Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spejbl

105 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon a Biblia tanítása alapján lehet-e a családot minden romlottságtól és bűntől érintetlen intézményként kezelni? Lehet-e azt mondani, hogy a családon belüli erőszakos dolgok nem tartoznak a közösségre, ha léteznek ilyenek egyáltalán? Mi a jó megoldás: ájtatos hallgatás,…..
A Fiatal Írók Szövetsége a Die Hard 5 premierjével egyidőben, a kelet-közép-európai traumatalálkozó apropóján, a szerelem nemzetközi ünnepén, 48797 nappal Móricz Zsigmond születése után, a 2012-es Móricz-ösztöndíj elmaradásának évfordulójára meghirdeti az első…..
A Fiatal Írók Szövetsége levélben jelezte L. Simon László kultúráért felelős államtitkárnak és Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkárnak, hogy a Móricz Zsigmond Irodalmi ösztöndíj pótlásának ügyében csak azt tartja elfogadhatónak, ha idén…..
Régebben talán azt remélte a FIDESZ-KDNP vezetése, hogy idővel talán majd immunissá válik a világegyetem Matolcsy újabb meg újabb rettenetes kijelentéseire, amiket szokásos módon a csütörtöki Heti Válasz oszt meg az olvasókkal, azonban ha ők nem is vették észre, ez egyelőre…..
Kedves Tagunk, Barátunk, Ismerősünk! Vélhetően tudjátok, hogy 2012-ben nem került kiírásra számos művészeti ösztöndíj, így a Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíj sem.  Érdekképviseleti feladatokat ellátó szervezetként a FISZ-nek kötelessége figyelemmel…..
A magyar politikai elit jelentős része tehetetlen, ha kiderül, hogy az emberek, az ügyek nemcsak eszközök a szavazatok megszerzésre. Itthon sajnos politikusaink eddigi tapasztalatai azt támasztották alá, hogy az ország három részre osztható: az egyiket a ti bandátok manipulálja,…..
Spejbl 2012.12.21 11:57:22
@pocakos focista: pontosan, a poszt azt gondolom erről a gyakorlatról IS szól. A családon belüli erőszak kérdésével az MSZP nem nagyon törődött hatalmon, most ellenzéki erőként már érdekli őket a téma.
Ez egy rövid poszt lesz. Egyetlen gondolat, néhány mondatban. Nem az a gond, ha az ízlések nem egyeznek, ha esztétikailag, ideológiailag nem ért egyet valaki valamivel. A gond kurvára az, amikor valaki be akar tiltani valamit, amikor meg akarja mondani, hogy mi a jó és mi nem. A…..
A sokat emlegetett és eredménytelenül kritizált, a választói jog gyakorlását lényegesen körülményesebbé tevő új választási törvényt végül elfogadta a FIDESZ-KDNP. Nem voltak illúzióim, a saját pitiáner érdekek láthatóan lényegesebbek, mint a sokat emlegetett demokrácia…..
A Fiatal Írók Szövetsége és a Rukkola közös verspályázatot hirdet "Fűtetlen koporsók" címmel. Zombik? Folyton csak marcangolnának. Vámpírok? Állandóan csak a véren jár az eszük. Mi hisszük, hogy a szörnyetegeknek is van egy másik, egy lényegesen "emberibb"…..
A Fiatal Írók Szövetségének válasza a Magyar Művészeti Akadémia szervezetünkhöz címzett nyilatkozatára: "Mind a szakmai, mind az emberi korrektség okán, valamint a társadalmi béke megőrzése érdekében közöljük azokat az ellenőrzött sajtónyilatkozatokat, melyekre…..
Mi hír a Móriczról? Kedves Tagunk, Barátunk! Mivel nem tartjuk elfogadhatónak, hogy fontos állami ösztöndíjak egyetlen szó nélkül eltűnjenek, a FISZ elnöksége még szeptember végén döntött arról, hogy hivatalos tájékoztatást kér az államtitkárságtól, illetve az…..
Olvasd a kormányhoz hű forrásokat, rögtön megtudhatod, hogy Orbán beszéde mennyire energikus és jó volt, a Kossuth téren lévő tömeg pedig simán hússzor (megjegyzés: az ötvenszer, százszor vagy milliószor is mehetett volna, ne romboljuk vezérünk tekintélyét, ha kérhetem!…..
"Szeretném, ha az emberek látnák, hogy még egy olyan „könnyedebb” esetben is, mint az enyém, milyen el nem múló hatásai vannak a családon belüli erőszaknak. Szeretném, ha végre a társadalomkutatók, a szociológusok is felszólalnának az ügyben, ha kiderülne, hogy azok a…..
Spejbl 2012.09.26 11:49:24
@VT Man: Jaj, de unalmas a sápítozás... Ez a téma nem most lett téma ezen a blogon.
Spejbl 2012.09.26 13:13:35
@wilson77: Nem is érdemes rá reagálni, ha valami nem tetszik a zsidózás és a buzimenetezés marad, ezzel rögtön minden érvelési kényszert le lehet nullázni, ez is egy fajtája a túlélési technikáknak Zombilandben. A facebookon ráadásul magukat nácinak nevező, bősz hungarista asszonyok tették ugyanezt, persze lehetséges, hogy csak a Monty Phyton még élő tagjai döntöttek a geg mellett.
"Az elmúlt napokban rengeteget hallhattunk a családon belüli erőszakról. Olvashattunk, beszélhettünk a méltatlan „vitáról“, amely a Parlamentben zajlott. Megtapasztalhattuk mindazt a dühöt, haragot, amit a téma felszínre hozott az emberekből. Pro és kontra. Aztán azon kezdtem…..
Spejbl 2012.09.15 21:23:52
@NIPREDIL: +1, akkor holnap
Haladéktalanul tiltólistára venné Orbán Viktort az ENSZ kábítószer-ellenes ügynökségének feje. Orbán Viktor tegnapi évadnyitó parlamenti beszédét követően Rasid Musthamar nemzetközi sajtótájékoztatón számolt be róla, hogy hosszas kutatómunka eredményeként a tegnapi napon…..
Nehéz mit mondani, ha van valami, amit szerettél, ami hozzátartozott az életedhez, a gyerekkorodhoz, a felnőtté válásodhoz, mindenféle ideológiától függetlenül, aztán jön valaki, aki harsányan, fellengzős, lekezelő stílusban, pláne közpénzből, egyszerű eszközzé,…..
Spejbl 2012.08.31 19:36:28
@VT22: Köszönjük a jogos észrevételt.
Természetesen egyértelmű, hogy a politikai pártoknak szüksége van olyan hősökre, akik népszerűségükkel, az általuk támogatott pártokat is hitelesebb színben tüntethetik fel, akik vonzóvá tehetik az amúgy kevésbé vonzó gépezeteket. Akik feltűnnek a rendezvényeken, elmondják…..
Spejbl 2012.08.21 22:28:11
@we: előttem már leírták. hallgass don pianora! a menüpont pontos neve: az amerikai fiú c. regény részletekben. 21 bejegyzést tartalmaz.
Spejbl 2012.08.21 22:10:41
@we:

"Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként."

Aha...

Kedves We,
nem nagyon bővül a repertoárod, mindig ezt írod ki, persze igaz, ismétlés a tudás anyja. hajrá! csak így tovább! de a jelzésed részben mégis jogos, rég posztolt Irmánk irodalmat, szólok neki, te meg, ki tudja, talán elsajátítasz néhány új szót... Aha? :)
A szerelő azt mondja, őt fegyverrel fenyegette meg az udvaron egy fiatal férfi, mert a munkáját akarta végezni. A fiatal férfi azt mondja, a valódira tényleg nagyon hasonlító airsoft "játékpuskájával" ment ki az udvarra, mert azt hitte tolvajok ugrottak át a kerítésen. Úgy érzi,…..
Tragikus dolog, ha valaki saját identitását kizárólag saját felmenői genomja alapján tudja, szeretné meghatározni. Egyetlen dolog van, ami ennél borzasztóbb, ha vannak olyan emberek, akik más emberekkel teszik ugyanezt. Másokat nem cselekedeteik, hanem etnikai hátterük alapján…..
Végre megérkezett Hugh Grant válasza a magyar kormány által neki küldött levélre. A brit színész zenélő képeslapot küldött a magyar miniszterelnöknek. A néhány kézzel írt sorban bevallja, először fogalma sem volt arról, hogy ügynöke miért akarja, hogy a magyar sajtó…..
Egy neve elhallgatását kérő rendőrkutya, elárulta blogunk munkatársainak, hogy a hétvégi melegfelvonulás során az ellentüntetőkkel szemben valóban aránytalanul jártak el a Pride-ot biztosító rendőrök. A kutya-őrmester állítása szerint mindenki bátran elhiheti a kiszivárgott…..
Szőcs Gézát vannak, akik jó költőnek és/vagy írónak tartják, vannak, akik nem. Egy dologban azonban lényegesen egységesebb a kép: kevesen akadnak ugyanis, akik ne tartották volna totálisan impotens, arrogáns és párbeszédre képtelen államtitkárnak. Szőcs lemondott, talán…..
Spejbl 2012.06.13 15:38:38
@Styxx: tehát, aki nem anyázik vagy nem áll gátlástalanul valakinek a pártjára, hanem próbál megoldást keresni az egyszerűen maszatol? olvasd el újra, hogy mit írtam abban a szövegben és konkrétan mit válaszoltam a kommentelőnek. kezdve azzal, hogy jeleztem, az a bizonyos okfejtés, amiről azt írta, "ha jól értem", konkrétan nem állja meg a helyét.
Spejbl 2012.06.13 16:26:18
@Styxx: nagyon nem látjuk hasonlóan a dolgot, ráadásul a párhuzam meglehetősen esetlen, de ez, mint kiderült, számodra láthatóan tök mindegy. szia!
Spejbl 2012.06.13 17:02:56
@Styxx: valamit nagyon nem értesz, esetleg nem is szeretnél, de összességében számodra láthatóan lényegtelen.
egy ösztöndíj szakmai kuratóriumának civil tagjaként a másik 5 kurátorral együtt (4 szervezett delegáltjaiból áll a kuratórium) egy esetben FORMAILAG rossz döntést hoztunk, ami a kifogást követően felülvizsgálatra került, majd az eredmény ennek megfelelően módosult, ha ez egyenlő szerinted azzal, hogy valaki egyszerre államtitkár és egy irodalmi szervezet elnöke, aki civilként olyan pénzre hajt, ami fölött az ő államtitkársága rendelkezik, akkor igazából nincs miről beszélnünk. hogy számodra mi a megnyugtató és mi nem, azt hiszem, ebben az esetben kizárólag azon múlik, hogy te mit szeretnél hinni. az osztogatás alatt azt az évente 12 35 év alatti szerzőnek 10 hónapra pályázat útján elnyerhető bruttó 80.000 Ft-ot érted, ami teljesen nyilvános dolog? az idei pedig kiírásra sem került... bölény? ne viccelj.
− Mit lehet csinálni? Lezüllik, piás vagy szipus lesz az ember, esetleg belehülyül, hogy hiába élt normálisan, ennek az országnak már egyáltalán nem kell, esetleg csicskát csinálnak belőle valamelyik szállón vagy halálra verik a suhancok, mi meg azt gondoljuk, miért ne…..
A Nyirő József újratemetése körüli történések, Kövér László szavai, valamint az a kérés Victor Ponta román miniszterelnök részéről, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csatlósa szavaiért Magyarország nevében kérjen bocsánatot, különösen bizarr események láncolata,…..
Miért veszélyes a revizionista romantika? Miért nagy probléma, ha államtitkárok asszisztálnak vagy tesznek úgy, mintha asszisztálnának egy olyan halott író hamvainak a szomszédos országba történő becsempészésében, aki 1944–1945-ben a nyilaspuccs után a nyilas parlament…..