Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maestro

1 bejegyzést írt és 675 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1972-ben aláírták, majd 1975-ben hatályba lépett a Biológiai- és Toxinfegyver Egyezmény (BTWC). Ezt a megállapodást az Egyesült Államok és a Szovjetunió közösen harcolta ki, és ők is voltak a leszerelés fő ellenőrei is. A szerződést számos más ország aláírta. Megtiltotta…..
Rendkívül fontos lenne, ha Magyarországnak sikerülne magát a roma integráció élharcosaként asszociáltatnia, és persze azzá is válnia. (Fotó: fidesz.hu) Tegnap az EU roma integrációs stratégiáját megvitató konferencia nyitóülésén Orbán Viktor arról beszélt, hogy a jövő…..
  2010 júniusában a VirusBlokAda IT-biztonság-technikai cég szakemberei egy új számítógépes féreg tanulmányozásába kezdtek. Meglehetősen nagy mérete már az elején szemet szúrt nekik, de mikor elkezdték mélyebben is beleásni magukat a kártevő program kódjába (ami…..
Alapjában véve gazdasági-pénzügyi kérdésről lesz szó, az már csak véletlen, hogy érintjük a nácikat és a francia kémeket, afrikai diktátorokat, gazdasági szabadságharcot, pénzügyi magánéletet, Obama elnök köreit, a magyar vez és persze Da Vinci-kód vagy a Moszad sem…..
A Fidesz-kormány nemet mondott Németországnak, így hazánk nem csatlakozik az Európai Unió Versenyképességi Paktumához. A döntés nagyon helyes! Ritkán voltunk olyan helyzetben az utóbbi időben, hogy dicsérni tudjuk a kormány valamely gazdaságpolitikai döntését. A kormány erre…..
Maestro 2011.03.24 12:43:03
@eremita: Az, hogy az egyes tagországok eltérő gazdasági helyzetéből és túlköltekezéséből adódó különbségeket ki finanszírozza, az egy dolog. De ennek kapcsán fel lehet tenni a kérdést, hogy akkor most miről is szól ez a fantasztikus Európai Unió? Wikipédiából: "egy túlnyomórészt Európában található, 27 tagállamból álló gazdasági és politikai unió".
Valamit valamiért... lesz piac a nagyoknak, irtózatos bevételekre lehet szert tenni. Abból pedig fussa már arra, hogy ezt fent is tartsuk, ha már unió. Nyilván ésszerű keretek között, ugyanis mindkét véglet valamilyen kizsákmányolásszerűséget eredményez.
Az USA-nak és Európa vezető országainak még kevesebb erkölcsi alapjuk marad, hogy a demokrácia és a szabadság globális védelmezőjének pózában tetszeleghessenek. (Kép: a Time címlapja, 1957.01.07.) Bár győzelemnek indult, a líbiai példa óriási vereség a Nyugatnak. Éppen…..
Maestro 2011.03.17 10:54:13
@Szputya: Nyilván. Sőt, ha ezt, mint döntési tényezőt belevesszük a játékba, úgy méginkább impotensnek tűnik a nyugati reakció.
Szerintem be kéne avatkozni, az olyan vezetőt aki a saját népét bombázza el kell távolítani, és valami, az iszlám kultúra számára fogyasztható demokrácia szerű valamit kialakítani. Amíg meg tökölünk, marad a 400 Ft-os benzin.
Maestro 2011.03.17 11:12:08
@Szputya: Nem tudom mi a megoldás, de az sem állapot, ami most van. Az iszlám fundamentalisták egyébként is vérgőzösek.

Ha viszont nincs beavatkozás, akkor az arab olajtól való függőséget kellene csökkenteni legalább olyan mértékben, hogy az ehhez hasonló konfliktusok ne legyenek befolyásoló tényezők. Akkor lenne igaz az amit peripetia mondott, hogy oldják meg házon belül.

Ha már ennyire sikerült globalizálni a világot, akkor talán illenék nem csak felélni az erőforrásokat, hanem segítséget is nyújtani.
Vendéglátós A Haxen 2009.08.03 16:32:00
Időről időre meg kell néznem, hogy pontosan hakni, haxni, haxn, vagy haxen a helyes írásmódja a helynek. Utóbbi. A Haxen Király Étterem Restaurant a Király u. 100-ban található, így könnyű megjegyezni a címét is, mert benne van a nevében, és ugye Haxen utca nincsen, Étterem…..
Maestro 2011.03.03 21:02:10
@mokkaczuka: rendszeresen jártunk oda családdal egy időben, Kakas étterem a panelek között megbújva. Zseniális volt, minden esetben jól laktam, minden esetben király volt a kaja és a kiszolgálás is.

A Haxenről eddig csak jókat hallottam, egyszer kipróbálom, aki ismerősöm eddig ott evett, azt mondta érdemes.
Budapesten közterület lesz elnevezve Elvis Presley-ről. Vajon melyik ? Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót tart a fenti témában.  Mindössze ennyi állt abban a 830 Kb-os sajtóközleményben (meg persze helyszín, időpont és egy bazi nagy címeres fejléc), amit az…..
Múltkor, amikor a bioetanolos cégek erőteljes (és felettébb aggasztó) magyarországi nyomulásáról írtam, egy kedves kommentelőtől erős feddést - mit feddést: leb@szást - kaptam. Azt vágta a fejemhez: miért fáj nekem, ha a magyarok végre összefognak és hazai földben, hazai…..
Bár a kormány fontolgatta az utazási kedvezmények eltörlését, de Orbán Viktor határozott tiltakozása miatt végleg elvetették a javaslatot. A nyugdíjasok éppen olyan érinthetetlenek, mint bármelyik szocialista kormány alatt. (Fotó: Kéri László A rendszerváltás krónikája…..
Az eddigi beszámolókból már kiderült, hogy a magas hőmérséklet szinte kötelező tartozéka  a Százasnak, de nem mindig van így. Az ilyen ritka esetekben derül ki sokak számára, hogy a rekordhőségnél talán csak egy rosszabb van: a sáros-esős Kinizsi. Aki nem hiszi, olvasson tovább...
A novemberi osztrák gasztrokalandok egyik emlékezetes állomása volt a Bécs melletti Hanner, a Relais & Chateaux lánc tagja. A fővárostól mindössze fél órányi autózásra levő, gyönyörű fekvésű hotel környékén sajnos nem sok idő maradt körülnézni, pedig a Bécsi erdő…..
Maestro 2010.12.09 10:35:05
@világevő:
az egész móka gondolom egy pártízezres ajánlat lehet:) ha meg eltelsz vele az külön bónusz.
Maestro 2010.12.09 10:54:33
@ÁkiBáki:

ld előző kommentem: "valószínűleg a gasztrokultúrám kimerül az egyetemisták aminemromlottabbólcsinálokvalamit szintjén"

egyébként igazad van, csak nekem furcsa az, hogy az ember úgy megy el enni, hogy nem a jóllakás a célja vele. Kicsit prémiumhobbi, de biztos élvezetes.
Modorosblog Az Orbánfóbiás 2010.12.07 07:00:00
Én tudom. Tudom, hogy mit akar. Olvastam A Könyvet. Ott azonnal megvilágosult előttem minden, hogy ez az egész miről szól. Hogy addig az orromnál fogva vezettek engem.Ez egy nagyon éles eszű, tehetséges gyerek volt az elején. Igazi nagy reménység... aki nem átallott gyújtó hangú…..
Modorosblog A folyamatmigráció 2010.11.30 06:00:00
2010. XI. 1. -Szép jó reggelt kívánunk minden Bitumexkovbojnak- és angyalnak. Itt ezek a kedves urak mellettem egyenesen a pakisztáni DRA kész megoldásokat nyújtó tanácsadócégtől érkeztek, hogy a most kick-offolt "Gardiner" fantázianevű projektünk keretében best…..
Aki napi szinten érdeklődik a politika iránt, az bizony hetek óta várt a tegnapi napra. A két nagy rivális, a jobb- és a baloldal legfőbb magyarországi helytartója, mint Rocky Balboa és Apollo Creed csapott össze (verbálisan) tegnap a Parlamentben. (Igaz, ami igaz, egy sztárboxnak…..
Maestro 2010.11.30 13:07:06