Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fumerin

0 bejegyzést írt és 9953 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ezek a rohadékok, akik most ajvékolnak, hogy ők meg lettek fenyegetve. Pedig mindössze arról van szó, hogy egyszer tényleg vége lesz, és az összes szemét, rágalmazó tetű be lesz perelve." (Elhangzott Mészáros Lőrinc propagandatévéjének Sajtóklub nevű műsorában.)..
Még ki sem hevertétek az esküvő utáni másnapot, a fodrásztól a postásig mindenki fel fogja tenni ezt a kérdést, hiszen a házasságot már kipipáltátok, jöhet a következő szint, ugye. Gondolja mindenki más, mert hát a társadalom minimum furcsa szemöldökráncolással konstatálja, ha házas vagy ÉS…..
Mostanában, hogy egy hónap pihenés után ismét elkezdtem 8 órában dolgozni, sokat agyalok ezen a témán. Egyrészt, mivel a gyereknek nem találtunk jobb/ugyanolyan jó bölcsődét a lakhelyünk közelében, mint a mostanija, így 1 órányi BKV-útra kerültem Bertie-től a hét három napján. Viszont az…..
fumerin 2017.12.09 16:04:11
"Szuperanyu" nem is, de kurvagecifáradt, pláne év vége felé...az lennék én.
5 gyerek, teljes munkaidő.
Óvódapedagógusként 6 és fél óra/ nap. A papírmelók éjszakai progik 2 szoptatás közt.
Alvás idő átlag 3-4 óra, megszakításokkal.
Segítség, mint mama,külsős nincs, DE már a nagy gyerekek ( 20 és 18 évesek) besegítenek nekünk,felnőtteknek, hogy a kicsik időben haza érjenek és ne az oktatási intézmény legyen az "otthonuk", ha túlórázom, helyettesítek ( függ az iskolájuktól és melóidejüktől a segítség mértéke).
Házimelóval sosem végzek, rohadt vasalnivaló csak gyűlik, és sorolhatnám.
Mégis szerencsés vagyok! Mert állandó délelőttös lehetek ( cserében éjszaka minden nap, minden foglalkozásra készülnöm kell, minden gyereket értékelni, minden naplómelót vezethetek, egyéni fejlesztési naplók...), viszont 13:30- tól már a saját gyerekeim mellett vagyok. Valamit-valamiért.
Szünetekben kapok csak szabit, így szuper, mert nem is tudnám hova tenni őket olyankor. Akkor szoktam bepótolni a háztartás elmaradásaim.
Pihenni év közben lehetetlen, majd nyáron 6 hétig, amikor talán nem kell hajnali 4-5-kor kelnem. :)
Amúgy nálunk ovi-bölcsi reggel 6:00-18:00-ig biztosít ügyeletet.
Nem tudom elhinni, hacsak nem linkeled be a "házirendeket", abban az intézmények leírják, meddig kötelező ügyeletet tartaniuk. Általában az általam leírt nyitvatartás a jellemző. Ha másnak is 6-18 áll a házirendben, pedagógiai progijukban, és előbb zárnak...nos lehet jelenteni. ;)
Sport---még jó, hogy mindennapos mozgás kötelező, már oviban is, így együtt tornázom a kölykökkel. Ez kimeríti a sportolásom.
Férjem az, aki intézi a hivatalos ügyeket, aki elmegy szülői értekezletre, sokszor vásárolni is, mert ha hazaérek, örülök, ha a kicsik leckéjét, főzés közben segítem, miközben mosok-vasalok és játszanom is kell, pláne a 17 hósommal, aki még szopik. Igaz, bugyuta gyerekdalok kifogyhatatlan repertoárjával a nagyokat a sírba viszem, de a pici már beszél, mert egész nap pofázom ( melóban is otthon is).
Várom a karácsonyt! Kicsit kiléphetek a "fölnőttek" mókuskerekéből, egész nap az "ünnepi" kockás pizsimben játszhatok, mint egy gyerek a fa alatt.
Majd összébb fogom húzni a függönyt, ne lássam, hogy baromira nem volt időm ablakot mosni. :)
fumerin 2017.12.10 07:54:51
@Aldric: Bocs, magán ovit ismerek csak itt helyben, ők is 6-18-ig vannak, de ők rugalmasabban kezelhetik, mint mi, állami ovisok. Ha igény van rá, tovább is vannak, rendezvényeiket az épületük másik szárnyában tartják, így az ovi részt nem érinti.
Bölcsitől fázom, így férjemmel és a legnagyobb gyerekemmel leülünk, matekozunk a munkaidőkkel, hogy ne kelljen "élvezni" a picinek az intézményes nevelést...még. Talán 2 éves koráig meg tudjuk oldani, jobban örülnék, ha tovább, épp elég az ovis életkorban alkalmazkodni.
Ráadásul ismerem, hogy működnek a bölcsik, én nem találtam olyan helyet, ahová el tudnám vinni a picim. Már azért is furcsán néznek, miért szoptatom a 17 hósom.

Lehetőségként írtam, hogy el kell olvasni, mi áll az intézmény okirataiban, mert tudom, hogy egyre többen kénytelenek igénybe venni, sokszor este 6-ig az ovit. Ők sem szeretik a gyereküket estig benn tartani, de nem mindenki tudja megoldani. Munka meg kell, fizetésből élnek az emberek. :)

"Nem jár mindennap"-ból nem esett le, hogy magánba jár. Tudod magamból indulok ki. Ha őszinte velem a szülő, tudok segíteni, hogy papíron mindig ott legyen a gyerek az oviban. ;) Dolgozó anyákat mással nem is tudom támogatni, mint azzal, hogy ha végre a gyerkőccel lehet, tegye. Megszigorították, számomra érthetetlen okokból az óvodai hiányzásokat is. Szóval bevállalom, hogy megüthetem a bokám, de a szülő-gyerek kapcsolat fontosabb nálam, mint az elcseszett, gyermekek érdekeit ignoráló, beteges szabályok. Azé' jobban anyaként látok, mint óvónőként.
fumerin 2017.12.10 13:24:34
@Aldric: Integráló oviban dolgozom. Nem kell felnyitni a szemem, mert sajnos látok.
Olyan sorsokat, olyan "kisöreg" gyerek szemeket, ami miatt anyaként naponta hal meg bennem valami.
Nem vagyok szellemi szaniter, így értem, miről beszéltek, humorral élem túl a napjaim, mert nekem nehéz, de vannak sokkal nehezebb élethelyzetek, ahol tehetetlenül állok, mert a gyermekvédelem országunkban egy olyan szerv, a gyámügy olyan hatóság, az intézetekről inkább nem..., szóval egy elviekben létező dolgok, gyakorlatban adóforintjaink herdálása. :(
Igen értem a kérdést, látom a süket füleket, vak szemeket, néma szájakat.
Sírok, másokért, tehetetlen dühömben, pucolok hányást, szedem a tetveket, de közben idegenként a világot jelentem, egy szerencsétlen, csóró világot, ahol nem tudok minden rászorulónak ( nem csak vonalkódos oldal, mentálisan is) segíteni.
Ez a rendszer naponta megöl. A saját gyerekeim naponta új reménnyel, mosollyal indítanak az utamra, hogy tudjam értékelni a "kockáspizsisösszebújós" napjaim. :)

Tegnapi sírós estém margójára( csakhogy érts): Este 6, elindulok férjemmel és a legkisebbel a fa alá szánt meglepik megvásárlására. A bolt előtt egy 3 és fél éves ovisom a 9 éves tesójával. Nagytesó fázik, neki már nem jutott csizma, egy vékony cipőben toporog. Tudom, hogy a kicsi tetves, de megölelem, megkérdezem: "anyáékat várjátok?". A válasz: NEM! Egyedül jöttek 5 km-t, csakhogy ne a putriban üljenek.
Bennem elindul az anya...férjem a picivel vigyáz rájuk, fizet egy kört nekik a 200 Ft/menet autón-helikopteren (mert abban ültek a hidegben egy bolt előtt), amíg én, a kibaszott nagycsaládos, csóró futok be a boltba, szégyenlem magam, mint állat, hogy kevés pénzből kell most örömet szereznem. Csizmát nem tudtam venni, csak 2 macit. Szégyenemben, kullogok, átadom a macikat. Nem, nem merek a szemükben nézni, nem bírnám ki. Majd "bódogkarácsonyt" kívánva, karomon a legkisebbel elindulok...mert nem akarom, hogy lássák, sírok...sírok, mert ez 2 gyerek. 2 gyerek a több ezerből, akin nem tudok segíteni...
Szóval értelek Titeket, csak lehet, elbeszélünk egymás mellett.
Megoldásom nincs. Csak 6 és fél órában tudok pótvalaki lenni, mert rám otthon is szükség van.
Ha valaki egyszer belekóstolt a videojátékok világába, biztosak lehetünk benne, hogy imádni fogja azokat, újabb és újabb játékokat akar majd kipróbálni és a régiekben egyre magasabb szintet, egyre jobb eredményeket elérni. De vajon, mivel érik el a játékok fejlesztői, hogy ennyire szeressék a…..
Vissza a Gyökerekhez. Az utolsó darab keksz: lélektani dolog, de az valahogy sehol, soha nem kell senkinek. Zabál végig gátlástalanul a közösből, de azért az egészet csak nem eszi meg. Maradjon másnak is! Nehogy neki kelljen elpakolni. Nehogy észrevegyék, hogy ő zabálta fel az egészet. Képesek…..
Az OKCupid netes társkereső publikált néhány csártot, melyek a tagok válaszai alapján mutatják be, hogy változott a szexualitásról alkotott kép a világon. Érdekes, hogy 2005-ben még a válaszadók több mint kétharmada fontolta volna meg, hogy már az első randin lefeküdne-e partnerével, míg 2015-ben ez…..
Tízperc Több mint gyerekmegőrző 2017.05.02 07:11:00
Az óvoda az az intézmény, ahová 3 éves kortól az iskolaérettség eléréséig járnak a gyerekek. Magyarországon jó ideig az európai átlagnál több gyerek járt óvodába, azonban a nemzetközi trendek – a gyerekek számára egyre korábban előírt kötelező intézményesítés – hatására a 2010-es évekre az előnyből…..
Hetek, lassan hónapok óta zajlik a Heineken és a vörös csillagos védjegye körüli mizéria, mostanra odáig fajultak a dolgok, hogy Lázárék már börtönnel fenyegetik a Heinekent. Minden azzal kezdődött, hogy a román kormány betiltotta az Igazi Csíki Sört, kiszabadult a szellem a palackból és  a…..
Tisztelt Kismamablog! Balszerencsénkre találkoztunk a Facebookon 2 bejegyzésével és magyar állampolgárokként és fiatal szülőkként szeretnénk kifejezni felháborodásunkat és tiltakozásunkat az ezekben a bejegyzésekben leírt sértő és rendkívül káros gondolatok miatt. Éppen ezért tartjuk fontosnak,…..
Ó szent szülői értekezletek... évente minimum kettő. Ha több gyereked van, szorozd meg annyival, ahány és lehetőleg szakítsd szét magad, ha egyszerre több helyen kellene lenned. Az van, hogy gyakorlott szülőként egyszer csak rájövünk, attól, hogy gyereke van valakinek, egyáltalán nem lesz…..
Már terhességem előtt jóval elhatároztam, hogy nem fogok szoptatni soha. 12 évesen is már nekem volt a legnagyobb mellem az osztályban, ami miatt a fiúk és az építőmunkások olyan figyelemben részesítettek, amit sosem akartam. Az a kismellű nőknek is egyértelmű, hogy nem mennek el építkezés előtt,…..
Órák teltek el azóta, hogy a bíróság kimondta, megalapozottan nevezhető bűnözőnek, de semmi reakció...
Igen, jól olvastad, zenélő tampon.. Őszinte leszek: Én már a menstruációs tölcséren is mattot kaptam, de ez azért viszi a prímet. Egyszerűen nem találok arra szavakat, hogy melyik idiótának jutott eszébe zenelejátszót feldugni egy várandós Nő micsodájába. Mondhatnak nekem bármit, hogy milyen jó, meg…..
Gyerek vagy nem gyerek...Kényes téma, mely naponta szembe jön velem mindenhol. Kezdjük azzal, hogy 35 fölötti, hajadon gyermektelen nő vagyok. És hogy miért? Ennek rengeteg oka lehet: nem akartam, nem lehetett, nem jött össze, nem volt megfelelő partner hozzá és szerintem tudnánk még pár okot…..
A mi világunkban már nemcsak a szoptatás/babatáp, babakocsi/hordozó, dolgozó/otthonmaradó anyu, együttaltatás/saját kiságy, cumi/nem-cumi eldöntendő kérdések nehezítik a várandós- és friss szülők életét, hanem az oltassam/ne-oltassam dilemma is. Két szembenálló kérdésben így fogalmazható meg talán a…..
fumerin 2016.09.16 07:51:21
@Altaïr: Első lépés az új ovisoknál az oltási papírok, eü. kiskönyv bemutatása, + a háziorvos igazolása arról, hogy egészséges, intézménybe mehet. A magánovikban kell esetleg attól tartani, hogy nincs beoltva a kölök, mert az állami oviba addig be sem mehet....
fumerin 2016.09.16 07:52:16
@fumerin: közösségbe, nem intézménybe...KV előtt vagyok, látszik...
Sokszor kérdezik az ismerőseim, barátaim, hogy a játék mennyi időt vesz el az életemből, marad-e kellő energiám más jellegű tevékenységekre, nem megy-e olyan alapvető dolgok rovására, mint a munka, vagy épp a szociális kapcsolatok, főként a magánéletemre gondolnak ilyenkor.…..
Babynappy Kérdezz! Felelek? 2016.07.25 14:04:12
Mikor megszületik a babád, ezer meg ezer kérdés kavarog a fejedben. A kórházból hazajövet és az első hetekben azt sem tudod hogy merre vagy arccal előre, egész nap megy a sakkozás, hogy vajon a gyerek miért sír, miért nem kakil, mennyit eszik, mennyit hízik, most a hasa fáj vagy csak szimplán az…..
fumerin 2016.07.26 13:47:25
@kovacsbelane: Szerintem a poszt vicces volt! :) Arról senki nem tehet, hogy az anyasággal egyszerre karó került a seggedbe, és csak a gyerek a témád.
Én kurvára naprakész vagyok, ha kell a szakmámban is, szóval eret is vágnék, ha csak anya szerepben kéne lennem. Az idegenek, felületes ismerősök meg tartsák fenn a látszat érdeklődést ott, ahol van rá igény. Én is eltrollkodom az ilyen kérdéseket, miután teszek az udvariassági körökre.
Egy kórház szülészeti osztályának folyosóján járunk, ahol a professzori nagyvizitre gyülekeznek orvosok, szülésznők, tanuló nővérek. Vannak vagy húszan fiataltól-idősebbig, akik várják a Tanár urat. Mindenkinek jár valahol az agya. Van, aki valamelyik betegéért aggódik, más az otthoni menüt állítja…..
„Ez a történet nem csak rólunk és korántsem csak a nőkről szól. A szül(et)és méltóságának és minőségének óvása össztársadalmi feladat, hisz a felnövekvő generáció életminőségére is döntő hatással lehet.” Szerző: Kinyik Anita Szül(et)éssebek A szülés eseményében sok benső és látszólag külső réteg…..
fumerin 2016.05.18 22:03:10
A kommenteket olvasva...ti meg is érdemlitek, hogy vágjanak, fűrészeljenek, henteljenek gyermeketek világrajövetele közben!!!!
Geréb Ági keze alatt lehet, hogy halt meg csecsemő, de hány baba kap súlyos károsodásokat szülés közben a fehérköpenyesek miatt, aki épp nem hal bele? Jaaaa, erre nincs pontos statisztika( ahogy az eü állapotát nézem, ezt a statot is behazudják, bár így is szarabbul állunk, mint szomszédaink),meghal, fogyatékos lesz, doki mossa kezét, meg mosdatja még 5 társa.
Én konkrétan tudok szülni, köszönöm, nem kell beavatkozni! Ha baj van? Úgy elkönyvelem, ha épp nem halott vagyok, hogy ez van, természet szelektált.
A poszt respect!!! Bár azt érzem, hogy disznók elé igazgyöngy...Nem kötelező normálisan, háborítatlanul szülni senkinek, viszont aki élne ezzel a lehetőséggel, akkor ne kelljen magánkórház árakat fizetni a nem támogatott bábáknak. Én is dolgozom, kurvára fizetem a tetves tb-t, és mégsem támogatja ebből az állam az otthonszülést és feltételeit. Hol itt az igazság?...Olcsóbb is lenne mindenkinek, nem hivatkozhat senki ilyen-olyan beavatkozásra, túlterheltség, orvoshiányra, szar fizetésre, mert az emlősök, köztük mi is, elvileg erre vagyunk kitalálva, hogy szüljünk...
Aki meg elégedett a medikalizált szüléssel, menjen, szabdaltassa magát, mert az olyan megnyugtató babának, anyának...Senkinek nincs joga ezt korlátozni, aki meg a babák jogait hozta fel, ennyiből tiltsuk be az abortuszt, joga van a magzatnak is élnie, pont akkora, annyi, mint babának otthon születnie.
Remélem az unokáim már nem a mai rendszerben fognak világra jönni. És azt is remélem, hogy még többen fognak összefogni a háborítatlan szülés érdekében és mellette!
fumerin 2016.05.20 07:53:59
@Rébusz:Nem, baromira nem vagyok tisztában a szüléssel! Kettőt szültem infúzióval, hanyatt fektetve, indított szüléssel, 36!!!! héten, mert csak nyitva volt a méhszáj. Nem, más tünet nem volt. A harmadikat sikerült háborítatlanul, mert ahol akkor éltem, találtam rá orvost. Életem legszebb fél órája volt, igen, fél óra alatt magától még tudott születni a gyerkőc, minden beavatkozás nélkül. Aztán ikrek jöttek, 6 évre rá, megint fekve, infúzió, indítás. Na, szóval elég kompetens vagyok a témában, mielőtt kioktatnál, hogy majd megtudom....
fumerin 2016.05.20 13:59:06
@Rébusz: Nem volt több időm kifejteni, azért érzed csak történetnek...
Elbeszélünk egymás mellett. Az orvos persze, tanult, nem okosabb vagyok, csak többet szültem, mint egy férfi. :)
Olyan dolgokról győzködnél, amit viszont te nem tapasztalták, mert te be vagy idomítva, mint sok nő , hogy a medikalizált szülés az tuti! Nem hiszem, hogy őseink nem szerették eléggé a gyereküket. Megszültek, ha komplikáció volt, elfogadták. Horror történetekkel találkozni naponta, és mindegyik kórházban, általad biztonságosnak titulált környezetben történik. Fertőzésekről már nem is beszélek, amik az általad oly megnyugtató helyen kitenyésztődnek. Ezek kb. akkora kockázati tényezők, mint otthon repedni, meghalni békében etc...szabadon választott kategória...
És engem ez sem érdekel, mindenki úgy szül, ahogy akar, DE, igenis azért dolgozom én is, hogy a közösbe vonják a tb-m, elvárnám, hogy ezért, ha már a kórházak és az orvosok igényei után jöhet csak a nő és a baba a rangsorban, csak hagyjanak békén! Ne avatkozzanak be indokolatlanul, csak mert orvosnak így kényelmes, így védve van jogilag. Erre a mai kórházi protokollban ( háborítatlanságnak persze)csak nagggggyon ritka, ráadásul nem kevés zsebpénzért van csak lehetőség. Császárért több lóvé jár, pénzezés miatt nem valósulhat meg az ambuláns szülés sem ( 3 nap után van csak ebből)...nem sorolom. A bábák, szülésznők szerepét meg nem említed. Az egész szülést képesek asszisztálni, nem kell orvos, ők is tanultak, gyakorlattal, nem sarlatánok...csak a kórházi hierarchiában vannak a béka seneke alá kvalifikálva. Ráadásul az orvos a problémamentes szülésnél bemegy, gyorsítani akarván a folyamatot, oxitocint rendel el, burkot repeszt, majd lefektetett, mert úgy biztonságosabb neki, nem az anyának. Az összes melót a szülésznő végzi!!! Dokinak lejattoltam már havonta 10-15 ezret, majd azért, hogy elkapja a kölköt, varrjon vagy még az sem, elvesz 150 ezret. Ezt a pénzt adnám inkább a bábának, szülésznőnek, ha otthon vagyok, férjemnek, vízóraleolvasónak inkább...Ha nem adok, akkor háborítatlanul szülhetek igaz, a kórházi folyosón egyedül, mert a kutya sem néz rám.
A szülés itt, nálunk a pénzről szól, nem anyáról, nem babáról, nem méltóságról...pénzről. És amiket leírsz példának, nem győznek meg egyetlen olyan anyát sem, el sem tántorítanak, mert sokan átéltük ám azt is, hogy milyen is az igazi szülés, ami ezer éve is ment minden anyának. És többen vagyunk, akik átélhetjük, hálapénzért is, az összes borzalmat, amit egy kórházban át lehet élni.
Minden tiszteletem azoké az orvosoké, akik ebben a rendszerben még emberek tudták maradni!...egyre kevesebb maradt az országban...És hatalmas tiszteletem a szülésznőké, akik szemtelenül alacsony bérek mellett, de ott állnak a szülő nők mellett!
Lelkizóna 12 felesleges babaholmi 2016.03.08 10:50:19
Az első gyerek születése előtt szinte minden család földig érő listákkal mászkál a boltban. Az egyiket a védőnő, a másikat a kismama újság, a harmadikat a barátnő, a negyediket a leendő nagyszülők írták... A jól sikerült pénzköltés után pedig kiderül, hogy a cuccok felére nem is lett volna szükség.…..