Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kinema üvegékszerek

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már régóta érik bennem ez a gondolat, de a Meskán tett mai látogatásom megadta az utolsó lökést ehhez a poszthoz. Kényes a téma, viszont annál több készítőt érint, és ezt első kézből tudom, hiszen néhányukkal beszélgettem is erről, sőt különböző fórumokban is…..
kinema üvegékszerek 2010.09.26 10:54:47
Hát, Évám gyönyörűen megfogalmaztad ami, engem is foglalkoztat, már egy ideje! Nagyon, nagyon köszönöm ezt az írásodat, mert 100%, nem 200% egyetértek veled. Vagy még több.-)))))
Az ára egy terméknek (legyen az üvegből vagy bármi másból) nem abból áll, hogy mennyi az a legalacsonyabb összeg amiért eltudom adni, függetlenül a befektetett anyag és munkadíjtól, adótól, és a többi járulékos költségektől.....nem akarok felsorolni amit Te olyan sziporkázóan összeírtál.
Én szívesen segítek egy ÜVEGES Egyesület létrehozásában (hasonlóról volt szó tavasszal a Glass Design workshopján, a részleteknek valamint hogy azóta hol tart az ügy és pontosan mi a szándékuk utána járok), egy bizonyos színvonal művészi és ár értéket képviselendő, hogy legyen különbség egy hobbiból mindent figyelmen kívül hagyó és egy értéket létrehozó, a munkájából élő kézműves között!!!! (és itt csak kifejezetten azokra a hobbystákra gondolok, akik valóban meggondolatlanul, leviszik az árakat). Te meg én, és még sokan mások, MI ebből élünk, nekünk ez hivatás és szerelem egyben, de ugyan akkor a megélhetési forrásunk is, szellemi és kézműves termékünk, aminek igen is ára van! És nem azért mert, mi szívtelen dögök lennénk, aki csak önmagukra gondolnak....nem. Mi azzal, hogy a helyén kezeljük önmagunkat, és az általunk létrehozott tárgyakat, azzal az üveges szakmának próbálunk segíteni, és a kézműves létformát megtartani, hogy az olcsó tucat árú, ne öntse el az egész országot. Mert én garanciát vállalok a munkámért, de egy filléres termék, ha fél év után szétesik, akkor kuka!
Összegezve, részemről, messzemenőkig egyetértek Veled!!!
kinema üvegékszerek 2010.10.01 10:34:12
@Mici, a szarvas: ez annyira kiábrándító, én is arra gondoltam, hogy ha majd felnőttem a feladathoz, akkor zsűriztetek, de ezt így olvasni Mici...nagyon gáz:-(( És egyben leszomorít, ha nincs igazi megmérettetés, nincs presztízse a dolognak, akkor mi értelme van???? Plussz be kell valljam, hogy lassan 2-3 hónapja a saját boltommal a meskán nem volt időm foglalkozni, és pont most volt a váltás is...így nem mélyedtem bele az új lehetőségekbe....de most jól értem, akkor megint mindenki magát jelöli be iparművésznek????? Ez nem egy adható kategória???? Egy felsőfok????
2010. április 24-én, szombaton startol a Bohémpiac! Ékszert élőben jó vásárolni igazán, megfoghatod, felpróbálhatod és az üveg csillogását egyetlen fotó sem adhatja vissza, a színekről nem is beszélve. Az első Bohémpiacon, amelynek a Casa de la Música ad…..