Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bifidus

56 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy ígértük, haladunk sorban az Omék Kert versenyszámait bemutató sorozatunkban. Tegnap a szerintünk egy kicsit felemásra sikerült enteriőr versenyt mutattuk be, ma a virágkötészeti kerül sorra. Egészen pontosan az Oasis Ősz Ifjúsági Virágkötészeti Verseny, melynek mottója a…..
Ahogy múlt héten felhívtuk rá a figyelmet, a hétvégén lezajlott az OMÉK. A hagyományosan mezőgazdasági kiállítás idén a Hortus Hungaricus meghiúsulása miatt egy kert szekcióval is bővült. Sajnos egy egyértelműen nem érte el a HH megszokott szintjét, de azért láttunk pár…..
Azt, így szeptember közepén bizonyára már a legtöbb kert- és virágbarát tudja, hogy idén sajnos nem kerül megrendezésre a Hortus Hungaricus Kertészeti szakkiállítás. Azonban ahelyett, hogy ezen sajnálkoznánk nagy izgalommal várjuk az ennek pótlására létrejövő új…..
A szomszéd kertje Sztárkertek 1. 2013.08.23 15:00:27
Új sorozatunkban kicsit a bulvár vizeire evezünk. Persze ezután sem kívánunk sztárpletykákat megosztani, de allűrjeiknek és anyagi lehetőségeiknek hála hátha kapunk néhány jó ötletet a celebek világából, melyet az "egyszerű halandó" is megvalósíthat. Rögtön itt van 4…..
A madarak manapság nemkívánatos látogatói padlásainknak. Amellett, hogy tönkre tehetik a szigetelést, még vastag guanóbevonatot és készítenek, ami lássuk be, nem éppen gusztusos. A modern cseréptetők emiatt madár-biztosra lettek tervezve, szárnyas kis barátaink így viszont egy…..
Aki teheti ilyen hőségben hanyatt-homlok menekül a városból valami kevésbé pisimeleg víz partjára. Ilyenkor csak a legritkább estben foglalkozunk csak otthonunk díszítésével, akkor is elsősorban a kertre, vagy az ablakba akasztott virágokra koncentrálva. Pedig a télen bevált…..
Rövid életű, de annál látványosabb installációt hozott létre Chad Wright designer. Az igazi amerikai álmot megtestesítő kertvárosban felnövő művész a modern építészet és várostervezés kritikáját kívánta megvalósítani. Az amerikai filmekből számunkra is ismerősek…..
Na jó, lehet nem ez a legalkalmasabb időpont egy ilyen időigényes jégépítmény elkészítésének, de képzeljétek csak el: milyen nagyszerű lenne most a kert végében egy ilyen design-igluban hűsölni. Az irigykedésre méltó építmény alapját egyébként tejes dobozokba töltött…..
Amellett, hogy növénybarátok vagyunk, képernyőket is szeretünk nézegetni. Különösen ha valami érdekes is van rajta... Okostelefonom már bő egy éve van (Iphone 4), amit többnyire nem mérges madarak kilődözésére, hanem lehetőség szerint valóban hasznos dolgokra igyekszek…..
Imádjuk a legeket! Így lehet ezzel Anatoly Konenko orosz művész is, bár ő a legek egy típusára, konkrétan a legkisebb dolgokra koncentrál. Miniatűr szobrászművészként ez nem is olyan meglepő, ám ezzel az alkotásával minden korábbit felülmúlt. Nem csupán egy tárgy miniatűr…..
Bár az időjárás mostanában gyakran csúfítja el a strandidőt egy-egy záporral, zivatarral, ha az ember nem valami vízparton van, ezért csak hálás lehet. A zuhé után felfrissülő levegő, és ha csak pár órára is, de lecsökkenő hőség nem csak a városi embernek kedvez, de a…..
Bifidus 2013.07.12 19:37:27
@zitoka: A blogon? Igen, igyekszünk újítani.
Mostanság divatja van a kompakt megoldásoknak. Elég, ha csak a digitális kütyükre, fényképezőgép-projektor kombinációkra vagy egyre kisebb és mégis egyre okosabb számítógépekre gondolunk. A trend persze más területeken, így az otthonteremtésben is megfigyelhető, Van Bo…..
Az Aeroflorale II képeit nézegetve egy szempillantás alatt a nyári hollywoodi látványfilmek világába csöppenhetünk. Pedig utóbbiakkal szemben a látvány itt nem a legmodernebb számítógépes grafikának, sokkal inkább kitartó kezek munkájának köszönhetőt. Sőt ami azt illeti, a…..
Sajnos a tavalyiról egyátalán nem is hallottunk, ezért idén nagyon megörültünk neki, hogy idén második alkalommal rendezi meg a Hungarian Provence blog a levendulás fotópályázatát. Nem csak vidám lila fotókra számíthatunk, de a zsűri által odaítélt díjak is levendula…..
Korábban írtunk már a világ leghíresebb kerti törpéjéről, most azonban lehet, hogy a francia mini kertlakónak le kell mondania a jeles címről. Nem kisebb híresség alkotta ellenfelét, mint Sir Elton John, aki szintén világhírű Chelsea Flower Show kedvéért ragadott ecsetet. De…..
Bifidus 2013.06.07 12:37:14
@doggfather: Hát, az biztos, hogy az alkotók többségét nem a kézügyessége tette híressé... ;)
Pingvinek a táncparkettre! A krokodilnak is tátva marad a szája! A flamingók is tűzbe jönnek! Mindez pedig csak egyet jelenthet: idén is útjára indul az Állatkert zenés programsorozata. Augusztusig minden héten remek előadók várják az érdeklődőket, elsőnek rögtön Szulák…..
Az elmúlt ötven év legsúlyosabb árvize pusztított 2011-ben Thaiföldön, hatalmas területek kerületk víz alá, ráadásul a földrajzi adottságoknak „hála” több helyen hónapokig úgy is maradtak. Így járt sajnos a Bangkoktól északra fekvő Thammasat Egyetem Rangsit Campusa is,…..
Milliószor találkoztunk már a négy évszak örök körforgásának ábrázolásával. Rajzok, festmények, fotók, manapság sokszorosára gyorsított videó felvételek is próbálják megörökíteni a természet változását. Minket most mégis Patrick Pleul képsorozata fogott meg, mely a…..
Az Oázis Kertészetben ezen a hétvégén minden a rózsákról szól. Május 25-26-án tartják ugyanis a Rózsák Hétvégéjét, ahol rengeteg akcióval és finomságokkal várnak mindenkit. Mi természetesen ott leszünk, lehet írunk is majd róla, de most egy hatalmas rózsás animgif…..
Korábban már írtunk a francia BACSAC textil növényládáiról, azóta azonban még izgalmasabbá vált termékkínálatuk, így megérdemelnek még egy bejegyzést. A 100%-ban újrahasznosítható geotextíliából készült növénytartók már számtalan méretben kaphatók. Legnagyobb…..
Az ünnep kapcsán, ha nem is mindent, de a legfontosabb tudnivalókat igyekszünk összeszedni e gyönyörű növényről. A pünkösdi rózsa nevét, nem túl meglepő módon, a pünkösdi időszakban nyíló hatalmas halványrózsaszíntől mély bordóig számtalan árnyalatban nyíló…..
Egyre nagyobb divatja van manapság a termesztő szetteknek, avagy kertészeti multipack-eknek. Olyan kis dobozok ezek, amikben a növénytermesztéshez szükséges minden eszköz, magok, termesztő föld vagy tőzeg, cserepek, és általában felíró táblák is vannak. Ezeknek hála bárki…..
Az óvodás, általános iskolás évek végeztével gyakran hátrahagyjuk kreatív énünket és legközelebb akkor kézműveskedünk valamit, ha már nekünk is saját kisgyerekeink vannak. Pedig az anyák napja amellett, hogy igazán szép ünnep remek alkalmat nyújt arra is, hogy fantáziánkat…..
Tagadhatatlanul itt a grillszezon. Már a kerthelységek is kinyitottak, de a házi koszt persze mindig jobb. Különösen, ha az a koszt egy finom füstölt fogás, amit saját magunk készítünk el. De fő a higgadtság, néhány sör után könnyelművé és meggondolatlanná válhat az ember,…..
Berobbant a tavasz. Sokáig kellett várni de végül megjött, ami nem csak krónikus napfény- de hónapok óta fokozódó grillmegvonási tüneteinket is enyhítheti. Bár lehet még korai egy egész vasárnapot a kertben, vagy a teraszon tölteni, ha felkészülten akarunk nekivágni a ropogós…..