Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cso zsi

0 bejegyzést írt és 8531 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Már a választások előtt is sokan beszéltek arról, hogy nem jó az, ha a Fidesz túlnyeri magát. Még olyanokat is ismerünk, akik csak és kizárólag azért szavaztak a Kétfarkú Kutya Pártra, a Megoldás Mozgalomra, vagy épp Toroczkaiékra, hogy ezzel is akadályozzák Orbánék újabb kétharmadát. Jómagam…..
Régi álma volt a martin-kertvárosiaknak és szirmaiaknak az úgynevezett Y-híd megépítése. Már 1975-ben országos tervpályázatot írtak ki a megvalósítására. A tavaly elkezdődött 13,5 milliárdos beruházás átadása 2022 novemberére várható.     De miért ipszylon? Az ipszylon egyik szára (volt) a…..
Már többször megtárgyaltuk, hogy a Szovjetunióban mennyi mindent lemásoltak. Létezik azonban pár ellenpélda is, amikből most megnézünk egyet. A szamurájok leszármazottai követték a szovjet mérnökök fejlesztéseit, és bizony ha észrevettek valami hasznosíthatót, az fel is használták. A történet…..
cso zsi 2021.06.06 11:03:30
@MIG-31: 81-ben vonultam, és akkortájt lehetett kapni olyan kis zsebrádiót, ami kb akkor a volt, mint a katonakönyv, csak a ceruzaelem miatt volt vastag. Lehet, hogy hangszóró nem is volt benne.
Persze, a pici szovjet gombakkus is megvolt, azt váltotta fel ez utóbbi.
Majd a kazettás-rádiós walkman. ;)
A '80-as évekre sokan a mi X generációnkból részben úgy gondolnak, mint a "Mariahilferstrasse"-beszerzések kora, amikor - mondjuk úgy - szürke importtal behozhatott a magyar Bécsből olyan nyugati árukat, amiket még a Kádár-korszak utolsó harmadában sem lehetett itthon kapni. Vagy lehetett, csak…..
Most komolyan, miért finomkodunk itt? Nem kellene megnevezni azt, akinek ez az egész az érdekében állt? Minden ki van találva, de valamiért a kutyának se kell a kínai, meg az Astra. De az nem lehet, hogy ne legyen meg péntekre a négymillió. Üres lelátó előtt nem lehet bajnok a Fradi, a most…..
cso zsi 2021.05.02 07:12:49
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Gépjárműadónak csináltak már online felületet?
Olyat, mint a kerületeknél volt.
Fél év alatt nem sikerült, inkább postával, sárgacsekkel bszakodtak.
Közel négy hónap. Hét szerelő személyes látogatása. Megszámlálhatatlan telefonhívás és email... egy pokoli tortúra története. Nem, nem valamelyik kelet-európai országról szól Zita írása, hiszen Németországban él, ott tapasztalta meg mindezt...
cso zsi 2020.11.20 19:03:25
@geegee: Az endékában még voltak hitlerkori pályák is a 80as években. Szidtuk az m7est, hogy zakatlunk a nagypaneleken, de odakint mintha fogaslécen mentünk volna.
cso zsi 2020.11.20 19:03:25
@Gösser söralátét: Na ezért van nekem a második olyan munkahelyem (matávközeli), mert “avénf@szmégérthozzá”.
cso zsi 2020.11.21 22:56:51
@_Neville: Megfektette, de nem látványosan. Az első kör alatt iszonyú sok új bekötés volt, mostanra csillapodott kicsit. Az egyik nagy szolgáltatöt megvette egy másik, aki nem tartott igényt az egyik alvállalkozó cégre, és annak munkájára. Azóta visszhangzik a net a napi-heti gondoktól. (Igazából mindegyikre, különböző körzetekben) A másik nagy szolgáltató nevetséges sebességet ad, ot, ahol nincs optikája. Adott területen monopolhelyzete miatt, ill. a konkurencia nem akar ott fejleszteni, gyakorlatilag egyetlen szolgaltatóként a 40-50 éves hálózaton, elmondhatja az ügyfélnek, hogy “van net”.
A Bajza utcát és a Bulcsú utcát összekötő „halálalagút” sorsa sokakat érdekel. A Járókelő csapatával közterületi problémák megoldásában segítjük a városlakókat, így a weboldalunkra több jelzés is érkezett az alagút súlyosan leromlott állapotával kapcsolatban. Az utóbbi hetekben a Magyar Innovációs…..
A Polgármesteri Hivatal hivatalos facebook oldalán mutatta be a városrész új logoját, amely hasonlóságokat mutat a 2016-óta működő helyi ruhamárka, az OBU népszerű mintájával. A történet pár héttel korábbra nyúlik vissza, amikor az új vezetésű önkormányzat dr. Kiss László karácsonyi köszöntőjében…..
cso zsi 2020.01.29 21:22:05
@Óbudai Hírek: Nem köthető? Az Óbuda név, vagy a "B" betűt stilizáló 3-as szám?
Ja, hogy mindkettő....

Amúgy látott már valaki emberen ilyen göncöt?
(mondjuk a Váci úti "kormánypárti" sportcucc-üzletben sem látok vevőket tolongani, de biztos rosszkor járok arrafelé).
1920 decemberében volt a premierje a párizsi Chatelet színházban a Benjamin Pirouette csodálatos kalandja című színdarabnak, amelynek szerzője Henri de Gorsse volt. A történet szerint 1920-ban dr.Foxnak sikerül folyékonnyá változtatnia a levegőt és ebben végtelen időkig konzerválni azokat az…..
Nem akarom az évet egy újabb csehszlovákiai vasutas videóval kezdeni, úgyhogy inkább pár olyan zenét raknék ide, amit gyerekkoromban gyakran hallottam, de sose bírtam megjegyezni az előadót/címet. Ha most leírom ide, legközelebb tudni fogom, hol keressem őket :) Mark Knopfler fentebbi darabja egy…..
cso zsi 2020.01.07 16:12:15
The War of the World musical: www.youtube.com/watch?v=i6ckXQoBw2M

Már van modernebb is, de ez még a fotelban ülve is ütős méretes képernyőn, és kellemes házimozin.
A szerző 30 éve nem tudta négycsatornásban megcsinálni, de a dvd óta saját magának is jobban tetszik.

(nekem is megvolt a Pink Floyd quadro lemeze, de nem volt mivel meghallgatni, anélkül meg pocsék volt a quadro nyomás hangja, mert a hátsó csatornákon voltak bizonyos hangok.
A "dvd-audio" lemezen ez is úgy szól, ahogy kell. )
HamPLÓ Szombat esti filmkoktél 2020.01.04 19:00:00
Na, most már mehet ezerrel a vasutas videózás :) Nem tudom, miért, de nagyon nincs kedvem ideülni a gép elé blogot írni, úgyhogy konzerv jelleggel... ... jöjjön egy videó, amiben van Nohab. Is. Igaz, nem jó helyről lőve, de a motorhangot azért kicsit hallani :) Ilyen retró hétvégét idén is…..
Áprilisban bemutattam Karl Holzinger néhány színes felvételét a Váci útról, most viszont fekete-fehérben fogunk visszautazni az időben! A külső Váci út szerintem kevésbé volt városias, mint a belső - leszámítva a Megyeri és a Fóti út közti részt, ahol a Vízműveknek és az Egyesült Izzónak…..
1. Háttér A főváros a 4-es metró építése kapcsán elvállalta a dugódíj bevezetését. Ez egyelőre nem történt meg – feltehetően azért, mert egy valódi, ténylegesen visszatartó erejű díj biztos, hogy rendkívül népszerűtlen intézkedés lenne. A főváros által korábban felvetett javaslatok, így pl. az 5000…..
cso zsi 2019.12.14 07:35:47
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Érdekelne ezek után, hogy a bejegyzés szerzője mivel is közlekedik, a cégjegyzék szerint Máriaremetéről. :D :D :D
cso zsi 2019.12.14 19:38:30
@Pilotax: A következő kommentet már nem sikerült elolvasni, mert másnak címeztem? Próbáld értelmezni.
cso zsi 2019.12.14 19:58:29
@szánmonoxid: A tízmilliós Londonban a dugódíjas övezet arányaiban a kiskörúton belüli területe lenne Budapestnek.
Itt meg a Hungária körútról elmélkedtek egyesek.

P+R-ből fizetős?
Árpád híd - Váci úti felüljáró alja is az volt, majd kapott egy fővárosi órát, és azóta napközben üres. Bár a lakossági oda nem érvényes (mert nem kerületi övezet), nem csesztetik (egyelőre) a helyieket az oda lerakott kocsiért, pláne, hogy a környék építkezései miatt mintegy 40 kerületi hely megszűnt.
Tetézi a bajt, hogy keleti szomszédoktól, és messzi vidékről érkezők, valamint a car-sharinget használók úgy parkolnak a maradék helyekre, mint otthon a tanyaudvaron.

@Nancsibacsi: A nemzetközi tranzitútvonalaink úgy 3-400 évesek, aztán az utolsó 150 évben szinte csak fővárosi hidak épültek.
Igaz, amikor a Margit hidat építették, majd szélesítették, akkoriban Sydneyben akkora hidat építettek, hogy a mai napig kiszolgálja a közúti, és vasúti forgalmat, bár egy ideje megtámogatva valami víz alatti alagúttal is.

@konrada: "a budapesti belváros főútjaiból - Rákóczii, Bajcsy, Andrássy, Üllői, Kis-, és Nagykörút.... élhetetlen városi kváziautópályákat..."
Mitől autópálya egy, az általános közlekedésre csak 2x2 sávot használható utca?
Az Üllői, és a Váci ami 2x3 sávos. Oda kéne valami felszíni járat is, mert amióta a villamos itt megszűnt, azóta csak gyalogló tömegsportolókat látni reggel és este két metrómegálló közt.
Nem mindig könnyű együtt értelmezni egy dal zenei minőségét és szövegének tartalmát. Van úgy, hogy mind a kettő remekmű, olyan is van, hogy mindkettő csapnivaló. Ilyenkor egyszerű a helyzet: az ember a minőséget választja. Tekintsünk most el attól, hogy a tömegmédiában a mulatós,  lakodalmas vagy az…..
cso zsi 2019.11.22 06:58:45
@chrisred: A mi himnuszunk a "búbánatos istenf.... verése", míg más népeké lelkesítő, néhol örömteli.
Ez a határontúli giccs is pont olyan.
A P. Mobil feldolgozás valamennyit lendít rajta, már csak a szöveget kéne átírni.
Azt hittem, hogy hoax a "Kuti Erika r. szds.bűnmegelőzési főelőadó Kiskőrös Rk." aláírással az éterben kerengő, továbbküldésre buzdító levél, de azért feltárcsáztam a kiskőrösi rendőrkapitányságot, mire kiderült, hogy a mail abszolúte valódi, a szerző…..
Csak valutát akartak spórolni a gyártással, végül a Spanyol Foci VB-n és Amerikában is magyar rágót őröltek a fiatalok...
cso zsi 2019.10.27 16:38:09
@HgGina: Attól függ, milyen évjáratról beszélünk.
A 70-es években nagyobb volt a golyórágó, nekem a mentolos volt a favorit.
Később mindenféle színű vackot adtak golyórágó néven, és 2-3 milliméterrel kisebb volt a korábbitól.
Az minden tekintetben pocsék volt.
Az ember ösztönösen kíváncsi, és ez a tulajdonság a szomszédi viszonyokban nagyon jól tetten érhető: ha egy szűkebb közösségben mondunk valamit, beszélünk valamiről, az információ könnyen átkerülhet illetéktelen személyekhez is, kíváncsi szomszédjaink vagy társaságunk révén. Ám amíg ezek az…..
cso zsi 2019.10.06 11:45:27
@Androsz: "A talán leghatékonyabb ügynököt úgy hívják, hogy Google, egy másik sikeres ügynököt pedig úgy, hogy Microsoft."

Lehet. Bár a windowsomon, és a windowsos telefonomon nem jelentek meg azok a "személyre szabott hirdetések", amit az androidos készülék mellett beszélgetve pár órán belül a képedbe tol a facebook.
Az még úgy-ahogy elfogadható, hogy egy termékre rákeresve a böngésző adatot gyűjt, elemez, de a droid ne vegye már át a hatalmat a felhasználó felett.
Mindennek következtében már bosszantó, hogy a megrendelt-megvásárolt termék ajánlása hetekig az orrod alá van tolva a facen.
cso zsi 2019.10.06 22:52:01
@Androsz: A Microsoft hangoztatta, ezért berágtak rá az egyszerűek. Linuxokról meg kiderült...
Az androidot gyakorlatilag nem tudod használni, ha nem fogadod el.

@]{udarauszkasz: Na azt megnézném. Ahhoz megint meg kéne nősülnöm. :)
Nem otthoni wifi, bármely netkapcsolat, akármerre jársz. Az eszköz felhasználóhoz van rendelve, és ha sétálsz az utcán, pár perc múlva dobja a helyinformációk alapján a kérdést: "hogy tetszett abcd étterem, sikeres volt e a vásárlás xyz boltban..."
Pedig be se mentél adott helyre.
via GIPHY Olvasónk sztorija után hálás szívvel emlékszem vissza arra a saját élményemre, amikor nagyon vártam valami apró csomagot, a postás pedig felcsengetett és azt mondta: "csókolom, megint jött valami szar". Na hát a következő sztoriba nem hangzik el sajnos hasonló sem, pedig olvasónk boldog…..
cso zsi 2019.08.08 15:31:43
@kolomparlole1114: Szerintem félreértettél.
Ahogy a postáskisasszony tukmálja a kaparós-sorsjegyet, úgy a levélhordó dobálja be a reklámcetliket, víz-gázszerelőt hirdetve.
Ez is, és egyéb reklámkiadványok is fordulásból, olvasatlanul kerülnek a közeli papírgyűjtő kukába.
A jó öreg mikrohullámú sütő még mindig kihagyhatatlan mindennapi életünkből. Tapasztalatom szerint majdnem minden konyhatervezésnél igénylik az ügyfelek. Egy időben ugyan elterjedt, hogy használata káros az egészségre, de ezt még nem sikerült bizonyítani. A készülék, köszöni szépen jól van és a…..
cso zsi 2019.07.29 20:24:11
@Tesztelo.hu: Aham. Szóval nem ért hozzá.
cso zsi 2019.07.29 20:28:34
@Nancsibacsi: Az én készülékem használatijában az aranyszegélyes kávéspohár tiltott, de a csészében kiskanál nem gond.
Tiszta alu a pirítótálam, gumi lábakkal, és a két, egymásba illeszthető rácsra tányérok tehetők, tehát egyszerre akár három tányérnyi étel melegíthető.
cso zsi 2019.07.29 20:36:30
@Macropus Rufus: LG = Lucky Goldstar
Az alábbi képen egy olyan szerelvényt láthatunk, amilyen legutóbb a nyolcvanas évek első felében közlekedett Budapesten: kéttengelyes motorkocsi vontat kéttengelyes pótkocsit! Az önálló hajtás nélküli járművek a fővárosi villamosközlekedés igencsak jellemző résztvevői voltak, a nagykörúti…..
Továbbra is gyűjtöm a fogyasztói véleményeket az 50 év feletti korosztályból. Hiszen nekik is szólnak a reklámok. Nekik is szólnak a reklámok? Álljon itt Eszter véleménye ebben a kérdésben.   Eszter kettős szerepben van: vállalkozóként életbevágóan fontos a számára, hogy jól reklámozza a…..
cso zsi 2019.07.11 13:50:39
@csúti csüngőhasú tolvaj: Nem állunk tőle messze.
Androidos telefon, facebook, google kereső.
Az okosabb telefonok mellett ma már beszélni sem nagyon szabad, mindent hallanak az asztalra-zsebbe téve is.
Ha szóba kerül egy közismert termék, vagy szolgáltatás, az egy napon belül megjelenik a face oldalsávon.
Ha netán googleval rákeresel valamire, az perceken belül ott lesz a face hirdetések között.
A google nyomonkövet (kikapcsolható),és már teszi is fel a kérdést, hogy milyen az üzlet, amiben jártál? (nem, csak elmentem előtte, de bepozicionálta).

@Koch Mária: "Magamat kigúnyolom, ha kell". De ne erőltessék rám.
Egyszer poén, rendben van. De félóránként már több mint túlzás.

Azért mert (most épp) olcsóbb nem igazán. Mert az vagy egy beragadt készlet, és ott az új típus, vagy kiderült a típushiba, és eladhatatlan lenne.

Webshopból? Sokmindent.
Teleshopból semmit... Tapasztalatból, mert ajándékokat kaptam már onnan. Mind a kukában végezte. Annyit nem ér, hogy garanciáztassa az ember.
cso zsi 2019.07.11 13:54:20
@Koch Mária: Olvastam némelyiket. Hasonló korú nőkkel "küzdök" jóideje. Van baj rendesen. :D
cso zsi 2019.07.11 16:55:46
@Koch Mária: Igyekszem.
A Szovjetunió egyik különlegesen fontos és nagy cége volt a játékok területén otthonosan mozgó Elektronika, akik a nevüknek megfelelően nagyrészt elektromos játékokat készítettek a gyerekeknek.Az egykori vasfüggöny egyik játékgyártók által kiélvezett előnye volt, hogy a nyugati játékok nem jutottak…..
cso zsi 2019.06.29 21:12:11
@ToyaHSW: Úgy igen.
Amúgy az NDK-nak is voltak "érdekes" elektronikai termékei abban az időben. Néhány számolgépükön a burkolat, és a gombok egyértelműen ottani gyártmány, viszont a tudás az kísértetiesen hasonló (azaz pont ugyanolyan) volt egy japán cuccéhoz.
Sokszor elköveti az emberiség azt a hibát, hogy egy dolgot pontosan úgy akar megvalósítani, mint addig, csak egy kicsit máshogy. Olyan a helyzet, mintha a fénymásoló kifejlesztésekor egy olyan írógépet akartak volna készíteni, ami először elolvassa a másolni kívánt szöveget. Sosem sikerült volna…..
Eredetileg Liszt Ferenc 2. Magyar rapszódiájáról akartam írni, illetve arról, hogy a rajzfilmkészítők valamiért nagyon szerették azt, és már majdnem nekiálltam megírni a bejegyzést, amikor az elég részletes angol Wikipedia bejegyzés mellett rábukkantam egy magyar oldalra is, amin…..
cso zsi 2019.06.06 07:12:57
@Bandicar Bandi: A Bányagépgyár (egyik) kéménye is abba a vonalba esett.
www.fentrol.hu/hu/legifoto/137702?r=1&c=2125774.425238:6035266.9729215:8