Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szvsz

0 bejegyzést írt és 1369 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nézem, nézem a vereségre adott reakciókat, és azt látom, hogy az ellenzék nem tud akkora pofont kapni, amekkorát megérdemelne. Az emberi tisztesség minimumára is képtelenek, még akkor is ha "nincs tétje". Nem tudok mást mondani: elejétől a végéig ez egy értékelhetetlen söpredék. A 35% nem túl kevés,…..
A koffeinmentes kávéról több félinformáció is kering. Cikkünkben tisztázzuk azokat a kérdéseket, amelyek gyakran felmerülnek, ha erről a kávétípusról van szó. Ezen kívül betekintést adunk a koffeinmentes kávé történelmébe is. ..
Az ötvenes úr előszeretettel tagadja az éveket, de a szervezete sajnos mindig érzékelteti vele a valóságot. Mivel a pasi amolyan „majd én megoldom”-típus Posztolónk attól félti, hogy az öngyógyításnak a spam-ek által kínált módját fogja választani, veszélyeztetve egészségét a kétes eredetű, olcsóbb…..
Tegnap több helyen is belefutottam abba a hírbe, hogy a Meta, a Facebook és az Instagram tulajdonos cége finoman meglengette, hogy kivonulhatnak az európai (EU) piacról, ha nem sikerül megállapodniuk az adatkezelési kérdésekben. Most tekintsünk el attól, hogy a szigorú EU-s adatkezelés mennyire jó…..
De ne szaladjunk olyan brutálisan előre, meg hát tulajdonképpen a cím már mindent elmond. Kész, ne is olvass tovább. Ugye vannak az ilyen taxisbajszos, autóstáskás öregfószerektől mindig a nagyotmondások, hogy ők az NDK-s lányokat hogyan hegesztették minden éjjel Siófokon 77-ben, mert a lányok…..
szvsz 2022.02.05 21:27:08
@a nagy hohohorgász: szerintem Jákob, a parizeus ingyen is tolja.
Az első katonai ejtőernyőt Štefan Banič szlovák feltaláló készítette 1913-ban. Banič mezőgazdasági munkásként, majd kőművesként dolgozott szülőfalujában, Jánostelken, majd 1907-ben az Egyesült Államokba költözött, a Pennsylvania állambeli Greenville - ben telepedett le. Banič 1912-ben szemtanúja…..
szvsz 2022.01.22 19:55:49
@csker: "más nemzetűek tetteit pedig nem sajátitjuk ki, ez nem a mi szokásunk."
Az övéké viszont annál inkább...
Nagyon úgy tűnik, hogy szép csendben elindult egy rockrádió az FM 103.9-en A Rock néven. Egyelőre négy műsorvezető személyét hozták nyilvánosságra, közülük hárman az egykori Rock FM-nél is dolgoztak...
Nem szeretnék vádaskodni, mert nem akarom tovább építeni a különféle pro-kontra önigazolásokat. Így is elég nagy baj, hogy jogászok vezetik ezt az országot, akik az ügyvéd szemével néznek majdnem mindent (cél az ügyünket védeni bármi áron, az se baj, ha a nagy „jogászkodásban” épp a jogállamiság fog…..
szvsz 2021.07.21 12:05:36
@gigabursch: "Kik vezessék?
Mérnökök? Bölcsészek? Papok? Közgazdászok? Vagy a kamionosok, takarítók, méhészek, bányászok?"
Hülye vagy?! Hát KVÓTANŐK! (esetleg kvóta koncsitavursztok, mert az píszíbb)
A júniusi NATO csúcs - melyen Joe Biden amerikai elnök volt a legfontosabb résztvevő - temérdek problémával kellett, hogy foglalkozzon: ezek közül a Kína és Oroszország jelentette veszélyt emelték ki leginkább az amerikaiak. Napjaink biztonságpolitikai helyzetében ugyanis az első számú ellenség (a…..
Vajon lehet ma még Trapper farmert, Lehel hűtőt, Tungsram izzót vagy Taurus gumit vásárolni? Utána jártunk!..
Kevés, nagyon-nagyon kevés valódi konszenzus van ebben a gyűlölettől, megosztottságtól, haragtól, és dűhtől széttagolt magyar társadalomban. Talán a kevés konszenzusok egyike, az, hogy a XXI. század legvisszataszítóbb, legalávalóbb, és leggusztustalanabb közszereplője: Semjén Zsolt...
Lesz-e polgárháború az USA-ban? Tudom, a cím több mint provokatív. A realitást meg sem közelíti. Azonban nem 2017-et írunk, hanem 2021-et. És tudom, most, a jelenben is nagyon nehéz elhinni, hogy ez egyáltalán kérdés lehet. Elképzelhetetlen lenne, ha nem lennénk túl a Capitolium ostromán, ha nem…..
Passau katolikus püspöke, Stefan Oster, a Szent Család ünnepe kapcsán mondott prédikációjában úgy fogalmazott, hogy manapság a klasszikus, normális családkép már nem egyértelmű a társadalomban, és aki azt képviseli, könnyen megkapja a „régimódi”, „reakciós”, „fundamentalista” jelzőt vagy valami…..
A védelmi beszerzésekért felelős kormánybiztos évzáró rendezvényén újabb bejelentést tettek december 21-én: A Magyar Honvédség számára megérkezett az első 10 darab robbanásvédett, vagyis MRAP kategóriába tartozó harcjármű, 40 darab további példány beszerzéséről szintén aláírták már a szerződést,…..
szvsz 2020.12.24 18:57:36
szvsz 2020.12.27 08:27:49
@Fikalnyik Eugén: "Egy lövéssel 180 millió forintnak megfelelő líra"
A képen is látszik, hogy maga a doboz ép és amint te is írtad, a személyzet megúszta és pontosan ez lenne a MRAP lényege, hogy egyelen lövéssel az anyag vesszen kárba, ne pedig a katona, aki szaros 200 eFt-ért kockáztatja az életét... szerencsés esetben érted, nem pedig egy távoli ország homokos, vén politikusának érdekeiért.
Az ottománokat lesajnálni meg nem nagyon kéne, momentán van olyan -harctéren bizonyított- haditechnikájuk, amit az EU csak vásárolni tud... Na de legalább beképzeltségből és kioktatásból nincs hiány.
Nincs jobb, amikor reggelente egy gőzölgő, friss csésze kávéval indíthatjuk a napot. Van, akinek elég napi egy adag, de van, aki többet is fogyaszt, hogy szinten tartsa az aktivitását. Az instant kávék igen népszerűek, mert az elkészítésükhöz nincs szükség kávéfőzőre, csak forró vízre. Természetesen…..
Elhíresült kiírása volt az osztrák boltoknak a rendszerváltást közvetlenül megelőző magyar bevásárlóinvázió tapasztalataként: magyar, ne lopj! Sokan vitatják ugyan hitelességét és valóságalapját, de sajnos személyesen volt alkalmam megtapasztalni igazságát. Az egyik Billában tátottuk a szánkat - mi…..
Bájos magyarázat házibulinak nevezni egy gang bang party-t, de nem ez az, amivel Szájer József milliók arcára csalt mosolyt. Önmagában azzal, hogy lebukott, de még inkább, ahogy magunk elé képzeltük, ahogy kezét véresre súrolva az ereszcsatornán menekül a rendőrök elől, táskájában a nyilván…..
  Áll a bál az IKEA legújabb reklámkampánya miatt. "Legyen minden otthon biztonságos hely" - hirdeti a mamutcég, s propagandafilmjében a narratíva szerint meglehetősen gyakori, családon belüli erőszakot jeleníti meg. A magyar férfijogi szervezetek tiltakoznak, s közösen megfogalmazott, nyílt…..
Jó, ez eldőlt. Hisztizhet még sárgahaj ameddig akar, de el lett hajtva a vérbe, szögezhetjük le szinte 100 százalék bizonyossággal végre. Szavakban nehezen kifejezhető, mekkora károkat okozott az emberiségnek ez az ember, amit pedig a választás napja óta művel, elrettentő példaként kerül be a…..
szvsz 2020.11.07 12:01:54
@Galerida: "És azóta lendületet vett a főváros.... "
Ez most irónia, ugye?
Az első magyar vasútvonalat, mely Pest és Vác között közlekedett, 1846. július 15-én adták át, az ünnepélyes megnyitón József nádor és felesége is részt vett. Naponta háromszor indultak járatok, a mozdonyoknak nevet is adtak, „Pest”, „Buda”, „Hungária” és „Pannónia” 59 perc alatt tette meg a 33,6 km…..
szvsz 2020.10.25 07:47:34
@Benbe: az b+, én meg nem ezen a vonalon tolom naponta. Még a zónázónak is > 26 perc.
Persze, én is meg tudom nézni a menetrendet meg a hivatalos statisztikát a MÁV honlapján.
Ki ne álmodozott volna arról, hogy egy toszkán kisvárosba költözik, vesz egy régi házat, a helyiek majd befogadják és boldogan él, amíg meg nem hal? Nos, nyilván sokan vannak ilyenek (kisebb irodalom épült erre a tematikára), ám a valóság azért ebben az esetben is más. Nem is kicsit. Poggibonsi..
Pár napja jött ki az új trailer az idei év egyik legjobban várt filmjéhez, a Denis Villeneuve rendezésében részben Magyarországom forgatott Dűnéhez. Természetesen a rajongók máris kockáról kockára összevetik az előzetest David Lynch 1984-es kulfilmjével. Íme egy ilyen összehasonlítás:..
292 fertőzött egy nap alatt, ez a legfrissebb szám. Rekord. Messze az áprilisi csúcs felett. Európa legtisztább államából két-három hét alatt sikerült a közepesen fertőzöttek közé csúszni és a trend is ijesztő. De a legdurvább, hogy szinte csalogatta a vírust a kormány, hogy jöjjön vissza. Másfél…..