Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tenoce

4 bejegyzést írt és 399 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyes városi legendák hányós, hasmenéses betegség utáni folyadékpótlásként és fejfájás enyhítésére is ajánlják a kólát. Mi lehet ennek a hiedelemnek az alapja, valóban jót tehet a kóla?..
Tenoce 2020.02.25 20:57:41
@Yo! Maaan!: Ember, te mi a faszról írsz? A glükóz sima mono-szacharid. Szőlőcukor. Az mitől lenne káros a májra.
Költözés a Várba, személyes fényképész – a miniszterelnök saját magában a szerénységet szereti a legjobban. ..
Tenoce 2017.01.03 11:08:48
@Anna Kisfaludiné Baán: Tudtommal nem a "Fellegvárban", hanem a Nyugati Pályaudvar mögötti terület (sínek, lepusztult épületek) szerették volna átépíteni. Nem ugyanaz.
Tenoce 2017.01.04 13:44:19
@Willkommenskultur: Nem baj, most epulnek. Ugyan a fele a barati zsebekbe vandorol, a nem kivalasztottak meg egyre rosszabbul elnek.

Dalias idok ezek

ha ha ha
travelBug Viva Las Vegas! 2016.06.17 05:25:57
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Múlt héten ért véget a Válótársak első évada, az RTL első olyan heti, fikciós sorozatpróbálkozásáé amire nem mondta senki első blikkre, hogy óbazdmegnemár, és nem akarta a pokolba kívánni az egészet. Az idősávja (BK után) és a költségei (információink szerint 4-500 millió forintról van szó) miatt…..
Ha már megmondtam, miért olyan fontos a jó programozó, illene megmondani, hogyan lehet beszerezni őket, igaz? Vagy háromszáz fejlesztőt interjúztattam különböző munkahelyeimen az elmúlt tizenhét évben, és bár a bombabiztos receptet még mindig nem találtam meg, azért nagyon…..
Tenoce 2015.09.21 14:12:07
@firg_firg: Csillagom, látom te vagy az ügyeletes megmondó-ember. Irónia volt, ott a smiley a mondatom végén. Ha te is iróniának szántad, akkor elfelejtetted odatenni. Ha nem, akkor egy fasz vagy.
A tegnapi Vissza a jövőbe poszt után itt az újabb: az összes mainstrem online újság és filmes szakportál azon kesergett, hogy jóformán semmi sem valósult meg az 1989-es Vissza a jövőbe 2-ben megjövendölt 2015-ös év kütyüiből. Pedig dehogynem! Direkt újranéztem Robert…..
Az Indiewire blog volt annyira jófej, hogy kikeresték az összes zenét, amit hallhattunk a True Detective nyolc epizódjában. Nagy blueslegendák (John Lee Hooker, Bo Diddley), elfeledett gyöngyszemek (Melvins, Slim Harpo, Primus, Sleep) és menő mai bandák (Black Angels, Bosnian Rainbows,…..
Éppen rövid nyaralásomat töltöm a szülői házban Magyarországon, így mi se lenne tökéletesebb téma, mint a házi kenyerünk, amit dédimamám receptjéből kiindulva édesanyámmal egy nyár alatt tökéletesítettünk. Akik kenyérsütő gépet használnak, ők most húzzák ki a konnektorból, és csináljanak helyet a…..
Nincs ebben a sztoriban semmi, csak egy történet egy ellopott és megtalált autóról, ami végül mégsem lett meg. Mert csak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Tenoce 2015.04.08 15:57:10
@nyelv-ész: megadnad az elerhetoseget. AMilyen hulye vagyok, ismet Priust fogok venni, de most mar fel akarok keszulni ra.
Franciaországban, a nemrég elfogadott új környezetvédelmi törvény értelmében, valamennyi új, a kereskedelmi, ipari zónán belül épült épület tetejére napelemet kell telepíteni vagy zöldtetőt létesíteni. Példamutató gyorsasággal a közép-franciaországi…..
Tenoce 2015.03.23 14:50:16
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Feleert. Kb 20 Ft/KW veszik at, azt amit te 40 Ft/KW felett veszed. EZert mindig az aktualis fogyasztas ala lovik be a kiepitendo rendszereket, mert nem eri meg tultermelni.
Tenoce 2015.03.23 17:42:20
@eßemfaßom meg áll: Lehet, hogy kulfoldon duplaja, de Mo-n pont fele. Rohadtul nem eri meg "tultermelni" itthon. Ahol meg dotaljak, ott kemenyen meg is szabjak, hogy mire hasznalhatod fel a megtermelt energiát. Idezek az USA egyik legnagyobb napenergias cegenek PPA alapu szerzodesebol: "(vii) use the System primarily for personal, family or household purposes, but not to heat a swimming pool".
Nemrég elég nagy felzúdulást okozott, hogy Thom Yorke Radiohead- és Atoms For Peace-vezér eltüntette a Spotifyról és a hasonló streaming szolgáltatókról a zenéit (a Radioheadét nem, mert afölött nagyrészt nem ő rendelkezik), így tiltakozva az ellen, hogy ezek a rendszerek nem…..
Tenoce 2013.08.24 23:41:52
www.geek.com/geek-pick/indie-band-reveals-how-tough-it-is-to-make-money-with-digital-music-1418287/

Indie folk band Uniform Motion has been kind enough to share with everyone exactly how much money you can expect to generate off of those service mentioned above, and it makes for a depressing read.

Here’s a quick summary of how it breaks down for the streaming services:

Spotify pays 0.004 cents per song listened to
Spotify therefore pays around 0.042 cents per album listened to
Deezer pays 0.009 cents per song listened to
Deezer therefore pays around 0.075 cents per album listened to
Tenoce 2013.08.24 23:46:00
www.spotidj.com/blog/spotify-payout-q3-2012-and-some-extras/

The king of streams, YouTube pays just 1/10 of the Spotify rate. But rates of 247 TDC Play (Juke) en Deezer are more striking. €.0357 ($.0461) and €.0335 ($.0433) per stream. That’s about eight times higher than the Spotify rates!
A Közel-Kelet egyik legismertebb kortárs művésze kuvaiti száműzetésében adott interjút a brit Guardian napilapnak. Ferzat nem szeretné, ha bárki is félne a diktátoroktól. A szíriai Ali Ferzat néhány hónappal a polgárháború előtt kezdett karikatúrákat rajzolni Basár…..
Tenoce 2013.08.21 13:52:14
@"the dragon": Nyilvan a hozzaszolo tisztaban van azzal, hogy sok esetben a szavak elsodleges jelentesen tul, masodlagos ertelmezesben hasznaljuk. Itt az idiota kifejezes nem (teljesen) az elmehaborodott szemelyisegre utal, aki nem kepes epeszu cselekedettre, hanem sokkal inkabb arrol szol, hogy a poszt iroja ezeket az embereket nem tarja sokra. A "buzi" kifejez is egyre gyakrabban nem az adott szemely szexualis massagat jeloli, hanem azt, hogy nem szimpatikus, antipatikus. Nyilvan ezt lehet szeretni, nem szeretni de ez a teny. Azt, hogy a kedves hozzaszolonak, pedig az egesz irasbol ennyi ragadt meg, hogy az idiota kifejezes elsodleges jelentese nem egyeztetheto ossze egy diktator szemelyisegevel az bizony nem a posztirot minositi.
Tenoce 2013.08.21 20:01:27
@"the dragon": Nyilvan egyetertenek a valasszal abban az esetben, ha ez a blogbejegyzes egy PhD dolgozat kereteben kerult volna megfogalmazasra, vagy esetleg egy akademiai szekfoglalo lenne. Mint azonban a blog alcime is mutatja "Mindennapi kulpolitika", azaz kozertheto, hetkoznapi nyelven megfogalmazott velemenyrol szol, az aktualpolitika temakorebol. Itt elfogadhato az altalad, ha nem is igy leirt, slendrian megfogalmazasnak.
Nem egyszer es nem ketszer hangzik el, irjak le az "orult diktator" "eposzi jelzot", ami valjuk be nincs messze az "idiota diktator" jelzos szerkezettol.
Gerendás Péter befejezi Magyarországon. Élhetetlenné vált számára az ország. Szomorú döntés, és minden bizonnyal nem ő az első, de nem is az utolsó kétségbeesett zenész, aki hasonlóra kényszerül. Búcsúlevele sok mindenről szól, ezek nagy részét nem tisztem véleményezni.…..
Tenoce 2013.04.02 11:44:45
Sajnos ennel tavolabbrol kell indulnunk. A 60-as, 70-es, 80-as evek muveszeinek anyagai felett jelenleg a volt allami hanglemezkiado vallalat jogutoda, a Fotex csoport altal tulajdonolt Hungaroton tulajdnolja a kiadoi jogokat. Ez a 2010-es evek derekan mar nem igazan a fizikai kiadas szempontjabol fontos, hanem a digitalis megjelenes szempontjabol.
Cegunk csaknem egy eve kuzd azert, hogy azok az anyagok is bekerulhessenek az uj technologiakon alapulo zenei disztribucios szolgaltatasokba, amelyeket ezen hazai eloadok keszitettek. Ugyanis a helyzet ma a kovetkezo: gyakorlatilag ezek a nagyreszt nyugdijas koru, komoly repertoirral rendelkezo muveszeket egyszeruen nem tudnak megjelenni a fizetokepes kereslet szamara, ugyanis a jogtulajdonos nem tekinti celjanak azt. A jelenlegi allaspontok szerint a megegyezesig tobb es tobb esetben sajnos mar nem maga a zenesz, hanem annak orokosei fogjak majd a digitalis forgalmazason elert beveteleket elvezni.
De ha nem csak a konkret anyagiakat nezzuk, akkor is a szivem szakad meg, hogy mai generacio szamara ezek az orok klasszikus egyelore elerhetetlenek. Bar az is igaz, hogy ok nem is igazan tudjak, hogy mit vesztenek, hiszen nem is hallhattak oket.
Nagyon jo lenne, hogyha az olyan jogkezelo szervezetek, mint az Artisjus vagy az EJI valamilyen eszkozt kapna a kezebe annak erdekeben, hogy ezek az igazi magyar klasszikusok, melyek meltan nevezhetoek a magyar kultura reszenek, ne digitalis fiokokban porosodjanak, hanem ismet eljuthassanak a KOZONSEGHEZ. Ez jo lenne a muveszeknek, akiknek igy nem kellene a kivandorlason gondolkoznia, jo lenne a magyar kulturanak, de legfokeppen a fogyaszto, a zenehallgato jarna jol.
Előítéletes vagyok, ezt nem tagadom. Ha valaki terelt már komolyabb RC autót, annak a játékautók nem sok meglepetést tartogathatnak. A gyerekeknek szánt távos modellek sajnos nagyon nagy részben a gagyi szintet ütik csak meg, igaz, legalább nagyok, és világít a lámpájuk. Ezeken…..
Tenoce 2012.10.31 15:06:33
@streetsta: Ugye neked is van mindketto, igy te is tapasztalatbol beszelsz. Es te is szetszedted oket? :)
Oszkárság Zenei alázat a faszom 2008.11.26 11:35:00
Ha MÉG EGYSZER meghallom a "zenei alázat" kifejezést egy napon belül kétszer a tévében, odabaszok valamit. Amikor ezt egy előadó mondja, abban nyomokban van valami hiteles, hiszen ezt kimondani is éppen olyan "ciki", kellemetlen, és bátorságot igénylő dolog, mint fellépni idegenek…..
Tenoce 2012.09.19 22:31:10
A Szentkirályi utcai Fidesz-fúrótorony kreatív csapatának eddigi, talán legpikánsabb ökörségét böffentette a médiába a minap dr. Varga István fideszes képviselő. A józanésszel nehezen vállalható elmefuttatás, amely keretében a honatya lényegében simán lehülyepicsázott…..
Tenoce 2012.09.12 22:49:58
Bár nem szokásom a bulvárhírekből kiragadt, felkapott de megkérdőjelezhető értékű témákba belemennem, sem világmegváltó következtetéseket levonni, de vannak dolgok amik mellett nehezen tudok elmenni szó nélkül. Ilyen a héten megnyitott Hooters, aminek a fogadtatásáról,…..
Tenoce 2012.08.29 13:02:14
@Belagezapista: definialjuk, hogy kinek mi a minoseg? Ha en nagy kenyelmes szekekben es "mu" klasszikus kornyezetben szeretnek ingyen wifi mellett edes, kozepes kategoriaju kavenak latszo lottyot inni, akkor a Starbucks ilyen hely. Ha verbeli moccachinot, capuccinot vagy egyebet, akkor nem.
En csak arra utaltam, hogy a Starbucks nem kifejezetten az alja kategoria, ahogy azt a szerzo sugalmazni akarta. (Megha csak iroi tulzassal is).
Eltelt tizenöt év mióta megnyitott az első hipermarket Magyarországon. Ezek a tágas üzletek rengeteg embert csábítanak nap mint nap vásárlásra. A költekezni vágyók közel háromnegyede autóval érkezik. Ennek okán hatalmas parkolókra volt (és van) szükség, amit korábban a…..
A J.P. morgan 2 milliárd dolláros bukást jelentett be a múlt héten.  A srácok hanyagok voltak, semmi különös. "A befektetésállomány kockázatosabbnak, ingadozóbbnak és kevésbé hatékonynak bizonyult, mint gondoltuk. Sok volt a hiba, a hanyagság és a téves…..
Tenoce 2012.05.23 12:21:58
Tenoce 2012.05.23 12:26:51
@janper: Hat ez valamennyivel csokkenti a varhato erteket, de mivel negativ tovabbra sem lehet, igy nem tukrozi a tenyleges teljesitmenyt.
Tenoce 2012.05.23 12:32:40
@janper: Nyilvan. De nem helyes. Ugyan lehet azt mondani, hogy egy adott uzlet vesztesegeben egy adott munkatars nem vett reszt. Viszont a bonuszok megallapitasakor, egy resze az altalanos banki mukodes nyeresegebol kerul megallapitasra, amihez ismet csak semmi koze az adott dolgozonak. Ilyenkor bezzeg nem tiltakozik, hogy neki ahhoz semmi koze.
Az MTI csütörtöki híre: A német pénzügyminisztert Nemzetközi Károly-díjjal tüntették ki "Az európai egységfolyamat előmozdításában és a közös európai fizetőeszköz stabilizálásában szerzett érdemeiért Nemzetközi Károly-díjban részesült csütörtökön a…..
Tenoce 2012.05.17 19:00:52
@Los Alamuszi: Ha mar nyelvtannacisag. Nezz utana kerlek a tulajdonnevek helyesirasanak. A Magyar Tudomanyos Akademiat kirol neveztek el? Magyar Balintrol? A kulonbozo dijak tulajdonnevenek minden szavat nagybetuvel kezdjuk. Es ennek a dijnak a teljes neve bizony Nemzetkozi Karoly-dij, roviden Karoly-dij. De gondolom ismersz mas tulajdonnevet, amiben a nemzetkozi szo szerepel. Segitek: Nemzetkozi Valuta Alap.
A morgás joga A fecsegés ára 2012.04.24 10:26:00
Majd a megátalkodott, feleslegesen telefonálók kevesebbet fecsegnek, mondta Patay Vilmos fideszes országgyűlési képviselő tegnap, amikor megkérdezték az új telefon-adóval kapcsolatban. Vagyis a Széll Kálmán 2.0 népnevel is, ha eddig nem tudtuk volna. Mert hát az ő családtagjai is…..
Néhány hétig az autók között kell közlekedniük a kerékpárosoknak az Andrássyn, mert átépítik a kerékpárutat és a parkolósávot. Az autósoknak is zökkenőkkel jár a következő hónap: a munkavégzés idején nem lehet parkolni. A munkálatok első része hétfőn kezdődött az…..
Tenoce 2012.04.17 14:27:34
Tenoce 2012.04.17 16:37:49
@Dinnyus: Jogos. Bar most konkretan az Andrassyrol volt szo. Vagy mar az is egyiranyu? Reg jartam mar arra... ;)
  Miért is nem bírjuk a vasúti járatritkításokat? Mert azt gondoljuk, hogy a vasút gyors, pontos és környezetbarát. A cél valóban ez lenne, de a magyar valóság ettől igen távol áll: a tegnapelőtt megszüntetett járatok döntő többsége dízelüzemű, a…..