Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-recorder-

2696 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly nyár óta tudjuk, hogy a Gossip Girl sorozat egyik sztárja, az énekesként és hangszeres zenészként is kompetens Penn Badley fogja játszani az 1997-ben elhunyt Jeff Buckley szerepét a Greetings From Tim Buckley című mozifilmben (mely a néhai amerikai dalszerző-gitáros-énekes…..
Egymondatos hír: Lady Gaga pár napja egy új tetoválással a karján kürtölte világgá közelgő albumának címét (ARTPOP), egy másik Twitteren posztolt fotóján pedig a Los Angeles-i rapperrel, Kendrick Lamarral közösen mutatkozott a stúdióban, mostanra azonban egy Eminem-interjúból kiderült, hogy a…..
Éjféli mozi a Recorderen: a mai nap legnagyobb művészi bravúrja egy videoklip, ahol a Fekete Könyv című 2006-os Paul Verhoeven-film nácik közé beépülő zsidó kémnőjének szerepével elhíresült – legutóbb pedig a Trónok harca sorozatban is szerepet kapó – dán Carice van…..
A Kentucky állambeli Louisville-ből való My Morning Jacket már több mint egy éve jelentette meg legutóbbi nagylemezét, a 2011-es év legjobb albumai közé számító Circuitalt (melynek élőben közvetített UNSTAGED koncertjét Todd Haynes rendezte háromórás filmmé, egy…..
A Szigeten pontosan egy hét múlva, augusztus 10-én pénteken fellépő londoni The XX trió csak szeptember 10-én áll elő a Mercury-díjnyertes 2009-es XX album Coexist című folytatásával, de a gitáros-énekesnő Romy Madley Croft, a basszista-énekes Oliver Sim és az…..
A Take A Walk című visszatérő kislemezslágerrel és annak szédítő videójával beharangozott második Passion Pit-albumhoz, a Recorderen is meghallgatható Gossamerhez az I'll Be Alright klippályázatának nyertes kisfilmje után megérkezett a harmadik klip is. Az album legszebb számai…..
Egymondatos hír: egy ausztrál rádióállomásnak adott interjújában a + című tavalyi bemutatkozó albumából többmillió példányt eladó 21 éves angol dalszerző-énekes Ed Sheeran elárulta, hogy fellép augusztus 12-én a londoni olimpia záróünnepségén, és a Wish You Were Here…..
Már többször leírtuk itt a Recorderen, hogy a 2010-es Sziget egyik legjobb koncertjét az experimentális popzenét játszó brooklyni Yeasayer együttes adta (a két frontemberrel interjút is készítettük), így nagy reményekkel vártuk, hogy a billentyűs-énekes Chris Keating,…..
Egy nappal az Olivia Tremor Control gitáros-énekesének, a 43 éves Bill Dossnak a halálhíre után a Fat Wreck Chords lemezcég honlapján hozták nyilvánosságra, hogy 41 éves évesen elhunyt Tony Sly, a kaliforniai San Joséból indult negyedszázados múltú No Use For A Name…..
A kétezres évek legsikeresebb női dalszerző-előadói közé tartozó Norah Jones a country feldolgozásokra épülő januári Little Willies-album (For The Good Times) után már áprilisban előállt egy saját szerzeményeket tartalmazó szólólemezzel, ami jóval izgalmasabb oldalát…..
Nagy-Britannia, az USA és Magyarország eladási listái egymás mellett   Nagy-Britannia (2012. július 22.) 1. Elton John: Good Morning To The Night2. Maroon 5: Overexposed3. Frank Ocean: Channel Orange4. Paul Simon: Graceland5. Ed Sheeran: +6. Rihanna: Talk That Talk7. Adele: 218. Nas:…..
Friss listák az Amerikai Egyesült Államokból Az első 20 helyezett az eladásokra épülő Billboard Top 200 albumlistáról (Billboard, 2012. augusztus 4.) (az újság megjelenési dátuma, a kettővel korábbi hét eredményeivel!) 1. Life Is Good: Nas2. Zac Brown Band: Uncaged3. Kidz…..
43 éves korában elhunyt Bill Doss, a kilencvenes évek meghatározó amerikai pszichedelikus-experimentalista színterének, az Elephant 6 kollektívának az egyik alapítója, aki az athensi Olivia Tremor Control egyik alapító dalszerző-gitáros-énekeseként a pop vonalat képviselte a…..
Egymondatos hír: a Screaming Trees egykori frontembere és Kurt Cobain nagy cimborája, a Queens Of The Stone Age-dzsel, a Soulsavers kollektívával, Isobel Campbell-lel és Greg Dullival (The Twilight Singers, The Gutter Twins) is több lemezt készítő Mark Lanegan a 2012-es év legjobb…..
A Blur a két új kislemezdal (The Puritan/Under The Westway) élőben közvetített július eleji premierje után úgy döntött, hogy a a hónap végén is egyenes adásban játszik rajongóinak: a BBC rádió stúdiójában zajló koncert itt a Recorderen is élőben…..
A Record Store Day alkalmából április 21-én megjelent kiadványok egyik legnagyobb szenzációja egy spontán ötletből született split single volt, melyen két elég távoli zenei világban mozgó előadó egymás dalait dolgozta fel: a kanadai dalszerző-énekesnő Feist az…..
Mire az áprilisi Titanic Filmfesztiválon moziban is megnézhettük az izlandi Sigur Rós együttes Inni című koncertfilmjét, a gitáros-énekes Jónsi és társai már új filmes kalandba vágtak be: májusi visszatérő albumukhoz, a Recorderen azóta is meghallgatható Valtarihoz The…..
Friss listák Magyarországról   Az első 20 helyezett a MAHASZ Top 40 album- és válogatáslemez-listájáról (2012. július 22.) 1. Kocsis Tibor: Irány az élet!2. Linkin Park: Living Things3. Majka, Curtis, BLR: Belehalok4. Bikini: 30 – Közeli helyeken5. Zorán: Aréna 20116.…..
A 2011-es budapesti fellépés után pár hete a Fishing On Orfű fesztiválon is rövidke, de hatásos koncertet adó brit Chew Lips közelgő második albumának még sem a címét, sem a megjelenési dátumát nem tudjuk, de már a második klipdalt kapjuk hozzá: a londoni popduó…..
Egymondatos hír: a világ legnagyobb nyári popfesztiváljának, az 1970-ben alapított Glastonbury Festivalnak a szervezőgárdájából a jogtanácsos és médiajog-felelős Ben Challis már járt Magyarországon (lásd 2010-es interjúnkat!), de a Reuters hírügynökség tegnapi jelentése…..
Egymondatos hír: a Recorder pénteki csajos napjának zárásakor már említettük, hogy Lana Del Rey az ausztráliai Sydney-ben adott aznapi koncertjén feldolgozta a Heart-Shaped Box című Nirvana-számot, most azonban ismét foglalkoznunk kell vele, mert a Twitter-ámokfutásairól…..
Amint azt már áprilisban hírül adtuk, a Green Day együttes a Butch Viggel felvett 2009-es 21st Century Breakdown album (és az annak turnéját dokumentáló Awesome As Fuck koncertanyag) után 2012 őszén egy lemeztrilógiával tér vissza: az ¡Uno! szeptember 24-én,…..
A 2011 legjobb albumai közé tartozó Strange Mercy-vel a legfontosabb női előadók közé lépő 29 éves amerikai dalszerző-gitáros-énekesnő Annie Clark, azaz St. Vincent a Cruel és Cheerleader klipdalok után legutóbb az áprilisi Record Store Day alkalmából adott ki egy…..
Az idei Balaton Sound utolsó napján pont egymás után (igaz, nem ugyanazon a színpadon és nagyságrendekkel eltérő méretű közönség előtt) fellépő Example és Animal Collective pontosan egy időben jelentkezett új kislemezdallal, úgyhogy azt gondoltuk, vicces lenne, ha most közös…..
Egymondatos hír: az elmúlt hetekben jelentettünk már késelést hardcore koncertről, és nem is egy, hanem két drogsújtotta Swedish House Mafia-fesztiválfellépésről is, de szombat este (magyar idő szerint vasárnap reggel) a komikus filmsztár Jack Black mókás együttesének, az…..