Regisztráció Blogot indítok
Adatok
registerz

0 bejegyzést írt és 282 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki az, aki nem szereti a tengerparti apartmanokban megszokott elképesztően nyugtató hatású mediterrán hangulatot? Otthonunk kertjének kialakításakor sok szempontot figyelembe veszünk. Hova kerüljön a tároló, legyen e sziklakert, milyen virágokat ültessünk. Kerti tavacska híddal, fűthető medence és…..
A vasút fejlődésének elengedhetetlen része, hogy folyamatosan mindenből nagyobb, hosszabb, gyorsabb és erősebb készül. Évek óta a vasúti rekordok többsége Kínából érkezik: itt található a leggyorsabb vonat, a legtöbb nagysebességű vonat, a leghosszabb híd és most már a legerősebb mozdony is! A…..
registerz 2020.09.03 14:00:36
@ZON: Sokan nem tudják, hogy mi a különbség a kettő között. Szégyen!
Bár az idei nyári tokiói olimpiai játékok az ismert okok miatt elmaradnak, ennek az összeállításnak anyagát már csaknem egy éve gyűjtögetem és nem volt kedvem jövő ilyenkorig aszalni, szóval ha tetszik, ha nem, ezt most megkapjátok. :) Szóval most - szerdán - kezdődne a sportünnep (labdarúgással és…..
registerz 2020.07.22 09:00:58
@JTom: Az USA nem cuculista európai ország, ahol mindenkit támogatnak, ott van felelősség a tetteidért, ha rosszul fekteted be a pénzed, elbukod, nem az állam segít ki az adófizetők pénzén, ráadásul olyan adófizetőén is, aki speciel éppen rühellte Tarzant, mert ő éppen a fene tudja kiért rajongott.
Hat év hosszú idő, nem csak egy blog, de egy ember életében is, márpedig Orsi kevés híján ennyi ideje írta meg történetét. (Itt frissíthetitek fel az emlékeitek.) Akkor a története arról szólt, hogy elvégzett egy egyetemet Amerikában, majd hozott egy döntést… lássuk, mi történt vele azóta! (A…..
registerz 2020.07.15 15:48:07
@Örömhernyó: Ebben a szar brit suliban a fiam már ötévesen folyékonyan olvasott angolul, ahol azt mondják, hogy hegedű, és úgy írják, hogy zongora. Nem basztatják verstanulással őket, rohadt ének-zenével meg hülye rajzzal. Hagyjuk már!
registerz 2020.07.15 15:48:36
@kék madár: Van különbség aközött, hogy egy elnök hülyén okoskodik (Barack), vagy okosan hülyéskedik (Troomp).
A "legjobb filmek" vagy különböző műfajú filmes alkotások listái többnyire tízes felsorolások szoktak lenni, ám a mi blogunk ars poetikája az ötös számkörbe tartozik, ahogy erről bemutatkozásunkban írtunk, így jelentős rövidítéssel élve mi ezúttal a legjobb ötre fókuszáltunk! Persze ezzel saját…..
registerz 2020.07.08 12:58:27
Amikor Bálint megírta posztját arról, hogy Magyarországon is lehet akár olyan jól élni, mint külföldön, aligha gondolta, hogy milyen vitát generál. Most érkezett tőle egy újabb írás, ami csak részben reagál a kommentekben felmerült kérdésekre, viszont praktikus tanácsokkal szolgál...
registerz 2020.07.07 21:41:39
@Pöffetegecske: Most is van alkotmany, csak a neve mas. Most is van minden, mi szem-szajnak ingere.
Az eddigiekben használt koncepciótól eltérően most nem a legrosszabbtól a legjobbig címet kapja cikkünk, ugyanis nagy gondban lennék, ha a Black Sabbath-lemezeket ebben a formában kellene rangsorolnom. Egyszerűen csak időrendi/megjelenési sorrendben fogom elemezgetni a korongokat. Továbbá…..
registerz 2020.07.06 15:57:26
@Motorhead: Fals, nem fars, de amúgy jó a meglátásod.
Blogunk mai posztjában visszatérünk a színes (-szagos) zoknik világához, hogy megismerkedjünk egy speciális lábfejet melegen tartó segédeszköz-csoporttal. Ez a csoport pedig nem más, mint a káromkodós zoknik világa! Mai posztunk tartalma egyesek számára felkavaró lehet - és alapvetően a 18.…..
A magyar őstörténet kérdései a mai napig erősen megosztják a hazai történész-társadalmat: több elmélet (úgynevezett "iskola") létezik ugyanis, melyek mindegyike más megközelítéssel vezeti le, hogy mikor, hogyan és hol formálódtunk néppé, illetve hogyan jutottunk el a Kárpát-medencébe. Róna-Tas…..
Az akupunktúra hagyományosan nem a nyugati orvoslás része, de világszerte egyre többen használják fájdalomcsillapításra, például hátfájás vagy nyaki fájdalom kezelésére...
registerz 2020.07.03 18:45:53
Számos héber illetve jiddis szó gazdagítja a magyar szókincset, erről írtam korábban hosszasan itt, a blogon. Talán az egyik legismertebb héber kifejezés, mely megőrizte hamisítatlan zsidó jellegét, a mazál tov (vagy jiddis kiejtéssel mázel tov), mely jó szerencsét jelent. (A mázli kissé torzított…..
A Commonwealth Fusion Systems egy 84 millió dolláros tőkeemelést hajtott végre a múlt hónapban. Ennek szükségességét az adta, hogy a vállalat szeretné a korábbi ütemtervet tartani, miszerint 2025-re készen állnak majd egy új, fúziós energián alapuló reaktor bemutatására és működtetésére, megelőzve a…..
registerz 2020.06.29 23:07:49
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Számból vetted ki a szót! Behemót állam bácsi(k) lassúak és drágák, amíg a magáncégek gyorsak, olcsóbbak.
A magyar bűvös kocka elhozta a logikai játékok forradalmát, amiből jóformán mindenki meggazdagodott, bennünket kivéve...
registerz 2020.06.20 15:10:19
@So No: Mi az, hogy egy vasat sem kerestünk?! Talán a feltaláló, kifejlesztő, de semmiképpen sem mi! Neked mi közöd más találmányához?!
A legyeket és szúnyogokat legtöbben azért emlegetik, mert betegségeket terjesztenek, csípnek, belerepülnek mindenbe. Kevesen látják be, hogy ezeknek az állatoknak vannak számunkra hasznos tulajdonságaik is. Írta: Dr. Soltész Zoltán (Magyar Természettudományi Múzeum, Kétszárnyúak…..
registerz 2020.06.06 10:56:14
@Laeisz: Úgy van!
"Segítség bagózik a felettem lakó én meg miatta tartok hamutálat az erkélyemen!" Ez is lehetne a mostani eset nyitómondata.....
registerz 2020.06.04 06:27:06
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Semmi bazmeg, ne menjen ki a világűrbe?!
registerz 2020.06.04 06:28:14
@kolompar lole 1116: Magyarországon alapjáraton igy kell megoldani a kérdést, lásd lentebb (vagy fentebb?). :D
Lepcsánkparty Őzpörkölt 2020.06.03 03:05:00
 Egy kis kétszemélyes luxus a karanténos időkből. Sok finomat főztem, hogy úgy érezzük magunkat, mintha étterembe mentünk volna. Ennek az őzpörköltnek az alapanyaga egyszerűen az egyik német üzletlánc terméke, de talán még jobb minőségű is volt, mint amit a vadásztársaságok boltjaiban lehet…..
registerz 2020.06.04 00:36:59
A Kursa-2 nevezetű kis erdei falut litván bevándorlók alapították, a Szovjetunió Rjazany-i régiójában, 1927-ben. A már meglévő vasúti nyomvonaltól nem messze húztak fel a litván favágók maguknak egy kis települést. Ez a település végül jelentős fejlődésnek indult és néhány év alatt majd 1000 főre…..
Time Goes By Top 10 háborús film 2020.05.24 11:47:36
A háborús filmek műfajába olyan alkotások tartoznak, amelyek középpontjában valamelyik 20.-21. századi háború alatt játszódó események, és az adott háború szárazföldi, légi vagy tengeri hadviselése áll. A filmek gyakran egy-egy olyan látványos és autentikus csatajelenettel záródnak, amely bemutatja…..
registerz 2020.05.25 20:57:49
Sokat olvasunk klímáról, energiáról, zöldítésről és sok minden másról, ami az energiaátmenethez kapcsolódik. Hétvégi cikkajánlóinkban megosztjuk azokat, amiket az utóbbi időben érdekesnek találtunk. Alább a válogatás az Energiaklub munkatársainak ajánlásával. Fotó: Pixabay Most, hogy…..
A most következő cikkben annak járunk utána, hogy ki is volt a híres kommunista politikus legfőbb személyes testőre és az egész testőrségének a parancsnoka is egyben...
registerz 2020.05.07 11:24:33
@Istencsászáralfakirály: Tény, hogy a Lenin-fiúk nagy hányada zsidó volt. De vajon az is egyértelmű, hogy a zsidók nagy hányada nem volt Lenin-fiú?
Tény: a mobiltelefonnal való fotózás legalább olyan megosztó jelenség, mint mondjuk a mekis sültkrumpli fagyiba mártogatva. Egyesek egyenesen undorítónak találják, míg mások szerint lehet ugyan élni nélküle, de nem érdemes. S míg utóbbit én sem kifejezetten szívlelem, addig a mobilos fotózásnak…..
Laikus EUs Felhalmozott feleslegek 2020.05.05 08:00:00
A lezárások miatt egyes termékek iránt világszerte drasztikusan csökkent a kereslet. Jelen cikkünkben három érdekes esetet szeretnénk bemutatni ezzel kapcsolatban. A holland tulipántermelőknek március 13-a tényleg péntek 13 volt. Az ország egyik legismertebb gazdasági ágazata hatalmas kihívással…..
registerz 2020.05.07 09:03:51
@bobijub: Komonistáknak magyarázhatsz, ha értenék, márpedig értik, akkor sem értenék meg.
A kutatók időnként felülvizsgálják korábbi kutatásaik eredményeit, hogy megtudják, történt-e bennük változás. Ezt tette az a nemzetközi csapat is, amelynek munkájáról a Psychological Bulletin számolt be. Több mint 2 millió embert kérdeztek meg arról, hogy 5 különböző feladat elvégzéséhez melyik…..
Blogosz Ez meg mi, már megint? 2020.05.04 07:15:00
Akár aranyos is lehetne – főleg az első képen lévő kis cukkereket elnézve –, meg jófejség is. De gyakorlott romániai lakosként nem ez az első, ami eszembe jut, amikor meglátom hirtelen ezeket a magyarázat nélküli hirdetéseket az utcán. Hanem az, hogy vajon mi ez az egész...
registerz 2020.05.05 08:34:13
Az ember azt gondolná, hogy ha már karanténban kell lenni, akkor milyen jó lehet azt a pálmafák árnyékában, az óceán partján megélni. Nos, a valóság azért teljesen más, mint az Niki kajmán-szigeteki beszámolójából kiderül (a képeket külön köszönöm neki). Neked hogyan telnek a napok és hetek a…..