Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szőke Péter

13 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Látványtervek készültek a leendő lakótelepről, ami közel 100 méter hosszú épületekkel 650 méter szélességben épülne bele a vidék kertvárosias látványába. A képek minden irányból, különféle távolságokból lettek készítve. A képre kattintással a nagyobb…..
Szőke Péter 2010.11.26 18:56:43
Kedves Szabadházi-hegy!

Ön Szabadházi-hegyen lakik? Ha igen, gondolom római származású, mint az első telepesek, vagy netán rác nemzetiségű és ősei már a budai jezsuita rend tulajdonszerzése előtt itt éltek 1700 előtt. A natív törökbálinti származás innen eredeztethető. Vagy elég csak az Ön szavaival élve "bennszületettnek" lenni. A lányom például őslakos, ő joggal háborog? Mellesleg nem az új betelepülők ellen háborgunk, hanem azok ellen, akik ezt lehetővé tették ilyen mértékben és mellesleg nem tájékoztattak róla széleskörűen senkit, annál inkább félrevezettek. Ön szerint ez teljesen rendben van. Az sem probléma, hogy egy utca mentén Törökbálint területének csak néhány %-ban mérhető területére egyharmad törökbálintnyi embert akarnak beköltöztetni. Az Ön normális, ép, környezettudatos eszével ez abszolút emberi mérték, nincs itt probléma. Mellesleg a területet alig száz "bennszületett" értékesítette, mert jobb üzletnek gondolta úgy látszik az 1040 lakásos lakótelepet, mint 10 hektár gyümölcsöst, amit kárpótlásként kapott előtte nem sokkal.
Ön tudja mi a NIMBY?
NIMBY = "Not In My Back Yard" - azaz "Nem az én kertem". Mire használják a kifejezést? Például ha egy közösség igényel valamit, de annak externális hatásait nem hajlandó tudomásul venni. Nem gondolnám, hogy bárki az eredeti kisértékű kert tulajdonosain kívül igényelné 1040 lakótelepi lakás megépítését. Ha úgy lenne, ahogy kommunikálva volt, azaz iskola, óvoda, közintézmény, bolt stb., akkor az Ön téves elnevezésű NIMBY-je sem lenne.
 Ezúton értesítünk minden meghívottat, hogy a lakossági fórum november 8.-án nem kerül megrendezésre. November 2.-án a Tükörhegyi Közéleti Egyesület elnökségi tagjai Turai István polgármester úr és Elek Sándor alpolgármester úr jelenlétével tárgyalást folytatott a…..
 A szeptember 26.-án megrendezésre kerülő demonstrációra meghívtuk Turai István polgármester urat, illetve az összes képviselőt, mert szeretnénk átadni egy petíciót: Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Önkormányzati Képviselők! Szeptember 26.-án vasárnap 15…..
Szőke Péter 2010.09.27 01:18:53
   A demonstráció autós felvonulással kezdődött, autók százai álltak a beruházó által építeni kívánt lakótelep melletti útszakaszon. Ez a településrésznek Budapest irányába kivezető útja. A sok száz autó látványosan demonstrálta, hogy milyen az, amikor egy…..
 Az alábbi levelet az MSZP törökbálinti szervezetének elnökségétől kaptam, melyben helyreigazítást kérnek. Tisztelt Szőke Péter Úr!    Az MSZP Törökbálinti Szervezete  álláspontja szerint  a mai  (2010.09.26.)  demonstráción…..
    Szeptember 26-án vasárnap, 15.00 órakor   BÉKÉS DEMONSTRÁCIÓT szervezünk   -      Törökbálint élhetőségét tönkretevő nagyarányú beépítések ellen -      a felelőtlen és kétes…..
 Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér! - tartja a közmondás, de mi van akkor, ha nekünk az nem elég? Van egy jó recept, amit Törökbálint Képviselő Testületétől tanultam. Hogyan csináljunk egy 8,5 méteres kétemeletes házból 12,5 méteres négyemeleteset, ha…..
 A beruházó helyesbítést kért, arra hivatkozva, hogy a Napligethez nincs közük. A Garden Ville Kamaraerdő budaörsi projekt.A cég honlapján található térkép az érintett területre mutat. A két terület egymás mellett van a Mechanikai művek felett...
 Szeptember 9.-én városunk Képviselő Testülete újabb hatalmas üzletet szándékozik kötni. Sokan jól fognak járni, csak mi Törökbálint lakosai nem fogunk, bár egy vízvezeték mit meg nem ér. Nem elég, hogy Tükörhegyen engedélyeztek egy 1040 lakásos lakótelep építését…..
Tükörhegyi tiltakozás Hadüzenet 2010.09.01 04:39:00
  Augusztus 19.-én történt megbeszélésünkön egy újabb találkozó lett kitűzve Turai István polgármester úrral a helyzet megoldására, ami augusztus 31.-én este 7 órakor létrejött. A megbeszélésre egy hirtelen szerveződött lakossági kezdeményezés következtében…..
 Közelegnek az önkormányzati választások, mindenki gőzerővel kampányol, mindeközben Törökbálint gyönyörű, kertvárosi részén, Tükörhegyen egy nemrég felparcellázott területen a régészek hevesen kutatnak valami fellelhető archeológiai kincs után, mint éhes…..
 Az alábbi anyag a Levegő Munkacsoport Lélegzet című kiadványából származik 2002-ből. Két fontos momentum van benne, ami most is aktuálissá teszi. Az egyik 2. pontban a helyi népszavazás a tükörhegyi átminősítés miatt, amiről hamarosan dönteni fog a Tükörhegyi…..
Véletlen információ folytán mélyen felháborodva szereztem tudomást egy súlyosan aggasztó ügyről. Információ hiányában nyomozásba kezdtem, majd a következő dolgok derültek ki. Egy 2005-ben készült szabályozási terv szerint Törökbálint Tükörhegy településrészén az…..
Szőke Péter 2010.08.27 14:48:40
@Ordnassac: Köszönöm a megjegyzést, Dr. titulus javítva.
Kedden zengte be az Angyalföldi Hérosz a hírt: ők biza 13 pontos választási etikai kódexet hoztak létre, úgyhogy a marakodó turhagyurmázók lesznek szíves elfáradni hozzájuk aláírni. Most.Na jó, csütörtökön, azaz ma is jó lesz, addig lehet nyomni róla két napi Szanyit,…..