Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leni

465 bejegyzést írt és 257 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Év elején megígértem, hogy "összedobom hamar" a 2019-es besztofot, aztán jött 2020, és felzabált mindent (főleg az időmet). De azért ha hamar nem is, még éppen idén itt a rég várt besztof, amiben minden tavalyi vendéges adásból válogattam legalább egy emlékezetes pillanatot - ezek szokás szerint…..
Folyamatban lévő ügyekről nem szokott nyilatkozni a hatóság, így én sem. Viszont ez már lezárt. 2019-telén Budapesten a házunk előtt télvíz idején tankfúrásos módszerrel lecsapolták a Ford Focust - 50L 98-ast vittek el belőle, ami akkor kicsit több mint 20.000 HUF volt. A kár ennek közel hatszorosa…..
M1 - kismetró - Sárga Metró - 23:10 M2 - Piros metró - 23:15  Munkaszüneti napon - 0:10 M3 - Kék metró - Felújítás van M4 - Robot metró - 23:15Munkaszüneti napon - 0:10 Forrás: bkk.hu 2019.03.18...
Kormányunk tiszteletreméltó erőfeszítései ellenére kis hazánkban továbbra sem mindenhol érhető el a kábelen terjedő széles sávú internet - persze, ahhoz pont elég helyen mégis, hogy ebből ne legyen forradalom. A szolgáltatók alvállalkozói esetneként szabályokra hivatkozva szabotálhatják a kiépítést…..
Sosem volt az a dolgom, hogy commitoljak, vagy chechkoutoljak, de mindig is szerettem csinálni. Nem ezért fizettek, de néha mégis úgy hozta a szükség. Ugyanakkor a magamfajta akkor érzi jól magát, ha így is hagy nyomot az utókornak.  Node, megvan ez is - helyredobtam az impresszumot, volt rá 5…..
Hatalmasat fordulna életünk szinvonala, ha lenne egy értelmes koax alapú internetszolgáltató a házunkban. Üvegszálról nem is merek álmodni. Sajnos, csak egy házzal arrébb van UPC, amit a routereik wifi sid-je és zaja pillanatok alatt elárul, ha fel szeretnénk kapcsolódni a T által szolgáltatott ADSL…..
Leni 2017.12.08 14:59:06
@telkoe: Ez szuper link, köszönöm. Amint lesz időm tüzetesen is átnézem, de elsőre valójában a legszuperebb a szolgáltatók számára, akik ilyen és hasonló techniológiákkal ki tudják tolni a hálózatfejlesztés időben addig, mígnem el nem jő az 5G-vagy a csoda. Így nem kell ásni, optikát fektetni, elosztóval miegymással.
Leni 2017.12.08 14:59:48
@Bengamanga: Szuper, köszi! Lehet ez lesz a megoldás.
Leni 2017.12.08 15:13:28
@vörösbor(de)minőségi: Húúú, a vár, igen! Köztásasági elnök, levéltár, miniszterelnökség. Oda még a busz is sorompón keresztül jár, nem hogy az internet?! Érdekes amit írsz, nagyon. Cserében én hallottam kettősmércés törteneket, ha már a hivatalról a kommer reflex buggyan ki a billentyűzetemből: erővel való élés lehetősége.
A történet III. kerületi. Ahol szintén nem volt net. Aztán beköltözött a társasházba egy minisztériumi ember. Aki végül telefonált egyet. Két nap múlva megjöttek a szerelők és behőzták az optikát.
Ez nem csupán azért vérlázító, mert vannak egyenlők meg egyenlőbbek, hanem azért is, mert egyszerűen megvenni az optikát földi halandónak nem lehet. Nincs lista ára, hacsak nem megyek át intézményi megrendelőbe és mondom, hogy jó, akkor veszek egy optikát a Vigtor Hugó-ba valakitől és fizeteke érte havi 80-180 K HUF-t. Persze, kérhete ajánlatot, szuper de ahhoz céges entitás dukál.
Node akko ha jól vélem ott a Várban is igazából a mobilnet ami megváltást jelenthet, már ha van szuper rálátás valameilyk toronyra.
Mindehhez azért hozzátartozik, hogy a kollégák korábbi kommentekben nemigazán a T szolgáltatását emelték ki, mint követendő megoldás. A számok alapján pedig a versenytársak kedvezőbbnek tűnnek.
Az év vége nagy számvetés nekem. Ennek kapcsán ért a felismerés, hogy az Inda egyik pillére, az Indapass 2.0 változata - közös gyerekünk - majd 10 éve szolgálja SSO-ként az Inda és az Index.hu univerzumát. indapass 1.0 login screen by etele 2008   2008 Q1-ben elkészülek az Indapass 2.0 új…..
"Elmész te a picsába! Húzzunk!" kiáltotta felém a csövezett Ladából. A XXXL-es gyúrós trikó védjegy volt és egyben praktikum. Kigurultunk Gyálig és megvettük a ricinust a gyógyszertárban, amint utolsó cseppig beletolt a tankba - hogy jól durrogjon a kicsike. Persze ez még a dupla Weber, meg a zsugor…..
Bemondó kimondja test 2017.06.23 12:04:21
lenI Travelo goes to hollywood 2017.04.13 15:09:34
Vannak olyan pillanatok amire azért szeretnénk emlékezni, de mégis kicsit félünk tőle, hogy elfelejtjük. Lehet, hogy csak én vagyok így. Mindenesetre hosszú idő után ez a poszt azért születik meg, mert egy ilyen nap a mai. Ma, annak ellenére, hogy támogatjuk még jó ideig, elbúcsúztunk a…..
  ... vagy azok, melyek tevékenységüket nem üzletszerűen végzik nem tekinthetőek sajtóterméknek. [...] Az un. internetes blogok általában ebbe a kategóriába tartoznak...
Az alábbi videóban azt mutatjuk meg, hogy miként működik jelenleg a csatorna sorrend beállítása a port.hu TV oldalon. Reméljük segít a kezdeti nehézségek kezelésében ennek a 3 éves fejelsztésnek a bemutatása...
A port.hu megújulás kapcsán a kedvenceket átmentettük az új rendszerbe, mint ahogy a korábbi regisztrációitokat is. Ahhoz, hogy ismét elérjétek őket, csak be kell lépneket egy emailcím és jelszó párossal. Az újdonság az, hogy míg korábban felhasználó névvel léptetek be, mostantól az egyébként…..
PORT 2016 rewamp - beköszöntő 2016.11.04 16:32:13
Eljött az a pillanat, amikor a port.hu életében sem maradt más, mint hogy előre. Merthogy nekiálltunk megújulni, minden nagyobb csinnadratta nélkül. 2016.11.04-én 3:05 után, az ezzel kacsolatos bugdácsolást nyilvánosan a nagyközönség előtt nyomjuk tovább. Éles az új port.hu háttér rendszer. Igaz még…..
Szaisztok! Kiment az uplink portunk egy kritikus helyen. 15:52-től 16:11-ig leszakadtunk a hálózatról. A rendszergazdáink a szolgáltatóval közösen keresték a problémáa forrását, amit végül egy switch port volt.  blog.hu válaszidők - red line a kimaradás Sajnos ez a probléma mind az index.hu-t,…..
Ide jön egy embed.  ..
A világ márpedig rohanvást fejlődik. Amikor munkaerőhiányról értekeznek egyesek, még mindig ott tartanak, hogy kis hazánkban nincs elég kétkezi munkás az új autógyárba, amit a németek nyitnának inkább itt mint Indiában - mert ott még a munkaerőt is hamistják. Vagy, hogy nincs elég munkaerő a…..
tudta.leni.hu - a plakátgenerátor A kvóta népszavazásról nekem ennyi jut eszembe: az erőnek nagy hatalma van a gyengeakaratúak felett - és az lehet a propaganda is. És folyton pulzál a fejemben a Starship troopers propaganda reeljeinek villódzása, ami szerencsére fent van a neten és meg…..
Ma két meglepően stílusos, kartonba helyezett küldemény várt minket a blog.hu HQ-ban. Meg is mutatjuk nyomban hogyan kell nagy odafigyeléssel postázni valamit, ha pozitív hatást szeretnél kiváltani. És igen, nagyon sok múlik a részleteken.  A csomag, amiből kettő össze volt szépen papírral…..
Projekt címe: farmbot.io Azt hiszem, ha ez a projekt sikeres lesz, új fejezet indulhat a kiskertek életében. Ugyanakkor készülhetünk arra is, hogy a robotizált mezőgazdasági termelés ipari forradalma rá fog ülni a nyakunkra - annak minden nyűgjével együtt, amit már egyszer az ipari forradalommal…..
Ha nem lett volna meg: számítástechnika mindent megváltoztat! Ha nem része még a modellednek, hamarosan nagy versenyhátrányban lehetsz...
lenI Egy történet vége 2016.05.31 13:09:06
A forum.index.hu őslakói által életre hívott alapítvány ezennel hivatalosan is életének végéhez ért. Kevesen tudták, hogy létezet, mégis a nevéhez fűződnek dolgok, ügyek - gondoljunk csak a Rejtő szoborra. Ha más nem, ez mindenképpen az alapítványhoz köthető ügy volt. Én nem ismerem mind, de most…..
Én csupán most vettem észre hogy chrom-ban a google maps szinte simcity-vé változik, és 3d objektumokat lehet már böngészni desktopon. Zseniális!..
lenI Adblock vs bloghu pi meter 2016.04.05 14:15:11
Szevaszt április 1. Nem áprilisi tréfa, de most jelezte a TMK, hogy a blog.hu mérőpixelét is tiltja az egyik adblock plugin. Ez azért nem vicces, mert a tiltott URL-en van az a szolgáltatás, ami a posztok PI méréséért felelős - amit egyébként az szerzők és alapesetben az olvasók is látnak a poszt…..
Az Origo Zrt. videómegosztóját, a Videát használja a Central Médiacsoport, amely a technikai előnyök mellett anyagi szempontból is kedvező mindkét fél számára.  A CM egy jelképes összegért használhatja az Origo Zrt. videómegosztóját, ugyanis mindkét szervezet szakemberei egyetértettek abban, hogy…..