Regisztráció Blogot indítok
Adatok
djangyu

0 bejegyzést írt és 241 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fontos rögtön leszögezni, hogy az HBO új sorozata, A kenderfutár nem való mindenkinek. HBO GO-n már elérhető, az HBO 3-on pedig vasárnap este 11 órakor vetítik le. Eredeti neve High Maintenance, ami egy Vimeora készült websorozat volt, majd az HBO még 2014-ben meglátta benne a potenciált és…..
Nem kis meglepetésre a legkisebb network, a The CW úgy döntött, hogy mind a 11, jelenleg műsoron levő sorozatát fogatja, azaz nem lehetett túl erős a pilotforgatókönyv-felhozatal idén. És hogy miért meglepő a 11-ből 11-es berendelés? A Crazy Ex-Girlfriend című újonc sitcom 18-49-ben csak 0,3-as…..
Hát a spanyol inkvizíció mellett szerintem erre sem nagyon számított senki! A kínálata tekintetében extra igényes, megjelenésében pedig végletesen letisztult My Little Melbourne sztárkávézó egy felkiáltójelhalommal, beragadt caps lockkal, sőt, minden írásbeli modorosságok csimborasszójával, a…..
djangyu 2016.03.17 20:03:32
Válaszút Az oktatásról röviden 2016.02.10 22:42:43
Szeretném kifejteni, hogy én, a gyakorlott tanácsadó szakpszichológus milyen oktatásnak örülnék, és mit szeretném, ha tanítanának a gyerekeimnek, hogy ők már ne legyenek olyan veszettül elrontott, szorongó generáció, mint az összes többi. Szóval. Gyakorlatilag az…..
djangyu 2016.02.13 17:38:16
igen, nagyon idealista. kb. mintha az oktatási rendszer iránti folyamatos reformkényszer az emberekből kihozná az álmokat is. meg mindazt a sok dolgot, amit szakmailag indokoltnak tartanak. szép is lenne, ha egyéni szűrőn keresztül kellene általános megoldásokat ráereszteni egy társadalomra - sok példa mutatja, ezeknek nem lesz jó vége. de persze, blogposztokra jó lehet egy ilyen felsorolás, remélem, csak arra lesz jó, és nem lesznek "agyament" reformjavaslatok, ha egyszer már állandó reformkényszer van az oktatásban. (is.)

@Turchi: az, hogy gyakorlatban miért nem működnek az elméleti dolgok - nos, az elmélet csak vonalvezetés, annak csak a bizonyos százaléka valósulhat meg a gyakorlatban - akármilyen társadalmi elméletről is van szó, mivel az elméleteket nem 7,5 milliárd ember részvételével hozták létre, hanem csak a nyugati civilizáció kis szeletének mindennapjaiból vonták le a következtetéseket. és azért nye-ban is sokkal de sokkal többen vannak, mint az a pár száz fő, akiket az elméletek megalapozásaként "megkutattak". persze, lehet összefoglaló antológiákat írni ezekről, mint a p.e.t. vagy a t.e.t., de hovatovább egyik sem a 100%-os gyakorlati megvalósítás szent gráljai.
djangyu 2016.02.26 10:09:57
@m e o w: elméletben semmiképp sem csak egyik, vagy másik (maradi vö. progresszív, analóg vs. digitális) ideológiát ráerőszakolni egy olyan környezetre, amiben az egyén veleszületett képességeit vagy elnyomják, vagy csak részben használják ki. Minek mindenkiből tudóst nevelni, ha nem csak tudósokra van szükség, minek mindenkiből munkást nevelni, amikor nem csak munkásra van szükség? Minek mindenkit rászoktatni a digitális világra, amikor még nincs digitális világ? Minek csak analóg dolgokat preferálni, mikor nincs analóg világ? Minek a jövőnek nevelni, amikor a jelenben élve nem találják a jövőt? Minek a múltban élni, amikor a jelenben élve nem találják a múltat? szóval, szerintem egy-két ikt-s diktátor és tudjunk minden dátumot-típusú törzsfőnök között képzelném el a mértani közepét az okításnak. másik síkon pedig az egyéni képességmegállapítások utáni differenciált alap- és középfokú iskolarendszerben látnám azt - nem csak itthon, hanem mindenhol -, hogy amellett, hogy a sokak által panaszkodott elmélet vs. gyakorlati megvalósítás aránya javuljon (már ha valakinek oktatásszakemberként persze ez a szakmaiság csúcsa, hogy az olló két szára között minnél kisebb legyen a távolság.), amellett a feltörekvő generáció olyan képességekkel legyen felvértezve (analóg és digitális), amelyekkel ebben az analógból a digitális világba való átmenet képes legyen nem csak boldogulni, hanem tudást megtartani, és átadni. Szerintem ugyanis az kevés, ha csak azt tanítjuk meg egy gyereknek, hogy bökjön arra az applikációra, aztán arra, meg arra, ha nem tudja rendesen értelmezni a látható betűket, egyáltalán hogy ismerje a betűket mint kommunikációs jeleket, de az is kevés, ha elmondva hatvan Poe- és Villon-költeményt, negyven Yeats-sel megsépkelve, viszont az infokommunikáció terén nem tudja megkülönböztetni egymástól a bitet a bájttól, vagy a pl. az összefoglaló írást egy poszttal.

Szerintem a gyereknek ugyanúgy értenie kell bizonyos mechanikai alapelvhez, mint ahhoz, hogy tudjon kommunikálni, vagy akár tudja azt, hogy mi számára az egészséges, és mi nem.

ÉS mindezt a korának, generációjának megfelelő csomagolásban. De biztos vagyok abban, hogy nem kell mindenképp odanyomni a kezükbe egy tabletet, és mondani nekik, hogy bökjön rá erre meg erre - és itt nem csak arra gondolok, hogy szofisztikállt oktatóprogramokkal kell a tudást átadni. Sok más lehetőség is van arra, hogy tudást feljegyezzünk, elsajátítsunk.

Azt is jónak tartanám, hogy megfelelő eszközállomány legyen, nem egy centralizált iskolaszerkezettel, hanem régiós ellátási központokkal. Sok tankönyvet pl. tablettel helyettesítenék, de csak azoknál, ahol a vizualitás dinamikával is párosulhat (animációk).

Életvezetés, felvilágosítás és rekreáció tekintetében figyelni kellene a környezeti változókra, tehát pl. időjárásfüggően benti vagy kinti tevékenységek - és ebbe beletartozhat az is, hogy erre külön termek lennének, tehát akinek mondjuk jó a meditáció, az meditáljon, akinek nem jó, az aktívan töltse a pihenését.

De legfőképpen egy plurális iskolarendszer "jóságát" tartom szükségesnek, nem kizárva a vallási alapon szeveződő iskolákat (mert kell ilyen is, még ha többen nem is hisznek a vallási oktatás szükségességben eme materiális világban), amihez megfelelő anyagiak járulnak, hiszen akárcsak a háborúhoz, az oktatáshoz is megfelelő mennyiségű pénz szükségeltetik - ebben a világban ugyanis a struktúrák pénz nélkül nem működnek, kevés pénzzel csak vegetálnak.

És ha az anyagi tőkéhez megfelelő szellemi tőkék is járulnak, biztos megtalálja mindenki a rendszerben azt, amit keres.

Minimum annyira, hogy az elmélet-gyakorlat arány tekintetében az az olló alig legyen kinyitva :)
Dirk Gerkens, a TV2 új vezérigazgatója a kinevezése után nem sokkal kilátásba helyezte, hogy fog elhozni szakembereket az RTL Klubtól, és tessék: Ábel Anita már át is igazolt az Andy Vajna (drótokat mozgatja: Habony Árpád) irányítása alatt működő tévéhez, ahol nem sokkal korábban a közmédia egyik…..
A Morning Show-ban ekézte keményen Sebestyén Balázs a köztévét, írja a Blikk. A műsorvezető nem először ment neki az MTVA-nak a minőségtelen híradók és más nyilvánvaló színvonaltalanság miatt, de most például a Kulka János által is említett tiltólistáról is elmondta, hogy szerinte hogyan lehet rá…..
djangyu 2016.02.10 10:01:26
@clauseneszti: na de a híradós srácon kívül egy sincs képernyőn.
Van miből válogatni, de azért fontos, hogy méltányosak legyünk a jelenlegi kormányzópárttal. Az utóbbi 25 évben ugyanis nem csupán a Fidesznek voltak olyan balhés ügyei, melyek végére valószínűleg soha nem kerül pont, és mivel ezekben az esetekben nem babra ment a játék,…..
Az előző részben megismerhettük a csendőrök felszerelését és mindennapi életét, most folytatjuk a csendőrjárőr tevékenységének ismertetését, erdőkkel, pásztorokkal, élőkkel, hullákkal, fogolykíséréssel, nyomozással, gyújtogatással és egy öreg betyárral, aki hónapokig vezette az orránál fogva fél…..
 A LeMil blogon elég jelentős a Mil témák túlsúlya, következzen hát egy kis Law Enforcement. A magyar történelem alapvetően nem szűkölködik vitatott megítélésű fegyveres testületekben, a Magyar Királyi Csendőrség viszont talán a legtöbb indulatot kiváltó mind közül-…..
Tessék, ha az kellett, hogy annyit beszéljenek a The Walking Dead legutóbbi, produkciós sorszám szerint 603-as, Thank You című epizódjáról mint a Trónok harca Vörös nászáról, akkor gratula, a küldetés teljesítve, vasárnap óta nem lehet úgy kinyitni a böngészőt, hogy ne egy…..
djangyu 2015.10.28 19:10:06
Mennyi kínai él Budapesten? Miért nem látunk öreg kínaiakat az utcán? Tényleg üzemelnek titkos madzsongbarlangok a józsefvárosi éjszakában? Szeretnek egyáltalán a kínaiak a magyarországi kínai büfékben enni vagy máshová járnak? Fizetnek adót vagy ügyeskednek? És kik azok a…..
  Sixx: Oké, azzal kell kezdeni, hogy imádom Kurt Suttert. Egy gyökér a pali, egy igazi őstulok, aki leszarja, mit mondanak és gondolnak mások róla, megy a saját feje után. Ugyan ez az önfejűség egy olyan közegben, amilyen a tévés, nem sok jóra szokott vezetni, mivel Sutter nagy…..
djangyu 2015.09.24 16:51:53
@doggfather: sajó d. rosszul kopizott, már megszokhattuk tőle.
       Tisztelt Magyarország,       Tudom, Magyarország a magyaroké, vagy fordítva, már nem emlékszem pontosan. Én tehát nem tartozom Önhöz, nem vagyok az Öné, és Ön sem az enyém, csak úgy miheztartás végett írok Önnek. A vagonokról lenne szó és a vagonok…..
djangyu 2015.09.22 20:45:31
@Kuviklacz: ezek az emberek nem Izrael-barátként nőttek fel, nekik nem megemlékezés a soa évfordulója. Nem fogják képviselni azt az attitűdöt, amit te beléjük látsz. És nem szerencsétlenek, csak állam és haza nélküliek. Ez két különböző dolog. Mindenesetre Európa vezetői sem kérnek belőlük tömegével, mostanra világos lett. És a mondanivalóm lényege, hogy nem fognak ők úgy játszania kottából, ahogy azt sokan a pesti romkocsmák fröccsgőzös estjeiben elképzelik. De akárhogy is: fogadok veled, hogy nem lesz erőszakmentes a visszavitelük Németországból Szíriába, Irakba. Tálca sör/cíder?
Egy biztos, a 444 rész, valamint a sok movie alatt sikerült Toriyamáéknak összehozniuk egy igencsak hosszú névsort a gonoszokról, ám nem mindenki kapta meg azt a játékidőt, amit megérdemelt volna. Ki több, ki kevesebb játékperc alatt mutathatta meg, hogy mennyire gonosz, de…..
Hétfőtől a me­ne­dzse­re és sajtófőnöke is elköszönt a másodszor is verekedésbe keveredő Kállay-Saunders Andrástól, harsogja a Bors. Az ügy valószínűleg összefüggésben van azzal, amit a Stenk is megírt: az egykori megasztárost nemrég egy fővárosi szórakozóhelyen…..
A macedón rendőrség tette közzé a videót, amelyen az albán fegyveres csoport tagjainak elfogása látható. A videó végén hallatszik, ahogy a rendőr megkérdezi, hogy hányan vannak összesen. Az albán férfi erre kis gondolkodás után azt feleli, hogy nem tudja. A rendőrség egy…..
djangyu 2015.05.14 08:54:42
@maxval bircaman szerkesztő: nem a szodomita juhaszod palinkagozos leheletet erzed?
Nem bizony, hanem hagyta őket a picsába, és milyen jól teszi. Az a helyzet ugyanis, hogy a Revolution-Voice-Blacklist hármassal piacvezető csatornává avanzsált NBC (a korábbi, csúfos negyedik helyről jöttek fel ugyebár) ezt az évadot nem az újoncok és főleg nem a sitcomok miatt…..
djangyu 2015.05.12 14:18:08
A múlt heti amerikai-japán katonai megállapodás, illetve a kínai és indai fegyveresek mai Vörös téri masírozása újabb katonai tömbök formálódását vetíti előre. A II. világháború befejezésének 70. évfordulóján, az orosz fővárosban zajlott díszszemle egyik célja…..
Évekig erős fejfájásra panaszkodott a kínai Yin Meng. Majd rohamai kezdtek lenni, illetve többször is összeesett. Az orvosok nem tudták mi a baja, de amit találtak, az mindent felülmúlt. Szörnyű titokra derült fény! Élősködőt találtak a nő agyában az orvosok. Kezdetben…..
djangyu 2015.04.02 14:15:43
Végleg kirúgta Gesztesi Károlyt a TV2 a Jóban Rosszban sorozatból mert már kezelhetetlen volt az alkohol problémája, állítja a Blikk. Gesztesi hol ittasan jelent meg a forgatáson, hol egyszerűen el sem ment, amit egyre nehezebbe tudtak tolerálni. Ez nem új keletű probléma…..
djangyu 2015.03.19 10:04:02
@KrustytheClown: vagy átoperálják Füredit Gesztesivé? :O
Kedves Despota!   A minap olvastam itt egy 2009-ből származó történetet, amit az elmesélője négy évvel később osztott meg a közzel.   Ez bátorított arra, hogy megírjam az én történetem, amely ugyan immár hat évvel ezelőtti – szintén 2009-ből –, de unom már, hogy a…..
Ismét a Petőfi Rádió reggeli műsorában mutatkozott be két új Petőfi tévés műsorvezető, csakúgy mint pár napja Tatár Csilla és Kerekes Péter, tegnap Fodor Imre és Rátonyi Kriszta tűnt fel, ma pedig újabb két új műsorvezető: Galán Angi és Jakab Márk.A fiatalokat megcélzó…..
djangyu 2015.03.12 07:24:19
@Burpi Turpi: geczifej, ha jarnal A-ra, akkor tudhatnad, hogy a drogos zenek neha 9tol kezdodnek, tehat abszolute belefog ferni adasidobe, te kulturbeta.

@Mercel: hiperlibsikem, ezzel megtagadtad csomo elvtarsadat, akik kormanyutalokent is kedvelik ezeket az embereket. Ultrakisebbseg vagy ezzel a markans velemenyeddel, azt meg ki nem szarja, hogy van velemenyed? Kurvara sokan. :))) most aztan kiverheted, ha mar igy felizgultal.
djangyu 2015.03.14 01:25:21
@Mercel: d2d aka droid2droid? Mindenki biodroid, aki elfogadja hogy ebben a kontextusban el, amiben felhasznaljuk az elmult 5500 ev technikai vivmanyait, te is az vagy, te sem vagy mas :) :P
A mellékhatásokért nem vállalunk felelősséget, azokkal forduljatok orvoshoz – mondja vicceskedve a Manieggs egész estés animációs film írója és rendezője, Miklósy Zoltán. A Vertigo Média közreműködésével a héten moziba kerülő Manieggs, ahogy az alcím is jelzi, tojások…..
Az orosz elnök csak 17-én, kedden jön, de az aznapi korlátozások előkészületei már zajlanak – írja a vs.hu. Budapest 14 kerületében lesznek hosszabb-rövidebb ideig tartó lezárások csaknem 20 különböző útvonalon. Biztos, ami biztos, a csatornafedeleket is odahegesztették…..
djangyu 2015.02.16 02:26:46
@Alick: ja, altalanos, ha nagy gote jon, mert 2006ban, amikor Bush volt, meg villamosokat is bevetettek a Parlament korul... Ha Obama idelatogatna, akkor egesz Budapestet lezarnak. Ezt a reszet nem kell tullihegni, bar olcso poenok beirasara, meg utankoveto zindex cikknek (mert a poszter mintha hatszor elolvasta volna az anyacikket) nagyon jo.
..
djangyu 2015.02.10 19:36:40
@AntiChrist: szerintem az altalad emlitett szpikerno az egyik legertelmesebb volt a kozteve elmult 10 eveben. Ugyhogy miatta aztan rohadtul nem kellett volna... Bar lehet, gyokott az agyad.
djangyu 2015.02.10 20:01:33
@AntiChrist: legyen szemelyeskedes, mert szerintem egy beszelgetesbol levonni egy ilyet, csakis gyokott agyra utal. Nezd vegig az osszes tobbi beszelgetos musorat, utana ird le ezt. Bodocs hangulatember, es igen gyorsan valtozik a szeret-nem szeret menten. De egyebkent elarulom hogy a Zarora beszelgetesei inkabb kiemelkednek a kozmedia hasonlo jellegu musoraibol. Evek utan is.