Regisztráció Blogot indítok
Adatok
birorichard36

29 bejegyzést írt és 577 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Illik minden jobb posztot valami hatásos, punk felütéssel kezdődni - úgyhogy akár egyszavas, csupa sokatmondó ponttal (full stop, period!) ellátott mondatokban is kijelenthetném önmagamat visszhangozva, hogy midlife crisis, amit leginkább azért érdemes megemlíteni, hogy mindenkiben…..
birorichard36 2016.08.18 20:12:06
@Mc Master: hatalmas... :D :D :D és tényleg! :D
Most, hogy kicsit talán lecsillapodtak a kedélyek, azt javaslom, csévéljük vissza a szalagot (kocsivissza), és oldalaktól függetlenül, józanul játsszuk újra. Családon. Belüli. Erőszak. Ízlelgessük egy kicsit a szavakat. Mire célozhatnak pontosan? Hát persze, hogy a családfőre -…..
birorichard36 2016.03.08 12:07:17
@jo.munkasember: látom, nem jött át a blog lényege :D
A minap rápillantottam Stephen King weboldalára, megnézni, min munkálkodik mostanában a mester, és egyszerűen bámulatba ejtett, mennyire a kilencvenes évek hangulatát idézi a weboldal. Statikusság, egyszerűség mindenütt, sehol egy Facebook, Twitter modul, valami isteni hangulat…..
Drámai sorozatot indít J.J. Abrams cége, a Bad Robot Stephen King 2011-es 11/22/63-as regénye alapján, méghozzá első körben kilenc epizód erejéig. "A középiskola óta Stephen King rajongó vagyok. Egy álom válik valóra azzal, hogy együtt dolgozhatok vele, nem beszélve a…..
A The Sunday World-nak adott interjúja során Colin Farrel megerősítette, hogy ő fogja játszani a True Detective soron következő évadjának egyik főszerepét. Eddigi információk alapján a két férfi és egy női főszereplővel operáló második évad ugyancsak nyolc epizódból fog…..
"Duuuunnn duuunnn. Duuunnn duuunnn. Duunn duunn. Duunn. Duunn duunn. Dun dun. Dun dun. Dun." Felejtsük el egy kicsit a kaszabolós és zombis filmeket... egyik sem tud olyan ijesztő lenni, mint ez az időtlen klasszikus. Majd 40 év telt el, mióta Steven Spielberg Cápa c. alkotását…..
birorichard36 2014.09.21 03:15:25
@az övezet gázai: "Először a kapu előterébe vontak hátra (back) játékosokat (innen ered a magyarban a hátvédre használatos bekk, és az ebből képzett kibekkel kifejezés)"

m.magyarnarancs.hu/egotripp/jatekrendszer-70199

"Számára nem előnyös helyzetben jobb híján kivár, kihúzza, kibírja, mert nincs értelme változtatni (sok energiába, időbe, pénzbe, stb. kerül)."

www.hogymondom.hu/showslang.php?slang=kibekkel
birorichard36 2014.09.21 03:22:07
@csentecsa: @johnny77: Köszi, észre se vettem! Pedig a The Sting az egyik kedvenc filmem, igaz, azóta jó sokat változott.
birorichard36 2014.09.21 08:24:28
@az övezet gázai: ha csak ezen múlik, átírtam. :D
Bizonyos Shiva Honey Instagram felhasználó közzétett rögtön két videót is, amiben az új Batmobilt láthatjuk mozgás közben.  ..
Matt Damon korábban többször is nyilatkozta, hogy csak abban az esetben térne vissza a Bourne-filmekhez, ha a korábbi két filmet (Bourne-csapda, -ultimátum) rendező Paul Greengrass-szel dolgozhat együtt. Azonban sem ő, sem a rendező nem látott akkor több fantáziát Jason Bourne…..
birorichard36 2014.09.17 10:21:40
@dragon7609: Majdnem biztos, hogy lesz Matt Damon-nal és a "régi" rendezővel új film, úgyhogy fenheted rá a fogad. :D

Gondolom, a Jeremy Renner-es szállal tartották életben a sorozatot,, na meg egy biztosíték, ha a bejáratott színésznek kicsit elszállnának az elvárásai a pénzügyekkel kapcsolatban.
birorichard36 2014.09.17 14:27:27
@doggfather: Hát, ha belegondolunk, hogy szerintem Matt Damon-nak nem készült jó és sikeres filmje a Bourne-ultimátum óta, és hogy az ő elvesztésével ilyet bukott a stúdió,
1 The Bourne Ultimatum $227,471,070
2 The Bourne Supremacy $176,241,941
3 The Bourne Identity $121,661,683
4 The Bourne Legacy $113,203,870,
gondolom motiváló erőként hatott az esetleges gázsiemelés, ha elvállal egy új Bourne mozit. :D
Nem szorosan, de azért "némiképp" kapcsolódik a filmekhez. Na jó, nem némiképp, hanem nagyon szorosan! Aki még nem hallotta róla, és szereti az Alien első epizódját, és a videojátékokat sem tartja az ördög műalkotásainak, annak bátran ajánlom az Alien Isolation c. túlélő…..
Ha tetszik, amit láttok, csatlakozzatok Facebook-on, sok apró kis hírmorzsa születik oda, amik szerintem nem érnek meg egy blogbejegyzést, de nem is akarom kihagyni őket. ..
..
13 év óta először, egy nyári mozifilm sem érte el a 300 millió dolláros bevételt az Egyesült Államokban, még a várva várt Galaxis Őrzői képregénymozi sem, amitől pedig Hollywood-ban a jegyeladások feltámadását remélték. Íme a lista, hogy mit nem néztünk a nyáron:…..
Elkúrtuk, nem kicsit, nagyon; amikor a mappa és a kezem összeér, a szavazás lezárul; a repülőgép, amint becsapódik a World Trade Center épületébe: pillanatok, amelyeket lehetetlen feledni, akár Gyurcsány Ferenc táncát vagy Janet Jackson mellét. Tíz villanás az évezred első dekádjából, amely örökre…..
birorichard36 2014.09.12 10:02:16
"Frank Drebin a nevem. Detektívfelügyelő vagyok a rendőrség Nagyon Különleges Ügyosztályán. Az utóbbi napokban a hetes szektorban egyre másra bukkantak elő manökenek meztelen holttestei. Sajnos én egyet sem láttam, mert a hatos zónában nyomoztam a tyúktolvajok…..
"Mondjuk ki már egyszer őszintén, hogy mi egyáltalán nem a kozmoszt akarjuk meghódítani, csak a Földet akarjuk kiterjeszteni a mindenség határáig, és nem tudunk mit kezdeni a másfajta világokkal, nem is kellenek azok nekünk. Nekünk csak tükrök kellenek. Kapcsolatokat keresünk, de…..
Christopher Nolan, Matthew McConaughey, űrhajó... Ezt nekem találták ki. ..
Nézni vagy nem nézni Pi élete 2014.08.27 20:37:02
Tizenegy Oscar-jelölés, négy díjazás és az óriási hype kezdetben jócskán megrémisztett. Elfogadtam magamban, hogy egy nagyszerű filmnek nézek elébe, de féltem, hogy annyira azért mégsem lesz jó... Minden létező spoiler-mentes véleményt elolvastam előtte, hogy…..
Josh Boone kegyetlen ember. Egy nagyszerű és szokatlan témából, valamint néhány jelenet okán feltételezem, hogy egy csodálatos könyvből sikerült egy olyan produktumot legyártania, ami bohócot csinál a daganatos betegekből, az író John Green-ből, a színészeiből, és nem utolsó…..
Nézni vagy nem nézni Comeback... 2014.08.26 10:25:05
Az úgy volt, hogy néhány éve előtört már belőlem a roham, hogy valami filmes dolgokkal kapcsolatos oldalon összegyűjtsem a gondolataimat, de végül időhiány miatt félbeszakadt. 2014. augusztus 25-i szent napon azonban újból nekikezdtem a Tumblr-n, amit egy egész napig majdnem…..
Modorosblog Kávémodor 2014.06.21 21:32:23
Talán gyorsabban közöltem a Facebookon, mint kellett volna (hiszen a poszt már a fejemben volt), de legalább kiderült: jó sokan gondoljuk ugyanígy - lesz is mit mesélni az unokáknak: volt egy 100+ lájkos posztom még 2014-ben! A boros- és a kézművessör-forradalmak után újabb…..
birorichard36 2014.06.22 16:17:20
@Brother Love: Ne csináld, sírok. :D
Amikor behallotta a telefonba az összevegyült szomszédok kérdését,hogy minek kérdez ennyi mindent ahelyett,hogy a kocsit küldené, lecsapta a telefont. Tisztelt Praxis blog.    Sajnos nem tudtam másképpen a történetem elküldeni,de bízom benne,hogy megkapod.A mai napon,…..
birorichard36 2013.06.23 21:01:12
@nomad: na jó, de hát ezt Pesten hogy oldod meg? Vidéken is jó, hogy x településnek van egy ICS, máskülönben honnan tudná xy állomáson a felvevő, hogy hol van a mentő, van-e még egyáltalán ilyen vagy olyan egység.
birorichard36 2013.06.23 21:03:13
@Dr.laikus PhD: létezik a főváros, meg jó sok régió, többnyire megyeszinten. van ahol több is, ahol leledzik nagyobb város is a megyeszékhelyen kívül. Nem tudom, mi volt ez a Sopron-Győr dolog, de hidd el, akik bent ülnek, többségük elég jól ismeri a várost és a környéket.
birorichard36 2013.06.24 11:20:02
@Dr.laikus PhD: Na igen. Ötletszinten létezik ez a koncepció, hogy ha jól tudom Miskolcról és Szombathelyről irányítanák az összes mentőt, de egyelőre nem nagyon hallani, hogy mikor és mi valósul meg belőle.
Nem ereszteném bő lére, de csak annyi, hogy sokszor lehet kapni idősebb kollégáktól, főleg bentről tippet, hogy közelíts meg egy olyan helyet éjszaka, hogy "XIII. vasúti töltés melletti őrbódé"...
Önmagáról, mint centralizáltságról lehet vitatkozni, hogy jó-e vagy nem, de jelenleg az irányítás pont annyira központosított, mint amennyire kell, hogy legyen. A két fenti városba való "költözésről" max azt tudom elképzelni, hogy ott vennék fel a hívásokat, amiket aztán továbbítanának a régiós irányító csoportoknak.
Látni itt azért sok mindent, de hogy Szombathelyről döntsék el, melyik autó hova menjen Pesten, az szerintem elképzelhetetlen.
Azt persze, értem, én hogy plusz kérdés, hogy "na de csókolom melyik város Thököly 12. előtt?", de azért nem egy megválaszolhatatlan kategória, a beteg élete, épsége meg pláne nem ezen a néhány másodpercen fog múlni.
Orbán Viktor a facebookon jelentette be: az EU letette a fegyvert, Magyarország minden fronton győzött!Gondterhelt arc, összevissza firkált konzultációs kérdőív, majd a miniszterelnök bátran ránk néz, szeméből sugárzik az őszinteség. Elmondja, hol vagyunk (hátha még mindig csak…..
birorichard36 2012.07.14 09:38:45
@Amidazophen: Na igen, ez már valami: Brüsszel letette a fegyvert!

És egyfolytában csak röhög!

Akár azt is bejelenthette volna a minelnök, hogy Barrosso mikor fog kanosszát járni a parlament lépcsőin, mielőtt személyesen tárgyalna az ország és az EU további kapcsolatainak fejlesztéséről Simicskával. Azután az imf negativ kamatra ad hatalmas, hosszúlejáratú kölcsönt az országnak, hogy minden iskolának jusson legalább 5-10 ló, a nevüket (és rendszámukat, mert majd lesz az is) rovásirással nyirják a tomporukra a gój motorosok.

Tessék mondani: lehet-e még ezt az országot normálisnak nevezni???

hát ezen könnyesre röhögtem magam :D
Régenmindenjobbvolt-rovatunk mai adásában elmesélem, hogy nagyjából másfél-kétévente rendszeresen előveszem a Starcraftet, és újra végigjátszom. Kívülről tudom már az összes pálya minden pixelét, hogy Kerrigan mikor mit mond, melyik átvezető animáció melyik pálya után…..
Praxis Megfulladt a babánk 2012.05.24 07:29:00
Tisztelt Praxis Olvasók! Négy éve az első igazi májusi meleg volt. A napi rutin szerint elvittem a lányomat iskolába, és nem ígértem meg neki, hogy én megyek érte, mert lehet, hogy délutánra már megszületik a kisöccse. Nagyon várta már, mi több, alig várta, hogy más menjen…..
birorichard36 2012.05.24 11:35:55
@kalandfereg: azért az otthonszülés kockázatai nem a ctg meglétének vagy hiányával kezdődik és zárul.
sterilitás, konzílium lehetősége, orvosi eszközök/műszerek, műtét. legalábbis az otthonszülés-ellenesek gondolom ezeket hoznák fel példának. kígyó-béka előtt még megjegyzem, hogy ha valaki túl van már x szülésen, és úgy gondolja, hogy nem kell neki a kórház, hát isten adta joga otthon szülni, ha az előírt intézkedéseket biztosítani tudja, de ha ott valami komplikáció lép fel, akkor ott két élet kerül nagy bajba.
Londonban működik egy úgymond különjárat részegeknek, a "Booze bus". A piás kocsi egy mentőautó, állami irányítás alatt, amit csak azért hoztak létre, hogy a londoni éjszaka kiesőit gyorsan a kórházakba tudják szállítani anélkül, hogy azt a helyi mentőszolgálatoknak kéne.…..
birorichard36 2012.05.22 09:19:42
@taxi33: a szerző nyilván arra gondolhatott, hogy inkább a taxi funkciója a nem beteg emberek szállítása, és nem pedig a mentőké. a részeg, mindent összehányó utasok természetesen nem való a taxiba.
épp a minap beszélgettünk egy ilyen autóról, akinek csak az ittas földönfekvők összegyűjtése volna a feladata, és bár tény, hogy laikusok nem mindig tudják (vagy inkább akarják?) megállapítani egy-egy ilyen embertársunkról, hogy beteg-e vagy csak részeg, azért nagy terhet venne le a mentőgépkocsik válláról, cserébe kevesebbszer jelentkezne kocsihiány.
Mo.- maga a spec. mentőautók ötlete elbukott (akartak kardiológiai, traumatológiai stb. felszerelésű, személyzetű autókat), de egy rendhagyó ilyen autó fővárosba, megyeszékhelyekre elmenne.
@sorica123: egyrészt megértem én, hogy könnyű áthárítani a felelősséget másra, hogy a "mentő majd tudja", merthogy ő a szakember, anélkül, hogy megnéznék a betegnek hitt személyt. de az általad említett tömeges alkoholmérgezésestől azért távol állunk, az esetek nagyobbik részében (10-ből 9) az ittas földön fekvő egyszerűen ittas földön fekvő, aki tud járni, akut egészségkárosodása nem történt, egyszerűen részeg, és leheveredett, egészségügyi ellátásra nem szorul. nem azt mondom, hogy ez egy jó dolog, de ez (hangsúlyozom, az esetek nagy többségében) szociológiai probléma. egyrészt azé, aki fekszik részegen az utcán, parkban, stb. másrészt meg akit ez zavar, és mentőt hív anélkül, hogy meggyőződött volna róla, hogy mi az ábra az illetőnél. a jól sikerült bulikon mikor egy-egy fiatal teleszívja a fejét, hogy azt sem tudja, melyik bolygón van, tekintsünk el, nagy ügy, előfordul, na ezektől tekintsünk el, nem ők teszik ki a nagy részét.