Regisztráció Blogot indítok
Adatok
húsgombóc

36 bejegyzést írt és 203 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Háborúk mindig voltak és lesznek az emberiség történelmében. Belegondolunk néha, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy békében élhetjük a napjainkat? A kis mindennapi mérgeink közepette, amikor nagyszüleink néha korholóan ránk szólnak, hogy ez semmi ahhoz képest, ami a háború…..
húsgombóc 2013.10.20 19:54:21
@doubting thomas: Ivan Csonkin - zseniális. :)
Ballada a katonáról, Tiszta égbolt, Szállnak a darvak, Emberi sors, és még sok orosz film.

Egy NDK-s sorozat, a hatvanas évekből : A lelkiismeret lázadása.
Egy nemzet dühe fordul a labdarúgók felé, holott ők csak azt csinálják, amihez értenek. Most nem kéne hagyni, hogy az Alkotó kushadni (sütögetni) menjen. Túl vagyunk a nehezén, kaptunk egy nyolcast Hollandiában. Aki látta a meccset, érezhette: ezek a szürke, dolgos iparos…..
húsgombóc 2013.10.13 17:51:50
Ez sokkoló hír. Túlzás nélkül állíthatom, hogy Dennis Farina volt minden idők egyik legjobb karakterszínésze. Azzal együtt, hogy szinte kizárólag ugyanazt a karaktert játszotta, ugyanis kimeríthetetlen elánnal tette azt. Ő volt a gengszterfőnök, méghozzá a lúzer…..
Elindult a Trónok harca 3. évada, a fél világ megint a haját fogja tépni vasárnaponként, hogy „bazzeg már megint vége”, és senkinek nincs mersze egy rossz szót szólni erre a sorozatra, mert különben felakasztják. Pedig hát…lenne mit mondani. Mindenekelőtt ki kell…..
Tengermély köszönetem és tiszteletem Nyelvész Józsinak és Modor Gyurinak. abrosz anorák apanázs aranygaluska ász babakelengye baka bakfis banda baromfi baromi batyu (péksütemény) bébi bekrapekozik bélás (kétforintos) berek bibi blézer bomlik (ne…..
  Nem is csűröm-csavarom a dolgokat: a 90es és a Gyűlölt ellenségeink ikonikus blogok nagy formátumú írója, Kurtz ezredes ma egy, sokunk számára ismeretlen területre kalauzol el bennünket: az amerikai csapatjátékok világába.   Mivel eddig nem sok szó esett…..
A fészbúkon ajánlották (moksha.hu) ezt a sütikét, tegnap este. Mivel a látvány elkápráztatott, azonnal látni akartam élőben!Kicsit módosítottam a recepten, inkább az elkészítés módján, a hozzávalók nagyjából ugyanazok. Hozzávalók 18-20 db-hoz: 150 g liszt 60 g kakaópor…..
GFG Blog Férfiasság 2012.10.09 07:12:21
„...mert előttem nincs múlt, utánam pedig már nem lesz szükség jövőre, mert nem lesz jövő, mivel az én létemet nem az idő méri, mert ami az egyik pillanatban még nincs itt, a másikban pedig már ott van, az időtlen – ez vagyok én, ez leszek én, aki egyszer csak ott leszek,…..
húsgombóc 2012.10.10 08:14:48
@capacete:
Legjobb hozzászólás evör!!!
Miközben az ország tévénézői azt tippelgetik, hol láthatják majd az RTL II-n Delhusa Gjonit, ahogy 16 szörnyen ostoba nőből igyekszik kiválasztani élete párját, a DigiTV műsoráról lekerülhetnek a Discovery-csoport adói. A DTV News cikke szerint úgy néz ki, november 1-től hat…..
НАСТУПИЛА ОСЕН! Vagyis itt az idő, hogy savanyúságot tegyünk el télire. Hozzávalók a képen. Megfelelő méretre aprítva, hordóba rétegezve lerakjuk. 6 kg. zöldféléhez 40 dkg cukor, 10 dkg só, bors, koriander, mustármag, torma, némi borkén, valamint 3,5 dl 20%-os…..
    Kenyér. Esszük minden nap, mégsem ununk rá. Épp ellenkezőleg: ha nincs, nagyon tud hiányozni. Számtalan alakot öltve Földünk összes szegletében alapvető élelemnek számít ez az alapjában lisztből, vízből, sóból összeállított, egyszerű sült tészta. Mi már…..
. . Barcelona szűkutcás, viszonylag sötét történelmi Gotico negyedében alakították ki ezt az elképesztő otthont. A középkori falak közti, eredeti állapotában felújított teret az egyetlen fix tartófal mellett a konyhát és a fürdőt rejtő "fehér kereszt" tagolja. A…..
Bevallom, az elmúlt öt napban nem láttam internetet (ne tessék irigyelni, nem nyaralás, hanem munka), így cseppet lemaradtam a világ történéseiről. Egy hatalmas különbséget azonban felfedeztem: öt nappal ezelőtt szerintem senki sem tudta, hol van Azerbajdzsán és Örményország,…..
Amikor Gisele Bündchenről látok újabb editorialeket, minden egyes alkalommal leesik az állam. Női szemmel is azt kell mondanom, hogy ez a nő több mint gyönyörű... A világ három legszebb nője közé sorolnám. Azonban Gisele sem a legfiatalabb már, hisz 10 nap múlva lesz 32 éves,…..
húsgombóc 2012.07.11 12:30:17
Sokszor megkérdezik: Mivel töltöd a napjaid, mióta nyugdíjas vagy?? Ma pl.: fél 9 és 10 óra között ribizli dzsemet és zselét főztem, töltött cukkinit készítettem. 1 kg ribizlit felfőztem, leszűrtem és kicsit kinyomkodtam a levét. ebből lett 6 dl lé és 35 dkg hús+mag. A…..
húsgombóc 2012.06.26 21:39:49
@juhizs: vedd úgy, hogy meghívtalak egy töltött akármire.
Egyik szép, napsütéses, cseresznyevirágzós reggelen Kazukó vadonatúj Nissán "hájbridjébe" vágtuk magunkat, és elindultunk Uchikó felé. Ez egy szép kisváros - mint pl. Szentendre. Sok régi, hagyományos házzal, utcával, kabuki-színházzal, stb.Félúton, a hegyek…..
húsgombóc 2012.06.22 10:43:05
@zold290: Oppsz! Ritkán nézek be. :)
Van egy csomag Hosan tip. pohánka tésztám, és valóban 67 % búzaliszt, 30 % pohánka némi jam gyökér, só, víz.
Kösz.
Furcsa élményben lehetett részük vasárnap este a tévénézőknek, az RTL Klub és a TV2 esti híradójára kapcsolók azt hihették, káprázik a szemük. A két csatorna csinos híradósai, Boros Kriszta (37) és Andor Éva (38)  pontosan ugyanolyan ruhában vezette a műsort, az egyetlen…..
Örülünk, Vincent? IMF naptár 2012.06.19 01:18:00
Szőcs Géza kulturális államtitkár június 13-án, szerdán lemondott posztjáról. Balog Zoltán EMMI-miniszter még aznap bejelentette, hogy az NKA-t tavaly ősz óta irányító L. Simon Lászlót, a Fidesz országgyűlési képviselőjét, az Országgyűlés kulturális bizottságának…..
Lehet, hogy a spanyolok jobban tudnak focizni, a mi drukkereinknek viszont – akik különben harmincezren vannak Lengyelországban, ezzel ők a legnagyobb vendégtábor – nincs párjuk a világon. És akkor a spanyolok elleni meccs 87. percében 0-4-nél az ír tábor rákezdett a The…..
Sajnos nem a Tűz és jég dala-regényciklust megálmodó írófejedelem, George R. R. Martin adott autogramot a Királyok csatája elejére, de azért így is egy egyedi példányt tehettem a könyvespolcom díszhelyére. A Trónok harca tévésorozat 2. évadának horvátországi forgatásán…..
Csak engem bosszant fel az alábbi hír? Mindenféle hírportálokon vagy meg sem jelent, vagy léc alatt csúszott át egy eldugott sarokba az alábbi cikk: http://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/ a_penztartagok_is_teljes_allami_nyugdijat_kapnak.168134.html       Józan ember azt…..
húsgombóc 2012.06.04 13:29:32
@mrbateman:
Abszolút egyetértek. A polgárosodás témában is.
Én nem léptem ki, igaz most mentem nyugdíjba. Nagyon szép összeget kaptam a biztosítómtól, de csak 75 % nyugdíjat kapok pillanatnyilag.
Költse patikára a selmeczi!