Regisztráció Blogot indítok
Adatok
real

8 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyenruha és felszerelés A Vietnamban bevetett amerikai haderők egyenruhája és felszerelése igen sokszínű képet mutat. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy rövid időn belül olyan sok változtatásra és fejlesztésre került sor, mint a második világháború óta még soha... Amerikai zöldsapkás…..
Ez az év talán még gyorsabban elszállt, mint az előző, de az előirányzott cikkmennyiség terén most sem lehetett panasz. Az 50 évvel ezelőtti eseményeket követő krónika mellett új rovatok is születtek, és jól látszik, hogy ezek közül elsősorban az interjúk tartanak számot komoly érdeklődésre...
real 2017.11.21 10:56:35
Most, a nyolcadik születésnap környékén kezdem megérezni, mennyi munka fekszik egy ilyen blogban... Több, mint 750 poszt, hosszabb és rövidebb, filmekről, könyvekről, kiállításokról, sorozatokról és így tovább. Egy nem is olyan kis szelete életem elmúlt nyolc, de inkább több évének itt látható,…..
Amikor elszabadult a pokol…Körülbelül egy évvel ezelőtt olvastam a BBC History című magazinban Max Hastings legújabb kötetéről, mely elsősorban a kisember nézőpontjából próbálja bemutatni a világtörténelem legpusztítóbb konfliktusának mindennapjait. S bár a magyar…..
Az elmúlt évben hajszálnyit csökkent az új posztok megjelenésének üteme, de biztosíthatok mindenkit, hogy nem a lelkesedésem csökkent, egyszerűen nem mindig jutott időm arra, hogy írásba foglaljam gondolataimat egy-egy téma kapcsán. A felhozatal így sem volt lebecsülendő, és ez nagy örömömre…..
Két okból foglalkozunk a Holdon hagyott amerikai műemlékek köré kijelölt két kilométer sugarú körökkel, amik a NASA ajánlása szerint tiltott zónának minősülnek. Ahogy a Fehér Ház is az: a Google által szponzorált Lunar X PRIZE verseny résztvevőinek holdjáróit szállító…..
Duke Nukem épp nem ért rá. Chuck Norris sem. Maradt Nantz őrmester és szakasza… Hollywoodi körökben a jelek szerint kötelező néhány évente elővenni az UFO-invázió témáját, de ha azt nem is, akkor valamit, ami legalább nyomokban hasonlít ahhoz (lásd Cloverfield), esetleg…..
real 2011.11.14 12:23:28
@Monty H.: Ritka alkalom, hogy nem fogok egyetérteni, de szerintem aki az űrből érkezik, az igenis modernebb, mert az űrből érkezés ténye több nagyságrenddel fejlettebb civilizációt, és technológiát feltételez, akik ellen a klasszikus fegyverek aligha lehetnek hatékonyak. Lásd a felfedezések kora, ahol gyakorlatilag mindenhol az őslakók húzták a rövidebbet, pedig ott még annyira nagyon nagy különbség nem is volt a technológiában.
De mindegy, nem csak ezért nem tetszik a film.
Október közepén egy könnyed félnapos túra keretében Dr. K-val együtt sétáltunk át Észak-Budáról Csobánkára, a cserkészparkba. Csillaghegyről indulva céloztuk meg elsőként a Nagy-Kevélyt. Ide mindenképp érdemes felmászni, a környék legmagasabb hegycsúcsa lévén izgalmas…..
Nem az a csúnya, hogy Gabinak rendőrségre kell mennie, mert a csoportból valakinek ellopták a tárcáját Krakkóban. (Nem szép, nem örülünk neki, de megesik az ilyen - és persze utálom, hogy ezt kell mondanom.)A csúnya az, hogy a krakkói rendőröket egy fél óra meggyőzni, hogy…..
2011. augusztusában egy egynapos kenus kirándulást tettünk a cserkészpark vendégeivel.  A meleg nyári reggelen  a visegrádi komp alatti partszakaszra gyűlt össze az a 35 fiatal, akik a cserkészpark szervezésében vettek részt az evezőstúrán. Igencsak vegyes társaság…..
Gyalogosbaráttá válik a Móricz Zsigmond körtér és környéke. Az elképzelés megvalósításával az Allee bevásárló központ körül már kialakult forgalommentes övezet kiterjedne a körtér déli és keleti oldalára, valamint a Fehérvári út belső szakaszára is. Az elfogadott…..
real 2011.06.10 10:46:06
@kamarawood: Pont a mostani helyzet az hogy wc-nek használják ezt az undormányt. A szökőkútba már csak nem sz*ának bele, remélhetőleg.
A gomba viszont akkor is ronda lenne ha üvegből állna az egész.
real 2011.06.10 11:08:55
@kamarawood: Akkor a szökőkút mellé kell egy rendőr, aki ráver egy nagyot mindenkire egy szöges léccel aki ott akar fürdeni. Most tényleg ne ez legyen már ellenérv.
Nekem az a bajom h. Bp brutálisan túlzsúfolt és túlépített más nagyvárosokhoz képest, a gomba elbontása csökkenthetné ezt a bezártságérzetet.
A kávézó teraszok+pékségek legyenek körben az épületek ívei mentén, a mostani macskaköves íves útszakaszon, a bkv pénztár meg nagyon jó helyen lesz lent az aluljáróban is. És akkor elfér a szökőkút, és ez talán még kedvet is csinálna az embereknek, hogy beüljenek a kávézókba.
Oszoly-zug Új jövevények 2011.02.18 15:29:00
A parkunkba az utóbbi pár hétben több új jövevény is érkezett.  Ő Huba kutya! Kaukázusi és komondor keveréke, reméljük jelenléte növelni fogja a park biztonságát!   Ma reggel pedig kisnyulak születtek, róluk képet csak később tudunk mutatni. Az anya nyúl nagyon…..
Zakopanei kalandozások Macskamozi 2011.01.31 21:57:00
Kicsit elmaradtam a betegeskedés kapcsán a mosással, így ma is, meg tegnap is kétszer tettem föl mosást. Észrevettem, hogy amikor a mosógép leereszti a vizet a zuhanytálcába, a macska a zuhanytálca pereménél ül, peremre helyezett mancsokkal és színházi páholyból figyeli, ahogy a…..
A közelmúltban sikerült tanulmányi célzattal ellátogatni a svájci Kanderstegbe, ahol nem mellesleg a világ legismertebb és talán legprofesszionálisabban szervezett cserkészparkja-központja üzemel. Az ottaniak mesélték el az alábbi, kissé morbid történetet a hellyel kapcsolatban.…..
Duna blog Berliner vircsaftot ide! 2010.11.26 09:25:00
Budapest igazán átvehetne pár dolgot Berlintől, nem? Látszólag nincs is sok különbség a két város között: főváros, metropolisz mind a kettő, posztkommunista beütésekkel, ráadásul testvérvárosok is. Na meg mindkettőnek van folyója. A lakosság Spreehez és Dunához való…..
real 2010.11.26 16:16:49
@xcrow: tökéletesen egyetértek, akár én is írhattam volna a kommentedet :)
2 éve kezdtem blogolni. Az indok az volt, hogy a Silesia nagytábor után egyszemélyes utótúrára mentem a Felvidéki Paradicsomba, az otthoniak persze szanaszét izgulták magukat, hogy engem felfalnak a medvék, vagy ha azok nem, akkor a farkasok... ezt a félelmet úgy sikerült enyhítenem,…..
Három napra Magyarországra utazunk. Csobánkára egy (részben saját szervezésű) ifjúsági szálláshely fejlesztésről szóló cserkészkonferencián veszünk részt, adunk elő és persze Gabi tolmácsol. Jó kis hétvége lesz - nulla pihenéssel. Még jó, hogy lesz közben helyben egy…..
Történt a minap, hogy egy vidám baráti társaság kérte, hogy szerezzünk nekik szállást Zakopane környékén. Meg is érkeztek rendben, múlt hét csütörtökön a hegyek lábához, és a nem is olyan rövid autózás ellenére, helyből Marci kezére adtam őket. Férjuram elvitte őket…..
real 2010.01.12 13:52:47
nzsigu Téli képek 2009.12.16 19:56:00
A történet ott kezdődött, hogy tegnap vettem egy Canon EOS 350d fényképezőgépet. És ha vesz az ember sokpézért ilyet, akkor használja is.A hely adott. Csobánkán a Közép-európai Cserkész Park.Íme. A reggeli forgalom nyoma. És a szelektív hulladékgyűjtésé. A park…..
Nos, bejött a 2% - a néni már otthon figyel. Mondjuk ráment az egész szombati napom, de hát ez van. Reggel bementem az irodába, megkaptam a visszaigazolást otthonról, megírtam a szükséges hivatalos papírt, aztán irány a bíróság. A bíróval hihetetlen mákunk volt: évek óta…..