Regisztráció Blogot indítok
Adatok
randomroderik

78 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
jöttszembe jóembert keresünk 2013.08.12 10:22:21
S. Takács Zsuzanna, a Jó Embert Keresünk médiauniós kampányának kommunikációs menedzsere, nemrégiben járt nálunk a rádióműsorban (alább meghallgatható), alábbiakban az ő írását közöljük. A „Jó embert keresünk” pályázatban lenyűgöző történeteket olvasok, látok…..
jöttszembe 1x1 jöttszembe 2013.04.22 11:23:32
Április 15-i rádióműsorunkban (alább) érdekes vendégeink voltak, egyebek közt az 1x1 kezdeményezés képviseletében Dányádi Sára. Sáráék naiv-urbanista programjának lényege, hogy mindenki fogadjon örökbe egy négyeztmétert a városból, főként olyan elhanyagolt helyeken,…..
Korábbi rádióvendégünk, a CókMók-os Kovács Bori vendégposztját, alföldi utcai gyermekotthoni jöttszembéjét közöljük, amitól nagyon meghatódtunk. Íme: Egyszer körülbelül két órát játszottam az óvodás gyerekekkel az Alföldi Utcai Befogadó Otthon kertjében. Már nagyon…..
Bakonyi Zsuzsa fotós, újságíró és közösségi-médiamunkás vendégposztját közöljük a Harlem Shake sorozatból! Nem egész egy hónapja tűnt fel először, mára pedig a csapból is a Harlem Shake videók folynak. A Wikipedián több nyelven találhatunk róla szócikket. A…..
Óriási hírnek számított és némileg meglepő is volt, amikor a Google 2006-ban 1,65 milliárd dollárt fizetett az akkor 18 hónapos videómegosztó startupért. A befektetés mára megtérülni látszik, az online videó pedig továbbra is elképesztő potenciálokat rejt magában, bizonyos…..
Ahogy korábbi posztunkban beígértük, a január 17-i rádióműsorunkban vendégeskedő Enyedi Ildikó féle rendezőosztály néhány vendégposztjait közöljük. Harmadikként Kárpáti György Mórét. Gyuri volt osztálytársaival együtt az idén márciusban a mozikba…..
Ahogy korábbi posztunkban beígértük, a január 17-i rádióműsorunkban vendégeskedő Enyedi Ildikó féle rendezőosztály néhány vendégposztjait közöljük. Másodikként Reisz Gáborét. Gábor volt osztálytársaival együtt az idén márciusban a mozikba kerülő Nekem…..
Ahogy korábbi posztunkban beígértük, a január 17-i rádióműsorban vendégeskedő Enyedi Ildikó féle rendezőosztály néhány vendégposztjait közöljük. Elsőként Kapronczai Erikáét. Erika volt osztálytársaival együtt az idén márciusban a mozikba kerülő Nekem Budapest c.…..
A magyar film utolsó óráiban (sic!) is akad kezdeményezés, aminek lehet örülni, amire lehet még várakozni. Sokakkal együtt a Jöttszembe stábja is nagyon várja már azt a szkeccsfilmet, amit Enyedi Ildikó tavaly végzett osztálya rendezett, és aminek főszereplője éppen (egyik)…..
jöttszembe budapesti séták 2012.12.13 17:17:20
November 26-i rádióműsorunkban különleges budapesti sétákról beszélgettünk, a rádióadás felvétele mellett most a műsor két vendégének, Lénárd Annának és Hajdu Lászlónak vendég jöttszembéit is közöljük. Lénárd Anna (BUPAP) A legkedvesebb jött szembe élményem…..
jöttszembe viszlát, kino! 2012.11.21 12:38:32
A múlt heti rádióműsorban (lentebb) mozikról és filmklubokról beszélgettünk, és habár többnyire mosolyban utazunk, sajnos ez alkalommal szomorú hírekkel is szolgálnunk kellett. Az Odeon Lloyd után november végével a Kino is bezár. Megkértük a műsorban is vendégeskedő Garancsi…..
Kezdettől fogva éreztük, ha a KoolTuub magára valamit is adó vírusvideós blog akar lenni, hamarosan írnunk kell a nemrégiben befutott dél-koreai youtube sztár, Psy alkotásáról. Most jött el az idő, eddig a fogásra vártunk. A jelenleg is harmadik (valaha) legnézettebb YouTube…..
randomroderik 2012.11.20 19:21:22
@Shopping: szerintem pont a legjobb :)
A fenti videó érdekes és nagyon vicces, a gyanútlan szakmán kívüliek számára – ahogy ezt a videó kommentjei is bizonyítják – akár teljesen hihető szolgáltatást promótálhatna. A videóban bemutatott BUYRAL nevű (kitalált) szolgáltatás egy olyan klikkelő hálózat, amelyet…..
Úgy tűnik, hogy a vírusvideó a magyar piactól sem idegen műfaj, és nemcsak a mobiltelefontolvajokat teszi híressé a YouTube. Simon Vili (Wattamen) október 28-án tette ki legújabb videóklipjüket a Tecsőre. Az agyament 4-es metró tematikát feldolgozó folk-hop szám azonnal…..
A berlini Tempelhof-sztorin felbuzdulva mindjárt szétnéztem őszbe hajló fővárosunkban is, mi a helyzet a közösségi kertek terén. Mint kiderült, a városban több ilyen kreatív módon felhasznált ingatlan is közösségi művelés alatt áll, a  témáról rádióműsort…..
Mikor szeptemberben Berlinben tartózkodtam CukorBorSó kollegina csak annyit üzent a fészen, haza ne jöjjek addig, amíg meg nem néztem a tempelhofi közösségi kertet. Mivel volt egy szabad napom ki is mentem egyet csillelni a ma már parkként üzemelő reptérre, ami stílusosan Berlin…..
Az alábbiakban az OpenSlate nemrégiben kiadott infografikáját közöljük, amelyen a legnézettebb 1000 YouTube-csatorna néhány fontosabb statisztikáját foglalják össze. Nem nehéz megtippelni, hogy a top1000 csatorna között is vezet a popzene kategória (25%) – az első 10-ben olyanok…..
Természetesen, a Sandy-videók úgy árasztották el a napokban a YouTube-ot, mint a hurrikán keltette áradások a New York-i Lower East Side-ot. Alább az egyik legnézetteb – feltehetően mobil telefonnal készített – Sandy-videó az NY Daily News csatornájáról, nézettsége 3 nap alatt…..
A kandi kamera története az 1940-es évek végi Amerikáig nyúlik vissza. Azóta is imádjuk visszanézni váratlan, vicces, olykor kínos helyzetekbe sodort hétköznapi polgárok reakcióit. Természetes, hogy az internetes videó korszaka továbbörökíti és színesíti a műfajt. Legyen az…..
A múlt heti rádióműsor annyira jól sikerült, hogy még a rádió tulajdonosa is üzent nekünk... Érdemes meghallgatni, Simonyi Balázs és Tóth Barna voltak a vendégeink, ezúttal leginkább improvizációs színész minőségükben, a Momentán Társulat tagjaiként. A műsor mellett és…..
Sokat gondolkodunk róla, mi tesz egy vírusvideót. Eheti szubjektív top 3 videónk tanulsága éppen az, hogy egymásnak ellentmondó faktorok is sikertörténethez vezethetnek. Az előre precízen megtervezett feladat pontról pontra történő sikeres végrehajtása ugyanúgy sikeres lehet,…..
Tom Dickson feltaláló és a Blendtec turmixgépek amerikaiálom-története egy Utah állambeli kisvárosból indult a hetvenes években. A ma is helyben (Amerikában) gyártó cég atombiztos turmixgépei a 2000-es évek elejére piacvezető termékké váltak. (Habár itthon, ha jól tudom,…..
"Dead drop"-ot, azaz valamilyen titkos helyen elhelyzett csomagmegőrzőt, eredetileg a kémek használtak a digitália előtti korban. Az első internetes érabeli "dead drop"-okat egy német transzmediális művész, bizonyos Aram Bartholl helyezte el 2010-ben New Yorkban. Videós felhívása…..
Különösebb stratégia és koncepció nélkül tervezünk kedvezni a vírusvideókat unalomból és szakmaibb szemmel néző közönségeknek is, szemelőtt tartva, hogy a két közönség közt átfedés is jócskán van. Bulvár alatt a magunk részéről azt értjük, ha komment nélkül…..
Szeretjük a webvideót, mostanában nagyon nincs is másra idő. Azért hoztuk létre ezt a blogot, hogy egyhelyütt gyűjtsük össze a termés legjavát, kommentáljuk és tanulmányozzuk a műfajt. Gátlástalanul, olykor akár jelöletlenül fogjuk lefölözni más, többnyire külföldi…..