Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dalospet

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Figyelmeztetés: Ez a bejegyzés egy kicsit száraz lesz. Aki nem építő- vagy közlekedésmérnök, az jobban teszi ha valami mást olvas. Az egyik kolléganő látogatást szervezett a Dublin Tarffic Management Centre-be. Ez a dublini forgalomirányítő központ. A városi tanács…..
Van egy tartozásom egy kedves barátom felé…A bejegyzés persze erről fog szólni, de egy kicsit messzebbről kezdem. Egy kicsit nosztalgikus lesz, de utána rátérek a lényegre!Mikor kezdő evezősként a Danubiusba kerültem, úgy 9 éve, egy kicsit más volt a csapat, mint most. Egy…..
 Menyustól, frissiben (O.G.)Lehet hogy tudjátok, lehet, hogy van köztetek olyan is, aki még nem hallotta, egy kisebb időre elhagytam az országot. Párommal, Edittel Oxfordba jöttünk, hogy szétnézzünk a nagyvilágban. Nem árthat az embernek, ha egy-két évig külföldön kell…..
Ahogy előzőleg írtam: tízről kellett visszaszámolnom péntek este, vagy tízszer, de inkább húszszor. Mindenesetre szombat reggelre megnyugodtam és elfogadtam sorsomat. Csak a dubló. A lényeg a verseny, a részvétel. Na jó – néha más is. Szóval másnap 11:55-kor, mint korábban…..
dalospet 2010.10.01 18:24:41
Kerékpárral azonban még mindig tiltott a Hungária körút kereszteződésében áttekerni. Négy hónapja olvastam egy bejegyzést a témában, és akkor úgy tűnt ez csak ideiglenesen lesz így. Persze egy olyan országban, ahol 40 év is lehet ideiglenes nem is olyan sok ez az eltelt idő. A…..
Kevesebb, mint két év van hátra a londoni olimpiáig, amely a normál sportszeretők számára még elég távolinak tűnik, de a szervezők nyaka körül kezd szorulni már az a bizonyos hurok. Az utóbbi időben számos elismerő, az előkészületeket dicsérő hír látott…..
dalospet 2010.09.06 15:20:23
Első neki futásban írni akartam a klub eredményeiről, de arról itt egy sokkal jobb összefoglaló, aztán írni akartam magáról a versenyről, de arról is írt valaki egy sokkal jobb és érdekesebb összefoglalót. Aztán végül úgy döntöttem sokkal egyszerűbb és elegánsabb is, ha…..
Mi a legmeghatározóbb élményed az elmúlt egy hétből? Gondold csak végig szép lassan. Biztos van valami amire emlékezni szeretnél 30 év múlva is…Nekem csak szép sorjában végig kell mennem az elmúlt egy héten. Minden napon, minden percen, minden pillanaton, minden csapáson.…..
A hétvégén párhuzamosan két nagyon fontos verseny is zajlott Európában. Az első a hazánkban megtartott Simády Béla evezős emlékverseny volt Szegeden, a másik pedig a Garda-tónál, Riva del Gardában tartott  Sympatex Bike Festival volt.  Mivel az utóbbi csak 120…..
...igen, igen elértem a blog írásának, azon napjához, mikor a már oly régóta gyülemlő témák, ötletek kidurrantak az agyamban és igazából, már a címet is az esti sitcomból veszem. A pótcselekvések hosszú sorát alkalmazom, hogy ne tegyem meg, amit a valóságban meg kellene…..
Túl sok minden történt az elmúlt két hétben, ahhoz, hogy akár csak egy témáról is normális bejegyzést tudjak írni, így most kvázi összefoglalom az elmúlt másfél-két, de inkább két és fél hét történéseit.Országos Bajnokság - Szeged újratöltveElőször is a korábbi…..
Budapest egyik legszebb és legbalesetveszélyesebb sétánya található a budai rakparton, a Margit híd és az Erzsébet híd közt. Éppen négy éve így írtuk a budapesti kerékpárutakat felderítő cikksorozatunkban a területről: „Ahogy az arénában a hálós-pajzsos harcol a…..
dalospet 2009.07.01 17:33:35
@rolls: A villamospályán kijelölt kerékpáros útvonal sok helyen bevált olyan vonalakon, ahol viszonylag rövidek az állomásközök és nagyok a követési idők. Jelenleg ilyen a 19-es vonala is. Amennyiben mégis utolérné a villamos a kerékpárral közlekedőt, az félre tud húzódni, hiszen a villamospálya mentén nem végig van kiemelt szegély.
képek:
picasaweb.google.com/magyar.kerekparosklub/VillamospalyanKijeloltKerekparosUtvonal#
dalospet 2009.07.01 21:10:40
@pötyi75: valóban félreérthető voltam: a képekkel illusztrált külföldi példákra vonatkozik az állításom. Természetesen a budai szakaszon is megvalósítható lenne ez a kialakítás, bár jelenleg még nem ilyen.
A tegnap reggeli bejegyzés (ami csak a www.danubiusnhe.com –ra került fel időben) után tényleg az eredményekkel fogok foglalkozni. Immár hazafelé utazok a hajószállítóval (köszönet az IBM-nek az akkutechnológiáért), mellettem Péter, és rójuk a kilométereket Bánhalmi…..
dalospet 2009.05.07 09:27:16
„Na figyeljetek! A lényeg az, hogy elrajtoltok és onnantól ENTER van!” Így hangzott az utolsó taktikai utasítás csapatvezetőnk Szabari (Fef) Péter szájából. Eszembe is jutott ez a mondat, amikor befordultunk a rajthoz nagyjából 420db ellenséges nyolcassal együtt, de…..
Kuldok par kepet, mert irni sajnos nincs sok lehetosegem (1 db computert hasznal 40 ember...). Tovabbra is Bleinheimben (inmaron 4. hete) es ugy nez ki utolso napjainkat toltjuk itt. Vasarnap atmegyunk (Anneval) Motuekaba, ujabb munkalehetoseg utan nezni, ezuttal az almaszedessel probalkozunk.…..
dalospet 2009.02.13 12:00:53
8)
Sziasztok!Ismét tagdíj miatt írok, üzenek. Mivel január hónapban rendkívül rossz volt a tagdíj/telephasználati díj fizetési morál az elnökség úgy döntött, akinek két hónapnál több elmaradása van le lesz tíltva a belépője.Mivel ez, már több, mint egy hete ki van írva…..
Kedden ugyan lefújták a szmogriadót, de Budapest légszennyezettségi térképét nézegetve a helyzet nem sokat változott. A Magyar Kerékpárosklub összeszedte, hogy ha ilyen időjárásban és büdösben biciklizünk, mire érdemes odafigyelni. A konklúziójuk egyébként az, hogy aki…..
2008.12.14.Már négy hetet ledolgoztunk Hastings különböző gyümölcsöseiben, néhány nap szilva szedés után múlt hét hétfőn újra visszatértünk az alma termésritkitáshoz (apple thinning). Újra teljesítmény bérben dolgozunk, úgyhogy kapkodni kell kezeinket ha keresni is akarunk…..
2008.11.17-12.03Több mint két hete, amióta itt vagyunk Hastingsben (még mindig az északi szigeten és annak is a keleti partján, a Hawkes Bay-ben) írom a blog bejegyzést, és minden egyes nap, többször elhatároztam, hogy befejezem és felrakom a netre, de amint látjátok ennek csak most…..