Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fpj

203 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drága interneten nevelkedett gyermekeim, kedves online újságírók! Nem elég használni az eszközt, illik tudni azt is, hogyan működik. A Facebook például egy üzleti vállalkozás terméke, amelyet pénzügyi értelemben ingyenesen* használhat bárki, aki elfogadja a felhasználási feltételeket. Bár eredetileg…..
Négy fegyveres férfi, az állam nevében vetkőzésre kényszerít egy nőt a tengerparton, mert erkölcstelen és törvénytelen, hogy túl sokat fed öltözete a testéből. Ez 2016, a kereszténységét féltő Franciaország, a szekularizmus és az egyenlőség hazája.....
Olvasom és hallgatom az egyre szaporodó employer branding interjúkat és szakcikkeket, és egyre csak nő bennem a hiányérzet. Okés, hogy relatíve új területről beszélünk, és hogy épphogy ráeszméltek a munkáltatók, hogy nincs kit foglalkoztatni, de hogy a HR szakemberek is csak addig jutnak, hogy jól…..
Miközben a magyar HR-esek zöme azzal jön, hogy válasz e-mailt küldeni az elutasított pályázóknak nagyon sok munka volna (hahó, MS Outlook, körlevél funkció, 5 perc!), addig a világ már a mobilalkalmazások korát éli, lassan évek óta. Íme pár gondolat arról, hogy egy felkészült HR-essel hol tarthatna…..
Kemény kormányzati kritikával élt az IME-META mai egészség-gazdaságtani és továbbképző konferenciájának néhány előadója. Az emelkedő termelékenység ellenére elmaradtak a bérek, leszakadnak társadalmi csoportok, gyenge a versenyképesség, az innováció, romlik a kormányzati munka hatékonysága, és már…..
A munkaerőhiány, mely egyre több szektor specialitása, hosszú idő óta problémát jelent a munkaerőpiacon, ahogyan erre dr. Simon Attila István munkaerő-piacért felelős helyettes államtitkár is rámutatott a HR Portál és a KRS Ügyvédi Iroda által együttesen szervezett, 2016. május 24. napján a MÜPA…..
Franciaország Európa egyik szociálisan leginkább érzékeny állama. A szociális ellátások szintje a nyugat-európai átlagtól is eltér, természetesen a munkavállalók előnyére. A munkavállalók 2000 óta 35 órás munkahétben dolgoznak, gálánsak a gyermekvállalási támogatások, valamint számos intézkedéssel…..
A nemzetgazdasági miniszter tájékoztatása szerint idén nyáron ilyen kiemelt munkaügyi célellenőrzési cél a munkavállalók jogviszonyának rendezettsége érdekében a foglalkoztatásra vonatkozó alapvető szabályok érvényre juttatásának vizsgálata. A Munkajog.hu cikke rámutat, hogy ide tartozik a…..
A kormány javaslata szerint az alkalmazottak kedvezményes adózás mellett évente 100 ezer forintot kaphatnak készpénzben, a SZÉP-kártya megmaradna, de más szabályok vonatkoznának a közszféra és a magánszféra dolgozóira. A beterjesztett módosítás miatt a MASZSZ és a LIGA is követeli a VKF azonnali…..
Vitathatatlanul nehéz örökséggel, nehéz időszakkal kell szembenézniük, de a tagszervezetek támogatásával próbálják kezelni ezt a helyzetet – mondta Doszpolyné dr. Mészáros Melinda, a LIGA Szakszervezetek múlt héten megválasztott új elnöke, aki hétfői sajtótájékoztatóján először állt a nyilvánosság…..
A jelen szabályozás szerint csak az a munkás büntethető hatóságilag, aki irányító pozícióban van - a kormány módosítója kiterjesztené a büntethetőséget mindegyik munkásra - tudatja a Munkajog.hu...
A nők foglalkoztatási rátája folyamatosan emelkedik, de még így is messze elmarad a férfiakétól (58,8 százalék vs. 71,5 százalék). Az alacsony foglalkoztatási mutatók mögött számos tényező meghúzódhat...
Tehát "egy ember ára" Brüsszel szerint 250e Euro, és ez nem európai és civilizált döntés. És ez 40 évnyi átlagkereset Magyarországon. Továbbá a "migránsokat Európa határain kívül kell tartani". Hm. Mindeközben csak 2014-ben 2213 letelepedési kötvényt adott el kínai, orosz, szír, afgán, egyiptomi,…..
A Civil Közoktatási Platformot alkotó ötven civil, szakmai és érdekvédelmi szervezet 12 pontban fogalmazta meg az oktatási rendszer szükségszerű átalakításának első intézkedéscsomagját. Ennek egyik pontjában külön kitérnek arra, hogy "az állami fenntartású iskolákban az…..
Kíméletlen ítéletet mond a magyar gazdaságpolitika társadalmi vetületeiről Pogátsa Zoltán közgazdász. Az ismert szakember szerint a hazai intézmények, mindenekelőtt a rossz iskolák nem csökkentik, sokkal inkább növelik az egyébként is meglévő különbségeket. Szerinte bőven lenne keret a bérek…..
Ötből négy cég továbbra sem tartja be a munkavédelmi előírásokat, minden harmadiknál pedig súlyosan megsértik a szabályokat - derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium munkafelügyeleti főosztályának jelentéséből. Az adatokból látszik, hogy egyre kevesebb a munkaügyi ellenőrzés - írta a Magyar Nemzet...
A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) keretében 2015 tavaszán kezdődtek a tripartit (háromoldalú: munkáltatói, munkavállalói oldal, kormányzat) tárgyalások az Mt. módosításáról a szociális partnerek kezdeményezésére. A munkavállalói érdekképviseleteknek számos, míg a…..
Amikor a munkavállaló és a munkáltató leülnek és megtárgyalják egymással a munkaviszonyra vonatkozó alapvető feltételeket, akkor olyan dolgokról fognak egyeztetni, mint például a pontos munkakör, a munkavégzés helye és az alapbér. Amikor ezekben a kérdésekben megállapodnak, akkor tehát figyelemmel…..
Bár a rendszerváltás óta a magyar társadalom alapvetően passzív a munkavállalói érdekek érvényesítése terén, az elmúlt hónapokban a trend mintha változóban lenne. Több területen kitűzött időpontok vannak a munkabeszüntetésre, illetve sztrájkkészültség van. Mindez hogyan történhet jogszerűen?..
Miközben mindenki azzal van elfoglalva, hogy tömeges migráció zajlik jelenleg Európában, több dolog is sántít abban, ahogyan erről beszélünk, és amit erről gondolunk. Az egyik mindjárt a fogalmi zavar, amely nem teljesen véletlen, hanem nagyon is tudatosan sujkolt. A menekült, a migráns, és a…..
2015-ben a bejelentett és feldolgozott 21.088 munkahelyi balesetből a súlyos balesetek száma 173 volt, míg az eljárási bírságok száma 42, és a kiszabott bírság összege 2 945 000 Forint. Ez átlagosan azt jelenti, hogy egy súlyos munkahelyi balesetre mintegy 70.000 forintnyi bírság…..
A 2015. évben a munkaügyi hatóság 17 375 munkáltatót ellenőrzött, a vizsgálatok során a foglalkoztatók 69 %-nál tárt fel munkaügyi jogsértéseket, amelyek az ellenőrzés alá vont munkavállalók (89 087 fő) 67 %-át érintették. Tavalyhoz képest csökkent a jogsértési arány, mivel 2014-ben az ellenőrzött…..
A Nemzeti Munkaügyi Hivatal 2014. december 31. napján történő megszűnését követően a munkaügyi, valamint a munkavédelmi ellenőrzés a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályaihoz került át. 2016. február 12-én a tárca illetékes főosztálya közzétette a 2015. évre vonatkozó munkavédelmi ellenőrzésekre…..
Nagyon pörög a média és a politika a NOK-on. A nemzeti otthonteremtési közösségek egy 100%-ig biztos nukleáris pénzügyi bomba ahol rengeteg ember fog nagyon pórul járni...
A munkáltatónak a munkaviszonnyal összefüggésben széles körű ellenőrzési joga van, mely többek között az Mt.11.§-án alapul. A korábbiakban bemutattam, hogy a munkahelyi ellenőrzésre milyen általános szabályok vonatkoznak. Ebben az elemzésben egyes konkrét ellenőrzési formákat fogok górcső alá venni...