Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szomorutojas

263 bejegyzést írt és 2044 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem Balázs az első, aki több külföldön töltött év után rácsodálkozik a magyar ügyintézés egyes sajátosságaira. Neki speciel egy erkölcsi bizonyítványhoz kellett hiteles angol fordítás – és ekkor kezdődtek a meglepetéssel teli kalandok…..
szomorutojas 2019.05.24 21:32:25
@takarék-láng: Szlovákiában hiteles fordítást bármely arra jogosult fordító cégecske csinálhat, közjegyző előtt igazolja a fordítás hitelességét, és kész.
Magyar erkölcsi bizonyítvány fél-1 óra alatt minden létező pecséttel, színes szalaggal.

Persze lehet, hogy van az úniónak más sarka is, ahol ez nem megy olyan flottul, mint egy posztkommunista kis országban.
Az utóbbi idők szomorú belföldi slágertémája a kilakoltatások ügye. A Lemilblog - a lehetőségekhez képest - igyekszik távoltartani magát az általános belpolitikai fejlemények kommentálásától, s azon vagyunk, hogy csak a rendvédelemmel, katonai témákkal, biztonságpolitikával és hasonlókkal fárasszuk…..
Van ez a Piramis kontra Fal hiszti, a TV2 lenyúlta az RTL drágán vett formátumát, és rohamtempóban leforgatott belőle egy rakás adást, amivel úgy elverték az RTL-t, mint betyár a a kétfenekű dobot, és persze ezen felbuzdulva most is forgatják az új részeket, mert addig köll ütni a vasat, míg, ugye.…..
A konyha ördöge a TV2 állatorvosi lova. Minden benne van, ami egy jól megcsinált, sima főműsoridős, normális nézettséget hozó realityhez kell, az alapötlete nem új, hanem egy többször átgyúrt, kismillió országban (Nagy étteremátalakítás néven többek között nálunk is)…..
szomorutojas 2015.03.08 14:00:13
@Frederick Zoller: Teljesen jogos, a mosogatófiúk viszik a vállukon a konyhát, ezt mindenki tudhassa.
„A nemzeti szajhaverseny dobogós helyezettjei" kommentárral tette ki a Facebookra Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Vajna Tímea és Rogán-Gaál Cecília képeit Lovas Zoltán újságíró, a DEKA alapítója. Egyebet nem is fűzött hozzá, de hamarosan mégis törölte a kontentet – bár a…..
szomorutojas 2015.03.07 16:49:24
@nevetőharmadik: Az a helyzet, hogy csupán azért, mert én lefeküdtem a te feleségeddel, te még nem vagy rablógyilkos. Legalábbis ebbôl nem következik.

Tehát csupán azért, mert a férjeik tolvajok, nem lesznek szajhák.
Ki az a nő, akinek hatalmas vagyona mellett még a jónyelvek szerint is vagy ezer szeretője volt (férfiak, nők vegyesen), és példa nélküli szerepet játszott a XX. század művészeti életében? Igen, Peggy Guggenheim. (taps) Peggy, a milliárdos család lánya, élete folyamán épp…..
Hogy mi a bűne az énekesnőnek, nem tudom, lehet az, hogy a legutóbb, amikor a két piacvezető bulvártermék vele foglalkozott, azt állították, hogy megalázta ByeAlexet meg Rúzsa Magdit, mert testvére, Tóth Vera koncertjén azt merte mondani, hogy hajá tesó, legyen már végre egy…..
  Az életben az a szép, hogy az éremnek mindig két oldala van. Az előző bejegyzés a vezetők kommunikációs hiányosságairól elég nagy port kavart. Úgy látszik többen érintve érezték magukat az ügyben vezetői oldalról. Az ő megnyugtatásukra és a való élet példáira alapozva álljon itt tehát az érem…..
szomorutojas 2014.07.05 08:26:26
1. Felsővezető vagyok multinál, és mindig minden új feladatról elmondom a lehetséges buktatóit, a várható költségeit, a várható hatását. Mindig van "de".
Vezetőként pedig soha nem teremtek olyan helyzetet, hogy ez a mondat elhangozhasson, mert pontosan ismertetem a feladatot, a buktatóit és a felmerülő problémák esetén a tennivalókat.

2. Soha nem hallottam még ezt a mondatot. Elmondom mit, elmondom hogyan, és megkérdezem tud -e jobb megoldást. És nem vagyok rest megmutatni hogyan.
Az elvem az, hogy én vagyok a leggyakorlatlanabb operátor, nálam mindenkinek jobban kell tudni csinálni, úgyhogy ha én meg tudom csinálni, akkor nekik sokkal jobban kell tudni.

3. Mindenkinek lejár a munkaideje, és ez így van rendjén. Annak is lejár, aki a határidőket nem tudja tartani, előre nem figyelmeztet, de elkávézza a fél napját, csak annak hamar lejár a becsülete is.
Fél-fél óra rugalmasságot mindkét félnek tudni kell tartani. Időnként el kell menni félórával korábban, időnként megcsúszik a reggel, és fél órával később érkezik, időnként pedig maradni kell fél órát. Ha nem kétoldalú a rugalmasság, akkor gyorsan kifárad a kapcsolat.

4. Ha valami az én feladatom, akkor az alattam lévő szervezet feladata is. Az én dolgom megvédeni a szervezetet olyantól, ami nem a feladatunk, viszont amikor abba az állapotba jut, hogy a feladatot én kiadom, akkor az már a mi feladatunk.

Egyszer hallottam ezt a mondatot, akkor feltakarítottam én a gyártást, és megtiltottam, hogy bárki takarítóeszközhoz nyúljon azalatt. Azóta az a tisztasági szint a minimum, és mindenkinek feladata.

5. Tökéletesen igaza van a munkavállalónak, a változás nagyon komoly teher. Egy-egy változás bevezetésének átgondoltnak kell lennie, és mire eljut hozzá, annyira kidolgozottnak, hogy a változás szükségessége szinte egyértelmű legyen.

6. Ez a visszajelzés helyes és kívánatos.Amennyiben felmerül valakiben, hogy nem lesz meg időre egy feladattal, akkor azt mindenképpen jelezni kell előre, megbeszélni, esetleg átcsoportosítani az erőforrásokat vagy a prioritásokat.

7. Más híres utolsó mondatok: "Ledobnád ide az a kalapácsot", "Á ez nincs feszültség alatt"

8.Ezt a problémát nem ismerem, nem vagyok felelős senki fizetéséért, az éves értékelésbe pedig természetesen minden gesztus beleszámít. A hiányuk is.

9.Ha ez felmerül, meg kell vizsgálni miért hiszem én, hogy neki kell dönteni, és ő miért nem akar dönteni. Ez legtöbbször a vezetés hibája, mert a beosztott nem tudja, hogy az általa helyesnek vélt döntés helyes -e, tehát vagy információhiányban szenved, vagy korábban megégette magát.

10. Ez kis cégek problémája, nálunk senki sem segít, hanem végzi a dolgát, feladatát. Feladatmegtagadásnak meg vannak a megfelelő indokai, a szerelem nincs köztük.

11. A pletyka létezik, csak helyén kell kezelni, a pletykázót is, és az így érkező híreket is. Sokszor sok olyan információ jut el az emberhez, ami igen fontos.
Egyik műszakvezetőnk teljesítménye elkezdett esni, a kérdésekre csak az volt a válasza, hogy majd erősebben odateszi magát. Pletykából kiderült, hogy édesapja akkora adósságot hagyott rá, ami miatt el akarják vinni a házát a feje fölül, ezért hónapok óta három állásban dolgozik. Megkérdeztem igaz -e, kiderült, hogy igen, de szégyellte az állapotot, kapott vállalati kölcsönt, visszaállt a rend.

Több vezetési stílus is van, nem csak jó meg rossz, épp ezért egyes emberek menekülnek munkahelyekről, vezetőktől míg mások jól érzik magukat. Lám, a 11 mondatból én java részüket azért nem akarom hallani, mert azt mutatná, hogy én rosszul csinálom a munkámat.
Belsőség Magyar Polo Marokkóban? 2014.04.25 14:05:39
Történik, hogy az embert meghívják egy kicsit vadonatúj Porschét vezetgetni Marokkóba, egész pontosan Marrákesből (Marrakech, Marrakesh) indulva fel az Atlasz hegységbe, berber falvak között kanyarogni, szédítő mélységek fölött elporozni csúszós földutakon. Nem rossz…..
szomorutojas 2014.04.25 19:20:44
@Opel P1: Nem vágom miért kommentel valaki egy cikkhez, aminek nem vágja a lényegét.
röHEJESÍRÁS pszt! 2012.05.11 18:41:49
Budapst..
szomorutojas 2014.04.02 11:25:36
Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy a termékmegjelenítés műsorszámot tartalmaz! - akár ezzel a figyelmeztetéssel is kezdhetné a Fem3 a Shopping királynők című műsorát, amiben annyi márka neve, logója tűnik fel, hogy a civil szereplők mellettük biodíszletnek tűnnek. Ezzel…..
szomorutojas 2013.10.26 12:33:06
@áasdklfjáasn: Végtelenül felnézek rád, amiért jártál a Fekete Lyukba, el sem tudom képzelni mi sarkallt ilyen fantasztikus teljesítményre.

Taníts Mester! Talán még a Wigwamban is jártál?
Csodálatosan sértett hangulatú sajtóközleményt hozott a drótpostás, az ilyenek miatt érdemes minden sajtólistán rajta lenni. A Miniszterelnöknség berágott a Népszavára, mert (most tessék megkapaszkodni) a Népszava nyilvánvaló politikai célzattal, névtelen köztisztviselők…..
szomorutojas 2013.10.05 08:03:33
@Jimbo75: Kár hogy végtelen bölcsességedből és ismereteidből addig már nem terjed, hogy sikerüljön helyesen kimásolni egy pár perce olvasott szót a cikkből.
Jobbegyenes A wannabe emigráns 2013.09.23 13:07:10
Sajnos szinte mindnyájunknak vannak olyan rokonai, vagy barátai, akik a reménytelennek ítélt hazai gazdasági helyzet miatt nálunk szerencsésebb országokban kénytelenek szerencsét próbálni. Ők, azok, akik akár napi 10-12 órát is güriznek, és zsíros kenyéren élnek, hogy egyszer,…..
szomorutojas 2013.09.23 23:53:48
Divat mostanában Nemzeti Dohánymuytiboltot fotózni, és közzétenni a képet a neten. Most én is divatos leszek. Helyszín: budakalászi bevásárlóközpont (az Omszki tó mellett). Itt is nyílt egy ilyen 18-as bolt. Csak itt a külső dizájn egy picit más: itt vidám gyerek, boldog…..
szomorutojas 2013.08.16 18:17:48
@Mojzes Pál: Kontraproduktív? A trafikozás akkor lenne produktív, ha ennek hatására a Fidesz meggondolná magát, és a barátain túl másnak is osztana a tortából.
Ha kontraproduktív, akkor ennek ellenkezője fog történni, tehát a Fidesz egyre inkább csak a barátainak fog osztani pénzt? Tehát Ön szerint ezt lehet fokozni?

Vagy esetleg lesz a kontraproduktív szónak egy új, plogári, nemzeti, Fideszes értelmezése is, ami még nem ismert?
szociológusokkal, és basznivaló egyiptológusokkal.  A filozófia fontos és hasznos, az ember attól ember, hogy értelmezni próbálja létét a világban, és bár ebből nem kevés tragédia származott, enélkül viszont maradtunk volna a füvet legelő gazella szintjén. A gazella…..
Kellemes problémának tűnhet, amikor több ajánlatból kell választanunk, de a hosszútávú következményei miatt mégis hasznos lehet átgondolni, hogyan utasítsunk el egy állásajánlatot. Egy állásajánlatra adott udvariatlan nemleges válasz pont úgy megjegyezhetővé teszi a…..
szomorutojas 2013.04.03 20:45:17
@Philosoraptor: Középvezetői pozíciótól felfele főleg közép- és nagyvállalatoknál, vagy ritka tudást igénylő szakmákban.
A hülyeség sokféleképpen osztályozható (mint erre korábban már rámutattam), de amit most szeretett hazánk lakossága bemutat, az bármely kormánynak is becsületére válna. Minden drámában van valami személyes, így ebben is, hiszen úgy keveredtem bele a tegnapi havazásba, hogy…..
Jó honpolgárhoz híven engem érdekel, hogy kormányunk szűkebben és tágabban értelmezett tagjai milyen képesítésekkel rendelkeznek, ennek folyományaként pedig mennyire szakemberek a saját területükön. Éppen ezért szoktam alkalomadtán beletúrni az életrajzaikba, úgy…..
szomorutojas 2013.03.02 22:19:37
@Nap Pali: Csak azt tudja vele félrevezetni, akinek elképzelése sincs az egyetemek és a doktori iskolák működéséről.
Kicsit remélem, hogy nem fordul elő újra, hogy esztergályosok bírálják el egyetemet végzettek önéletrajzát.

@mh1973: Minden iskolát beírhatsz, és ha nem végezted el, azt jelölni kell. Ha nem végzés dátumát írja, hanem az abszolutóriumét, akkor egyértelmű, hogy nem végezte el.

Persze lehet politikai ellenszenvből kifolyólag idiótának tetteni magunkat, de legjobb esetben is csak idiótának fogunk látszani.
szomorutojas 2013.03.02 22:28:49
@mh1973: Természetesen félrevezetheti azt, akinek elképzelése sincs az egyetemek működéséről.

Viszont erre alapozva úgy beállítani, hogy valamit valótlanul állított, csak annak a beismerése, hogy a blogírónak, kommentelőnek elképzelése sincs az egyetemek működéséről, és ez nem Giró-Szász szegénységi bizonyítványa.
Amiképp az sem, hogy a kedves blogger arra nem volt képes, hogy utánajárjon a JPTE névváltozásainak és szervezeti változásainak.

Ez a bejegyzés lehetett volna jó is, de csak egy szegénységi bizonyítvány lett.
Tegnap már írtunk arról, hogy az a napi politikai abszurd, amelybe kezdünk belefásulni (pedig nem kéne!) hogy nézhetett ki sok évvel ezelőtti nézőpontunkból. Ma egy levelet közlünk, amelyet egy hosszabb ideje, kb. 10 éve Németországba szakadt, de a hazai dolgokat követő kollégám…..
szomorutojas 2013.02.28 18:18:16
@Ezténírtam: A nyomor témáján szerintem azzal túlléptünk, hogy kiderült, te abszolút értelemben veszed a nyomort, míg a korábbi túlfűtött beszélgetésben a vitapartnereid relatív nyomorról, tehát inkább nagymértékű életszínvonalesésről beszéltek.

A segítségnek elég széles köre van, finom szabályzókkal, és jól elhelyezett pénzzel a segélynél értelmesebb módon lehet segíteni. Ezzel szemben urbanizáció akkor megoldás, ha a képzetlen, vagy elavult tudású embereknek van a városban munkalehetőség, máskülönben még lakással sem rendelkező, lebegő tömegek jönnek létre. A késő XIX. századi - kora XX. századi ipari proletariátus (és általában velük kapcsolatban is nyomorról beszélünk) éppen így alakult ki, azzal a nagy különbséggel, hogy munkaerőkereslet volt a városokban.

Ha feltesszük, hogy a segély nem segítség, hanem valamiképp egy rossz struktúra fenntartója, elgondolkodhatunk azon, milyen hatása lenne, egy egyszeri azonnali és teljeskörű segélybeszüntetésnek. Egyrészt valószínűleg beköszöntene sokak számára a harmadik világból ismert nyomor (szükségszerűen halálozás aránya is megnőne egy rövid időre), másrészt megemelkedne a bűnesetek száma, harmadrészt valószínűleg elindulna a belső irányú, és a külső irányú migráció. Természetesen mindenki életszínvonalán rontana, nem csak az érintettekén, a bűnözésnek csak az árnyéka komoly mértékben rontja a szubjektív életminőséget.
szomorutojas 2013.02.28 18:42:44
@Ezténírtam: Vigyázz :)
Az nem nyomor, csak nagyon kicsi lakás, amiben azért élnek, mert elhagyták vidéki otthonaikat a városi relatív jólét érdekében :)
És tényleg többszörösét keresik, mint a szüleik, csakhát szűkösen élnek. Van mit enniük, fedél a fejük felett, még gyerekeket is vállalnak, iskoláztatják őket, stb.

Hamár abszolút nyomor:

25.media.tumblr.com/tumblr_m3uloxrH6x1qixx0lo1_400.jpg

www.smashingapps.com/wp-content/uploads/2008/09/unicef-poverty-2.jpg
szomorutojas 2013.02.28 22:18:49
@Ezténírtam: Van elborzasztó nyomor Magyarországon is, főleg faluvégeken, cigánytelepeken, de egyértelműen nem erről volt eddig szó, hanem a nyomor szó két értelmezéséről.

A kivándorlók jelentős része vagy munka nélkül volt kivándorlása előtt, vagy olyan űrt hagy maga után, amit szakképesítés híján nem tud betölteni bárki, vagy olyan alacsony volt a bére, hogy vidékről feljönni, minden költségével együtt nem éri meg. Amíg itthon dolgoztam azt tapasztaltam, hogy fizikai munkaerőből is a szakképzettekből van hiány, szakképesítés nélkülieket inkább a mezőgazdaság és az építőipar keres, előbbi vidéken van, utóbbi lassan nincs.

Kicsit hozzászólva leroival folytatott vitátokhoz, a kohász éppen olyan szakma, amivel sehol sem lehet elhelyezkedni, és modern munkahelyeken, főleg azokon, amik ma a magyar ipart jelentik, minimális mennyiségűre van szükség. Átképezni is igen nehéz, nem nagyon kapcsolódik egyik másik szakmához sem, és az ismerete nagyon kevés olyan pluszt tartalmaz, ami használható máshol.
TComment A zöld Merga titka 2012.07.15 10:32:00
Ha úgy vesszük, negyven éve ismerem ezt az autót. És most már az enyém. De ez még semmi, van egy ok, ami miatt végtelenül sokat jelent nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
szomorutojas 2013.02.23 15:34:49
Gyerekkoromban viszonylag kevés kávéház és pub jött szembe az emberrel a budapesti utcákon, viszont annál több eszpresszó és bisztró. Sose tudtam, hogy színvonalilag vagy kínálatilag pontosan mit jelentettek ezek a megjelölések (vagy hogy jelentettek-e egyátalán valamit), úgyhogy…..
szomorutojas 2013.02.16 22:24:14
@fidesz = népirtó csőcselék: Szerintem nem a Nagy Sándor (ma Nagysándor József) és az Ady sarkán, hanem a Nagy Sándor és az Ősz Szabó János/Knézich (ma Szentimre herceg és Knézits) sarkán készült a fotó.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
szomorutojas 2013.01.13 23:44:06
@szintetikus: sok sikert kívánok neked, és igazad van, akár csoportvezetői posztig is viheted. Afölött már minimum, hogy egy értelmes, összeszedett levelet meg tudj fogalmazni. Ráadásul nem csupán az anyanyelveden.
Az ünnepek idején sem tagadtuk meg önmagunkat és nekiálltunk pizzát sütni. Jó, nem karácsonykor, de a két ünnep között. Már régen terveztük, és bár nem túlságosan időigényes, de valahogy a hétköznapok darálójában nem jutott rá idő. Most viszont belevetettük…..