Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fumerin

0 bejegyzést írt és 10330 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vissza a Gyökerekhez. Az utolsó darab keksz: lélektani dolog, de az valahogy sehol, soha nem kell senkinek. Zabál végig gátlástalanul a közösből, de azért az egészet csak nem eszi meg. Maradjon másnak is! Nehogy neki kelljen elpakolni. Nehogy észrevegyék, hogy ő zabálta fel az egészet. Képesek…..
Az OKCupid netes társkereső publikált néhány csártot, melyek a tagok válaszai alapján mutatják be, hogy változott a szexualitásról alkotott kép a világon. Érdekes, hogy 2005-ben még a válaszadók több mint kétharmada fontolta volna meg, hogy már az első randin lefeküdne-e partnerével, míg 2015-ben ez…..
Pedig érthetném. De nem. Anélkül, hogy megpróbálnám újranyitni a vitát arról, hogy miben jobb az egyik nem a másiknál vagy miért is nem tudnánk egymás nélkül meglenni, én csak csendben, mintegy elmélkedésképp említem meg, hogy egy csomó dolgot nem értek a pasikban.  Először is - bár nem ez a…..
Tízperc Több mint gyerekmegőrző 2017.05.02 07:11:00
Az óvoda az az intézmény, ahová 3 éves kortól az iskolaérettség eléréséig járnak a gyerekek. Magyarországon jó ideig az európai átlagnál több gyerek járt óvodába, azonban a nemzetközi trendek – a gyerekek számára egyre korábban előírt kötelező intézményesítés – hatására a 2010-es évekre az előnyből…..
Hetek, lassan hónapok óta zajlik a Heineken és a vörös csillagos védjegye körüli mizéria, mostanra odáig fajultak a dolgok, hogy Lázárék már börtönnel fenyegetik a Heinekent. Minden azzal kezdődött, hogy a román kormány betiltotta az Igazi Csíki Sört, kiszabadult a szellem a palackból és  a…..
Tisztelt Kismamablog! Balszerencsénkre találkoztunk a Facebookon 2 bejegyzésével és magyar állampolgárokként és fiatal szülőkként szeretnénk kifejezni felháborodásunkat és tiltakozásunkat az ezekben a bejegyzésekben leírt sértő és rendkívül káros gondolatok miatt. Éppen ezért tartjuk fontosnak,…..
Ó szent szülői értekezletek... évente minimum kettő. Ha több gyereked van, szorozd meg annyival, ahány és lehetőleg szakítsd szét magad, ha egyszerre több helyen kellene lenned. Az van, hogy gyakorlott szülőként egyszer csak rájövünk, attól, hogy gyereke van valakinek, egyáltalán nem lesz…..
Már terhességem előtt jóval elhatároztam, hogy nem fogok szoptatni soha. 12 évesen is már nekem volt a legnagyobb mellem az osztályban, ami miatt a fiúk és az építőmunkások olyan figyelemben részesítettek, amit sosem akartam. Az a kismellű nőknek is egyértelmű, hogy nem mennek el építkezés előtt,…..
Órák teltek el azóta, hogy a bíróság kimondta, megalapozottan nevezhető bűnözőnek, de semmi reakció...
Igen, jól olvastad, zenélő tampon.. Őszinte leszek: Én már a menstruációs tölcséren is mattot kaptam, de ez azért viszi a prímet. Egyszerűen nem találok arra szavakat, hogy melyik idiótának jutott eszébe zenelejátszót feldugni egy várandós Nő micsodájába. Mondhatnak nekem bármit, hogy milyen jó, meg…..
Gyerek vagy nem gyerek...Kényes téma, mely naponta szembe jön velem mindenhol. Kezdjük azzal, hogy 35 fölötti, hajadon gyermektelen nő vagyok. És hogy miért? Ennek rengeteg oka lehet: nem akartam, nem lehetett, nem jött össze, nem volt megfelelő partner hozzá és szerintem tudnánk még pár okot…..
A mi világunkban már nemcsak a szoptatás/babatáp, babakocsi/hordozó, dolgozó/otthonmaradó anyu, együttaltatás/saját kiságy, cumi/nem-cumi eldöntendő kérdések nehezítik a várandós- és friss szülők életét, hanem az oltassam/ne-oltassam dilemma is. Két szembenálló kérdésben így fogalmazható meg talán a…..
fumerin 2016.09.16 07:51:21
@Altaïr: Első lépés az új ovisoknál az oltási papírok, eü. kiskönyv bemutatása, + a háziorvos igazolása arról, hogy egészséges, intézménybe mehet. A magánovikban kell esetleg attól tartani, hogy nincs beoltva a kölök, mert az állami oviba addig be sem mehet....
fumerin 2016.09.16 07:52:16
@fumerin: közösségbe, nem intézménybe...KV előtt vagyok, látszik...
Sokszor kérdezik az ismerőseim, barátaim, hogy a játék mennyi időt vesz el az életemből, marad-e kellő energiám más jellegű tevékenységekre, nem megy-e olyan alapvető dolgok rovására, mint a munka, vagy épp a szociális kapcsolatok, főként a magánéletemre gondolnak ilyenkor.…..
Babynappy Kérdezz! Felelek? 2016.07.25 14:04:12
Mikor megszületik a babád, ezer meg ezer kérdés kavarog a fejedben. A kórházból hazajövet és az első hetekben azt sem tudod hogy merre vagy arccal előre, egész nap megy a sakkozás, hogy vajon a gyerek miért sír, miért nem kakil, mennyit eszik, mennyit hízik, most a hasa fáj vagy csak szimplán az…..
fumerin 2016.07.26 13:47:25
@kovacsbelane: Szerintem a poszt vicces volt! :) Arról senki nem tehet, hogy az anyasággal egyszerre karó került a seggedbe, és csak a gyerek a témád.
Én kurvára naprakész vagyok, ha kell a szakmámban is, szóval eret is vágnék, ha csak anya szerepben kéne lennem. Az idegenek, felületes ismerősök meg tartsák fenn a látszat érdeklődést ott, ahol van rá igény. Én is eltrollkodom az ilyen kérdéseket, miután teszek az udvariassági körökre.
Egy kórház szülészeti osztályának folyosóján járunk, ahol a professzori nagyvizitre gyülekeznek orvosok, szülésznők, tanuló nővérek. Vannak vagy húszan fiataltól-idősebbig, akik várják a Tanár urat. Mindenkinek jár valahol az agya. Van, aki valamelyik betegéért aggódik, más az otthoni menüt állítja…..
„Ez a történet nem csak rólunk és korántsem csak a nőkről szól. A szül(et)és méltóságának és minőségének óvása össztársadalmi feladat, hisz a felnövekvő generáció életminőségére is döntő hatással lehet.” Szerző: Kinyik Anita Szül(et)éssebek A szülés eseményében sok benső és látszólag külső réteg…..
fumerin 2016.05.18 22:03:10
A kommenteket olvasva...ti meg is érdemlitek, hogy vágjanak, fűrészeljenek, henteljenek gyermeketek világrajövetele közben!!!!
Geréb Ági keze alatt lehet, hogy halt meg csecsemő, de hány baba kap súlyos károsodásokat szülés közben a fehérköpenyesek miatt, aki épp nem hal bele? Jaaaa, erre nincs pontos statisztika( ahogy az eü állapotát nézem, ezt a statot is behazudják, bár így is szarabbul állunk, mint szomszédaink),meghal, fogyatékos lesz, doki mossa kezét, meg mosdatja még 5 társa.
Én konkrétan tudok szülni, köszönöm, nem kell beavatkozni! Ha baj van? Úgy elkönyvelem, ha épp nem halott vagyok, hogy ez van, természet szelektált.
A poszt respect!!! Bár azt érzem, hogy disznók elé igazgyöngy...Nem kötelező normálisan, háborítatlanul szülni senkinek, viszont aki élne ezzel a lehetőséggel, akkor ne kelljen magánkórház árakat fizetni a nem támogatott bábáknak. Én is dolgozom, kurvára fizetem a tetves tb-t, és mégsem támogatja ebből az állam az otthonszülést és feltételeit. Hol itt az igazság?...Olcsóbb is lenne mindenkinek, nem hivatkozhat senki ilyen-olyan beavatkozásra, túlterheltség, orvoshiányra, szar fizetésre, mert az emlősök, köztük mi is, elvileg erre vagyunk kitalálva, hogy szüljünk...
Aki meg elégedett a medikalizált szüléssel, menjen, szabdaltassa magát, mert az olyan megnyugtató babának, anyának...Senkinek nincs joga ezt korlátozni, aki meg a babák jogait hozta fel, ennyiből tiltsuk be az abortuszt, joga van a magzatnak is élnie, pont akkora, annyi, mint babának otthon születnie.
Remélem az unokáim már nem a mai rendszerben fognak világra jönni. És azt is remélem, hogy még többen fognak összefogni a háborítatlan szülés érdekében és mellette!
fumerin 2016.05.20 07:53:59
@Rébusz:Nem, baromira nem vagyok tisztában a szüléssel! Kettőt szültem infúzióval, hanyatt fektetve, indított szüléssel, 36!!!! héten, mert csak nyitva volt a méhszáj. Nem, más tünet nem volt. A harmadikat sikerült háborítatlanul, mert ahol akkor éltem, találtam rá orvost. Életem legszebb fél órája volt, igen, fél óra alatt magától még tudott születni a gyerkőc, minden beavatkozás nélkül. Aztán ikrek jöttek, 6 évre rá, megint fekve, infúzió, indítás. Na, szóval elég kompetens vagyok a témában, mielőtt kioktatnál, hogy majd megtudom....
fumerin 2016.05.20 13:59:06
@Rébusz: Nem volt több időm kifejteni, azért érzed csak történetnek...
Elbeszélünk egymás mellett. Az orvos persze, tanult, nem okosabb vagyok, csak többet szültem, mint egy férfi. :)
Olyan dolgokról győzködnél, amit viszont te nem tapasztalták, mert te be vagy idomítva, mint sok nő , hogy a medikalizált szülés az tuti! Nem hiszem, hogy őseink nem szerették eléggé a gyereküket. Megszültek, ha komplikáció volt, elfogadták. Horror történetekkel találkozni naponta, és mindegyik kórházban, általad biztonságosnak titulált környezetben történik. Fertőzésekről már nem is beszélek, amik az általad oly megnyugtató helyen kitenyésztődnek. Ezek kb. akkora kockázati tényezők, mint otthon repedni, meghalni békében etc...szabadon választott kategória...
És engem ez sem érdekel, mindenki úgy szül, ahogy akar, DE, igenis azért dolgozom én is, hogy a közösbe vonják a tb-m, elvárnám, hogy ezért, ha már a kórházak és az orvosok igényei után jöhet csak a nő és a baba a rangsorban, csak hagyjanak békén! Ne avatkozzanak be indokolatlanul, csak mert orvosnak így kényelmes, így védve van jogilag. Erre a mai kórházi protokollban ( háborítatlanságnak persze)csak nagggggyon ritka, ráadásul nem kevés zsebpénzért van csak lehetőség. Császárért több lóvé jár, pénzezés miatt nem valósulhat meg az ambuláns szülés sem ( 3 nap után van csak ebből)...nem sorolom. A bábák, szülésznők szerepét meg nem említed. Az egész szülést képesek asszisztálni, nem kell orvos, ők is tanultak, gyakorlattal, nem sarlatánok...csak a kórházi hierarchiában vannak a béka seneke alá kvalifikálva. Ráadásul az orvos a problémamentes szülésnél bemegy, gyorsítani akarván a folyamatot, oxitocint rendel el, burkot repeszt, majd lefektetett, mert úgy biztonságosabb neki, nem az anyának. Az összes melót a szülésznő végzi!!! Dokinak lejattoltam már havonta 10-15 ezret, majd azért, hogy elkapja a kölköt, varrjon vagy még az sem, elvesz 150 ezret. Ezt a pénzt adnám inkább a bábának, szülésznőnek, ha otthon vagyok, férjemnek, vízóraleolvasónak inkább...Ha nem adok, akkor háborítatlanul szülhetek igaz, a kórházi folyosón egyedül, mert a kutya sem néz rám.
A szülés itt, nálunk a pénzről szól, nem anyáról, nem babáról, nem méltóságról...pénzről. És amiket leírsz példának, nem győznek meg egyetlen olyan anyát sem, el sem tántorítanak, mert sokan átéltük ám azt is, hogy milyen is az igazi szülés, ami ezer éve is ment minden anyának. És többen vagyunk, akik átélhetjük, hálapénzért is, az összes borzalmat, amit egy kórházban át lehet élni.
Minden tiszteletem azoké az orvosoké, akik ebben a rendszerben még emberek tudták maradni!...egyre kevesebb maradt az országban...És hatalmas tiszteletem a szülésznőké, akik szemtelenül alacsony bérek mellett, de ott állnak a szülő nők mellett!
Lelkizóna 12 felesleges babaholmi 2016.03.08 10:50:19
Az első gyerek születése előtt szinte minden család földig érő listákkal mászkál a boltban. Az egyiket a védőnő, a másikat a kismama újság, a harmadikat a barátnő, a negyediket a leendő nagyszülők írták... A jól sikerült pénzköltés után pedig kiderül, hogy a cuccok felére nem is lett volna szükség.…..
Te is mindig kíváncsi voltál arra, hogy meddig tart egy összebújás másoknál? Többé nem kell ezen törnöd a fejed, ugyanis e felmérés most lerántja a leplet a titokról. Az eredmény talán nem olyan meglepő: az előjátékra fordított idő több mint duplája, mint amennyit a párok…..
fumerin 2016.01.29 12:00:43
Egyáltalán hol kezdődik a sok gyerek? Vajon tényleg van közös ismérve a nagycsaládosoknak? Egyszer poén szinten sorolta fel egy barátnőm, amit ő közösnek lát bennem, és a többi három illetve négy gyerekes barátnői között, és gondolkodóba ejtett.   Visszatérve, van,…..
Egyre többeket nyomaszt, hogy a feminizmus, amely eredetileg a nők egyenjogúságáért létrejött mozgalom, mára önmaga paródiájába csapott át. A harcos és erőszakos feministáknak sikerült egy álszent, férfiellenes gyűlöletcsoporttá degradálni a mozgalmat. Eljutottunk oda, hogy…..
http://csajokespasik.blog.hu/2015/07/29/a_hazas_ferfiak_szeretonek_akartak_volnaVelvet RandiGyereket nevelni is Skype-on keresztül fognakTessék, egy gyors oktatófilm az esküvői csokordobás veszélyeirőlKönyves BlogFranzen: A rosszindulatú emberek elég viccesekEgy kutya sem pótolhatja a…..
fumerin 2015.07.29 17:28:22
@Szintet lépett (ex) Naiva.: Én már ezért nem kommentelek oda sem. Annyi irigy, boldogtalan fosch ember van, akik magányukban mi mást tehetnének? :D
http://csajokespasik.blog.hu/2015/07/16/miota_megcsalt_egyre_bunkobbVelvet RandiVan, aki utálja a szexet. Íme 12 ok, hogy miértKönyves BlogÁgyasa tereli el a magyarokról Szulejmán figyelmétdrMáriás: A drámai idiotizmus kellős közepén élünkKönyvesblokk: Lemaitre, Keret,…..
http://csajokespasik.blog.hu/2015/03/12/eljatszotta_hogy_meghaltVelvet RandiBombával és graffitivel állt bosszút hűtlen feleségénKönyves BlogAz utolsó simításokat végzi George R. R. Martin a The Winds of Winteren?Gyilkosságról, pletykákról, összeesküvés-elméletekről szól…..