Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tusán

546 bejegyzést írt és 244 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új évtized, új projekt: elindítom a Eurovision Video Essays című videósorozatot, amiben különböző Eurovíziós jelenségek és történések okait, hátterét és következményét bogozom ki. Happy New Year to everyone and let another great era of Eurovision begin!..
Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége és a holland köztévé közösen jelentette be, hogy 2020-ban Rotterdamban rendezik meg az Eurovíziót. A két elődöntő 2020. május 12-én és 14-én, a döntő pedig 16-án lesz az Ahoy Rotterdamban. Ez lesz az első Eurovízió a városban. Rotterdam Hollandia második…..
Hivatalosan is elkezdődött a verseny a 2020-as Eurovíziós Dalverseny helyszínéért. Holland kis- és nagyvárosok igyekeznek egymásra licitálni, de máris látni, hogy kik között fog eldőlni a verseny. Amszterdamba biztosan nem megyünk majd, de nyugi, 's-Hertogenbosch-ba sem. Mutatom a jelölteket. Az…..
Gratulálok! Megyünk Amszterdamba, olcsó a repjegy Londonból. Kövess YouTube-on!..
 Dal volt a kontinens egyetlen nemzeti dalválogatója, aminek győztesei mindig továbbjutottak az Eurovízió döntőjébe. Magyarország lett volna az egyetlen ország, amely egy teljes évtizedig fenn tudta tartani a száz százalékos kvalifikációs rátáját. De mindez szertefoszlott tegnap este, amikor a…..
Napokkal ezelőtt belekezdtem valami olyasmibe, amire eddig alig, vagy inkább senki sem vállalkozott: összeszedtem A Dal mind a 230 versenydalát és rangsoroltam őket, ahogy nekem tetszik. TOP 50: a legjobb dalok Fun facts: Egyetlen 2013-as és 2019-es dal sem fért bele a legjobb…..
Régóta lehetett sejteni (mit sejteni, TUDNI), hogy az AMC hosszú távra tervez a zombiapokalipszissel. Ennek első jele a Fear The Walking Dead volt, aminek a pilotja alapján jobb sorozatnak kellett volna lennie, mint az eredetinek, de valahol a kreatív koncepció és a csatorna elvárásai közötti fekete…..
Tusán 2019.03.01 20:48:16
@Kistitok: Na, a Falling Skies-t is jól elbaszták egy-két évad után.
Hát, ebből csakis így lehetett a legjobban kijönni. Mint már tudjátok, az ukrán nemzeti dalválogató döntőjének győztesét, Maruvot eltiltották az Eurovíziós szerepléstől, mert az énekesnő nem volt hajlandó lemondani oroszországi koncertturnéjáról, illetve győztes dala, a "Siren Song" jogai is a…..
A Dal 2019-es kiadását is Pápai Joci nyerte, így ő fogja képviselni hazánkat a tel-avivi Eurovízión "Az én apám" című dalával. Joci zseniális. 2017-ben az "Origo"-val ő lett az Eurovízió 63 éves történelmének első cigányzenei indulója, akinek sikerült továbbjutnia a döntőbe. Ez hatalmas…..
Egy korábbi bejegyzésben feltettem a kérdést, hogy kit szeretnétek győztesként látni A Dal mai fináléjában. Mutatom a végeredményt. The Middletonz "Roses" - 52% Szekér Gergő "Madár, repülj!" - 14% Pápai Joci "Az én apám" - 12% Acoustic Planet "Nyári zápor" - 8% Oláh Gergő "Hozzád bújnék" -…..
Már egy tucatnyi ország kiválasztotta, ki és milyen dallal képviselje őket az Eurovízión, szombaton pedig Magyarországon a rajongók szeme. Nagy Bogi, a Fatal Error, Pápai Joci, a Middletonz, Szekér Gergő, Vavra Bence, az Acoustic Planet és Petruska kizárásával a versenybe visszakerült Oláh Gergő…..
Leander Kills "Hazavágyom" Hihetetlen, mennyire meg tud változni az ember véleménye egy dalról vagy előadóról, miután élőben hallotta vagy látta. A Leander Kills-t az eddigi évadok során kifejezetten antipatikus, A Dalról levakarhatatlan résztvevőnek tartottam, akikről sohasem tudtam eldönteni,…..
Heatlie Dávid "La Mama Hotel" Dávid előadása egy hatalmas meglepetés volt, mivel A Dal színpadán csak elvétve lehet találkozni olyan produkcióval, ami koncepciójában teljes, jól kivitelezett és még az énekes fellépőruhája is olyan, mintha azt tényleg humanoidra tervezték volna, nem pedig egy…..
Szombaton az első válogatóval elindult A Dal 2019, melynek végén, azaz február 23-án kiderül, hogy ki képviselheti Magyarországot az idei Eurovízión Tel-Avivban. Mint mindig, most is szétszedtem az első etapot, de hát tálcán kínálták magukat a kreativitást nélkülöző pályaműveikkel. Na jó, volt pár…..
Az ESCRadio.com és a Songfestival.be Eurovíziós oldalak mint minden évben, úgy tavaly is megszavaztatták a rajongókkal, hogy melyik dal a verseny 63 éves történelmének legjobbja. A végeredmény megszületett és a top 250-es lista éléről ezúttal sem sikerült letaszítani Loreent a "Euphoria"-val, ami…..
Az infografikámon azt láthatjátok, hogy melyik nyelvet melyik évben hallhattuk legutóbb az Eurovízión. Azokat a dalokat számítottam be, melyeket vagy csak anyanyelven, vagy részben anyanyelven énekelnek, tehát egy jelentős rész saját nyelven szól. Azokat a dalokat, melyekben csak egyetlen két-három…..
Vannak emberek, akik kirobbanthatatlannak látszanak az Eurovízió holdudvarából. Ilyen Christer Björkman, a Melodifestivalen svéd Eurovíziós előválogató producere, aki az Eurovízióhoz is megtalálta az aranykulcsot és már évek óta szoros együttműködésben dolgozik a dalverseny producereivel, vagy éppen…..
Miután az izraeli arab város Haifa és a déli üdülőközpont Eilat sikertelenül pályáztak a verseny megrendezésére, Jeruzsálem pedig kiesett a bojkottveszély miatt, az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége és az izraeli közmédia Tel-Avivot jelölte ki a 2019-es Eurovízió helyszínéül, mintha nem így…..