Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZboroKrisz

634 bejegyzést írt és 399 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig is éreztem egyfajta megmagyarázhatatlan vonzalmat a papírboltok iránt. Gyerekkorom óta vonzott a csodavilág, ami az Ápisz (Állami Papír és Írószer Kereskedelmi Vállalat) üzleteit jellemezte. Színes ceruzák, tollak, radírgumik, üres lapjaikkal papírra vetett szavakért…..
Az éj sötétje a lehúzott redőny apró résein át kúszott be a szobába, mígnem a koromfeketeség teljesen kitöltött minden apró zugot. Ahogy lehunyta szemét, még kavarogtak, cikáztak fejében a gondolatok, a kintről a messzeségből beszűrődő riasztó vinnyogása miatt még…..
Artinterior Csillaglesők 2013.07.29 10:27:02
Mint az erdő mélyén nesztelen elsikló kígyó, úgy kanyargott az út az éjfekete végtelenbe. A hatalmas fák koronái oltalmazó alagútként ölelték körbe a szerpentinen elsuhanó autót. Sötétség előtte, sötétség utána, csak a jelen picinyke pillanatát világították meg a…..
A lemenő nap aranysárgára festette a szemközti szalagház ezernyi ablakát, a parkbéli játszótérről gyerekzsivaj idegtépő hangjai kúsztak fel a hetedik emeleti balkonra. A szomszéd éppen valami mérhetetlen buta valóságshow-t nézett pont olyan hangerővel, hogy a magasröptű…..
Artinterior Bor, mámor, Budapest 2013.07.23 09:28:00
A tikkasztó nyári nap után lágy szellők szárnyán szállt alá az enyhülést adó éjszaka. A nyüzsgő belváros utcáin napszítta népek tömegei özönlöttek hullámokban a terasz felé. Komótosan gyöngyöztek a buborékok a rozéfröccsben, a pohár falán lecsapódott párán át…..
Olyan volt, mint egy nagyra nőtt gyerek. Az utazás előtti éjszakán a várakozás izgalmától már alig tudott aludni. Óránként nézegette az ébresztőt, hogy mikor fog végre csörögni. Volt egy megrögzött szokása. Az odafelé vezető úton feszülten figyelt, nem akarta elszalasztani…..
Szokványos kedd reggel volt. Az unott arcú népek semmibe meredő tekintettel lógtak a kapaszkodókon a fülledt levegőjű metrókocsiban, mint holmi oszlásnak zombik, akiket kiakasztottak a szárítókötélre szellőzni. Az induló állomáson felszálló szerencsések, akiknek hely is…..
Olvastam mostanság egy könyvet, ami magával ragadott. Valójában egy egyszerű kis limonádé, noha mélyebben belegondolva azért elgondolkodtató is egyben. Marina Palmer Tangó című önéletrajzi ihletésű regényéről van szó, melynek alcíme (Egy csábító naplója a táncparkettről)…..
Mióta felfedeztem Mozambikot, nehezen tudok betelni vele. Legutóbbi posztomban már áradoztam az Indiai Óceán eme csodájáról, és nem tudtam ellenállni a csábításnak, hogy ismét ide látogassunk. Mai úti célunk egy olyan szállodakomplexum, valójában tipikus trópusi resort, amely…..
Artinterior Hamisítatlan loft 2013.06.05 09:54:00
Egy Barcelonában található egykori cementgyár varázslatos átalakulásának lehetünk szemtanúi a mai képsorozat láttán. Kellett a projekthez egy építész, Ricardo Bolfill, aki meglátta a zord falak, és a gigantikus silók mögött megbújó lehetőséget, majd fáradhatatlan munkával…..
Artinterior Szépség a közelből 2013.06.03 09:47:00
Nem kell messzire  utazni, ha a mai képsorozat esetleg magával ragadna valakit, ugyanis szállodába bekukkantós sorozatunkkal ezúttal a szomszédos Bécsbe  látogatunk. A Daniel Vienna Hotelt nemcsak friss, modern enteriőrjei miatt, hanem a benne működő pékség okán is érdemes…..
Van a fejemben néhány muszájegyszerideelmenni hely. Marokkó az egyik a listámon. Aki olvassa is néha a posztjaimat, nemcsak a képeket nézegeti, annak ez valószínűleg nem új információ. Zengtem már ódákat korábban az iszlám építészet magával ragadó bájáról, az általam…..
Artinterior Merész színekkel 2013.05.29 09:33:00
Szeretem, ha egy otthonban nem spórolnak a színekkel. A hófehér alap mindig jól olyankor, amikor egy virágos rétre hasonlító, vibrálóan színes életteret szeretnénk létrehozni. A túlzott bátorság ugyanis könnyen a visszájára fordulhat és elmehet ízléstelenül csiricsáréba,…..
Korábban már áradoztam legújabb, szerelem első látásra típusú úti célomról, Mozambikról, ami könnyedén rabul ejtett a neten való szörfölésem közepette. Aki hasonlóan hozzám, elcsábult az akkor bemutatott képek láttán, annak jó hírem van, ma repetázunk. Van egy kicsi…..
Csúnya dolog a fogyasztói társadalom. Az ember lánya, fia egyre többet, egyre jobbat, újabbat, nagyobbat trendibbet szeretne nagyjából mindenből. Bárhogy is igyekszem elkerülni a marketingesek és kreatív ügynökségek által gondosan elém szórt csapdákat, néha bevallom,…..
Megvan a mozdulat, amikor az utolsó darab WC papírt is lehámozod a gurigáról, majd szépen kilapítod a kartoncsövet? Micsoda meggondolatlan pazarlás! – szisszenne fel a francia Anastassia Elias, aki művészetével új értelmet ad a haszontalan gurigáknak. Nem kevés türelem,…..
Nem szokványos alkotóműhely készült egy filmrendező számára Seattle-ben, Washington államban. A helyszínen kiöntött 14280 köbláb (404 köbméter) térfogatú vasbeton dobozba hatalmas ablakokon át zúdul be a fény. A különleges épületen belül egy acélból készült galéria is…..
Artinterior Mozambik gyöngyszeme 2013.05.17 09:27:00
Van egy listám. Na jó, több listám is van, de az egyik konkrétan a bakancslistás ország-város lajstromom. Amikor belefutok valahol (neten, könyvben, magazinban, tévében – ez utóbbi egyre ritkább, mivel nem nézek tévét) egy olyan szépségbe, ahova szeretnék elutazni, fogom a kis…..
Artinterior Könyvtár csúszdával 2013.05.15 09:57:00
A napokban egy lakberendezési magazint lapozgattam, amelyben egy fiatal hölgy csodásan felújított lakását mutatták be. Jó dolog, amikor olyan otthonokról nézegethetünk képeket, amelyekben valóban laknak emberek, nemcsak tervezőprogrammal készült és élethűre renderelt virtuális…..
A mexikói riviérán, Sayulita városkában található a Casa dos chicos, azaz a két srác házikója. A 300 m2 alapterületű, kellemes kis nyaralócska 8-10 fő befogadására alkalmas, 4 hálószobával, hozzájuk tartozó külön fürdővel, és közösségi terekkel. Színes, vidám, a…..
Különleges kincsre bukkantam a minap egy hazai ingatlanos portálon. Nehogy már szó érje a ház elejét, hogy állandóan csak külhoni tollakkal ékeskedem, gondoltam, körbenézek, mi jót kínálnak manapság a budapesti piacon. Hamar belefutottam egy hirdetésbe, amin rögtön megakadt a…..
Artinterior Szabályellenesen jó 2013.05.08 09:25:00
Hogy kicsoda Ulrika Lundgren? Bevallom töredelmesen, a leghalványabb segéd fogalmam sem volt róla eddig, de kiderült, hogy a világklasszis celebek, mint Madonna és Helena Christensen által nagyra értékelt, amszterdami székhelyű Rika divatmárka mögött megbújó tervező, aki nemcsak…..
Artinterior Loft hotel a javából 2013.05.06 09:49:00
A hamisítatlan indusztriál loftok bölcsője egyértelműen az Egyesült Államok. Egy ország, ahol a 100 évnél öregebb épületek már szükségszerűen múzeumok, míg mi, Európában kicsit nagyobb léptékekhez vagyunk szokva, a lakosság jelentős része él olyan otthonokban, amit az…..
Különleges mobil házat tervezett a Crosson Clarke Carnachan Architects, nem pusztán úri hóbortból, hanem valós problémák megoldására. Új-Zéland Coromandel félszigetének partján ugyanis állandó jelenség a part erózió, így időközönként felmerülhet annak a szüksége, hogy a…..
Gyerekkorom óta érzek egyfajta ősi vonzalmat a vadon iránt. Kerek erdő közepében kicsi házban éldegélni, őzgidákkal lepacsizni, erdei gyümölcsökből lekvárt főzni, reggelente harapni a friss levegőt, és hallgatni a természet ezer csodás neszét. Ugyanakkor van valami ijesztő…..