Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TTHE

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
visittokaj.blog.hu Programszüret 2019.05.24 11:20:17
Gyakran halljuk, hogy Tokaj-Hegyalját az Isten is borvidéknek teremtette. Domborzata, talajviszonyai, mikroklímája teszik a világ legkiválóbb szőlőtermő helyévé. A királyi borok hazájában azonban érdemes elkalandozni a kultúra területére is. Tokaj-Hegyalja minden településén szerveznek boros…..
Tokajban 1932 óta rendezik meg a Szüreti Napokat. A borvidék névadó településén évtizedek óta október első hétvégéjén ünneplik a szőlőt és a bort. A hagyományos programelemek mellett (szüreti felvonulás, főzőverseny, borászati-gasztronómiai események, színpadi műsorok…..
A jó idő beköszöntével szabadtéri programokkal várja Tokaj-Hegyalja! A világörökségi borvidéken most is a gasztronómia kapja a főszerepet, a térségre jellemző ízek kiváló borokkal párosulnak, de hajózhatunk, túrázhatunk gyalog és kerékpárral is… Itthon vagyunk, nyitva vagyunk | JÚNIUSIG MINDEN…..
Fotó: Zima Sándor Ajándékvásárlás, sütés, főzés, rohanás... Sajnos ez jellemzi manapság a karácsonyi készülődést. Ebben az ajánlóban mutatunk néhány olyan - nem csak boros - Tokaj-Hegyaljai programot, amellyel felkészítheted a lelkedet az ünnepre. Ajándékozz élményt karácsonyra! | DECEMBER -…..
Mire kipihenjük a hétvégi Kerekdomb Fesztivál fáradalmait, el is kezdődik Tokaj-Hegyalja legnagyobb szüreti mulatsága. A hagyományos, egészen az 1930-as évekig visszanyúló rendezvény az idén is számos érdekességet kínál a közönségnek. A színpadon Fenyő Miklós, Odett és a Wellhello mellett…..
A szeptember ugyan az iskolakezdéstől hangos, de Tokaj-Hegyalján a szüreti fesztiválok és a szarvasbőgés hónapja is. Gyógynövénytúra Tolcsva dűlőin | szeptember 17., szombat A Helia-D Herbakastély botanikusa Tolcsva és szőlői közötti parlagra kalauzolja a gyógynövények szerelmeseit. Fekete…..
Nincs nagy csinnadratta, szépen csendben készül mindenki a hétvégére.  Ennek ellenére senki nem fog unatkozni, ha a tokaji borvidékre látogat. Foci EB Tokajban | EGY HÓNAPON KERESZTÜL A labdarúgás, ahogyan a világ legtöbb pontján a bor városában is nagy népszerűségnek örvend. Az EB alkalmából egy…..
A Budafoki Dohnányi Zenekar az elmúlt években több alkalommal is hatalmas sikert aratott a világ legismertebb filmzenéinek előadásával. 2016. április 16-án került bemutatásra a John Williams Filmharmonikusok koncert a Papp László Budapest Sportarénában, amely felejthetetlen…..
Miért várják olyan sokan évről évre a Bor, mámor, Bényét, miért gondolják, hogy ez Tokaj-Hegyalja legizgalmasabb fesztiválja? Augusztus közepén lustán telnek a napok. A szőlőben már befejeződtek a munkák, de a szüretig még hetek vannak hátra. Mindenki nyaral… Jó érzés ilyenkor egy augusztusi…..
Itt a tavasz. Mindenkinek elege van már a téli bezártságból. Végre elérkezett a szabadtéri programok ideje! 1. Nyitott pincés hétvégék a tarcali Kövesdi pincesoron | PÉNTEK | SZOMBAT | VASÁRNAP A Kövesd dűlő alatt húzódik egy családias pincesor, melynek csendességét két borászcsalád, egy…..
A tavasz beköszöntével a programok is megindulnak a Dél-Tokaj-Hegyalján. A világörökségi borvidéken idén is a gasztronómia kapja a főszerepet, a térségre jellemző ízek kiváló borokkal párosulnak. fotó: Kis-Tóth Attila Már az április végi Kóstolja meg Magyarországot, illetve a vele megegyező…..
Kóstolja meg Magyarországot Tokajban – április 23. Hosszú évek óta az egyik legnépszerűbb kelet-magyarországi gasztronómiai rendezvény volt, amelyet a nyíregyházi Skanzenben tartottak. Idén Tokaj városa szeretné megkóstoltatni a látogatókat a honi tradicionális konyha…..
Csütörtök délután Mádon jelentették be a Tokaj-hegyaljai térség huszonhét településén használható helyi pénz hivatalos forgalomba helyezését. A tokaji dukát  - a Hajdúnánáson korábban már sikeresen bevezetett - Bocskai korona alapján jött létre, névértéken lehet váltani, azaz árfolyama a forintéhoz…..
visittokaj.blog.hu Tokaji Március 2016.02.29 12:30:00
Azt már tudjuk, hogy a tokaji bor jövője a furmint, de még keressük a lehető legjobb klónt, még kutatjuk a Tokaj-hegyaljai talajt, még kísérletezünk a borkészítési módokkal. Közben Hegyalja települései építik egyéni márkáikat, próbálnak felnőni a ma turisztikai…..
Minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja látogatóit Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseménye, az idén 25 éves Zempléni Fesztivál. A jubileumi programsorozat 2016-ban augusztus 12-21. között kínál színvonalas komolyzenei koncerteket, operát, operettet, irodalmi-, színházi-…..
Tokaj-Hegyalján a szőlő és a bor mellett a kultúra is vonzerő immár. A borvidéken a hagyományos, több évtizedes múltra visszatekintő rendezvények – Tokaji Írótábor, a Zempléni Fesztivál vagy a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok - mellett évről évre újabb események színesítik…..
A kerékpározás az utóbbi években nemcsak praktikussága miatt éli virágkorát, hanem az ahhoz kapcsolódó életmód miatt is. Kiváló lehetőség egy jó tekerésre a Tokaji Borvidék is, bringán szinte a teljes Hegyalja körbejárható. A térségben egyre több programot szerveznek a kétkerekű életmódot…..
Tokaj-Hegyalja egy ismeretlen ismerős: tudjuk, hogy a világörökség része, tudjuk, hogy édes aszúbora igazi kuriózum, de csak az utóbbi években kezdtünk hallani világszínvonalú száraz borairól, gasztronómiájáról, természeti és kulturális kincseiről. A Zemplén déli lejtőin és tágas medencéiben megbúvó…..
A cél TOKAJ és a TÉLI ÉVSZAK – ezen belül a kultúrkör téli ünnepei, kiemelten a KARÁCSONY és ÚJÉV – kapcsolatának újragondolt módon történő állóképi megörökítése. Szándékunk olyan fotók bemutatása, melyek egyszerre klasszikusak és formabontóak. Örömmel vesszük jelen pályázati kiírás keretei között a…..