Regisztráció Blogot indítok
Adatok
robinn

178 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Miután telepítetted a rendszert van még néhány dolog amit be kell állítanod ahhoz, hogy használni tudd a rendszered teljes egészében, vagy akár beállíthatsz olyan dolgokat  amelyeket kicsit nehezebben érsz el. Ehhez szolgál útmutatást ez a bejegyzés mint ahogyan ezt már…..
robinn 2012.05.31 00:01:10
@742276: Nagyon szívesen !
robinn 2012.08.11 11:06:27
@LOLka: Nagyon szivesen! Figyelj nálam memoria hiány miatt még mindig 10.04 fut alapértelmezetten. 12.04 et csak a blog miat használok én még mindig meg vagyok vele elégedve :)
/A "ráerőszakolok egy Gnome 2" helyet inkább probáld ki az Ubuntu classic desktop nevű opciót. Ezt a bejelentkező képernyőn érheted el a felhasználói neved mellet lévő kis ubuntu ikonra kattintva. Gyakorlatilag egy rég kinézetü asztalt kapsz :) !/
 Ha már mindent beállítottál az új rendszereden akkor épp ideje, hogy testre szabd azt például egy másik háttérképpel. Persze keresgélhetsz az interneten háttérképek után de létezik egy könnyebb megoldás is mégpedig a legújabb Ubuntu kiadásban lehetőséged nyílik a…..
robinn 2012.08.19 14:32:00
@dani0624:Hello, Dani !
Milyen témát szeretnél felteni Ubuntu 12.04 re?
 Ez egy rövid útmutató a Space-Sunrise Plymouth boot splash téma telepítéséhez. Ezt a témát Andre "Osku" Schmidt készitette amit egyébként nagyon nehéz megtalálni az interneten. Köszönhetöen inameiname -nek, letölthető a gnome-look.org/ weboldalról.…..
robinn 2012.08.11 11:00:40
@LOLka: Hello!
Én még nem probáltam ki ezt a splash témát 12.04 alatt de elvileg mennie kell 12.04 alatt is. Azt javaslom probáld ki! :)
 A legújabb Ubuntu kiadás tárolóiban találsz rá a Myunity nevű alkalmazásra amely segítségével egyszerűen, könnyen és ami fontos egy helyen tudod beállítani a Unity tulajdonságait, gondolok itt a témákra, ikontémákra betűtipusokra, megjelenésre,…..
robinn 2012.08.11 10:58:43
@kozita: Hello!
Az első dolog ami eszembe jut az az, hogy fel van-e telepítve a videókártyád drivere? Mert általában akkor irja ezt ki.
Ha olyan asztalt szeretnél amiben az ablakokat amely hasonlit a Windowsos megoldáshoz akkor probáld ki az Ubuntu classic modot. Ezt úgy tudod kiprobálni ha kijelentkezel és ott kiválasztod az Ubuntu Classic desktop opciot (vagy valami hasonló nevűt) /Ezt a felhasználoi neved mellet lévő kis ubuntu ikonra kattintva érheted el/
 Az Ubuntu 12.04 Precise Pangolin kiadásában és még olyan más disztribúciókban ahol az mp4 lejátszás nem lehetséges olyan lejátszókkal mint például totem, minitube, stb. , valószínűsíthető egy Gstreamer bug amelyet nem régiben fedeztek fel.  Nem kell…..
 A Google Drive kliens eddig nem volt elérhető Linux felhasználok részére és a régi Google Docs FS sem működött együtt megfelelően a Google Drive szolgáltatással, tehát a webes felületen kívül  a legjobb megoldás ha beszerzed a Google Drive kliensét Linuxra más nevén Grive…..
 A legújabb Ubuntu számos újítást hozott és lehet, hogy egyesek számára könnyebbé vált a használata mivel mostanában egyre inkább a felhasználó barát környezet felé hajlanak a fejlesztők viszont lehet, hogy ez nem mindenkinek olyan egyszerű mint ahogy azt a fejlesztők…..
robinn 2012.05.16 08:52:46
@Putyilov gyári melós: Igazad van rendszer beállításra sokkal jobb, viszont a myunity kifejezetten az Unity testreszabására lett fejlesztve.
 Hasznos tippet találtam az internetet böngészve, gondoltam megosztom veletek is. Gondolom hallótatok már az Ubuntuban található gyorsbillentyűkről amelyek segítenek a hatékony rendszerkezelésben vagy akár a számítógépen végzett munkában. Gondolom az is előfordult már, hogy…..
 Április 26-án a délután folyamán, megjelent az ütemtervnek megfelelően az Ubuntu legfrissebb kiadása a 12.04 LTS, kódnevén az Precise Pangolin. Ez a kiadás több szempontból is érdekesnek ígérkezik. Ettől a kiadástól kezdve az LTS (Long Term Support – Hosszú távú…..
 Nem is olyan rég megjelentek a legújabb Ubuntu kiadás (12.04 Precise Pangolin) hivatalos közösségi háttérképei, melyet több ezer képből válogattak ki egy szavazás során.  A teljes albumot megtalálhatod ebben a linkben. Szavazni már nem lehet rájuk.  A háttérképek már…..
  Gondolom a Sopcast player-t nem kell bemutatnom senkinek sem. (Ha mégis akkor csak röviden annyit, hogy képes szinte bármilyen online tv illetve rádio adást lejátszani  és még saját csatornalistával is rendelkezik). pár nappal ezelőtt egy blog olvasó hívta fel a figyelmet rá,…..
robinn 2012.03.22 23:56:11
@MajdnemAraya: Igaz, javitva... Kösz.
robinn 2012.03.24 00:14:26
@MajdnemAraya: Megvan :) elnéztem de mostmár javítva... :)
robinn 2012.03.24 00:16:19
@MajdnemAraya: Mégegyszer kösz ! :)
  A Sopcast webTV lejátszó egy igazán jó online Tv néző alkalmazás Ubuntura. Visszont, nem volt használható a VLC médialejátszó 1.1.x szériáival, eddig. Visszont Roberto @ LFFL -nak köszönhetően ismét müködik, és PPA tárolóból telepített verzióval ki is…..
robinn 2012.03.07 00:29:28
@Bgdn:
Hello.
Kicsit utána jártam, volt vele egy kis gond de találtam két megoldást neked:

1. Utána olvastam egy másik külföldi blogon, hogy már abban a tárolóban is amelyet megadtam javítva van az ubuntu 11.10-ben felépő hiba, probáld meg frissíteni az alkalmazást ezt pld. így is lehet (a ppa tárolót gondolom felveted):

sudo apt-get install sopcast-player
vagy
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Még egy dolog 32-bit-en elvileg müködnie kell mivel javítva lett, visszont 64-bit-en rengeteg függőséget kell telepíts és nem is biztos, hogy javítva van már.

2.Egy Sopcast-on alapuló lejátszó melynek neve TV Maxe, ez képes bármely mms, rmtp és http streamet lejátszani és saját csatornalistája is van.
így telepítsd:

sudo add-apt-repository ppa:venerix/blug
sudo apt-get update
sudo apt-get install tv-maxe

Alapértelmezetten román nyelvü csatornák vannak betéve visszont ez a link segítségével felveheted hozzá a külföldi csatorna listákat is: code.google.com/p/tv-maxe/wiki/ChannelLists

-A TV MAXE alkalmazást még nem probáltam így sokat nem tudok róla mondani, visszont ha nem sikerülne sehogysem a sopcast-player akkor szerintem egy probát megér- egyébként jobban utána fogok járni pár napon belül igérem.
Egyébként meg az, hogy kezdő linuxos vagy semmi baj, mindenki így kezdi :)
Remélem tudtam segíteni !
 Mivel többek között jómagam is még a lassan két éve megjelent Ubuntu 10.04 LTS-t használom így nem oly rég találkoztam egy rendszer frissítés után a 2.6.38-as kernel egyik hibájával (ugyanez a hiba jellemző még a 3.0 sorozat számú kernelekre is), e miatt a rendszerterhelés…..
 Az Ubuntu a Unity megjelenésétől elkezdve leginkább az asztali környezet kinézetére és annak funkcióira fordítja a legtöbb figyelmet mostanában, épp ebből kifolyólag létrehozták a Unity lencséket (Unity Lens). Ennek köszönhetően bárki létrehozhat és fejleszthet…..
 A közel múltban a Magyar Ubuntu Közösség hivatalos weboldalát (ubuntu.hu) böngészve találtam rázero89 egyik friss blogbejegyzésére amelyben egy általa fejlesztett "launcher"-t mutatott be. A launcher nekem is megtetszett és úgy gondoltam megosztom veletek is.  Röviden ennek a…..
 A  tegnapi napon, azaz október 13.-án a délután folyamán, megjelent az ütemtervnek megfelelően az Ubuntu legfrissebb kiadása a 11.10, kódnevén az Oneiric Ocelot. Előzőleg, október 10.-én az Ubuntut fejlesztő cég, a Canonical sajtóközleményében hivatalosan is közölte, hogy a…..
robinn 2011.12.27 00:11:41
@hallari: Ebben igazat adok neked, ugyanez a tapasztalatom nekem is. Még nincs teljesen kiforva, kell még neki egy kis idő. Gnome3-ról csak annyit, hogy eddig bármivel is büvészkedtem nem jött össze úgy ahogyan szeretem volna (hardvergondok miat) vissszont a felülete jobban tetszik mint az Unity-é.
...minden egyes blog olvasónak  valamint az egész blog.hu szerkesztőségének ezzel a kis videóval :) ..
 Unity beállítások .:   Az  előző bejegyzésemben már bemutattam egy pár tippet ahhoz, hogyan telepítsd azokat a dolgokat melyek hiányoznak illetve még hogyan javíthatod azokat a hibákat amelyek még nincsenek javítva. Ebben a bejegyzésben pedig megmutatom miként teheted…..
 Friss telepítés után .:   Miután feltelepítetted a legújabb Ubuntu kiadást biztos találsz olyan dolgot amelyet nem tudsz beállítani, vagy csak egyszerűen nem találsz valamit amit keresel. A következőkben leírok egy pár tippet arról, hogy miként tudod ezt a kiadást még…..
 www.ubuntu.hu                                                                                                      ..
Ahogy azt már megszokhattuk az Ubuntuban az alapértelmezett háttérképen kívül más háttérképet is találhatunk. Ezeket különböző felhasználok készítették és a legjobbak bekerülnek az Ubuntu alapértelmezett háttérképei közé. Minden Ubuntu kiadásnál gondosan kiválogatják…..
 A Google több mint egy hónapja kiadta a stabil Chrome 12 kiadást amelyben helyet kapott néhány exkluzív tulajdonság az Ubuntu felhasználok számára. A 12. kiadásban helyet kapott  többek között a hardveresen gyorsított 3D CSS,  a web-alkalmazások név formában való…..
 Egy egyszerű, gyors és kifinomult zenelejátszóra akadtam rá nem is olyan rég az internetet böngészve, amelyet az Elementary OS csapata fejleszt Scott Ringwelski (azaz: sgringwe) -vel az élen. Az első stabil kiadás július 10. -én jelent meg amelyet Ubuntu rendszerekre sajnos csak a…..
  A nem régiben megjelent  Firefox 5. kiadás főbb tulajdonságai .: a Firefox csatornaváltó – amellyel könnyen válthatunk a felhasználóknak szánt csatornák között, az új CSS animációk támogatása – a még jobb webélmény megteremtéséért, Megnövelt Canvas,…..
 A Uget letöltéskezelő alkalmazás segítségével egyszerűbbé és kényelmesebbé teheted a letöltéseidet amelyeket bármikor leállíthatsz majd később folytathatsz. Az alkalmazást torrent kliensként is használhatod ha engedélyezed az aria2 beépülőt, ezt az alkalmazás menüjében…..