Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amatőr

0 bejegyzést írt és 342 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor ez a poszt megjelenik, én most valahol a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban kisvonatozok a többiekkel, hacsak épp nem szakad az eső. De igazából valószínűleg akkor is, legfeljebb ha szélvihar is van, akkor beleborul az egész kemény mag a Fertő-tóba. De térjünk a tárgyra, mert…..
amatőr 2010.03.27 19:19:36
@misitcom:
Oké, és elnézést, nekem sem kellett volna ok nélkül felpaprikázni magamat :)
amatőr 2021.07.08 14:06:35
@PIi: Senkim sem vagy, hogy te nekem feltételeket szabj. Kicsit szánalmas vagy egy 11 éves témát felhozni ilyen bicskanyitogató stílusban.
Amúgy ki az a "mi, kijelentjük"? Kinek a nevében beszélsz? Egyébként azt jelentesz ki amit akarsz, annyit ér a kijelentésed, mint te magad: nullát.

De azért azt fejtsd ki, mester, mi az amit jobban vélsz tudni! Csak arra vigyázz, hogy csak annyi észt ossz, hogy neked is maradjon valamennyi!
  Nos, egy cég, egy egyéni vállalkozó akkor tűnik – legalább is látszatra - megbízhatónak, kellő komolyságúnak, ügyfelei bizalmára érdemesnek, nem utolsó sorban hitelesnek, amennyiben legalább egy bélyegzője van.  Törvény azonban nem kötelez rá egyetlen vállalkozást sem, hogy bélyegzővel…..
Tegye fel a kezét, aki tudja, mi az a kartecsni! A választ a stúdióban csak a Becsületes Nepper tudja. Vegyünk-e Alfa Crosswagont? Tényleg jó vétel-e a Suzuki SX-4? Kiderül még, mennyire könnyű megválni egy hobbirobogótól, illetve hogy attól lesz-e valami hobbijármű, hogy…..
amatőr 2013.09.16 18:23:05
@repecs:
Parancsolj, itt egy Égéstér 85. adás, dinamikiakompresszor(ok) utáni változat:

docs.google.com/file/d/0B7l2oFPropeSWWxMOTdlOXFTd0E/edit?usp=sharing

____________

Fiúk, mi értelme a 192 kbps 48 kHz szteró (inkább kettős monó) felvételnek, amikor 96 kbps 44,1 kHz fele akkora méretben ugyanolyan hangminőségű?
A blogunkon megszokott közéleti témák helyett ma vegyük kicsit könnyedebbre, beszélgessünk Budapest egyik hídjának, a Petőfi hídnak a színéről. A híd "elődjét", még Horthy Miklós híd néven 1933-37 között építették, Álgyay-Hubert Pál tervei alapján. A híd - a pesti…..
  Minden, amit a gázszámla kapcsán tudni akarunk, de soha senki nem magyarázza el nekünk! Mivel az elmúlt hónapokban a csapból is a gáz- és áramár, illetve rezsikérdés folyt, megspékelve egy kis számlaképpel és számlaértelmezési kísérletekkel, azt hihetnénk, hogy mára…..
amatőr 2013.04.14 21:45:42
@teddybear01:
Hatótávhoz egy támpont:
A Gázművek egyre több CNG-s Fiatot használ. Egy Punto vagy Doblo kb. 200 km-t tud megtenni egy töltéssel, és van benne egy kiegészítő 10 vagy 15 literes (nem emlékszem) benzintank.

Házilagos gázgyártás:
belsoseg.blog.hu/2009/07/20/loszart_mama_1
amatőr 2013.04.15 10:43:52
@teddybear01:
Átalakításnál tényleg nem, de a FŐGÁZ-os Doblok nem átalakítottak, hanem gyárilag kettős üzemanyagellátó rendszerűek. Közben utánanéztem, a benzintankjuk 22l, a gáztartályok össztérfogata 95 l (16 kg), négy tartály van elhelyezve a padló alatt, a raktérből semmit nem vesznek el.
HamPLÓ A lipcsei Tamás-templom 2013.03.19 04:30:00
A korábban megénekelt '87-es lipcsei látogatás egyik legmaradandóbb élménye a Tamás-templom volt. Ez persze kicsit furcsán hangzik, hiszen össz-vissz 12 éves voltam, és leginkább a Csillagok háborúja-trilógia, meg a repülőgépek foglalkoztattak, de Bach művei akkor is tetszettek.…..
A "Muki" néven is ismeretes villamos tehermozdonyok (hivatalos definíció szerint "motoros fedett teherkocsik") gyakran felbukkannak Budapest utcáin, illetve ebben a blogban: szerepeltek itt már régi képek róluk "belszolgálati" szerepben, és "közületi" szállítás közben is. Viszont azt…..
Az Égéstér mai adásának kommentposztja. Letöltené az egészet? Erre találja a Direktlinket. Gróf Miklós első cikke a Totalbike-on. ..
Van olyan, hogy az ember kap egy marék régi képet, és gyorsan végigszalad rajtuk, és van, amikor egyetlen képet tíz percekig el tud nézegetni. Ha ez a kép ráadásul még nagy felbontású is, az külön öröm, hiszen ilyenkor nem csak arról van szó, hogy több sárga pixelből áll a…..
Evolúsön 14 évnyi indexelés 2013.02.01 01:38:31
Az ország egyik legolvasottabb hírportálja, az Index.hu, közel 14 éve fáradhatatlanul villogtatja irányjelzőit, és hajtja fel gőzerővel nap, mint nap a friss információkat. Az uralkodó webes trendeknek mindig készségesen alávetették magukat, igaz, a logó nem túl sokat változott…..
amatőr 2013.02.02 15:09:08
HamPLÓ Budapesti látképek 2013.01.06 16:36:06
Ab van Donselaar hihetetlen mennyiségű - és minőségű - villamosos felvétele közt volt néhány városi látkép is. Némelyiken mintegy utalásféleképpen szerepel villamos is, mások egyszerű turistafotók, de így, harmincvalahány évvel később már azok is érdekesek... Nem tudom,…..
Pedig csak néhány megállót terveztem megtenni a 206-os busszal, erre tessék, belecsöppentem a semmihez sem hasonlítható haseki világba. Oh, boldog békeidők. Az oldalsó szélvédőn a következő kinyomtatott A/3-as tájékoztatóval szembesültem: "Örömmel tájékoztatjuk TISZTELT…..
Miket kotyvasztanak a motorolajba? És miért kell lecserélni? Jó az olcsóbb is? Minden, amit tudni akarsz az olajról. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
amatőr 2012.11.21 18:11:39
@Knorbi:
Inkább jó tapasztalatom van.
A cikket meglátva jutott csak eszembe, hogy ki tudja mikor néztem utoljára olajszintet. Azt hiszem csak a legutóbbi szerviz alkalmával, amikor fel lett töltve. Most Castrol 0W40 Formula RS került bele, előzőleg Mobil1 5W40 volt. (Nem azért lett Formula RS, mert ezt akartam, hanem ismerős boltoson rajtaragadt, aztán olcsóért adta ) A Mobil1 megkívánt 2-3 deci utántöltést félidőben. Most a Castrolnál csak olyan minimális fogyást láttam 13 000 km után, hogy a cseréig már így hagyom.

Tudja valaki hol lehet elhasznált motorolajat megvizsgáltatni? Mennyire savasodott el, mennyi tartalékja maradt még a különféle adalékoknak, stb. Alapvetően "nemszeretem" üzemmódban, rövid 5-10 kilométeres városi üzemmódban etanollal használt kocsiról van szó.
„Esik a hóóóó!”, de „ne írjátok már ki ennyien, hogy esik a hó, én is látom!!”, ami viszont a legrosszabb, hogy már megjelent az „az is idegesítő, hogy ennyien írjátok ki, hogy ne írják ki ennyien, hogy esik a hó!”. Szóval a Facebookról lesz szó, mert ez így nem…..
Amikor elolvastam Bálint levelét, nem lepődtem már meg ezen az egészen. Ő sem a büntetések jogosságát vitatja, hanem az összegeket és az eljárás menetét. Talán, ha évekig eltűrték, hogy valahol nem szabályosan parkolnak, de már szokássá vált, akkor esetleg kezdhetnék…..
amatőr 2012.10.28 12:58:56
@Perillustris: Felejtsd már el ezt a "szabályt amúgy is felülírja" dolgot. A szabály a legmagasabb rendű, a szabályt nem írja felül semmi. A szabály maga a Kresz ahol le van írva minden, mi írná azt felül? Az ír le mindent, az elsőbbséget, a gyalogátkelőhely definicióját, stb, szóval a szabályt semmi nem írja felül, a szabály a fix pont ebben a közlekedésnek nevezett túlélési játékban.
amatőr 2012.10.28 14:35:54
@Perillustris: Úgy látom szövegértlemezési gondok vannak.
A szabályban az is benne van, hogy a rendőri utasítás magasabb rendű, mint az útburkolati jel. Tehát a rendőr nem bírálta felül a szabályt, csak az útburkolati jelet. Tehát akkor us szabályszerűen járok el. Szerintem te vagy az, aki nem érti az egészet, de folytasd csak nyugodtan, kíváncsi vagyok mit tudsz még kihozni belőle.
amatőr 2012.10.28 16:53:58
@D4D:
Annak van elsőbbsége, akinek zöldje van. De ez sem írta felül a szabályt, hiszen a Kreszben ez is le van írva.
Mi a fenéért kell rugózni azon, hogy ez meg az felülírja a szabályt?
A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet többször módosítot, ma hatályban lévő változatát semmi nem írja felül. Ebben a rendeletben jól vagy rosszul, de minden benne van ami a közlekedési szabályokra vonatkozik. Aki azt mondja, hogy ezt bármilyen helyzet felülírja, azzal nincs mit kezdeni. Minden amit előhoztok, benne van.

Utoljára írom le: a Kreszt semmi nem írja felül. A jobbkézszabályt sem írja felül semmi: pontosan körül van határolva, hogy milyen helyzetekre vonatkozik. Egyenrangú utak kereszteződésére, ahol nincs rendőri forgalomirányítás, sem jelzőlámpa. Ti itt erőszakkal minden olyan helyzetre rá akarjátok húzni a mantraként ismételgetett "felülírja a szabályt, felülírja a szabályt" hülyeséget, amire a jobbkézszabály soha nem is vonatkozott.
A KARD Meteo-monopoly? 2012.10.26 17:19:14
"Állami monopólium lesz az időjárás-jelentés" - olvashatjuk és hallhatjuk a hírportálokon és a hírműsorokban tegnap óta, amikor Illés Zoltán környezetügyi államtitkára nyilatkozott a közrádióban. Az időjárás-előrejelzés monopólium, nagyon szűk ugyanis az a kör, ami…..
amatőr 2012.10.27 17:12:35
@TheElf:
De idekeverem. Ez a leggyakoribb hazugság a bioetanollal kapcsolatban amit te is idéztél.
A MOL-nak elemi érdeke, hogy megfojtsa. A Nemkeresztény Nemdemokrata Nemnéppárti Aradszky, aki az egészet elkezdte nyomni, hogy-hogy nem, véleltenül a MOL-nak is dolgozik jogtanácsosként...
Ameddig egy kútoszlopon marad E85, addig azt fogom tankolni, MOL-nál pedig soha többet semmit. Majd ha ez az esztelen banda oda kerül ahová való, remélhetőleg újraéled az iparág, azt a másfél évet pedig csak kihúzzák a felhasználók és a gyártók valahogy.

Amúgy meg kedvenc szokásuk ezeknek mindig mutogatni valakire, EU-ra, IMF-ra, elmultnyolcévre, csak a felelősséget ne kelljen vállalni semmilyen döntésért.

Olyan elmaradott és nem környezettudatos országban, mint például Svédország, az E85 40%-al olcsóbb mint az EN95. Ott belátták, hogy a kisebb energiatartalom miatti többletfogyasztást az árban valahogy kompenzálni kell.
A múltkor láttunk néhány utólag acélvázasított villamost, most nézzünk pár régebbi, favázas példányt, a hetvenes évek második feléből, szintén Ab van Donselaar felvételeiről! A Bácska utca vége Rákospalotán, villamossal és rendőrségi Volgákkal. Favázas villamost…..
Most vasárnap rendezték Kamaraerdőben az idei "Villamosnapot", úgyhogy nehezen juthatott volna más téma az eszembe a mai bejegyzéshez, mint a budapesti villamos. Ezúttal (ismét) egy holland villamosbarát, Ab van Donselaar fényképezőgépének lencséjén keresztül idézünk fel eltűnt…..
ADrenalin De hová tűnt az Iwiw? 2012.08.27 10:38:42
Mert úgy tűnik, a magyar szociális média térképéről végérvényesen letörölte a közöny, legalábbis, amennyiben hihetünk (márpedig miért ne hinnénk) a Statcounter statisztikáinak. A mellékelt ábra szerint a tettes egyértelműen a Facebook, a jelek szerint egyeduralmát szinte…..
amatőr 2012.08.27 21:50:12
@Tomi111:
A WIW 2012 április 14-én indult.
A Facemash-t 2003. októberében hozta össze Zuckenberg, Facebook néven 2004. februárjában indult.
HamPLÓ Augusztus huszadika hajói 2012.08.22 20:12:11
Teljesen érthető, hogy az augusztus huszadikai parádé legfőbb szereplői a repülőgépek, hiszen maximum repülőgép-hordozók, légpárnások - és esetleg szárnyashajók - versenyezhetnek a repülőszerkezetek látványosságával, de idén úgy éreztem, hogy a kelleténél jobban…..
HamPLÓ Villanybusz a hegyoldalon 2012.08.05 23:59:00
És még mindig a múltkori hosszú hétvégén készült anyagok következnek: ezúttal a BYD K9B típusú, kínai gyártmányú elektromos busz, melynek utolsó budapesti napját sikerült elcsípnem. Ugye emlékszünk, ő az: A külseje tipikus modern busz, kis keleti beütéssel, a járgány…..