Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nexialista

14 bejegyzést írt és 1310 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi élni szeretünk. Ti ölni szerettek. Mi békében akarunk létezni. Ti háborút akartok. Mi az alkotást díjazzuk. Ti a pusztítást. Mi a szabadságban élünk. Ti az alávetettségben. Mi este éttermekbe járunk, koncertekre, bárokba − vagy templomba, szabadba, önképzőkörbe…..
           Ma a Kettősmércén, Tamás Gáspár Miklós alkotmányos puccsal vádolta meg Cavaco Silva portugál elnököt, aki Pedro Passos Coelho-t a jobboldali Szociáldemokrata Párt elnökét nevezte ki miniszterelnöknek, annak ellenére, hogy a baloldalnak elvi többsége van a…..
nexialista 2015.10.29 13:58:24
@nerángass: ehhez még annyit tennék hozzá: सभी आत्माओं के बराबर हैं
Teszek még egy halovány kísérletet, hogy felnyissam a szemed. Nem tudom, hogy megéri-e, hogy lesz-e foganatja. Hetek óta nem írtam posztot a blogra, ami nem véletlen. Fölös időimben azon elmélkedtem, hogy egyáltalán megérte-e. Volt-e értelme az utóbbi egy évem jelentős részét…..
Orbán nyilvánvalóan emelte a tétet az utóbbi napokban, és már 500 millió embernek játszik -- a nemzetek saját demokratikusan megválasztott kormányaival szemben. A röszkei események nem maradnak visszhangtalanul a kontinens sajtójában, és a hatása ellentétes lehet a liberális…..
nexialista 2015.09.17 11:41:09
@alfacharlybravo: nem, neked maradnak a fociultrák
nexialista 2015.09.17 13:07:08
@Brix: hogynehogyne, sok baloldali is téveszti az erőt az erőszakkal
nexialista 2015.09.17 13:09:48
@Brix: 'kommentelők többsége' az pont olyan mint a 'szavazók többsége', holott a csendes többség az igazi többség, se nem bal-, se nem jobboldali
Vigyázat, a cikk csúnya szavakat is tartalmaz. TGM a feminizmust magyarázza. Férfiként. Nőknek. És nem látja ebben az iróniát. Hiába no, elszállt fölötte az idő, szenilis vénemberként is meg akar maradni kultúrmarxista vezéregyéniségnek. TGM, hagyd abba fehér hetero…..
nexialista 2015.08.29 09:16:54
@Deansdale: úgy néz ki, fogalmad nincs a feminizmusról...
...és tényleg mekkora kamu a patriarchális társadalom, hiszen látszik,
számarányukat messze meghaladó mértékben kerülnek nők döntéshozó, vezető vagy érdekképviseleti pozícióba, ahol aztán gőzerővel elnyomják a férfiakat...
nexialista 2015.08.29 13:41:19
@Deansdale: érdekes, illetve inkább érdektelen dolgokat látsz bele pár mondatba, tudj róla, hogy részedről az is mind projekció...
Magyarországon egyre divatosabbá válik az a felháborító nézet, hogy a nők nem szülőgépek és konyharobotok, hanem emberek, akiknek joguk van karriert építeni, ugyanolyan munkabért kapni ugyanazért a munkáért, sőt, még nadrágot is hordani. Ezt a bullshitet úgy hívják, hogy…..
nexialista 2015.08.24 12:36:14
@Lord_Valdez: jaja, a csadorért is harcol jópár muzulmán nő, biztos igazuk van
Azt gondoltad eddig, hogy a mai fiatalok többsége a romkocsmákban őgyelgő, a fesztiválokon önmagukat leamortizáló, az internetről rendelős, szelfizős hipszterek nemzedéke? Talán van benne némi igazság, de ez csak egy nagyon keskeny réteg.....
Bár egyelőre csak látványtervek vannak, de a képek alapján, ha elkészül, egy igen dekoratív családiház-páros épül Ürömön. Számunkra egyik fő vonzerejének a…..
„A félművelt teológus: színtiszta eretnek.” Szalkay Balázs ferences szerzetes - 1438     1. Miről szól a vita? A napokban három írás is megjelent a feltétel nélküli alapjövedelem témájában a Dinamó Műhely blogján. Elsőként Braun Róberttől A Párbeszéd…..
nexialista 2015.04.13 18:35:48
@nevetőharmadik: most akkor azt állítod, hogy a jelenlegi helyzet: segély és/vagy totális nyomor emberhez méltóbb?
nexialista 2015.04.13 19:08:38
@Moin Moin: vállalkozóként természetesen eleget keresek, és szeretném, ha inkább alapjövedelemre fordítódna a tőlem is beszedett adó, mint börtönökre vagy pl. stadionokra
nexialista 2015.04.13 19:47:54
@nevetőharmadik: részemről semmi dilemma nincs, mivel látszik, hogy a mostani rendszer igen keveseknek jó
Gyermekkoromban elszántam magam,Hogy szólok istennek, ha van.De nékem ő égő csipkefenyérbenMeg nem jelent, se borban és kenyérben,Hiába vártam sóvár-irigyen,Nem méltatott reá, hogy őt higgyem. Karinthy Frigyes: Nem mondhatom el senkinekMost, hogy húsvét örömére az internet…..
nexialista 2015.04.03 12:15:14
        A poszt apropója két konferencia. Az egyiket az alapjövedelemről tartották. A másikat pedig Thomas Piketty "Tőke a huszonegyedik században" című könyvéről fogják tartani.          Nyilván fel sem merül bennem az alapjövedelem bevezetésének lehetősége. Több…..
"Pogátsa Zoltán közgazdász szerint az alapjövedelem kielégíti azt a szociálpolitikai kritériumot, hogy biztonságot ad, viszont arról nem győződött meg, hogy motivál-e a munkára, de ez szerinte kalibráció kérdése. A közgazdász felhívta arra is a figyelmet, hogy azok az…..
     A pribék csak pribék szeretne maradni, polgári gondolat mentén pribékző, pribékeskedő, pribékáló pribék, de most választania kell a lajospribékség és a viktorpribékség között.        Pénz az vagy a lajosmentén jön, vagy a viktormentén, pillanatnyilag ez a két…..
nexialista 2015.03.07 14:11:58
@jotunder: hej, ha a mentéjük zsinóros lenne, menten felvenném a kacagányom
Az ELTE Társadalomtudományi Kar Szociálpolitika tanszékének adjunktusa, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont kutatója Szikra Dorottya szerint az Orbán-kormánynak nincs egységes szociálpolitikája, a fősodort jelentő közmunkaprogram a gazdaságnak is rengeteget árt, a…..
  Hosszú agónia elé néz Orbán rendszere, hiszen végképp elveszítette a képességét arra, hogy az önmaga által gerjesztett káosz energiáiból táplálkozzon. Időszerű tehát a lehetséges alternatívák átfogó értelmezése. Erre az igényre válaszolt Tölgyessy Péter, aki…..
Sok évvel ezelőtt egy délelőtt az egyetemhez közeli kocsmában ültünk fiúk-lányok vegyesen, és érveket kerestünk ahhoz, miért is kellene befáradnunk a nem túlságosan szeretett kommancs professzorunk előadására. Ekkor széles vigyorral a képén benyargalt egy csoporttársunk, aki…..
nexialista 2014.10.02 07:25:39
Via. ..
nexialista 2014.10.01 15:45:32
Sajtóhírek szerint a Magyar Nemzet Bank hétfőn bejelenti, hogy 2018-ig lecserélik a forintot az állam által garantált, új biztonsági elemekkel és Matolcsy György aláírásával ellátott papírdarabokra. Leszámolva a korábbi, mára meghaladott neoliberális iskola tanaival, a…..
A cím és a kép egy, az Átlátszó blogon megjelent cikkből való, egy Észtországban letelepedett magyar visszatekintésének és "országértékelésének" részeként. Merthogy az országot nem csak miniszterelnökök értékelik, hanem nap mint nap minden magyar. A poszt szerzője úgy…..
nexialista 2014.08.05 10:54:40
„…Ha hiszünk a magunk erejében, képesek vagyunk véget vetni a… diktatúrának…” – Tudjátok, ki mondta ezt? Orbán Viktor, 1989-be, Nagy Imre temetésén. De régen volt! „Ha hiszünk a magunk erejében…” – de van-e nekünk erőnk? Egyáltalán: mit jelent az „erő”…..
nexialista 2014.06.23 15:03:27
@Élhető zóna: szerintem nekem nem tudnál olyat mondani, mert eleve gyanús, aki vezetni AKAR
Az 1971-ben született zenész, zeneszerző, gitárépítő, újságíró és író soha nem járt iskolába. Nem részesült otthoni taníttatásban sem, hanem szülei lehetővé tették, hogy képességei szabadon, a saját ritmusában bontakozzanak ki. Élményeit két könyvben örökítette…..
nexialista 2014.06.14 16:29:01
@bastian: bűnözők azokból lesznek inkább,
1/ akik abban az értékítéletben nőnek fel, hogy az ember értéktelen
2/ akiknek ugyan azt tanítják, az ember értékes, mégis értéktelenként bánnak vele (testileg vagy lelkileg bántják, kényszer alatt él, szükségletei hiányt szenvednek, stb)
Az előítélet az egyik legérdekesebb társadalomtudományi fogalom. A közvélekedéssel szemben alapvetően a racionális viselkedést támogatja -- régen az embercsoportok és kulturális közösségek túlélését szolgálta, ma jobbára eligazít az emberektől érkező lehetséges…..
Úgy tűnik, csak minket rázott meg a gyerekkínzás. A szigetszentmiklósi gyermekvédelem 2013. évi jelentésében még csak meg sem említik. A politikusoknak sem éri meg foglalkozni egy ilyen "szűk kört érintő problémával", de ha elvinnéd a gyerekeidet egy ilyen országból, ott…..
nexialista 2014.05.02 09:06:58
A magyar foci újabb mélyponton van. U18-as válogatottunk nem tudott legyőzni egy kis országot, ami hivatalosan csak tavaly óta focizik. Ezzel párhuzamosan viszont irdatlan sok pénz ömlik a magyar labdarúgásba, különösen Felcsútra. Csak én érzem úgy, hogy ez nem logikus? Ezt a…..
Alacsony vagy magas részvételi arány a kedvező? Nekünk vagy az országnak? Okosabbak vagyunk-e, ha sokan vagyunk? Áltudományos okoskodás, melyben a szerző igyekszik senkit sem megsérteni! A vasárnapi eredményhirdetést követően megindult a bűnbakkeresés, a vádaskodás és a…..
nexialista 2014.04.11 12:52:47
@♔bаtyu♔: valóban, azok a nők, akiket a férfiak választanak ki,
vagy férfiasabbak a férfiaknál,
vagy csinos kurvák,
és kb. 10 százalékban valóban tehetségesek
nexialista 2014.04.11 13:37:56
@eßemfaßom meg áll: ez nálad pont olyan, ahol a keletiek tartanak; elől megy a pasas, utána a nők, gyerekek;
olyan is az életszínvonal...
nexialista 2014.04.11 13:49:19
@eßemfaßom meg áll: mert nem akartam az ótvar nicked stílusában válaszolni; 'csakis a faszoknak van szükségük rá, ezért van 90%-ban férfi vezető, politikus, képviselő'