Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vancat

452 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi években szinte az összes autó- és motorgyártó világcég előrukkolt már saját elektromos kerékpárjával. Az utóbbi időben ez már szinte kötelező körnek számított, így a BMW-től a Mercedesig, a Peugeot-tól a Fordig, a KTM-től a Ducatiig mindenki kínál különböző rendű-rangú, de többségében…..
Ellentétben a Gyöngyösön vonatot kővel dobáló fiatal cigánygyerekekkel, a hétvégi Eger Rallyt névtelen levélben "megfenyegető" egerszóláti hölgy ellen példás gyorsasággal és brutális szigorral járt el a magyar rendőrség.Előállítás, házkutatás és komoly, letöltendő börtönnel fenyegető gyanúsítás…..
Közkeletű közhely, miszerint az új autók, motorok vásárlása nem tekinthető jó befektetésnek, hiszen értékvesztésük jelentős, különösen a beszerzésük utáni első néhány esztendőben. Az is közismert tény, hogy vannak persze ez alól kivételek: az exkluzív sportkocsik, a kisszériás autók, motorok…..
A Volkswagen-csoport nemzetközi csalásai nyomán kirobbant dízelbotrány óta számos vita és jövendölés elhangzott az öngyulladós gázolajos - és súlyosan rákkeltő - motorok jövőjéről. De ezeket hallgatva, olvasva mindinkább az az érzésem: sokkal lényegesebb az, hogy a nagy autógyártók mit tesznek, mint…..
Kifejezetten kisszerűnek, pitláknak és aljasnak érzem azt a fajta mostanában elharapódzott kamu oknyomozást, amely azt hivatott rekonstruálni: mennyi ideje, pontosan hol verték félholtra Orbán Viktor miniszterelnök Nárcisz nevű kutyáját, és valójában a miniszterelnök, a felesége, a fia vagy a…..
Amilyen sok helyen és sokféleképpen elemzik a médiában a magyarországi autópiacot, olyan kevés szó esik a kétkerekűek, a motorok és robogók eladási statisztikáiról és az azokból levonható következtetésekről. Környezetvédő blogról lévén szó, én most a motorokról - amelyek közül a nagyobb…..
Kedves olvasóim, alább változtatás nélkül közlöm egy általam abszolút nem kedvelt párt (jelenleg nincsen a politikai palettán általam kedvelt párt) végtelenül szimpatikus országgyűlési képviselőjének közleményét. Igen, ő az akinek törvénymódosító javaslatáról örömmel és lelkesedéssel számoltam be…..
Amióta kitört, vagy legalábbis nyílt színivé vált a Magyar Úszószövetség és Hosszú Katinka közötti éles vita, azóta, különösen jobboldali, radikális és nemzeti elkötelezettségű médiumokban a kedves kommentelő olvasók közül sokan szimplán lezsidózzák, lehazaárulózzák, leamerikaiügynöközik minden idők…..
  Éppen ellenkezőleg: sosem volt még ilyen hatékony parlamenti képviselete az állatkínzó magyaroknak. Kedves olvasóim, ha önök nem rendőrök, ügyészek, bírók vagy történészek, valószinűleg nem szívesen olvasnak hosszú és unalmas jegyzőkönyveket a Magyar Parlament egyik bizottsági üléséről. Most…..
Posztmodern világunkban a civilizált országokban megszámlálhatatlanul sok és sokféle érzékenységre kell tekintettel lennünk: a holokauszt és a kommunizmus áldozataiéra, a melegek, a keresztények, a zsidók, a Krisna-hívők, a buddhisták és a muszlimok vallási szokásaira, a…..
Környezettudatos - vagy egyszerűen csak tudatos - vásárlók számára fontos infomáció lehet tudni, melyik autó- és motorgyártó tekinthető a legkörnyezetbarátabbnak. Némi csalódást előlegezve annyit bizonyosan kijelenthetek, hogy egészen pontosan és egzakt módon kijelenthetetlen,…..
Szakítva tradícióinkkal, idén nem osztjuk ki a leghányingerkeltőbb magyarok díját, mint például tavaly. Természetesen nem érdeklődés vagy esetleg megfelelő számú kiváló jelölt híján. És nem is azért, mert valamifajta álszentség okán az ünnepek alatt nem akarnánk…..
Gondoltam, blogunk hagyományait követve az idei év végén is készítek egy kis leltárt azokról az autókról, amelyek idén - bármilyen szempontból - fontos környezetvédelmi üzenetet hordoztak. Az alábbiakban tehát következzen néhány autómárka, amelyek valójában…..
Jedlik Ányos Klaszter, környezetbarát autós zöld rendszám, ingyenparkolás, ingyenáram és buszsávhasználat. Néhány eleme, javaslata és szereplője azoknak a hazai terveknek, amelyek - elméletileg - arra hivatottak, hogy terjesszék, népszerűsítsék, könnyítsék és ösztönözzék…..
no emisszió Leharcolt legendák 2015.11.16 12:21:53
A közgazdasági- és marketingiskolák - ha lesznek még ilyenek - bizonyosan tananyagaik részévé teszik majd azt a másfél évtizedes folyamatot, amelynek nyomán sikerült súlyosan leharcolni, elértékteleníteni, szánalmassá, hiteltelenné tenni az európai ipartörténet két nagy,…..
"Mindenkinek alanyi jogon járó juttatásként kellene adni legalább egy óra villanyautóvezetést vagy villanyautós utazást, mert egy Leaf vagy az NV200E nem csak környezetbarát, de szinte tanít a környezettudatos vezetésre és az elektromos autózással járó különlegesen kellemes…..
no emisszió Az igazi Defender 2015.10.25 18:01:02
Magyarországon az állami, közösségi és céges korrupció egyik melegágya az autóbeszerzés - különösen a speciális célú járműveké. Vélhetően mindenki emlékszik a még mindig szabadlábon lófráló, eszelős vicsorú Demszky Gáborra, aki mérhetetlen cinizmussal magyarázta meg…..
no emisszió Legenda 2015.10.19 05:59:00
Rengeteg nagyszerű legendája van a világ motorkerékpár-gyártásának. Sportmotorok, endurók, robogók, chopperek, túramotorok. Japánok, olaszok, németek és franciák is. Mind közül a legnagyobb - és mifelénk egyúttal a legismeretlenebb - azonban kétségtelenül a Honda Super…..
Jóízlésű ember a történtek után bizonyosan nem vásárol Volkswagent. Nem egyszerűen a leleplezett dízelcsalás ténye miatt. Sokkal inkább azért, mert mára nyilvánvalóvá vált, hogy a német cég nem egyszerűen csalt, hanem 2007 óta nemzetközi bűnszervezetben, folytatólagosan,…..
Úgy tűnik, a pofátlanságnak, a cinizmusnak és a gátlástalanságnak a Volkswagen vállalati kultúrájában tényleg nincsen határa. A vállalatnál leleplezett igazán botrányos csalás, tudatos környezet- és egészségkárosítás után, azt követően, hogy számos, az emberek…..
Tanulságos végignézni az Egyesült Államokban kirobbant, de globálissá szélesedett és Európát is megrengető Volkswagen-dízelbotrány reakcióit a különböző államok hatóságai, politikusai, civil szervezetei részéről. Annyit előre bocsáthatunk: Magyarország - szinte minden…..
Elképesztő, különleges, egyedülálló folyamatoknak lehetünk tanúi az autóiparban, mióta az Egyesült Államokban nyilvánosságra került a Volkswagen-csoport csalássorozata, amelynek lényege, hogy egy szoftver segítségével mindeddig sikeresen elfedték: a megengedett…..
Akár komoly elégtételt is érezhetnénk itt a Noemisszió blognál most, amikor kiderült: a Volkswagen autógyár semmibe véve az emberek egészségét, az üzleti és ökológiai korrektség minimális, alapvető elvárásait, gátlástalanul csalt, hazudott, trükközött. A hír immáron…..
Kedves elvtársak! Lenin, Sztálin, Mao, Rákosi, Kádár, Nagy, Horn és Tony Blair után, úgy tűnik, újabb példaképet találatok mostanában magatoknak. Mégpedig Jeremy Corbynt, az angol munkáspárt új, a nemzetközi nyilvánosság előtt most debütált szellemi vezérének…..
Kalina, Granta, 4x4, 4x4 Urban, majd később Vesta és X-Ray. Ezek lesznek a Magyarországra (is) visszatérő Ladák típusnevei. A Nissan-Renault-Dacia csoporthoz tartozó márka erős önállósággal fejleszti és gyártja típusait, amelyek - első ránézésre - egytől egyig kifejezetten…..