Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kirándulás

54 bejegyzést írt és 194 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
My Lai az amerikai hadseregnek a vietnámi civilekkel szembeni kegyetlenkedésének a szimbóluma, de az egyetlen ahol legalább kísérlet történt az elkövetők felkutatására és megbüntetésére...
Kirándulás 2021.11.13 09:35:24
@blaubner: Mit érdekli már őket, az össze ideköltözött európába.
Nem csak gyakorlatilag lehetetlen feltörni, de megjegyezhető is...
Kezdetben csak szimpla megfázásos tünetek, végtagfájdalom, kicsit kapar a torkom, sebaj. A jól bevált  kalmopirin, és huss, már meg is gyógyultam. Amilyen gyorsan jött, úgy el is múlik - szoktam mondani. Két nap múlva nem fájt ugyan már semmim, de valami azért nem volt kerek, valahogy nem akaródzott…..
Tavaly ősszel írtam azokról az észak-koreai gyerekekről, akik az ötvenes években Európa keleti blokkjában éltek és tanultak. Ittlétüknek lényegében a mi 56-os forradalmunk vetett véget. A kommunista Korea, de nyilván leginkább annak vezetője számára riasztó volt még a gondolat is, hogy az ideküldött…..
Az okostelefon vásárlás általában egy komoly beruházásnak számít, ami mögött összetett döntésmechanizmus áll. Akik szeretnek 3-4 vagy akár több évig is egy telefont használni, azok számára az új készülék kiválasztása nem egy egyszerű feladat...
Kirándulás 2016.07.23 13:49:24
Tvrtko egyszercsak úgy döntött, hogy bemondja az unalmast, ezért élő adásban sértegette a vasalt here tulajdonosát, miszerint egész életében az ellen küzdött, amit Berki a kamerák előtt produkál. Kétségtelenül látványos, esztrád kivonulás volt, hiszen tudhatta, hogy ezután nem lesz maradása a…..
Ugye ti is láttatok már férfiakat egyedül ülni a bárpultnál, ahogy éppen borongósan néz maga elé, vagy a pultosribancnak udvarol, esetleg hülyét csinál magából. Valamiért vannak olyan férfiak, akik meg vannak győződve arról, hogy a pult támasztása jó móka, sőt mi több jövedelmező lesz valamilyen…..
A spórolás egyik legfontosabb alapszabálya, hogy szinte minden újrahasznosítható! Remélem, ti sem dobjátok egyből a szemetesbe a boltban kapott, vagy rosszabb esetben megvásárolt zacskókat. Hiszen ezekkel még számtalanszor elmehetünk bevásárolni. Ezeknek a tárolása azonban komoly…..
(Történelmi pillanat: a blog első vendégposztja. A szerző Palotás Gábor kolléga – City Taxi). Először is megpróbáltam megbecsülni az Uber forgalmát. Állításuk szerint 80 ezer regisztrált felhasználójuk van. Ha ők havonta csak kétszer utaznak, 160 000 megrendelést feltételezhetünk. Átlagos 2500…..
A MOBILHÁLÓS KELEPCE Írta: Russel Brandom – Illusztráció: Cam Floyd - Fordította: Boosted (megtörtént események alapján…) 2008 május 6-án egy csomag érkezett a FedEx kaliforniai Palo-Altói raktárába, 68.000 dollárt tartalmazott. A bankjegyek a megadott utasítások szerint petróleumban lettek…..
Kövér László visszaállítaná a sorkatonaságot, az Országgyűlés elnöke szerint a sorkötelezettség eltörlése miatt kialakult helyzet orvoslásához sokkal több energiára lesz szükség, mint amennyit a sorkötelezettség fenntartására kellett volna fordítani.A házelnök szerint a terrorizmus és az illegális…..
Még szinte fel sem ocsúdtunk a kormány idegenellenes plakátjaiból, Orbánék máris újabb döbbenetes ötlettel borzolják a kedélyeket. A bevándorlás elleni harc jegyében négy méter magas kerítéssel zárnák le a szerb–magyar határt, amiről mi is megírtuk véleményünket.…..
Kirándulás 2015.06.21 06:15:02
Nem tudom, mi a jó megoldás, de azt tudnotok kell, hogy pl. olaszország déli részein (és egyre északabbra is) kezd a helyzet tarthatatlan lenni a polgári lakosság számára. Ilyenekre gondolj, hogy pl. a buszon, vonaton CSAK feketék, CSAK!! Nincs ülőhely, álló hely, de már a tekintetedet sem emeled fel szívesen... GOndolj bele, ha ez lenne a hetes buszon, vagy a Railjet-en... Nincs használható nyilvános vécé, nem tudnak az emberek sötétedés után beülni egy kávézóba, az utcára sem mehetnek, mert félnek, tartanak a menekültektől, akik - mint a zombik - mászkálnak lassan minden fele, és nyomasztóan sokan vannak. A hatóság atrocitás esetén teljesen tehetetlen, ha megerőszakolnak pl. valakit az utcán, egyszerúen nincs tettes, akit keresni lehet, iratok, arc nélküli emberek vannak csak, sokan, nagyon sokan. Már-már utópisztikus a helyzet, ami csak egyre romlik. És ez nem egy Orwell regény, hanem ez most élőben történik olaszországban. Egyenlőre csak ott... Ja, meg Debrecenben. Szóval nem tudom, mi a megoldás, kersítés, golyó, fogalmam sincs, de Európa helyzete ebből a szempontból érdekesen alakul mostanában.
És ami a legérdekesebb benne, hogy ez nem egy háború, ahol fegyvert fogsz és véded, ami a tied, hanem egy olyan invázió, ahol zömében békés emberek menekülnek érthető okból a hazájukból, de mégis nekem kell aggódnom, hogy "ha úgy alakul" és az én városomban kezdenek el egyre többen és többen lenni, akkor nem engedhetem ki a feleésgemet, a gyerekeimet az utcára, a játszótérre, stb., mert nekem lesz félni valóm. Mi a megoldás????
Diéta vs Sport, avagy melyik a hatékonyabb? A blogon rengeteg komment született már arról, hogy diétával vagy sportolással hatékonyabb fogyni, esetleg az együttes kombinációval. Egyszer és mindenkorra szeretnék pontot tenni erre a vitára, mert még mindig nagyon sok tévhit kering az…..
Folytassuk a képzelt panellakásunk felújítását, most már az építéssel. A lakásfelújítás technológiai sorrendjének megfelelően következik a víz-, és a villanyszerelés. Ezeket a szereléseket közkedvelten úgynevezett kiállásokra árazzák be a kivitelezők. A víz esetében…..
A Bakonyban sajnos számos repülőgép baleset történt. Közülük az egyik, ami 1973-ban esett meg a Herendtől északra lévő Hajag-tetőn. Három szovjet pilóta meghalt. A Vértes '73 nevű hadgyakorlat keretében szovjet pilóták akartak átrepülni a Herendtől északra lévő, 654…..
Kirándulás 2015.04.05 18:19:06
@Frederick Zoller: Ne gyalogos - katasztrófaturista - megközelítésben gondolkozz... Mentő, daru, stb...
Mivel az elmúlt pár évben a tavasz kb egy hónapig tartott, gondolom lassan mindenki begyújtja a rakétákat és belekezd legalább egy pár hetes szálkásításba. Van aki imádja, van aki utálja, de egy biztos... ha odateszed magad a diétád során és pár hét múlva visszanézed a 0.…..
      Topmodell volt. Most két gyermek édesanyja, feleség, üzletasszony. És, ahogy ez a kép mutatja: bevállalós is. A 48 éves Cindy Crawford ugyanis a Marie Claire áprilisi száma számára (sic!) vetkőzött le fehérneműre. Ebben semmi igazán különös nem lenne, ha nem retus…..
Kirándulás 2015.02.17 00:29:26
Több mint 317 ezer fővel az Egyesült Államoké a világ legnagyobb haditengerészete, amely jelenleg is közel 300 hajót és 3700 repülőgépet kezel. Nem akármilyen képet mutatunk az elmúlt több mint 100 évből. Az Egyesült Államokban október 27-én ünneplik a haditengerészet…..
Kirándulás 2014.10.15 22:11:56
Világnézet Leláncolt gázórák 2014.10.03 07:42:32
  Közben megtörtént, saját esetemmel vezetném fel Zsuzsa és családja kálváriáját, meg hogy minek rendszeresen a Tigáznak három ember egy állítólagos tisztességes eljáráshoz? A gázórákkal kapcsolatos bárminemű munkát egy ember kb. 5-10 perc alatt el tud végzi. Három ember…..
Kirándulás 2014.10.03 17:56:11
    Csöpög és csurog mindenfelé a görögdinnye, amikor eszed?   Kerüld el a sok ragacsos felület takarítását és tálald a görögdinnyét tisztán és egyszerűen.   Hogyan vágjuk fel a dinnyét?   Neked melyik dinnyeszeletelési módszer tetszik jobban?     Dinnye-diéta..
Hallották már Pixie Rose Curtis nevét? Nem. Nos, nem valamelyik világsztár színész vagy énekesnő az Instagram új szenzációja, hanem ez a kislány, akinek 28 ezer követője és (ami ennél is fontosabb) saját divatmárkája van. A jelenség mögött persze az anyuka áll, ami azért…..
Kirándulás 2014.08.14 20:50:56