerek korának megfelelő könyvvel el lehet érni. Ezt a tanárokra bíznám, mondjuk egy igen nagy tömegű nekik ajánlott jegyzékkel megtámogatva. És minden nagyobb tananyagrész után lehetne önálló projektként saját, a nebuló álltal választott könyvet is elemezni és azt értékelni. A klasszikus kultúra fogyasztása tehát abból fakadhatna, hogy ismeri az irodalom ezsköztárát, tud olvasni, esetleg szeret olvasni és tudja, hogy a tipikus klasszikus darabok miről és hogyan szólnak. Nem tudom ez liberálisnak számít-e :).
TG69 2021.02.26 11:55:59
@fortin: Igen ez a cél és én egyrészt kornkrét irodalmi művek olvasássáról beszéltem (ami lehetővé teszi később akár komolyabb művek olvasását is), másrészt pedig a klasszikus darabok ismertetéséről a megfelelő befogadói képesség szintjén (ami megadja a közös kulturállis, társadalmi hagyományt). A filozófiai példád is jó, ott sem kell az alapműveket elolvasni ahhoz, hogy megértsd miről van szó. A legnagyszerűbb művek felnőtt olvasmányok, amikhez legalább középfokú ismeretek/érettség szükségesek. Az esztétikai szép esztétikai megalapozottsága is tanítható, de konkrét átélése a kötelezőkben felsorolt könyvek 90 %-nál egyszerűen nem elérhető ebben a élet és társadalmi korban Én ehhez sokkal szabadabb utat képzelek el, mindenkinek a saját kedvenc irodalmi/művészeti ágában.
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
TG69 2021.02.15 17:47:21
Nekem erről az egészről ez jutott az eszembe :

„Az összejövetel általában a tercia vagy a sexta idejében kezdődik. mindenesetre korán reggel, mivel hosszú ideig is eltarthat. Ami legtalálóbban jellemi, az szeszélyes, rögtönzött lefolyása, a bizonytalanság légköre, mely állandóan körülveszi. Disputa, eszmecsere ez is, mint annyi más, de külön!eges jelleget ad neki, hogy itt a kezdeményezés nem a mester, hanem a hallgatóság kezében van. Az átlagos disputák esetében a magiszter előre kihirdeti a megvitatásra kerülő témákat, hosszan gondolkodhat rajtuk, és előre kidolgozza válaszait. A quodlibet-vitákon viszont bárki bármilyen problémát előhozhat. És éppen ez a vitára kiálló magiszter számára a legnagyobb veszély. Minden rendű és rangú kérdés vagy ellenvetés felvetődhet, ellenséges, kíváncsi, rosszindulatú _- ki is törődik vele. Van, aki jóhiszeműen érdeklődik, hogy a magiszter véleményét megismerje, van, akinek fő célja. hogy önellentmondásba bonyolítsa, vagy megnyilatkozásra bírja olyan „rázós" kérdésekben, melyekhez legszívesebben sohasem nyúlna. Olykor egy kíváncsi idegen, olykor valamely nyugtalan elme, olykor pedig egyik féltékeny riválisa tesz kísérletet arra, hogy kényelmetlen helyzetbe hozza. A felvetett problémák sok esetben világosak és izgalmasak, máskor viszont a magiszter csak nagy fáradsággal veheti ki a kérdések pontos horderejét, valódi tartalmát. Néhányan jámboran megmaradnak a tisztán intellektuális területen, mások kérdései mögött viszont elsősorban politikai vagy becsmérlő hátsó gondolatok rejlenek ... Nem mindennapos lélekjelenlétre és mindenre kiterjedő szakértelemre van tehát szüksége annak, aki egy quodlibet-disputára ki mer állni."

A XI-XII. század egyetemeiről beszélünk, a sőtét középkorban ... :)
TG69 2021.02.15 21:15:00
@G_eza: Az szerintem szponzori támogatás volt. Az inkább arra hasonlít, ha valakitől elveszik az olimpiai járadékot, ha méltatlanná válik rá. Persze kár érte, de senki nem gondolt arra, hogy ez egy karrier vége lenne és szerződést szegetett, mert nem emlékszem rá, hogy perelt volna.
     Az egymilliárd dollárral kitömött orbánista janicsárképző a Matthias Corvinus Collegium kutatási vezetője Surjányi Fanni soha életében nem publikált. Ha a Hit Gyülekezetének lapjait nem számítjuk... Azt állítja, hogy tanszékvezetője le akarta beszélni a tudományos pályáról, mert a…..
TG69 2021.01.14 11:46:19
@Abulafia: Pl el tudom képzelni, hogy tetszőleges fizikus, ne holmi semmilyen használható eredményre vezető "metafizikával" foglalkozzan, hanem a NER keretében a kuplunggal. És még hány ezer alkatrész van csak a kocsiban... :)
TG69 2021.01.14 11:49:27
@Podvinecz Marsall: Egyelőre nekem az MCC-ben a pszichológia tűjik kakukktojásnak, hiszen djszilvay már megmondta, hogy az egész zsidó halandzsa... :)
TG69 2021.01.14 12:20:53
@naebneerG: Mert ők tudják, hogy minden a matekról szól :)
        Orbán Balázs vezető NER-kártevő az index.hu-n reklámozta a rezsim janicsárképzőjét a Matthias Corvinus Collegium-ot.        Klebelsberg Kunót idézte, mint a magyar tehetséggondozás atyját, akinek azért volt némi szerepe abban, hogy rengeteg magyar tehetség hagyta el az országot a numerus…..
TG69 2021.01.13 12:17:42
@jotunder: "Zárójel. Nekem, személy szerint, komoly fenntartásaim vannak a pszichológia »tudománya« iránt. Vagy olyan dolgokat állítanak, melyek évezredek óta ismertek, vagy pedig új, meghatározás nélküli fogalmak kitalálásával zagyvaságokat. Már Freud doktor írásait is kizárólag fikciós irodalomként tudtam felfogni és viccesnek találtam, hogy középkorú, gazdag, hisztériás zsidó nők furcsa elbeszéléseiből akarja rekonstruálni az emberi psziché működését. És az ő kora óta a helyzet sokat súlyosbodott. Azóta ugyanis a pszichológia művelői kitaláltak egy olyan tudományoskodó bikkfanyelvet, mely lehetetlenné teszi, hogy elmefutamaikat akár irodalomként is élvezzük. Írásaik így tartalmilag továbbra is a mese kategóriájában értékelhetőek, de legalább élvezhetetlenek. Zárójel bezárva."

Ez azért ütős szöveg :)
    "A Magyar Tudományos Akadémia-BME Morfodinamika Kutatócsoport 3 és fél év alatt bizonyította be Platón ókori filozófus elgondolását, amely szerint a világmindenséget alkotó négy elem, a föld, a víz, a tűz és a levegő mindegyike szabályos testekből épül fel; ezek közül a Föld hexaéderekből,…..
TG69 2020.12.24 17:03:11
       I DON'T FUCKING BELIEVE THIS SHIT !!!!!      A belga sajtó arról ír, hogy in concreto a "La Détour" nevű melegbárban egy gangbangot (hölgyolvasóink elnézését kérem, egy vagy több melegprostit kúrtak meg, nagyjából el tudják képzelni, hogyan és merre, igen nincs puncijuk, ne tessék…..
TG69 2020.12.02 17:28:32
@combo: Vannak objektív kritériumok ebben, utána lehet olvasni. A homoszexuális párok mindent tudnak teljesíteni. A 80+is pár motivációja bizonyosan nem méltányolható. Ha szereti családba került akkor teljesen másodlagos a homoszexualitás. Nincs ma bizonyított tudományos tény, ami alátámasztana bármilyen komoly hátrányt.
       "Furcsa dolog ez a német szellem, német szellemiség vagy német társadalom. Ha megnézzük a XX. századi történelmüket, akkor azt látjuk, hogy nagyon fegyelmezettek. Tehát amikor nácinak kell lenni, akkor nácik, amikor liberálisnak, überliberálisnak vagy árjaliberálisnak kell lenni, akkor azok.…..
       Demeter Szilárd egy százötvenhárom centiméteres utcai harcos, aki kultúrpápai pályafutására táskahordozóként készült fel, hol Tőkés doktor táskáját hordozta, hol Habony doktorét, közben írt egy novellát, lecserélt egy lehasznált erdélyországi feleséget friss pesti húsra az egyetemi tanári…..
     Demeter Szilárd szerint a szolidaritás olyan, mint a Zyklon-B, a multikulturális társadalom pedig maga Auschwitz, nyilván Priti Patelre és Rishi Sunakra gondol, esetleg a francia kormány muszlim gyökerű tagjaira, vagy arra a két török származású tudósra akik a Pfizer vakcinát fejlesztették…..
TG69 2020.11.29 13:14:44
@Kettes: Ebből két dolgot tanulhat Szilárd. Nácizni csak a baloldalnak szabad a másik meg, hogy segget nyalni is meg kell tanulni. Vélhetőleg Kövér göbbelsező irományánn lelkesedett fel, de ehhez is tehetségtelen.
    "   És végül ami a legdurvább vagy legerőteljesebb mondata volt Kertésznek, a migráció kapcsán aztán ezt más formákban – mint migrációellenes ember egyébként – tovább erősítette, és kulcsmondat szerintem az életművének megértéséhez. Ez úgy hangzik, hogy: „olyan állatfajta, amelyet…..
           Szeptember elején jelent meg Michael Sandel, az egyik legismertebb kortárs politikafilozófus könyve:" Az érdem zsarnoksága" (The Tyranny of Merit).  Sandel még nem volt harmincéves, amikor megírta híres liberalizmuskritikáját a Liberalizmus avagy az Igazság határai-t, mely munkáját sokan…..
TG69 2020.10.01 12:17:37
@savaz: Ronald Reagan sem volt túl okos és mégis elég jól vezette az USA-t. Ez a könyv nem erről szól, hanem hogy milyen károkat okoz egy ilyen fajta zsarnokság. És az a vicc, hogy itt nincs vége. "A kiégés társadalma" meg azt írja le, hogy a középosztály is ugyanilyen teljesítményelvű és ehhez már külső nyomás sem kell. Minden ilyen hierarchiának megvannak a fenntartói (nyertesei) és ez általában önérdeket szolgál és nem valami társadalmi jót. A végeredmény egy túlhajszolt és/vagy teljesen érdektelen munkát végző önmagát rosszul érző tömeg.
TG69 2020.10.01 21:57:22
@tele.phone: Harari nem azt mondja, hogy könnyedén dominálja majd a szuper elit a homo sapienst, hanem hogy egyáltalán nem lesz rá szüksége és ez a semmire nem használható tömeg komoly probléma forrása lesz. Az ember is azokat az állatokat dominálja, amikre szuksege van, a többit kiirtja :). Mondjuk a humanizmus végét biztosan jelenti majd és nem lehet tudni mi lesz utána.
     " Mostanra odáig jutottam, hogy a magyar államnak nem kellene finanszíroznia a színészképzést. Ronald Reagan nem futott be jelentős színi karriert, de nem is járt semmilyen iskolába és az amerikai állam sem finanszírozta a tanulmányait. Magyarországon sem a korábbi gazdasági helyzet, sem a…..
       Domokos Gábor professzor hosszabb interjút adott a Qubitnak a felfedezéséről, hogy a testek kockaszerű darabokra esnek szét.     Egy részlet az interjúból:      "Itt a Műegyetem kertjében, ahol ülünk, zúzott kő van a lábunk alatt. Ha felmarkolunk egy adagot ezekből a kövekből, látjuk,…..
        Viktor Gyozovics Orban miniszterelnök úr családi rádiója, ami  sajnos még mindig a Ľudovít Košút nevű liberálzsidó felforgató nevét viseli, ószláv nyelven készített interjút Vidnyánszky protopópával. Azért ószlávul, mert ennek még oroszul sincs értelme, csak a   Zakarpatszka Oblaszty …..
TG69 2020.08.14 13:31:58
@Podvinecz Marsall: Szerintem a Libernyákok a hátamon cím sokkal jobb lett volna, és igazán nem kellett volna sejtetni, hogy ki rendelkezik ilyen bölcsességgel, hiszen azt mindenki tudja ma Mo-n.
TG69 2020.08.14 13:37:13
@balmoral: Igazából a konzervatív futball is elvan nézők nélkül, így a színház is el lesz.
TG69 2020.08.14 13:42:49
@velőtanya: Ó ez nem olyan szabadelvű műalkotás, itt az alkotó másodlagos, hiszen magasabb, éteri hatalmak által ontják a szót, forgatják a pennát, kezelik az ecsetet.
      Caveat:   "Nem vagyok politikafilozófus. Nem vagyok politikafilozófus. Nem vagyok politikafilozófus."      Ez a poszt nem a Nagytutiról szól. Mivel, you know the drill, nem vagyok politikafilozófus.  Bevallom, az volt a tervem, hogy Lánczi András: Political Realism and Wisdom című opus…..
TG69 2020.07.13 17:47:16
@jotunder: És Horn is ilyen volt, baloldaliként liberalizált, meg megengedte a Bokros csomagot, amivel a nyugdíjasok és a szegények szívták a legnagyobbat (infláció).
TG69 2020.07.13 17:54:49
@cruickshank: Én ezt találtam, amire a poszt ráhúzza ezt a kettőséget. Szerintem nem rossz a gondolatmenete.

"Kant számára tehát egy cselekvés indítóoka sokkal fontosabb, mint maga a cselekvés vagy következményei. Úgy vélte, ahhoz, hogy megtudjuk, erkölcsileg cselekszik-e valaki vagy nem, az illető szándékát kell ismernünk. "
       Százötven nyugati értelmiségi publikált egy nyílt levelet a Harper's Magazine-ban. Köztük Margaret Atwood, Noam Chomsky, Francis Fukuyama, Steven Pinker, Gloria Steinem, J.K. Rowling, Fareed Zakaria. Salman Rushdie és a CEU leköszönő elnöke Michael Ignatieff.     "Our cultural…..
TG69 2020.07.09 00:07:12
@mafi mushkila: Márpedig ez kibaszott hülyeségnek tűnik. Társadalmi problémává tenni egyéni problémákat ez nem logikus és nem is hasznos. Miközben épp az a liberális rendszer amit támogatunk pont elég valós alapot ad a kritikai szemléletre. Ezek a dolgok most már nemcsak zavarnak, hanem inkább felháborítanak. És amennyire érdekes voltál régen, annyira inkább idegesitesz most. Itt emberek életét teszilk tönkre amiatt, mert mást gondolnak, mint amit szabad. Holott a legfontosabb nekem még mindig az, hogy bármit megtegyek, hogy a másik elmondhassa a véleményét. Itt nincs más vitának helye, amíg ezt el nem dől. Szerintem...
       Kedves Elvtársakelvtársnők, Kedves Járásielvtársakelvtársnők, Kedves Megyeielvtársakelvtársnők!  Külön köszöntöm internacionalista barátainkat az Észak-Bagundai szocialista elvtársakat, akik egyenesen az imperialista körök által támogatott Dél-Bagundai, faszom, fordítva, erők elleni…..
TG69 2020.02.21 11:06:27
liget.ro/studio/milyen-ember-a-szekely-szaraz-miklos-gyorgy-konyvben-keresi-a-valaszt

"Erősebben szeret, jobban gyűlöl, hamarabb üt. Ha hálás, akkor hálásabb. Ha bosszús, akkor bosszúsabb, ha haragos, akkor haragosabb. Talán még a szíve is erősebben fáj, amikor fáj."

Én ezt a jellemzést pl teljesen elfogadhatónak tartom (bár nem tudom biztosan hogy igaz-e). Sajnos ezek a tulajdonságok alkalmassá teszik őket arra, hogy politikai janicsárokká vájanak. Egyszerűen, ha egy népcsoport jóval felülreprezentált számarányához képest bizonyos társadalmi szerepekben, akkor az magyarázatra szorul. Volt idő, amikor már ennek felvetése is rasszizmunak minősült. Amit Kettes írt az egy kicsit indulatos, és pontosan lehet tudni miért van. Mivel ártalmatlan, azaz nincs semmiféle káros hatása, ezért teljesen felesleges erkölcsi alapon kioktatni. Ahogy egy többségben cigány faluban élő normális életért küszködő magyart. Nagyjából lehet tudni, hogy mely kijelentés veszélyes (ki teszi, mennyi embert ér el, uszít-e stb) és melyik ártalmatlan.
TG69 2020.02.21 17:18:07
@Podvinecz Marsall: Pontosan :)
       Uszító baromság jelent meg az állampárt propagandalapjában. Komprádorburzsoáziázás, CEU-zás, MTA-zás, mindezt Hitler koronajogászát (érdekes fordításban) idézve, havonta írja meg Békés ezeket a szövegeket a Mandinerre, külön csekkfüzetet tart erre a célra.        Igen, elitista vagyok.…..
TG69 2020.01.08 12:56:53
@jotunder: Én is olvasom a mandinert, mert kb ez az egyetlen felülfet az, ahol valamilyen racionalizálás is történik és nem puszta propaganda és gyűlöletkeltés. Meg vannak benne jó szemlék egyéb helyeken mejelent írásokból. De hogy aristo, békés, megadja, kisjeszenszky stb egyáltalán említésre méltó legyen, ahhoz ennél több kell. Szóval nagyon alámerülsz teljesen értelmetlenül.
   "A kutatási tevékenységgel is felzárkóznánk a világszínvonalhoz. Mennyiségi és minőségi szempontból is el kell érni a nemzetközileg kívánatos szintet, meg kell duplázni a Q1-es és Q2-es publikációink számát. (Szabó Lajos György, a Corvinus oktatási rektorhelyettese)"         A Scimago nevű…..
TG69 2019.11.28 17:13:43
@jotunder: Nézd a jó oldalát ennek az egész Corvinus sztorinak. Évekig rágódtál azon, hogy mért nincs látható magyar közgazdaságtudomány. A dolog odáig egyszerűsödött/süllyedt/bomlott, hogy most már nem kell rágódni rajta :).
       Petri Lukács Ádám, Petri György költő fia,  aki mindig az apjából élt, most Mária asszony pincsikutyájaként ír a Mandinerre.  Ez olyan sok szót nem érdemel. De...      Az urban legend szerint az a bizonyos Lukács a nevében Lukács Györgyre utal. Az egykori marxista Petri György ugyanis…..
TG69 2019.11.05 16:09:04
beszelo.c3.hu/cikkek/%E2%80%9Een-nem-az-ellenzek-bardja-voltam%E2%80%9D

"A diáklázadások markánsan baloldali tartalmát elutasítottam, hiszen maoisták még leninisták voltak, én pedig a maoizmust kezdettől fogva gyűlöltem."
TG69 2019.11.05 16:13:42
www.holmi.org/2000/12/bence-gyorgy-korhangulat-nemi-belterj

"Arról pedig már tapasztalatból számolhatok be, hogy az újmódi maoistákkal nem pendült egy húron. Petri ugyanis – mint verseiből tudható – jó darabig a Lukács György-féle változatban volt marxista. Ez igen nagy különbség."