fumerin

fumerin

Aktivitások

Babynappy Kérdezz! Felelek? 2016.07.25 14:04:12

Mikor megszületik a babád, ezer meg ezer kérdés kavarog a fejedben. A kórházból hazajövet és az első hetekben azt sem tudod hogy merre vagy arccal előre, egész nap megy a sakkozás, hogy vajon a gyerek miért sír, miért nem kakil, mennyit eszik, mennyit hízik, most a hasa fáj vagy csak szimplán az…..

fumerin 2016.07.26 13:47:25
@kovacsbelane: Szerintem a poszt vicces volt! :) Arról senki nem tehet, hogy az anyasággal egyszerre karó került a seggedbe, és csak a gyerek a témád.
Én kurvára naprakész vagyok, ha kell a szakmámban is, szóval eret is vágnék, ha csak anya szerepben kéne lennem. Az idegenek, felületes ismerősök meg tartsák fenn a látszat érdeklődést ott, ahol van rá igény. Én is eltrollkodom az ilyen kérdéseket, miután teszek az udvariassági körökre.
Szexről nyíltan Minden nő maszturbál? 2016.05.19 12:49:24

Egy kórház szülészeti osztályának folyosóján járunk, ahol a professzori nagyvizitre gyülekeznek orvosok, szülésznők, tanuló nővérek. Vannak vagy húszan fiataltól-idősebbig, akik várják a Tanár urat. Mindenkinek jár valahol az agya. Van, aki valamelyik betegéért aggódik, más az otthoni menüt állítja…..

fumerin 2016.05.21 06:49:57
A frigid nő és a varánusz mártír lehet, hogy nem masztizik, egy egészséges nő igen. Párjával, anélkül, bármikor. Totál úgy működünk, mint a férfiak, mi ebben a meglepő?
KötőSzó Fizetek, csak hagyjatok szülni! 2016.05.18 09:09:00

„Ez a történet nem csak rólunk és korántsem csak a nőkről szól. A szül(et)és méltóságának és minőségének óvása össztársadalmi feladat, hisz a felnövekvő generáció életminőségére is döntő hatással lehet.” Szerző: Kinyik Anita Szül(et)éssebek A szülés eseményében sok benső és látszólag külső réteg…..

fumerin 2016.05.18 22:03:10
A kommenteket olvasva...ti meg is érdemlitek, hogy vágjanak, fűrészeljenek, henteljenek gyermeketek világrajövetele közben!!!!
Geréb Ági keze alatt lehet, hogy halt meg csecsemő, de hány baba kap súlyos károsodásokat szülés közben a fehérköpenyesek miatt, aki épp nem hal bele? Jaaaa, erre nincs pontos statisztika( ahogy az eü állapotát nézem, ezt a statot is behazudják, bár így is szarabbul állunk, mint szomszédaink),meghal, fogyatékos lesz, doki mossa kezét, meg mosdatja még 5 társa.
Én konkrétan tudok szülni, köszönöm, nem kell beavatkozni! Ha baj van? Úgy elkönyvelem, ha épp nem halott vagyok, hogy ez van, természet szelektált.
A poszt respect!!! Bár azt érzem, hogy disznók elé igazgyöngy...Nem kötelező normálisan, háborítatlanul szülni senkinek, viszont aki élne ezzel a lehetőséggel, akkor ne kelljen magánkórház árakat fizetni a nem támogatott bábáknak. Én is dolgozom, kurvára fizetem a tetves tb-t, és mégsem támogatja ebből az állam az otthonszülést és feltételeit. Hol itt az igazság?...Olcsóbb is lenne mindenkinek, nem hivatkozhat senki ilyen-olyan beavatkozásra, túlterheltség, orvoshiányra, szar fizetésre, mert az emlősök, köztük mi is, elvileg erre vagyunk kitalálva, hogy szüljünk...
Aki meg elégedett a medikalizált szüléssel, menjen, szabdaltassa magát, mert az olyan megnyugtató babának, anyának...Senkinek nincs joga ezt korlátozni, aki meg a babák jogait hozta fel, ennyiből tiltsuk be az abortuszt, joga van a magzatnak is élnie, pont akkora, annyi, mint babának otthon születnie.
Remélem az unokáim már nem a mai rendszerben fognak világra jönni. És azt is remélem, hogy még többen fognak összefogni a háborítatlan szülés érdekében és mellette!
fumerin 2016.05.20 07:53:59
@Rébusz:Nem, baromira nem vagyok tisztában a szüléssel! Kettőt szültem infúzióval, hanyatt fektetve, indított szüléssel, 36!!!! héten, mert csak nyitva volt a méhszáj. Nem, más tünet nem volt. A harmadikat sikerült háborítatlanul, mert ahol akkor éltem, találtam rá orvost. Életem legszebb fél órája volt, igen, fél óra alatt magától még tudott születni a gyerkőc, minden beavatkozás nélkül. Aztán ikrek jöttek, 6 évre rá, megint fekve, infúzió, indítás. Na, szóval elég kompetens vagyok a témában, mielőtt kioktatnál, hogy majd megtudom....
fumerin 2016.05.20 13:59:06
@Rébusz: Nem volt több időm kifejteni, azért érzed csak történetnek...
Elbeszélünk egymás mellett. Az orvos persze, tanult, nem okosabb vagyok, csak többet szültem, mint egy férfi. :)
Olyan dolgokról győzködnél, amit viszont te nem tapasztalták, mert te be vagy idomítva, mint sok nő , hogy a medikalizált szülés az tuti! Nem hiszem, hogy őseink nem szerették eléggé a gyereküket. Megszültek, ha komplikáció volt, elfogadták. Horror történetekkel találkozni naponta, és mindegyik kórházban, általad biztonságosnak titulált környezetben történik. Fertőzésekről már nem is beszélek, amik az általad oly megnyugtató helyen kitenyésztődnek. Ezek kb. akkora kockázati tényezők, mint otthon repedni, meghalni békében etc...szabadon választott kategória...
És engem ez sem érdekel, mindenki úgy szül, ahogy akar, DE, igenis azért dolgozom én is, hogy a közösbe vonják a tb-m, elvárnám, hogy ezért, ha már a kórházak és az orvosok igényei után jöhet csak a nő és a baba a rangsorban, csak hagyjanak békén! Ne avatkozzanak be indokolatlanul, csak mert orvosnak így kényelmes, így védve van jogilag. Erre a mai kórházi protokollban ( háborítatlanságnak persze)csak nagggggyon ritka, ráadásul nem kevés zsebpénzért van csak lehetőség. Császárért több lóvé jár, pénzezés miatt nem valósulhat meg az ambuláns szülés sem ( 3 nap után van csak ebből)...nem sorolom. A bábák, szülésznők szerepét meg nem említed. Az egész szülést képesek asszisztálni, nem kell orvos, ők is tanultak, gyakorlattal, nem sarlatánok...csak a kórházi hierarchiában vannak a béka seneke alá kvalifikálva. Ráadásul az orvos a problémamentes szülésnél bemegy, gyorsítani akarván a folyamatot, oxitocint rendel el, burkot repeszt, majd lefektetett, mert úgy biztonságosabb neki, nem az anyának. Az összes melót a szülésznő végzi!!! Dokinak lejattoltam már havonta 10-15 ezret, majd azért, hogy elkapja a kölköt, varrjon vagy még az sem, elvesz 150 ezret. Ezt a pénzt adnám inkább a bábának, szülésznőnek, ha otthon vagyok, férjemnek, vízóraleolvasónak inkább...Ha nem adok, akkor háborítatlanul szülhetek igaz, a kórházi folyosón egyedül, mert a kutya sem néz rám.
A szülés itt, nálunk a pénzről szól, nem anyáról, nem babáról, nem méltóságról...pénzről. És amiket leírsz példának, nem győznek meg egyetlen olyan anyát sem, el sem tántorítanak, mert sokan átéltük ám azt is, hogy milyen is az igazi szülés, ami ezer éve is ment minden anyának. És többen vagyunk, akik átélhetjük, hálapénzért is, az összes borzalmat, amit egy kórházban át lehet élni.
Minden tiszteletem azoké az orvosoké, akik ebben a rendszerben még emberek tudták maradni!...egyre kevesebb maradt az országban...És hatalmas tiszteletem a szülésznőké, akik szemtelenül alacsony bérek mellett, de ott állnak a szülő nők mellett!
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz