Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyurmapok

150 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
minden napra egy zene ötzene 2015.03.16 20:55:00
Chinawoman - Lovers Are Strangers Amikor eldőlt a blog születésnapi koncepciója, a másodperc ezredrésze alatt ugrott be a Lovers Are Strangers. Egyetlen másik zenét sem hallgattam meg annyiszor a blogról, mint ezt, illetve egyetlen másik előadót/bandát sem hallgattam annyit az…..
Három évvel ezelőtt megértem áradozni a két gitáros és egy dobos alkotta osztrák Elektro Guzzi koncertjéről, miután megmutatták, hogy lehet minőségi technót játszani egy ilyen - általában mást ígérő - felállással. Azok, akik akkor utólag sajnálkoztak amiért kimaradtak…..
Tegnapelőtt elkezdtem nézegetni, hogy miket hallgattam a legtöbbet a másfél éve nem használt lastfm-en, de már nem tudom hova fokozni a "neee.. ezt mikor halottam utoljára?!"-érzést. Emellett érdekes dolgokat lehet találni, például csak otthon 68-szor hallgattam meg az alábbi, 9 és…..
Idén már végképp sokkal inkább szólt nálam a nosztalgiázásról az év, mint a friss megjelenések, zenei magazinok és különféle történések követéséről. Így a régi kötelező évértékelések helyett még csak egy idei év kedvence kategóriával sem tudom lezárni 2014-et,…..
Nagyjából havi rendszerességgel fordul elő, hogy egy-egy számhoz, lemezhez vagy zenészhez köthető dátum kapcsán emlékeztetem magam, hogy el ne felejtsek majd írni róla ha aktuális lesz, melyekből természetesen sosem lesz semmi. Így nem született meg tavaly júniusban a…..
Mióta nemrég megjelent egy remek cikk a cLOUDDEAD-ről (ami igazán megérdemelne egy kiadós bejegyzést már itt), rendre szedem elő a kedvenc lemezeimet a Mush Records repetroárjából, ami egy-két előadó és a Big Dada mellett a legjelentősebb forrása volt a múlt évtizedben a hiphop…..
Abban a könnyű helyzetben vagyok, hogy a következő általam igazán várt esemény kiemelt vendégét már beharangoztam az év elején, amikor is elmaradt.. November 15-én azonban Mika Vainio - feltehetőleg sokáig emlékezetes - fellépése végre pótlásra kerül, előtte pedig nem kisebb…..
Sok megjelenthez hasonlóan én is inkább egy dubstep szettre számítottam, amikor 2010 januárjában elmentem meghallgatni a 2562 néven fellépő Dave Huismanst a Merlinbe. A csalódott arcokat látva kicsit úgy éreztem magam, mint pár évvel azelőtt Scubán a Mokka Cukába, ahol vagy egy…..
Figyelembe véve, hogy nemrég napsütésre ébredtem és hogy az egész hetet pihenéssel tölthetem, semmi okot nem látok arra, hogy ne egy őrülten jó japán jazz darabbal kezdjem.   ..
Már legalább harmadszor lepődtem meg, hogy Redshape álarca mögött Sebastian Kramer van (ezúttal a B My Lake-es beszámolókat olvasva); mindig csak azt tudom, hogy valaki, akit nagyon szerettem még a 2000-es évek első felében, és akiről azóta nem is igen hallottam (azért valljuk be,…..
2007 óta nem telt el nyaram fesztivál nélkül, de az az igazság, hogy idén ez csak akkor ugrott be, amikor megláttam ezt a Todd Terje koncertfelvételt, hogy na, egy ilyenért aztán bárhova. Az Inspector Norse például annyira zseniális a végén, hogy utána napokig ezt dúdoltam (meg…..
Amikor az ember hétfőn nem a végigbulizott Alkotótábor miatt érzi úgy magát az irodában, mint akit két napig vertek, akkor megint mi más maradna a szomorkodás mellé, mint egy kis nosztalgia.. ..
A hétvégi selejtezés során előkerült belépőjegy/karszalag gyűjteménynek köszönhetően ismét elkapott egy hatalmas nosztalgiahullám, még annál is látványosabb, mint amit a nem sokkal előtte megtalált legók okoztak (emlékszik valaki a gyerekkori utolsókra? g.i. joe-kkal,…..
Ha már a még a várakozásokat is felülmúló múltkori Kyle Hall fellépésről nem írtam meg a beszámolót (hiába gyűjtöttem össze a három órás szettje alatt azt a sok-sok szuperlatívuszt), gondoltam legalább maradok Detroitnál és egy másik nagy tehetségének adok helyet a helyi…..
Van most egy új srác, Kyle Hall a neve. Mindössze tizenhat éves, de már most olyan elképzelési vannak a technóban, amik egyszerűen lenyűgözőek. Néha lejött a stúdiómba, és mutatott pár olyan dolgot, amik eddig számomra elképzelhetetlenek voltak. Ő most hatalmas inspirációt…..
Miután rájöttem, hogy máskor szeretnék arról írni, akit már két hete kinéztem magamnak, gondoltam a legegyszerűbb választás, ha körbenézek a wikipédián a mai születésnaposoknál. Végül is ez is csak egy jó alkalom arra, hogy megemlítsük kedvenceinket, még ha nem is tartom…..
Elég vicces az, ahogy az embert sorban kerítik hatalmukba a legkülönbözőbb zenei világok, miközben a záróvizsgára próbál készülni. Nemrég például két napig nem tudtam kiverni a fejemből a Szomorú szamuráj dallamát, de a legjellemzőbb annak a töménytelen technónak az…..
Nem mintha korábban nem dolgozott volna meg érte Dan Snaith, de a 2010-es Swim óta a Caribou név végképp olyan meghatározó jelenség lett, mint mondjuk a Four Tet, amikor egyes előadókat/zenekarokat próbál az ember behatárolni azok számára, akik eddig nem ismerték őket. A Swimről…..
Az elektronikus zenében jártas hallgatóknak feltehetően nem kell bemutatni a Drexciyát, a többiek számára viszont épp itt az idő, hogy megismerjék James Stinson és Gerald Donald mitikus formációját. Emlékszem, még nagyon fiatalon láttam ezt a nevet először a Freee magazinban, a…..
Ha az ember ateista, vegán, ráadásul még az alkohol sem hozza lázba, akkor a húsvétot aligha tartja a legértelmesebb oknak a családi összejövetelre. Na nem mintha különösebben számítana, hogy milyen okból gyűlik össze a família (kicsit olyan ez egyébként is, mint az ivászat,…..
gyurmapok 2014.04.23 00:32:51
@juanitalenteja: ezt a Bukowski-olvasást a természetben nem is igen gondoltam át, csak azóta rá vagyok kattanva, hogy megláttam (nálad) :)
az oroszlánkirályos történet meg óriási, ezek után nem lepődnék meg, ha majd én is szimbáznám, ami egyébként is sokkal jobban hangzik.
Nem vagyok híve az ünnepeknek és a világnapoknak: szívesebben élnék egy olyan világban, ahol azok, amik valóban megérdemlik ezeket, inkább mindennapos dolgok lennének, ugyanakkor nem egy olyanban élek, így a Record Store Day alkalmával mindig van lehetőség felhívni mindenhol az…..
Azt hiszem merhetek olyan kijelentést tenni, hogy mi itt az egyzenénél imádjuk Víg Mihályt. Volt itt már kétszer Trabant (1, 2), kétszer pedig Tarr Béla filmzene (1, 2), most pedig átbillen a mérleg az utóbbi javára. Hiába van egy végtelennek tűnő listám a leendő posztok…..
Elég nehéz elhinnem, hogy lassan március közepe, és idén még egyetlen alkalommal sem mozdultam ki zene miatt - azt pedig még inkább, hogy amíg lázba nem hozott a közelgő Legowelt buli, ez fel sem tűnt. Lényeg a lényeg: hamarosan hallhatjuk élőben ezt a fickót, aki már itt a…..
Fél lábbal épp kint vagyok egy kissé túl stresszes, túl zsúfolt időszakból (hogy aztán jöhessen egy másik), úgyhogy én már most a pihenésre koncentrálok. Az első zenét már elő is készítettem hozzá a régen hallott kedvességek közül, van egy sanda gyanúm, hogy senki…..
Tudom, hogy kevés nagyobb közhely van, mint amikor valaki azzal jön 2014-ben Magyarországon, hogy Angliába vágyik, de egy ideje csak egy ottani békés kisvárosban tudom elképzelni magam, amint Anthony Burgess és Douglas Adams könyveket keresek az antikváriumokban, a kilencvenes évek…..