Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kgl

35 bejegyzést írt és 325 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sörkollektor ventillátorának vezérlésére többféle megoldás is létezik...
kgl 2010.09.05 04:42:56
@sudi65istvan:

50 mA áramfogyasztással sokkal többet kellene mennie az elektronikának mint 2 nap. Ha nálad ilyen hamar lemerült akkor javaslom, hogy tegyél be egy tápegységet, pld 12V-os mobil töltőből átalakítva, vagy lehet kapni állítható feszültségű univerzális tápegységet is.
Az áramkört a gyári leírásnak megfelelően kötöttem be.
kgl 2012.09.02 09:25:23
@szaboadrienn96: Ha a conrad-nal vetted a vezérlőt akkor ők adtak hozzá egy leírást amiben benne van a bekötés. Elég sok cuccot vásároltam már tőlük, de mindegyikhez volt részletes leírás.
A csatalakozók 3 blokkban vanna ezen a veezérlőn.
Felülről nézve a nyákot a bal oldali blokk a vezérelt oldal, ide kell a ventillátort kötni. A középső 4 érintkezős blokk a 2 db hőérzékelőnek van, a jobb oldali blokk pedig a tápfeszültség bekötésére szolgál.
A nyákon jelölve van a tápfesznél hogy melyik csatlakozóba kerül a + és melyikbe a -
A relé blokkban meg egyszerűen ki kell mérni egy egyszerű ellenállás mérővel kikapcsolt iletve a bekapcsolt állapotban melyik érintkezőt zárja a relé.
kgl 2023.12.03 15:42:49
@AJO: Próbáld ki csak azt tudom ajánlani. Én nem kísérleteztem vele. Nekem egyszerűbb volt megvásárolni a hőkülönbség kapcsolót.
Sziasztok! Nagyon régen írtam posztot ide mivel nem nagyon volt új esemény, amit meg kellett volna említenem. A kollektorom 15 éve üzemel. Persze voltak események, amiket nem írtam le eddig, de most megteszem. Az első tapasztalatom az, hogy remekül fűti a házat a kollektor amikor kisüt a nap, és…..
 A gömb töltése, nem annyira nehéz. De jobb megmérni a gömbnyomást a töltés előtt. Ha a nyomás 20bar alatt van, akkor a feltöltött gömb élete túl rövid lesz.   Még akkor is, ha nem tudod mérni egy gömb nyomását, ellenőrizd, hogy a…..
kgl 2012.06.12 17:54:11
@lutria: Megoldja magától.
kgl 2021.09.05 20:41:25
@Lengyelpiac Hu: Pontos értéket nem tudok mondani mert évjárattól is függ, a beépítés helyétől is és a motor típusától (diesel/benzines) is hogy mekkora nyomás kell bele.
Bizonyára te is, aggodalommal figyelted az elmúlt hét eseményeit és elgondolkoztál azon, hogy az indexszel történtek után mi lesz a blog.hu-val, mi lesz a blogoddal. Ennek kapcsán szeretnénk pár infót megosztani veled. Azért gondoljuk, hogy erre szükség van, mert az Index.hu szerkesztőségének…..
kgl 2020.08.03 12:41:36
2012 óta blogolok, eléggé látogatott blogot sikerült a napi 1 cikkel felépítenem ami párhuzamosan a facebookon is megosztok. Csak a blog.hu oldalon 11 millónál többen olvasták valamelyik cikkemet. Napi átlagban 3.000-50.000 a látogatóim száma. Gyakorlatilag a déli sark kivételével az egész világról látogatják a blogomat. Ráadásul nem egy blogom van csak itt. A nagyobbik blogomnak a facebookon futó másolat oldala körülbelül 10 szer látogatottabb mint a blog.hu, és a látogatók is onnan jönnek tömegesen. A cikkeim napi rendszerességgel jelennek meg az indexen amit persze nagyon köszönök, de az index kinyírásával annak látogatottsága is csökkent, így a mi blogunkon is érezhetően csökkent a látogatottság.
A több ezer cikket amit eddig összehoztam nagyon nehéz lenne elköltöztetni máshova. Pedig már kerestem én is másik helyet ahol folytathatnám. A fő indokaim az, hogy a blog hu magasról szarik a fejlesztésekre. Az évek során több olyan fejlesztési javaslatom volt emailban a blog.hu felé ami megkönnyítené például a szerkesztést. A statisztikai rész azóta szinte teljesen változatlan amióta elindult a blog.hu . A mai napig nincs befejezve a fejlesztése. Magasról szarik rá a blog.hu.
A legtöbb fejlesztési javaslatom megoldása egy ügyes programozónak aki átlátja a blogmotor működését, max pár órás munka lenne, mégsem tettek semmit. Valószínűleg azért nem, mert akik felépítették és bevezették ezt a blogmotort azok már nincsenek nálatok, kirúgtátok őket vagy maguktól mentek el és nem ért senki a blogmotor lelki világához, így bele sem mer nyúlni egy 3-5 soros bővítésre sem. Ahogy látom teljesen magára hagyta az indamédia a blog.hu fejlesztését. Csak a leg minimálisabb üzemeltetést végzik, semmi mást. A blog szerkesztésnél jobb oldalon felül megjelenő segítség és kapcsolat nagyon jó lenne, ha volna aki rendszeresen válaszolna tőletek.
Pár éve csináltatok valami fejlesztést a blogmotorral, ennek az az eredménye lett, hogy az előtte írt cikkeimben nem jelennek meg a videók a szerkesztőben. Mintha nem is raktam volna bele videót. A felhasználó user látja a videót, csak a szerkesztőből tűnt el. Ebből is látszik, hogy olyan dilettáns nyúlt hozzá a blogmotorhoz, aki nem látja át a teljes rendszer működését.
A csomó apró fejlesztési javaslataimat is leszartátok.
Mivel ennyire hagytátok leamortizálni a fejlesztést, továbbra is keresek olyan ingyenes blog felületet, ahová át tudnám költöztetni a blogomat.
A technológia a 21. században olyan gyorsan fejlődik, hogy el sem tudjuk képzelni, milyen lesz a világ pár évtized múlva. Ric Edelman, az Edelman Financial Services, az Egyesült Államok egyik vezető pénzügyi tanácsadó cégének alapító-elnöke szerint a mesterséges intelligenciának, a machine…..
kgl 2020.08.01 22:27:57
A posztoló rohadtul nem gondolta át amit írt. Csak a hülye politikusoknak fogja az ötleteket adni az ilyen cikkekkel akik egy kis politikai haszon reményébe szépen beterjesztik majd az ilyen hülye embertelen javaslatokat. Csak gondolj bele jó ember mi lesz akkor ha amit feltételezel megvalósul. Egyre kevesebb embernek lesz munkája, mert nem kell annyi melós. Már ma sem tud elhelyezkedni egy 55-60 éves ember sehol mert nem veszik fel sehova, sőt az önéletrajzára sem válaszolnak. Akkor amikor majd 30-40 éves korosztály tömegeinek nem lesz munkája, akkor ki a fasznak fog kelleni a 70-80 éves ember mint munkaerő. Képezze tovább magát? Ez egy agyrém. Ennyi idősen egy ember jó ha saját erejéből kitalál a vécére nem hogy még dolgozzon. Az alapjövedelm is csak egy vágyálom, abból sem lesz soha semmi, mert azt a pénzt is meg kell termelni. Még egy normális társadalomban is gond ez, akkor képzeld el, hogy magyarisztánban ahol a politikusok pofátlanul ellopnak mindent, akkor azoktól vársz te alapjövedelmet? A világ minden országában van korrupció, vannak tolvajok. Nincs kivétel. Az emberi genomba van belekódolva a bűnözési hajlam. Na és akkor beszéljünk arról, hogy aki 45-50 évet ledolgozott kemény fizikai munkában, az már most 50 évesen rokkant ember, Aki az irodában növeli a valagát évtizedeken át az sem egészséges mert ennyi idősen csak a kivételes genetikával megáldott emberek tudnak egészségesek maradni. Ez a poszt nem szól másról, mint hogy hergeljük a népet, egy pár hülye meg majd ugrik rá, és ezzel növeli az olvasottságodat. Szégyen rád nézve kedves posztíró, hogy ilyen aljassággal játszol.
Miért rugózunk ezen a komposzton ennyit? A komposzt maga az élet. A talaj élete, az egészséges növény élete és az én életem aki megeszi az egészséges növényt. A talajaink lényegében hallottak (mármint nem csak ami talajaink), a sok vegyszer és a sok nehézgépmunka kiölt…..
Több mint három éve már, hogy megírtuk nektek segítségképpen, milyen szempontok alapján válogatjuk a blogposztokat a blog.hu (korábban i2) címlapjaira. Azóta változott egy-két dolog, úgyhogy itt az ideje egy naprakészebb írásnak, reméljük, hasznosnak találjátok majd! A működésünk alapvetően…..
Legtöbben tudják, hogy az elektronikai hulladékok külön kategóriát képviselnek a hulladékokon belül, ezeket nem lehet csak úgy kidobni a kukába, mégpedig azért nem, mert erősen szennyező hatásúak, tele veszélyes anyagokkal. Speciális kezelést igényelnek, amit erre szakosodott cégek végeznek.…..
Itt felém a stúdióprojekt persze húsvétkor sem állt meg. Egy gyors tetőácsolás után további Heraklith lapok felcsavarozása következett, ezúttal kívülről, mert kiderült, hogy a Heraklithra nagyon jól lehet vakolni, szóval külső felületképzésre is remek. Nagyjából fel is…..
Ígértem, hogy részletesen is leírom az előző posztban szereplő mestergerenda festésének részletes menetét. Az átláthatóság kedvéért öt fő pontba szedtem a folyamatot. 1. Tervezés Megrendelésre kaptam ezt a munkát és szerettem volna, hogy mindenképp megtaláljuk a mindegyikőnknek tetsző megoldást.…..
Tarján András blogja Rémálom 2018.10.27 14:50:43
Nem tudom, milyen álmai vannak a miniszterelnöknek, nem tudom nyugodtan alszik-e, de azokon az éjjeleken, amelyek után beszédet kell mondania bizonyára vadakat álmodik. Ezek az álmok félelmetesek lehetnek, mert amikor beszélni kezd, csupa ellenséget vizionál.  Az odavezényelt tömeg ujjongása, az őt…..
Sziasztok! Ma délelőtt óta fennakadásokat tapasztalhattok az Indamail levelező szolgáltatásban. A hiba kijavítása folyamatban van, köszönjük a türelmeteket...
Régen minden jobb volt, de pár dolog azért már elavult. Az oplogó, a wap, a felhőkarcolós egéralátét, és a www pont sorsára jutott a HTTP-protokol is, ami nem tudja már maradéktalanul teljesíteni a biztonságos netezéssel kapcsolatos igényeinket. A világ ezért egyre szaporábban áll át a számítógépünk…..
kgl 2018.07.23 09:23:20
Március 16-án, 1996 óta először új dallal jelentkezik a Ritchie Blackmore vezette Rainbow. A Waiting For A Sign az április 6-án megjelenő Memories In Rock II (erről ITT írtunk korábban) koncertalbumon is fellelhető lesz, mint bónusz tétel és annyit már most el tudunk mondani róla,…..
kgl 2018.03.10 17:57:33
Végre megérkezett, már nagyon vártam, hogy befusson az EKEN H9 kamera. Több oka is volt annak, hogy vártam a megérkezését, egyrészt mert kíváncsi voltam, leveri-e az SJCAM SJ4000-et tudásban alacsonyabb ár mellett, illetve nem akartam mindig kölcsönkamerával csinálni a videókat. Persze az sem…..
A balkonkertészkedést nem kell bemutatni, ősrégi szokás, hogy az erkélyre kirakunk pár színes virágot, egy-két láda muskátlit, ha van hely, akkor mediterrán hangulatot árasztó leandert, vagy bármilyen szép, esetleg illatos cserepes dísznövényt. Ugyanakkor jó ideje divatja van a balkonveteményesnek…..
A Titanic katasztrófájának körülményeiről cikkek ezrei jelentek meg az elmúlt 105 évben, legalább ugyanennyi nyilatkozat hangzott el, a tragédiát többször is megfilmesítették. Hogy mit élt át a 13 csónakban összezsúfolt 745 ember – túlnyomó részben nők és gyerekek – arról talán kevesebb szó esett. A…..
Az ágy kizárólag alvásra és szexre való! – mondja az alvásterapeuta. Korábbi írásomban annak jártam utána, mi lehet az oka annak, ha már a pihenés is fáraszt, most lássuk mi az oka annak, ha az alvás sem pihentet: dr. Hermánné Fogarassy Éva alvásterapeutával beszélgettem a fáradtság okait…..
Elsőre furcsának tűnhet, hogy mi köze a blog.hu-nak és a Facebooknak egymáshoz, de ha jobban belegondolsz, akkor a két szolgáltatás sok helyen csatlakozik egymáshoz a Like gombokon túl is. Sok bloghoz tartozik már Facebook rajongói oldal, ahol megosztjátok posztjaitokat, teszitek…..
A diófa több tekintetben kiemelkedik az átlagos kerti gyümölcsfák sorából, elegáns megjelenése, közkedvelt termése, nagy mérete, na meg persze a hozzá fűződő többgenerációs emlékek miatt kiemelt helyet kapott és kap a honi kertekben és szívekben. A diónak dupla szezonja van…..
kgl 2015.10.02 23:57:38
Kedves Szabolcs!

Van 2 db diófám, mindkettő magról kelt ki, a szomszédunknak volt illetve van egy öreg diófája, de nem tudom, hogy került a magja tőle 30-50 m távolságra. Lényeg, hogy kikeltek. Már mindkettő termőre fordult és szép nagyok, de az egyik diófa a bőtermő mogyoróbokor sorom közül hajtott ki, így a törzse rendkívül görbe és ferdén is áll a fa törzse. Ahogy próbálta növekedésében kikerülni a kb 3 m magas mogyoróbokor sort a diófa törzse egy majdnem félkörívet ír le. Miután túlnőtt már több méterrel a mogyoróbokrokon, szép nagy lombkoronát kezdett borítani a mogyoróbokorra is amit nagyon féltek, hogy meg fogja sínyleni hogy túl közel vannak egymáshoz. A diófa töve kb 1 m távolságban van a mogyoróbokor sor tövétől, a bokortól északkeleti irányba. Így talán elegendő napfényt kap a mogyoró is a jövőben is. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mi legyen ezzel a diófával, attól is félek, hogy ha túl nagyra nő akkor a görbe törzse miatt kidőlhet, és kitépheti a mogyoró gyökerét is, így mindkettő el fog pusztulni. Vagy még most áldozzam be ezt a diófát és vágja ki még időben? A mogyoró bokor sor évente kb 1 necczsáknyi mogyorót terem, a felette lévő diófa is kb ugyanennyi diót. A talaj homokos - humuszos szerkezetű, kb 1 m mélységben már színte vakolásra alkalmas a homok.
Az biztos, hogy mind a mogyoró mind a dió szereti ezt a helyet, mert mindkettő erőteljesen növekszik.
Nem tudom mitévő legyek.
Az ember azt hinné, egy évben csak egyszer kell megküzdenie a NAV-val, az adóbevallás elkészítésekor. Nemrég azonban ismét arra kényszerültem, hogy meglátogassam honlapjukat, mivel be kell jelentenem egy adatváltozást. Konkrétan azt, hogy mostantól egyénileg, csekken szeretném…..
kgl 2015.09.28 22:32:30
El sem hiszem, hogy ennyi tudatlan kretén van ebben az országban, akiknek fogalmuk sincs a számítástechnikáról és mégis éltetik ezt az elbaszott java szart. Arról ugyanis nincs tudomásuk hogy a böngészők nem engedik már alapból használni a java programokat amikor már itt van a HTML5 szabvány, és az összes böngésző kezelni is tudja már. A java használata ellen tiltakozik minden számítástechnikához értő ember az egész világon, mert a java tele van biztonsági résekkel. A google chrome kezdte el kitiltani a böngészőjéből emiatt a java futtatását, utána szép sorban az összes böngésző fejlesztő beállt a sorba a google mögé mert ők is tudják, hogy milyen nagy kockázatot jelent egy gépre feltelepített java. Csak az nem töri fel aki nem akarja az ilyen gépet. A mai böngészőkben már csak úgy lehet például megnézni a nav álltal küldött üzeneteket, hogy a böngésző külön felhívja a figyelmünket erre és külön engedélyezni kell a java futtatást, különben nem tudom még azt se megnézni, hogy milyen levelet küldött nekem a nav. Csak persze senki sem olvassa el azt a szöveget amit a böngésző az engedélyezéshez feldob, mindenki azonnal okézza. Az is külön röhely, hogy a nav leveleket csak úgy tudom elolvasni, hogy telepítem a keretprogramot, a javat, majd elmegyek a nav oldlara és ott kijelölöm, hogy mely leveleket fogom letölteni a gépemre, de ehhez telepítenem kell egy pdf olvasó porgramot is, hogy a pdfből megtudjak mit is akar a nav. Ez egy elmebeteg ember volt aki ezt így kitalálta. Számítástechnikához nem értet, de a rendszer szervezéshez sem. A biztonsági kockázatokról is beszélni kell. A pdf olvasó és a java is biztonsági kockázat. Minden program amit külső fejlesztő fejleszt az egy biztonsági kockázat. Tele van mindegyik biztonsági résekkel, de a nav mégis ezek mellett kardoskodik, a biztonság címszóval. Az SSL titkosított levelezésről amit például a google mail is használ nem is hallottak. Pedig azzal sokkal egyszerűbben meg lehetne oldani a levelek kezelését, küldését, olvasását. Nem 500 db pdf-el végignyitogatva kellene visszanézni hogy mit is küldött nekem egy éve a nav. A nav nyomtatvány kitöltő program is egy nagy rakás elavult szar, illene már túllépni a hibakódos hibaüzenetekről és lehetne online help is a kitöltő programba ami konkrét segítséget ad egy adott hibára. A mostnai help szintén egy nagy rakás szar. Órákat kell olvasni ahhoz, hogy megértsen belőle valamit az ember és rájöjjön, hol rontotta el a kitöltést. Pár éve megakadtam az szja kitöltéssel, bementem az egyik nav kirendeltségbe és megkértem ott a hölgyet, segítsen kitölteni mert nem értem. Többféle jövedelem és kedvezmény volt, amit be kellett rögzíteni. Az apehos hölgynek is meggyűlt vele a baja, végén már hárman álltak mögötte és adták a tippeket, tanácstalanul, hogyan kellene kitölteni. Végre sikerült, a rendszer elfogadta. Pár hét múlva kapom a levelet a navtól, hogy hibásan van kitöltve az szja bevallás és nyújtsak be egy pótbevallást. A tavalyi adóbevallásnál hibát találtam a kitöltő programba, fél napig telefonálgattam a navhoz, hogy mi ilyenkor a teendő. Mondták, hogy semmi probléma küldjem be így. Persze ezt sem fogadta el a nav, jött az önellenőrzés, majd utána a pótbevallás de egy napig tartó telfonálgatás után kb a 20. ember tudta csak megmondani hogy tényleg szar a programjuk. Végül nagykegyesen odakapcsoltak egy hölgyhöz aki 2 perc alatt átlátta a hibát, és kézzel kijavította a rendszerben az adatokat. Ezt a söralátétes bevallásban lévő hibát nem tudom mikor fogják kijavítani. Ahogy ismerem a navot, soha. Mindenki félti az állását, nem meri jenelteni a hibát a főnökének, inkább szar, félrevezető információval elzavarja a reklamáló ügyfelet, mert ezzel ő már letudta a dolgot.
"A mindent elöntő menekülthullám" hegyén, amikor lassan az "Európai kalifátusokban" találjuk magunkat, ha a szegény, egyszerű magyar ember (sőt: embör) megáll és szétnéz, mit lát? Rettenetes! A menekültek letapossák az elültetett paradicsomot! Szörnyűséges! A menekültek…..
kgl 2015.09.23 00:09:15
@Szúnyog: Azért hogy ilyen szánalmas fideszbirkák mint ami te vagy tdják olvasni.