Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Benjoe70

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Egy bátorító szó csodát tesz.” (Péld. 12:25b (TLB fordítás) Egy egészséges, erős kapcsolat mindig két lábon áll: az egyik az, hogy a konfrontáció alapja az igazság, a másik, hogy azt szeretetben mondják el. Ha ezek közül csak az egyik van meg, akkor a kapcsolat nem fog…..
„Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót gyűlölőitekkel. Azokra, akik átkoznak benneteket, mondjatok áldást, és imádkozzatok rágalmazóitokért.” (Lk. 6:27b-28 SZIT) A Lukács 6:27-28-ban ezt olvashatjuk a Bibliában: „Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót…..
„Aszerint, hogy ki-ki milyen lelki ajándékot kapott, legyetek egymásnak szolgálatára, hogy Isten sokféle kegyelmének jó letéteményesei legyetek.” 1Pét 4.10 (SZIT) Isten különleges képességeket, ajándékokat és tehetséget adott neked. Mi a közösségünkben azt szoktuk…..
„Ha tehát kitartotok a jótékonykodásban, Istent magasztalják érte, mivel készségesen vallomást tettetek Krisztus evangéliumáról, és bőkezűségetekkel kifejezésre juttattátok a velük és a többiekkel való közösséget.” (2Kor. 9:13, SZIT fordítás) A szívbetegség a…..
„Te alkottad veséimet, anyám méhében te szőtted a testem.” (Zsolt. 139:13, SZIT fordítás) Isten életed minden napját megtervezte. Mielőtt az első lélegzetvételed megtörtént, Isten már tudta életed minden egyes eseményét. Jóval azelőtt, hogy a szüleid egyáltalán…..
„Világosságom és üdvösségem az Úr – kitől félnék?” (Zsolt. 27:1a, SZIT fordítás) Szeretem, ahogy a feleségem, Kay a horrorfimeket nézi. Ha olyasmi megy a tévében, mint pl. az Alien. (Nyolcadik utas a halál – szerk.), minden villanyt felkapcsol a szobában, néha még a…..
„Tökéletes békében őrzöd meg azt akiknek az elméje állhatatos, mert benned van bizalma.” (Iz. 26:3 NIV fordítás) Íme öt egyszerű lépés, amivel az életedben jelentkező frusztrációt kezelheted. Kérdezd meg magad, „Én okoztam?” A Biblia szerint, „Amit az ember vet,…..
„Ha keletre nézek, akkor nincsen ott, s ha nyugatra megyek, arra sem látom. Akkor sem látom, ha északon keresem, s ha délre fordulok, nem látom ott sem. De hisz ismeri mind az útjaimat.” (Jób 23:8-10a SZIT) Tegnap láttuk, ahogy Dávid sűrűn panaszkodik amiatt, hogy Isten…..
„Gyermekeim, ne szeressünk se szóval, se nyelvvel, hanem tettel és igazsággal.” (1Ján 3:18 SZIT fordítás) A Biblia talán leghíresebb története a váratlan könyörületről az irgalmas szamaritánus példázata. Jézus azért mondta el ezt a történetet, hogy megmutassa nekünk,…..
„Minden Írás, amit az Isten sugalmazott, jól használható a tanításra, az érvelésre, a feddésre, s az igaz életre való nevelésre.” (1Tim 3:16, SZIT) Ha igazságot fedezek fel a Bibliában, honnan tudhatom, hogy maga a Biblia igaz? Ott vannak pl. a világ kézzelfogható…..
„Mert őbenne választott ki bennünket a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte. Szeretetből eleve arra rendelt bennünket, hogy Jézus Krisztus által – akarata és tetszése szerint – fogadott gyermekeivé legyünk.” (Ef 1:4-5, SZIT) Nemrég egy…..
„Igen, jönnek napok – mondja az Úr, az Isten –, amikor éhséget bocsátok a földre: éhséget, de nem kenyérre, szomjúságot, de nem vízre, hanem az Úr szavának hallgatására. Vándorolnak az egyik tengertől a másikig, kóborolnak északtól délig, keresik az Úr szavát, de nem…..
„Talán ugyanúgy tetszik az Úrnak az égő- és a véresáldozat, mint az engedelmesség az Úr szava iránt? Bizony, többet ér az engedelmesség…” (1Sám 15:22b) Ha nincs tapasztalatod abban, hogy Isten Igéjét hogyan alkalmazd az életedben, talán zavarban vagy. Hogyan teheted ezt…..
„Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm. Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem." (Zsolt. 23:1-2) Többféle módszert alkalmazhatsz a Biblián való elmélkedéshez és ahhoz, hogy azt a saját életedre alkalmazd. Mindegyik módszer egy kicsit másra helyezi a…..
„Aki ellenben figyelmesen tanulmányozza a szabadság tökéletes törvényét, és ki is tart mellette, aki nem feledékeny hallgatója, hanem tettekre váltója, az teljesítésében boldog lesz.” (Jakab 1:25) Ha komolyan veszed azt, hogy lelkileg erős és érett légy, a legjobb…..