Regisztráció Blogot indítok
Adatok
shakespeare

0 bejegyzést írt és 268 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Qubit.  2022. június 7. Sz. Bíró Zoltán KÍNAI ELEMZŐK SZERINT ELKERÜLHETETLEN OROSZORSZÁG VÉGÉRVÉNYES VERESÉGE UKRAJNÁBAN Kínai elemzők azt állítják, hogy Moszkva a nyilvánvaló vereség felé tart Ukrajnában, derül ki a csak előfizetők számára elérhető moszkvai republic.ru összeállításából, ami…..
A találékony magyar ész képes túlbonyolítani alapjában véve egyszerű dolgokat is és különféle összeesküvés elméleteket gründolni, nincs ez másként az orosz-ukrán háború esetében sem. Egy konfliktus elején mindig nagy a porhintés, hagyni kell, hogy elüljön a por és magától kirajzolódjon a valós…..
Megállítani egy inváziós háborút és megvédeni a világot egy újabb fegyverkezési hajszától nemcsak Európa jövője szempontjából létfontosságú, hanem azért is, hogy féken tarthassuk a klímaváltozást, elhárítsuk a nukleáris veszélyt és ne hagyjuk elszabadulni a biotechnológiai forradalmat – jelentette…..
shakespeare 2022.04.12 14:56:36
@_atpijkamo_: részemről megnyerted a legillogikusabb komment díjat

önként vállalod a 2 eurós üzemanyagot
és a tripla rezsi költséget európaiként ?

tudnád nem vállalni ? :-)
olyan gyenge vagy hogy még amikor atvernek akkor is el tudják hitetni veled, hogy rendben van minden
shakespeare 2022.04.12 14:59:44
@Leylandi: ott a pont !!!
Tegyük a szívünkre a kezünket. Ezt azért kevesen hittük volna.  Amikor már teljesen mindegy, mit gondol, vagy mit mond az ellenfél, kitalálunk egy orbitális hazugságot és a szájába adjuk. Amikor már a valósággal köszönő viszonyba se hozható dolgokat, sima történelemhamisítást lehet úgy beleböfögni…..
shakespeare 2022.04.02 14:58:53
@birkamenet: baj van a logikaddal

Ukrajna NATO tagsága vetozva volt, hogy adják meg végre nekik az anyanyelvi oktatás lehetőségét, vagyis ne vegyék el

az hogy Kárpátaljan keresztül nem mennek fegyverek oroszok ellen az pont azt garantálja hogy ottani területek nem kapnak támadást

minek lőni oda ahol nincs fegyver vagy fegyverszállítások?
Egyetlen kérdés Orbánnak és győz az ellenzék   Orbán Viktor csatába indul. Csatába a békéért. Csatába Brüsszelbe, miközben Ukrajnában van háború. Csatába a saját NATO szövetségeseink ellen… Akárhogy is nézzük, van azért ebben az egészben egy iszonyatos nagy adag abszurditás. Azt hinné az ember,…..
1.A „putyinisták” meggyőzéséről jobb, ha lemondunk. Az ideológiai meggyőződés gyógyíthatatlan betegség, ami a Putyin-hívők esetére is érvényes. Hogyan fognak most „béke menni” Bayer, Bencsik és társai, én tényleg kíváncsi vagyok, hogyan vágják ki magukat ebből a csávából, hogy ne legyen a…..
shakespeare 2022.02.28 13:50:40
@BiG74 Bodri: és mindenki aki bekattant, fiúk, nem vagyok semmilyen troll, egyik oldalon sem, én csak azt látom, hogy cumi lesz,
konstatáltam, hogy fejetekből, sajtóból és a blog írójából hiányzik a béke mint lehetőség.

ja, fiúk, én egy olyan világban is éltem ahol havi 20 liter üzemanyag volt a porciód, napi fél barna kenyér, havonta 1 kg cukor, 250 gram vaj, amikor bírtam akkor hajnal 5kor keltem hogy tudjak tejet vásárolni, stb stb, hogy ne halj éhen, ha olyant mondtál akkor egy intézményi pincében úgy elvertek hogy hétig nem tudtál járni utána, s ha olyanabbat mondtál akkor utána mehettél kényszermunkára/halálba ha nem bírtad/
láttam a rendszer végét, fegyverek, halottak kiégett autók és épületek, nyomor

a hülye érveitek, a fél napot működő iphone-jaitokról, agresszív pofázásotok háború mellett
egy vicc, magatokra fogjátok húzni a szart

én elmentem marmonkannát vásárolni, s euró kp-t szerezni,
mert sokan vagytok és bajt csináltok
shakespeare 2022.02.28 15:26:56
@BiG74 Bodri: szerintem próbáld meg feltenni a kérdést:
miért mentek át ?
miért akarnak ott kormányváltást erővel az oroszok ?
miért vállalták be a költséget és szopást amit azért kaptak nemzetközileg ?

mi lehet az ami ennél a veszteségnél nekik nagyobb veszteséget előz meg ?

én tudatlan vagyok, de lehet te tudod a választ

amúgy sztem vegyél be egy nyugtatót
shakespeare 2022.02.28 16:34:42
@BiG74 Bodri: nincs neki orosz birodalma ?
akárhogy nézem nincs annyi emberük hogy belakják azt amijük van, tiszta üres az ország nagy része.

tényleg szopni akarnak azért amiből túl sok van amúgy is ?
ennyire hülyék ?

milyen szovjet ? nem kapitalizmus van ott is ?
Az Egyesült Államok minden fronton visszavonulóban van és alkalmatlan politikusai képtelenek megállítani a hanyatlást  Egyetlen birodalom sem örök: végezetül mind elbukik, önhittség és megalázottság közepette. Az elfuserált afganisztáni kivonulás szívszorító emberi szenvedéstörténete pusztán csak a…..
Arany űrsikló - az epités alatt álló Challanger űrsiklón jól megfigyelhető a vázszerkezet. Az arany színű réteg a hővédelmet szolgálta. ..
shakespeare 2021.07.22 07:57:35
@Androsz: a hajtómű brutálisan kemény és vastag fém alkatrészekbol áll, komoly tömege van annak is

illetve a tartórésznek ahol azt az óriási tolóerőt átadja
A testpozitivitás jó pár éve felkapott témája a közösségi oldalaknak. Mégis mi az, amitől igazán izgalmas lehet ez a kezdeményezés és milyen árnyoldalai vannak? Kik és mit képviselnek, ami miatt ekkora visszhangja van a témának? A közösségi média segítségével futótűzként terjedtek el a body…..
Szinte minden ismerkedésnél előkerül manapság, kinek milyen az előélete. Mikor veszítette el a szüzességét, hány komoly kapcsolata volt, miért ért véget a legutóbbi (ha egyáltalán véget ért), mit szeret az ágyban és így tovább...
shakespeare 2020.12.11 11:29:48
@Lorrh: ez a barátnők értékrendje szerint értékelni a férfit ösztön annyira de annyira egy szánalmas egy dolog

az egész kapcsolatot és a család életét az egész életet egy picsogos, konzum társaság szintje alá betenni
maga a tragedia
Felmérések szerint a fiatal felnőttek generációja messze nem olyan aktív szexuálisan, mint ahogy a médiában ábrázolják vagy mint az őket megelőző nemzedékek. Sőt, mintha minél régebben született valaki, annál nagyobb valószínűséggel hódol az erotika élvezetének... Persze egy bizonyos korig...
shakespeare 2020.10.25 08:11:41
@Reactor: gyors és jó válasz,
még csak azt kell megfogalmazni, hogy mi van a fejekben, mi a legjobb ?
A lényeg pedig ott van elásva !

egyszerűen annyi van, hogy a fogyasztói mentalitás totálisan átvette az uralmat a fejekben, egy gondolat van : százak által termelt javak használata ingyen a cél.
Minden hülye erről álmodozik, hogy majd akkor szexel és lesz felnőtt amikor minden készen lesz magától.
vagy valaki más, a partner vagy annak családi háttere megoldja neki.
ennyi
A rövid válasz: lehet, de nem holnap. Akarom-e ezt? Nem. Azt akarom, hogy megálljunk a lejtőn, mielőtt erőszakra kerülne a sor. Van emény erre? Fogyóban. Az Orbán-rendszer sikeresen telepedett rá a magyar politikai kultúra antimodernizációs, etnicista fősodorvonalára, de ez a vonal és a vele járó…..
shakespeare 2020.08.12 10:56:28
@HaFr: az alacsony esetszám egy dolog és az emberekben keletkezett pszichés feszültség egy másik,
a kórházak erőltetett kiürítésével nagyot hibáztak, de a pszichés feszültséget megelőzték, ha kellett akkor egy nap alatt változtattak céljaikon (lásd iskolák bezárása), pontosan tudták, hogy az arcvesztés sokkal kisebb baj mint hogy az emberek befeszülése....
és léptek, döntöttek, gyorsan

hol van ez az öszödi beszéd és annak a helyzetnek a kezelésétől ? (ott akkor minden hibát elkövettek, mert majmok voltak)
fényévekre van

én erről beszélek
shakespeare 2020.08.12 11:12:12
@chrisred: azt hiszem nem érted, hogy miről beszélek

úgy tűnik nekem, hogy csak konkrét történésekről tudsz értekezni és azokat egymáshoz hasonlítani

én pedig a történésekhez való viszonyulásról beszélek, arról, hogy milyen a hatalom hozzáállása

pl egyik kiküldi jelzés nélkül a rendőröket durvulni, olyanokat mond, hogy majd megunják s ennek is vége lesz egyszer,
másik azt mondja, hogy igyekezzünk az együttműködésre, ne kényszerítsünk

ennyi a különbség a hülye és a profi között, nem mindegy, a hülyének a mozgástere csökkent, a másiknak meg nőtt
Miért kell egyetlennek, nagyon erősnek és vezérnek lennie annak, aki le akarja győzni Orbánt? Röviden: mert Magyarország nem polgári demokrácia. Kicsit bővebben: mert sosem volt az, tehát nem adott a kultúrájában az az erkölcsi, bizalmi, együttműködési képesség, amit finom úriemberek(nek látszó…..
Mi befolyásolja leginkább a közösségi médián rengeteg időt eltöltő Z-generáció utazási szokásait? A menő influenszerek vagy más tényezők?..
Miközben az érzelmi biztonság első hallásra egy közhelyesnek tűnő fogalom, ha jobban belegondolunk egy olyan jelenségről van szó, ami nélkül egyetlen emberi kapcsolat sem tud jól, felszabadultan működni. Biztonsággal kapcsolatban sokféle kapcsolati élményünk lehet. Biztonságot jelenthet, hogy a…..
shakespeare 2020.07.18 11:28:11
@csimpilimpi: szemmel láthatóan nő írta nőknek, fiatal nő, akinek még nincs más mint elvárásai megfogalmazása, természetesen egy másik cikkben évek múlva majd azt osszák ki, hogy miként kell a férfit testre, igenyeikre szabni illetve szociális kapcsolatait kontrollálni

s mindezt kapcsolat név alatt, muhaha
A hidegháború (és a kölcsönös nukleáris elrettentés) kezdeti évtizedeiben a nagyhatalmak a hatalmas és masszív bunkerek építésére helyezték a hangsúlyt, mondván, hogy egy atomháború esetén ezek nyújtanák a legnagyobb biztonságot a politikai és katonai felsővezetés számára. Az elnöki…..
shakespeare 2020.06.29 19:31:36
@gigabursch: ha a szomszéd el akarja venni a kis játékaidat (uszodák, sétányok) akkor mi akadályozza meg ?
a többiek fejcsóválása ? a rendőr bácsi ? :-D
shakespeare 2020.06.30 10:08:31
@gigabursch: igen, eléggé úgy van a nem növényi élet felépítve, hogy mások erőforrásait használjuk, tehén és birka a füvet, a többiek a tehén, birka húsát és testnedveit :-)
s aztán az is van, hogy saját fajon belül mindig is könnyebb elvenni a másét ha egyértelmű az erőfölény,
konkrétan harc sincs ha elég nagy a különbség, csak el kell tulajdonítani, mert nem akarja életét is veszíteni a vagyonával együtt. (lásd vezér hím esete az állatvilágban, stb stb)
ebből csak úgy lehet kijönni ha Eu jellegű szerződéseket kötünk és van elegendő fegyver, hogy a lerohanás ne is merüljön fel.
shakespeare 2020.06.30 11:47:29
@gigabursch: EU, igen úgy is lehet nézni mint egységes csererendszer pénz , de az EU nem ennyi, egységes pénz előtt is volt EU, egységes pénz nélkül is van EU,
az EU együttműködés, a saját érdekek totális érvényesítése helyett a közös érdek, mindenki lemond valamennyiről, hogy az egész több legyen és így hosszabb távon mindenki végül garantáltan többet ér el.

pl pont fegyverekre való költést lehet csökkenteni, mert együtt sokkal nagyobb az elrettentő erő
fegyverek fejlesztését is szét lehet osztani, nem kell ugyanazt feltalálni minden tagországban
nem kell minden tagország ellen védelmi taktikát kiépíteni, stb stb
Az ismerkedés nagyon élvezetes tud lenni, főleg, amikor a két fél passzol, tudnak beszélgetni és élvezik egymás társaságát. De, mint mindennek, ennek is van egy árnyoldala, ami megelőlegezi a lekoptatást...
shakespeare 2020.06.18 23:58:03
@Sadist: ott a pont, tökéletesen leírtad, a videó viszont nem annyira meglepő, a lehető legjobb utód létrehozására megy a szoftver a fejekben, ez igy megy sok százezer éve, mind ilyen viselkedés termékei vagyunk, a természetet magunk mögött hagytuk, internet és fogamzásgátló tablettát még hozzáadjuk és teljesen logikus hogy ez lesz belőle
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
shakespeare 2020.05.31 20:09:42
@Yaesu: nem tudom mennyi idős vagy, de én csajoztam 2000 előtt is, elmondom neked : a világ az internet elterjedésével egyet lépett ebbe az irányba, aztán facebook hozta a többit

amíg egy nő előtte élőben kapott naponta 4 'like'-t ha elég jó nő volt, utána átlag Mari egy fényképre kap 150 et, nyilván 5-8 év alatt teljesen elszáll az agya, de inkább hamarabb

egy példa,
97- ben it mindenes diákként meloztam egy cégnél ahol a főnök titkárnője 3 évvel azelőtti magyar szépségkirálynő volt, totál korrektül viselkedett, nem volt elszallva, amíg nem tudtam h kicsoda azt hittem még randizni is el fog jönni hahaha

most átlag Mari óvónő 35 felett egyszerűen a teljesen jól kinéző 35 os haverjaimnak a telefont nem veszi fel, nem hogy viselkedjen
én csak hallgatom h mit szívnak a nőkkel
shakespeare 2020.06.02 11:05:52
@manson karcsi: tévedtem az évekkel, 97 ben voltunk munkatársak,
a dátum :
1992 Heves Eger Dóra Patkó

mindegy is, döbbenetes a különbség viselkedésben
teljes, totális szétesés van ami a férfi-nő kapcsolatokat illeti a facebook és társai miatt
a kicsit sikeresebb férfiak is egoista kis faszok lettek, de a nőknél a teljesen átlagos Marik vagy messze átlagon alattiak is nagyobb elvárásokkal vannak és lekezelőbben viselkednek mint 20 évvel ezelőtt a legszebb legügyesebb nők is
A hidrogén alapú energiagazdálkodás régóta ismert alternatívája a fosszilis energiahordozóknak. A világjárvány elülése utáni időszakban a zöld befektetések várható fellendülésével a hidrogén szószólói is abban reménykednek, hogy az ezidáig csak szórványosan felhasznált energiahordozó végre megkapja…..
shakespeare 2020.05.28 14:48:58
@GyMasa: hát igen, az a helyzet, hogy a vasút kapásból kiesik,
elég nagy része elektromos, viszont hibrid mozdonyt nagyon megéri építeni, ugye a dízel motor elfér benne, akku is elfér benne, mert kell a súly a mozdonynak amúgy is, áramszedő is elfér benne, innentől nem kell az egész vonal áramszedős legyen, csak mondjuk 10%, pl ahol emelkedő van, vagy rögtön a megállókból kifele egy rövid szakasz.

hajózás olyan olcsón megoldható már most is, hogy ott biztos nincs értelme

repülésnél a térfogat és biztonság miatt biztos nem játszik, a kör bezárult

tényleg nem is értem ki és miért nyomja ezt, gondolom valami politikai hátszele lehet s azért kötik az ebet a karóhoz az eu-ban
Ment a huzavona Nem kell a maszk. Mégis kell a maszk. Csak arra jó, hogy mi magunk ne fertőzzünk. Hatékonyan csökkenti a megfertőződés veszélyét. Csak a legprofibb maszkok segítenek. Bármilyen maszk is hatékony lehet. Mindannyian tanúi voltunk a maszköt övező, egymásnak ellentmondó…..
shakespeare 2020.04.23 07:44:18
shakespeare 2020.04.23 09:57:50
@math0: a reggeli nyugtatót ne hagyd ki máskor
és ha bevetted akkor ne igyál alkoholt

továbbá nyilvánvaló, hogy van olyan ország ahol a megállapításom nem érvényes, ilyen pl Tajvan is
és Korea is, tudom én is (te senki fasz)

WHO, USA, majdnem az összes európai ország a birkák kezelését úgy oldották meg, ahogy az itteni operatív törzs is (te fogyatékos barom), és azért így, mert az ilyen korlátozott hülyéből mint amilyen te is van sajnos van egy pár

s ha már seggtörlőből úgy is extrán felhalmoztál a vírusra, mert 100% hogy abba IQ csoportba tartozol , akkor használjad és töröld le sűrűbben a szaros szádat
Napok óta döbbenetes számadatok érkeznek az Egyesült Államokból: április másodika óta 30 ezer felett van a napi koronavírus fertőződések száma. Április 2 óta csak egyetlen alkalommal volt 30 ezer alatt: április 5-én. Az USA területén már majdnem fél millió a fertőzött (április 10-én késő este: 496…..
shakespeare 2020.04.12 21:05:46
@math0: hát nem, nem Trumpnak köszönhetik

saját pénzsóvár agymosott, fogyasztás és hitelezés látszat világuknak köszönhetik

ezen dolgoznak minimum 50 éve, hogy most jól megszopják

erre nevelték a népet, egyél igyál, legyen két autód, utazzal, mindent hitelből, sokat majd törleszted holnap a munkából

a fenti életmód terjeszti a vírust, ez üti a munkahelyeket, nulla megtakarítás, agyatlan státusz szimbólum tárgyakra elköltött erőforrások
most a hat literes 500 lóerős autót feldughatja magának hitelestol a sok munkanélküli
  A magyar médiát is többször körbejárta már a hír, hogy a svéd Népegészségügyi Hivatal új eljárásrendje szerint csak a rizikócsoportokba tartozókat tesztelik COVID-19-re, a többieket otthonmaradásra bírják, vagy éppen hazaküldik, gyógyulgassanak a négy fal között. A péntek esti posztom után jött…..
shakespeare 2020.03.16 07:12:50
@qualiton: ne haragudj de azt kell mondjam, hogy te egyszerűen tudatlan vagy

igyekszem segíteni:
a mai társadalmi rendszer a nagyon összefonódott együttműködésre épül, az emberek családok semmire sem képesek maguktól, nincs saját földjük, nincs saját buzajuk, nincs saját malmuk, nem tudnak kenyeret sütni, nincsenek állataik, stb stb technológiai tudás sincs meg, hogy az élelmet, ruhát hogyan kell csinálni

sőt az embereknek összetartó közösségeik sincsenek, mind egyéni melosok és fogyasztók

ha ezt az egymásra tamaszkodos rendszert szetcsapja egy betegség akkor akár armageddon is lehet, éhínség, rablások
Lassan követni is nehéz, éppen hol milyen intézkedéseket hoznak a koronavírus miatt. Magyarországon Orbán Viktor miniszterelnök péntek este jelentette be, hogy az iskolákban digitális oktatással folytatják hétfőtől (és még sok minden mást is), az amerikai elnök kihirdette a szükségállapotot és az…..
shakespeare 2020.03.15 10:47:55
@Ződ2000: az olaszok mérhetetlen módon sok hibát csináltak az elején

félelmetes a dilettáns lépések a vezetők részéről

amikor belengedtek hogy északon ket nap múlva karantén lesz de nem volt még semmilyen korlát, az volt a kegyelem dofes

a sok birka iq bajnok azonnal tömött vonatokon, buszokon, autón, két nap alatt szerteutazott az országban

egy hét múlva az egész ország karantén, bődületesen növekvő beteg számokkal

a vezetők sík hülyék

a nep is