Regisztráció Blogot indítok
Adatok
annamarie

54 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kercaszomor a Kerca-patak völgyében 5 km hosszan elterülő, egyutcás falu a mai magyar-szlovén határ hazai oldalán, az Őrség területén. Az Őrségre jellemző nyugalmat itt is rögtön megtaláljuk: hangulatos porták, legelésző háziállatok, barátságos helyiek, a birtokok mögött csodás erdőkkel-mezőkkel.…..
A házból erre a hétre megint csak a vasárnap-hétfő jut(ott)... mi pedig megint dolgoztunk. Pontosabban Ákos. Fűvet nyírt, megcsinálta a kaput hátul, így végre már nem a kerítésen keresztül kell bejárnunk. Én takarítottam és felolajoztam a padlástéglát a házban, meg apróbb…..
Garhof, álmaink háza Tűzoltás 2013.05.12 23:09:15
Nem voltunk a háznál 10 napja... miután én a héten egyedül voltam itthon, így az összes kötelezően elvégezendő munka után úgy döntöttem, teljesen mindegy, hol vagyok egyedül... így aztán lementem. Hát, mit mondjak, tűzoltás volt a javából... ráment a teljes szerda…..
annamarie 2013.05.30 19:03:07
annamarie 2013.05.30 19:05:13
mert ezt mi már így szeretjük, így szoktuk meg. Na, de ennyire azért nem egyszerű az életünk... Már csak azért sem, mert nálunk ugye a "gyár" diktál, úgyhogy a hétvégék gyakran nem hétvégére esnek, hanem hétköznapra (emiatt vagyunk lent most is éppen, hétvégén pedig otthon…..
annamarie 2012.11.22 13:52:05
Szia!
Valamiért csak most találtam ide hozzád, így csak belenéztem a blogodba, végigolvasni még nem volt időm, de egyszer megteszem.
Amit eddig láttam, az nagyon tetszik :) Ha gondolod, látogass el hozzám:
orsegiparaszthazunk.blogspot.com
Mi is hasonlóan hozzátok, a házunkat "szerelem első látásra" indíttatásból vettük, és már két éve itt is lakunk állandó jelleggel.
Üdv: Annamária
Egyszer volt, hol nem volt… Hosszú keresgélés után januárban lesz 2 éve, hogy vettünk egy házat. Egy házat, amit feledni akartak, amiről lemondtak. Egy olyan házat, amelyről ha elmondtuk, hogy milyen lesz – a végére még nem értünk – akkor azt a választ kaptuk,…..
 Húsvét óta Nusi néninél és Imre bácsinál lakunk, amikor Felsőszölnökön vagyunk. 1988-ban vásárolták meg az egykori plébániát és alakították át vendégházzá. Pontosabban mi a volt - természetesen felújított, átalakított - disznóólat kaptuk meg. Nusi néni mindenre…..
Felsőszölnök Csókoltatom… 2010.06.10 17:34:00
azt a proli turistát, aki ellopta a hasogató fejszém. Hét hónapig használtuk. Jól szolgált. Mindig a farakás mellett, a nyitott pajtában hagytuk, hogy legközelebb is kéznél legyen…Nem azért bánt a dolog, mert kár ért – a tízezer forintot költse gyógyszerre.Nem…..
Felsőszölnök Haladunk 2010.09.08 12:29:00
 Az elmúlt hetekben – bár ez még a képeken nem látszik – nagy dolgok történtek: elkészült a konyhában az új vízbekötés, a konyha és a tisztaszoba teljes elektromos vezetékezése, a régi beton mindenhol fel lett törve, és alatta a földet 15 centiméter mélységig…..
Szasza féle mindennapok Fotók 2010.05.07 16:49:00
Pár hete vettem egy fényképezőgépet!Azóta gyakrabban vagyok a kamera másik felén mint az elülsőn. Igaz sose voltam előtte. Fogok egy két képet is ideszerkeszteni, amúgy ide gyűjtögetem a kobban sikerülteket:http://www.flickr.com/photos/szasza75/ ..
Idővel az üstben a víz felfort, kis gázos rásegítéssel. A szép megtermett disznót beemeltük a teknőbe. Akkurátusan 2 láncot behelyeztünk a disznó alá, ez szolgálta, hogy forgatni tudjuk a teknőben. Jó a kérdés minek ez a hercehurca. Hát a forrázás miatt. Persze! Erre ugyan…..
Augusztus közepén, amikor birtokunkba került "A HÁZ", elterveztem, hogy a parasztház felújításával kapcsolatosan minden momentumot megörökítek és az internetes korszak hagyatékának ajánlom fel.  (A HÁZ persze számunkra az, barátaink leginkább már gulágnak…..
Tabáni István lett Magyarország második Csillaga, így nagybetűvel, mert ugye a tehetségkutatót, amin elindult így hívják. A 31 éves budapesti teremőr (a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Múzeumban dolgozik) annak ellenére (vagy éppen azért, ki tudja) végzett az első helyet, hogy a…..
annamarie 2009.12.20 10:34:39
@spänot: Az a tény, hogy valaki 31 éves korára teremőr, egyáltalán nem lenézendő dolog. Istvánt vonzza a művészet, ő maga is fest és rajzol. Melyikőnk mondhatja el magáról azt, hogy főállásában a hobbijának tud hódolni és azzal keresi a kenyerét? Számára a múzeumi közeg az a hely, ahol jól érzi magát. Művészember, még kinézetre is, remélem, hogy nem fogják elcelebesíteni és marad ilyen abszolút jelentéktelen kinézetű, mint amilyen valójában, ugyanis ez áll jól neki.

Megérdemelten nyerte Tabáni István a csillag születiket. Ha annak idején Mesterék nem dobják ki a Megasztárból, magasan leénekelt volna mindenkit.
A CSSz többi döntöséről: André hangjától kiráz a hideg és nem a jó értelemben véve. Fejhang, ami sokszor bizonytalan és nagyon nagyon sokszor HAMIS (pld. a döntőben is, az Ave Mariát is hamisan énekelte). MCDC Veres Robit nem érteni mit darál össze-vissza. Egymás mellé teszi a szavakat, semmi értelme, egy nagy fejetlenség, amit művel, engem kimondottan idegesített. Nálam a második hely befutója Csikó Szabi volt, aki valóban nagyon tehetséges néptáncos, de a végén már nála is sok volt a "történetbe foglalás" és elégé elkanyarodott a (néptáncos)gyökerektől.

Egy mondatban: gratulálok Istvánnak, aki megérdemelten nyert!
 Szeretettel üdvözlünk minden idelátogató, kicsiny hazánk vidékeire kíváncsi látogatót! Szeretünk utazni, nem csak külföldre, hanem határainkon belül is. Most az elmúlt hétvégén, (kiegészítve a péntekkel és a hétfővel) 2007. szeptember 14-17-ig  a…..
annamarie 2009.11.24 08:17:16
Felsőszölnök Az utolsó hajnal. 2009.11.12 17:31:00
Holnap ismét egy szokásos hajnal következik. Hetek óta pénteken hajnali négykor indulok, szombaton este pedig jövök vissza. Érzem, hogy ilyen édesen, gyorsan még egy hajnalban sem keltem, mint ezen fogok. Az utolsó simítások jönnek… és végre kész lesz. Sokat terveztem a…..
Felsőszölnök Foltos szalamandra. 2009.10.26 14:28:00
 Szombaton meglátogatott a szomszédunk, és meghívott egy kis pálinkára, és friss süteményre.Mosolyogva mondta, hogy reggel a felesége amikor elsétált a ház előtt látta a fényeket, és hogy végre van szomszédjuk. Én pedig mosolyogva invitáltam be a házba, hogy nézd, milyen…..
A héten teljes szomorúságban tengettem a napjaimat, mert nem tudunk lemenni a tanyára.Van valaki, akinek nagyon sokat, vagy ha tetszik, mindent köszönhetek, ami eddig, és ahogyan az történt velünk Felsőszölnökön. Sok mindent lehetne írni róla, de elég most annyi, hogy neki még…..
 Voltam 2 hete a tanyán, készültek képek is: a gombról, a kicsiről, a befejezett árokról, és a meglepetés első lépéséről.Kedvesemmel kell egyeztetnem a képek letöltésének ügyében.Sajnos a meglepetés lehet, hogy csúszást fog szenvedni az időjárás miatt…Addig is…..
Mostanában ezt szotuk mondani, amikor valaki rákérdez, hogy hova lettek a barik. Tavaly ilyenkor még beborították a házat. Gyakorlatilag mindenhol volt egy -egy báránynak álcázott tárgy.Erről bevillan egy beszélgetés itt a recepción.- Ez olyan vicces itt nálatok Bari, hogy ilyen…..
annamarie 2009.10.14 12:07:38
Szia Bari! Én még jócskán a múltból emlékszem a bari-őrületre, nekem tetszettek. :-) Remélem nem bánod, hogy kiraktam a blogodat a sajátomra a kedvenceim közé: (orsegiparaszthazunk.blogspot.com), így legalább azonnak értesülök róla, hogy mi történik felétek... ha személyesen nem is, de virtuálisan meg szoktam a Nomádot látogatni :-) sok pusza: Annamária
Na ez az a kép, amit talán inkább nem kellett volna... nem lehet ráfogni, hogy mutatós lenne, az íze viszont remek.Nem saját, hanem a lányom ötlete alapján készült, és beváltotta a hozzá fűzött reményeinket, vagyis hogy érdekes, kellemesen pikáns, nem mindennapi, ráadásul…..