Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nusss

14 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Kicsit több lesz a közeljövőben az elmúlt évtizedek katonáit, gyakorlatait, vagy éles bevetéseit bemutató poszt. Lesz közötte magyar vonatkozású is ígérhetem. Hölgyolvasóinkat kérem, hogy próbálják meg valahogyan túlélni ezeket a nehéz napokat. ;)" - Jtom A kis, vulkanikus Réunion sziget az…..
nusss 2015.06.11 21:59:36
@pitcairn: Hát a "kit vettek meg kilóra" dolgot inkább hagyjuk :)
az általad belinkelt programmal kapcsolatban nyugodtan kérdezz, én koordinálom itt helyben :)
Mellesleg a helyiek (amellett hogy büszkék arra hogy kreolok) franciának vallják magukat. Tehát nem igazán gyarmatosítás...
Jó, bizonyos csoportokban itt is van métropole - kreol ellentét de nem ez a jellemző.
Ugyanúgy "külső régiónak" (RUP vagy Outermost Region) számítunk mint a Kanári vagy az Azori szigetek...
Amúgy a képek nagyon jók. Vicces, hogy mennyit változott. Kb a Barachois szinte az egyetlen amit jelenleg felismertem a mostani állapotához képest...
nusss 2015.06.12 12:28:55
@pitcairn: Semmi gond :) ami azt illeti, a "csókos emberek"tekintetében alapban nem tévedsz:) Viszont nálam több szerencsés tényező is összejátszott:
- ezen a területen nehezen találnak helyi szakértőt, nem is találtak mást erre a pozícióra
- a férjem kreol, a család pedig az egyik legrégebbi itt (de Párizsban ismerkedtünk meg csak aztán ideköltöztünk) és após kicsit megmozgatta a szálakat,
- a jelenlegi főnökömmel évekig dolgoztunk együtt Budapesten és Párizsban is, így támogatta a jelentkezésem (ő itteni de évekig expatként élt Pesten)
Hát így valahogy :) :)
Elnézve a magyarországi időjárást, talán nem bánjátok majd a mai posztot, amely a Kanári-szigetekről érkezett. Hajni története egy vakmerő döntéssel indul és decemberi paradicsomszürettel ér véget, de közben kiderül az is, hogy van olyan: budapesti árak nyugati fizetések…..
nusss 2012.12.20 11:52:31
@Fransisco Miranda: Egyetértek. Bàr engem annyira nem zavart a korai sötétedés, az idei évi 300 nap pàrizsi esô és szürkeség annàl jobban. 3 hét elég volt hogy beleszeressek a szigetbe, a férjemnek onnantol nem kellett sokàig gyôzködni, mondtam, költözünk.

Amùgy nem tudom tudtàtok-e, hogy Franciaorszàg egyetlen Réunioni miniszterelnöke, Raymond Barre a Magyar Operabaràtok Tàrsasàgànak tiszteletbeli elnöke, felesége Hegedüs Eva a Màrai regények franciàra forditoja...

Hogy ne offoljak: a kanàris poszt tetszett. es totàlisan megértem az irojàt.
nusss 2012.12.20 12:10:34
@régebb óta vagyok Subban mint te: ez velem Tenerifén történt meg. A boltos kiscsaj spanyolul egy szot sem tudott. Csak angolul :)
nusss 2012.12.20 12:24:01
@Fransisco Miranda: Köszi :) Elôször La Montagne a csalàdnàl, aztàn valoszinü St Denis. Az àllàsinterjù St Paulban lesz, ha összejön akkor ott fogok dolgozni. Ha nem akkor màshol, vagy sajàt vàllalkozàst hozunk létre...:)
From: Vas Piroska Date: 2010/03/21 Subject: A Mi Hétvégénk után To: Hegedűs Dezső   Kedvesem!   Megkezdem levelem írását, mint rózsa a nyílását!   Még mindíg beleborzongok, ha eszembe jut a Szombat Éjszakánk! A végtelennek tűnő, Csodás Összefonódás és…..
Bajban vagyunk 2. A folytatás 2010.03.23 18:41:59
02Éldegéltűnk,a feleségem terhes lett,majd megszűletett a közös gyermekűnk.Ezidötájt könyörögte vissza magát a sogórom. Megigért fűt-fát,anyósom hajlott rá. Ez volt a furcsa. Közben kiderűlt,hogy az elözöleg emlitett örökség után apósom nem fizette ki az illetéket. Be…..
„Megszakítottam a kapcsolatot azokkal az ismerőseimmel, akiket nem szeretett, nem jártam többet bulizni, hozzá költöztem” - A lány mindent feláldozott férjéért, akit mindez teljesen hidegen hagy. A házuk is csak róla szól, a feleségnek mintha nem is lenne ott nyoma. A…..
nusss 2010.03.22 11:47:00
@Traktorka: evvel totalisan egyet ertek. Lehet, hogy a szulok (anyuka) szamara is "ciki" ha a lany visszamegy. Ezt nem tudhatjuk.
nusss 2010.03.22 12:53:17
@Rebelde: en sem szoltam bele :)

csak megjegyeztem, hogy van, akinek ezt jelenti, hogy "szeretet".
hogy kivulrol ezt en pl ugy itelem meg, hogy minden, csak nem az, az megint mas teszta. A nagyobb gond ott van, hogy ok el is hiszik, hogy ez tenyleg az. Persze, szivuk joga, de itt inkabb arra akartam ramutatni, hogy a kozfelfogas sok esetben meg tudja "mergezni" az emberek eletet. Mint ahogy az "attol vagyok no, hogy hazas vagyok" dolog is.Mintha ez valami erdem lenne. Csak mert a kornyezetem ezt hajtogatja, akkor "biztosan ugy is van".
nusss 2010.03.22 13:28:20
@Rebelde: persze :)
csak azt akartam ezzel mondani, hogy sokan belemennek hulye helyzetekbe pont azert mert "mit szolnak masok". Nyilvan en is szeretnek hazasodni, ha ugy erzem, de azzal az emberrel akivel tenyleg erdemes, es mert en szeretnem. Es magam miatt, nem masok miatt. De nem eletcelom, hogy csak azert legyen pasim, hogy hazasodjak, mindegy, mennyire szar az a kapcsolat, de a kornyezetem szamara addig nem vagyok no amig nem vagyok hazas. Vagy akar magam szamara, de a sajat fejemben a kornyezetem kivanalmait vetitem le. Ezert vannak olyan nok, akik az abszolute langyos vagy eppen borzaszto kapcsolatikhoz is ragaszkodnak foggal-korommel, en kicsit a posztironal is ezt ereztem, de lehet, hogy tevedek.
Nyilván el lehet mélázni azon, hogy "nálunk két nap után hogyan néznének ki ezek a bútorok, kik aludnának rajta naphosszat", és vélhetően Párizsban is csak a fotózás idejére sikerült bemutatható minőségben megtartani a kanapékat, a promóciós alagútberendezés ennek…..
nusss 2010.03.17 20:07:32
@espadazo - Játékbolt:: ugy szoktak :))

amugy: melyik reszen voltal Parizsnak, hogy ilyenek a tapasztalataid? Mondom, itt elek harom eve es ezek nekem uj dolgok amiket mondasz. Pedig koztuk elek, veluk dolgozom, jarok-kelek a varosban. (Ezt a nem mondom meg dolgot kulonosen nehezen tudom elhinni, mert velem olyan meg nem tortent, hogy ne segitett volna valaki. Maximum, hogy "nem tudom megmondani, kerdezzen meg mast...")

Az ettermekben sem voltak bunkok velem meg, ha igen oda tobbet nem mentem, de alap, hogy normalisan viselkedem veluk; es ha kell, elbeszelgetek a bevandorloval is.

Itt, ahol lakom, pont szemben van egy lakotelep, ahol nincs feher ember, a lenti boltban sincs egy se, ha lemegyek vasarolni, az elso kerdesuk, hogy hogy vagyok, segitenek pakolni, sot mikor el volt torve a kezem, meg a csomagot is segitettek hazacipelni...

Tavolrol, egy nap utan konnyu megitelni oket, de ennyi erovel ok is mondhatjak rank, hogy egy bunko paraszt nep vagyunk, csak mert pl talalkoztak egy BKV ellenorrel. Kb annyira lenne igazuk, mint most Neked...

Plusz, ha jobban belegondolok ha a magyarokat arrol itelik meg, hogy pl a Liszt Ferenc ter kavezoiban milyenek a pincerek, mi is szarul jartunk...
nusss 2010.03.17 20:38:02
@espadazo - Játékbolt:: Ha a Gare du Nord vagy a Gare de l'Est kornyeken volt, azon nem csodalkozom, de oda epeszu parizsi nem mereszkedik. Nem igazan jo kornyek. Ha valaki csak azt latja Parizsbol, annak nem is lehet jo tapasztalata. De ez kb olyan, mintha Budapestet arrol itelned meg, hogy milyen a Keleti Pu kornyeke (lepukkant).

A parizsban elo magyar meg inkabb a sajat szegyene. En sem tartom mindenkivel a kapcsolatot innen csak azert, mert magyar. Errol megitelni a franciakat es Franciaorszagot, haat... szerintem eleg fura. Merthogy o meg csak nem is francia volt... Az intelligencia pedig nem kotheto allampolgarsaghoz, nemzetiseghez.
nusss 2010.03.17 20:40:32
@supafreq: a zsebesekhez, ha magyarul vagy romanul szolsz, valamilyen oknal fogva mind erti... sajnos. Aki meg nem, az bosnyakul (szerbhorvatul) beszel. Multkor elkaptam egyet amikor a telefonomat akarta elemelni. A Gare de l'Est-nel, pont. Honfitarsunk volt. Nem vagyok ra buszke.
Egy nem túl következetes pasas, aki az egyik kezével a simogat, a másikkal meg bunkó és anyagias. Persze az éremnek két oldala van, de már az első parszt sms gyanús lehetett volna. 22 éves nő vagyok, ex 29éves. Az egyik közösségi oldal csajozós-pasizós alkalmazásán keresztül…..
nusss 2010.03.04 15:37:48
@rémTündér /beletemeti a felemást..../: ugyanez volt az elso gondolatom,; mikor elolvastam a posztot :)

Egyebkent az utolso mondat magaert beszel:

"Katona volt, de pszicho volt és leszerelték"

Amugy meg tuti, hogy kint is volt egy csaj, akinek mindig elsirta, hogy "milyen szar az elet a baratnommel, dehat tudod, ugy ramakaszkodik meg minden" a masik pedig oltogatta...

De amugy sok gerince lehetett a pasinak, ha ezeket mindig csak a telefonba hozta elo, nem pedig szemtol-szembe.

Amugy meg az elso sertegetesnel rab...ni a telefont, ha hiv nem felvenni, emiljet tiltolistara tenni, akkor nem tud sertegetni... ilyen egyszeru :)
„Miért aszexuális egy ilyen pasi??” – kérdi kétségbeesetten következő versenyzőnk, aki nemrég megismert egy csodálatos legényt, akit a humuszos tofu jobban izgat, mint a szex. Pedig a lány fülig beleesik, és a srác még csak nem is gondol többre barátságnál:…..
nusss 2010.03.03 09:58:45
@Dezsőjóska: Azert szerintem nem feltetlenul idiota, csak mas ertekrendu :) ha pasi lennek, es mondjuk nem az hajtana, hogy minel tobb lukat meghoditsak (tudom, ebbol mar eleve kiderul, nem vagyok pasi :))))) hanem olyanokat akikhez valami vonz is, akkor egy ilyen nyomulos csajtol akire ratukmalnak, es kepes belem esni ugy is, hogy nem ismer, menekulnek.

lefekudt volna o a lannyal, de azt megmondta elore, hogy nem kell neki kapcsolat vele. en ezt inkabb igy ertelmezem, kibuvo volt ez, majdnem mintha azt mondta volna a dugas utan, hogy "nem vagyok most kesz komoly kapcsolatra". Csak o meg a dugas elott akarta ezt tisztazni :) azt meg nem tudjuk, hogy massal sem, vagy csak konkretan a posztiroval nem.
nusss 2010.03.03 11:22:47
@Dezsőjóska: azert ha a posztiro tenyleg semmilyen szinten nem jott be a pasinak (azert egy dugas bejohetett volna, csak azt mar Vera nem akarta, o tobbet akart) akkor -meg ha nem kizart, hogy szervi vagy fizikai baja is van- nem feltetlenul az lehetett MOST es ITT az ok :) Tehat igazad lehet, hogy gaz ha kihagy egy tuti numerat, de en azt olvastam ki a posztbol inkabb, hogy:
- a lannyal nem akart komolyan egyutt lenni, de "tisztelte" (:))) ) annyira, vagy csak a kozos ismerosok miatt nem akart balhet, hogy megdugja aztan otthagyja egy masik sablondumaval (legalabb a lekoptatos szoveg "eredeti" volt)
- azert felajanlotta a szexet is, de a dumajaval pont azt hangsulyozta, hogy ha kell, a lany max fuckinbuddy es nem tobb. Ergo utana ne lepodjon meg, ha nincs rogton gyuru, hazassag, gyerekek :)
Hogy aztan miert nem akart komolyan egyutt lenni, arra meg mar tobb tippet is adtunk feljebb (lasd: tulzottan nyomult, ronda volt mint a bun, nem allt fel neki, latens buzi volt, stb)
Amugy meg -es ezt szinten nem tudom, mert nem vagyok pasi- de ha azert nem dugsz meg valakit, mert mondjuk abszolute nem jon be, de megsem akarod a szemebe mondani, hogy bocs de bunronda vagy/budos a szad/ketszer akkora vagy mint en akkor az szervi bajnak szamit?
Nem szakítás, hanem egy érthetetlen bizalmatlansági őrület. Nem volt szívünk kihagyni, úgyhogy mondjátok meg a fiúnak mit csinál rosszul, jó? Mostmár nagyon szeretném tudni, hogy miért hazudik minden nő! Tud itt valaki arra válaszolni, hogy miért nem találni egy őszinte nőt…..
nusss 2010.03.03 08:36:15
@hasznavehetetlen régensherceg: hat akkor tegnap este nyolc es tiz kozott nem volt erdekes komment :) nalam az egyik a felenel kettetorik, es utana csak a nagy feher lap marad rozsaszin csikkal az oldalan :)
nusss 2010.03.03 08:39:56
@Kedves Nard: koszi. eddig tuzroka alol neztem, lehet akkor az a baj
nusss 2010.03.03 09:01:56
@Kedves Nard: koszi, most mar mukodott :)
rajottem, hogy az irodabol el tudtam volna olvasni, ott IE van. csak kivancsi voltam a tegnapi vegkifejletre.
  Mo Dorka - aki nagy örömünkre szintén blogunk nevét viselő kedves követőinkhöz tartozik - egy novellának is beillő művet engedett át nekünk közlésre az utazók jellegzetes típusairól. A modoros utazó A modoros utazó görögbe, spanyolba vagy olaszba megy. Ha nemcsak…..
nusss 2010.01.15 12:06:23
@pavlovna: nagyon kemeny lehetett, irigyellek :)
nusss 2010.01.15 12:38:35
ok ok, jo tudom, hogy buli a honfitarsainkat szidni, meg tenyleg van egy tipikus "utazasi kulturank", de azert (evekig dolgoztam idegenforgalomban is) mas nepekrol is lehet sztereotipiakat gyartani...
a teljesseg igenye nelkul:

a fiatal "buliturista": altalaban angol vagy nemet (nagyvarosokban spanyol, olasz, esetleg francia "alfajai" is fellelhetoek, de ritkabb), 16-17 eves, a szulok ekkor kicsapjak valamelyik spanyol vagy gorog udulohelyre a haverokkal, hogy sikeresen tegye pokolla az ott nyaralo eletet. Addig sem kell otthon elviselni. Innentol kezdve ipari mennyisegu etilalkoholt kepes magahoz venni a nyaralas ideje alatt, altalaban keso delutantol mar alapoz, a party pedig hajnali ot korul csucsosodik ki, amikor az illeto fiatalember (kisholgy) a sajat okadekaban fekszik a szalloda elott. Vagy a folyoson. Addig persze lehetoleg visongatva, orjongve bulizik, es ugy is ter haza, amit folytat a szobajaban is, nehogy veletlenul a szalloban lakok aludni tudjanak tole. A nappalokat ezek utan vegigalussza, esetleg kinn a medence partjan (tengerbe be se megy)az elmaradhatatlan sorrel a kezeben, persze a feher bore az elso nap rongyosra eg, esetleg napszurast is kap, amitol aztan a nyaralas hatralevo reszeben a szobaban regeneralodik a buli utan. Este ujra kezdi, ilyenkor lehet pl. talpig puccba oltozott angol kiscsajokat (eskuszom, Kanari szk, nyar, 40 fok, kiscsaj tusarku csizmaban(!!!!!), hastopban, sonkakat kivillanto miniszoknyaban, bohockepure sminkelve) es kissracokat (atlageletkor 16 ev) latni, ahogy mennek bulizni. Nyaralas vegen faradtabb, mint mikor elment, es altalaban minimum 1 etelmergezesen (es/vagy alkoholmergezesen) atesik ez alatt.

A "bevasarloturista" - a learazasok kornyeken jelenik meg a nagyobb varosokban, altalaban spanyol, olasz nonemu egyedek. Gyakran macinaciban van, kozben persze hat kilo vakolat az arcan. Ismertetojele a 600 kilo szatyor amit magaval cipel, a vasarolt ruhak nagy reszét aztan egyszer (vagy annyiszor sem) veszi fel, elott-utobb valamelyik turiban kot ki. Az elso kerdese amikor megerkezik a varosba: hol/mikor lehet shoppingolni?

A francia turista: kulon kategoria, o az aki a jogaival mindenutt tisztaban van, es ki is koveteli maganak. Altalaban a csoportban mindig van egy, aki szinte semmivel sem elegedett (miert esik az eso, miert raz a busz, 5 percet kesett az idegenvezeto, kerem vissza a penzt, stb.)Viszont rendkivul erdeklodo tud lenni, kis fuzetkebe jegyzetel mindent amit az idegenvezeto mond...es rengeteget kerdez (ami miatt viszont az idegenvezeto nehezen tudja tartani a tempot)
Oltozeke: szinte tetotol-talpig Quechua bakancs-hatizsak-turanadrag-pulover, esetleg modosabbaknal Lafuma. Meg varosban is.

Idosebb spanyol turista: csak ennyit mondok "Condor Vacaciones" feliratu valltaska. Ossze sem lehet teveszteni. Egyebkent szinte mindig dragallja a belepodijakat, igyekszik mindent a legolcsobban meguszni.

Amerikai turista: fiatalabbja minusz tizben is vietnami papucsban, koszos labfejjel jarkal (felulrol azert jol fel van oltozve); esetleg nagyvarosban is turabakancs, turanadrag. Az idosebbeken baseballsapka, nyakba akasztos penztarca, kis egyen-nevtablak a polon/puloveren, nemelyik osszehajthatos kempingszeket visz magaval, hogy a magyarazatok alatt leulhessen. O is erdeklodo, bar nem jegyzetel ugy es annyit, mint a francia, de kerdezni sokat kerdez. Altalaban teatralisan sajnalkozik ha valamilyen szomoru tortenelmi esemenyrol beszelnek neki. Idosebbeknel alap meg a kabatzsebben megbuvo egydollaros-koteg, amit a borravalora szannak.

Hirtelen ennyi jut eszembe, de nemcsak a magyar utazot lehet kategoriakba sorolni, mindenutt vannak modorosok...
nusss 2010.01.15 19:20:33
@misbelief: ja, igen, ezt nem irtam le :)))) de talalo

vagy a masik amit nem mertem leirni mielott barmi negativ felhangja lenne, de nagy kedvenc: az izraeli (vallasos) turista akinek kikandikal a bazi nagy Pick szalami a csomagjabol...
Elvesztettem egy jó pasit, mert biztos arra gondolt, hogy ezt a balhés csajt jobb is elkerülni.A kép innenElveszíteni az újat a régi miatt! Társaim biztatására leírtam nem átlagos történetemet, mert kíváncsi vagyok mit szólnak hozzá a kommentezők.Egy elég hosszú…..
  No igen az utazás első pillanata... leszáll a gép, vagy éppen beér a busz, esetleg kavargunk a Boulevard Périphérique-en autóval? Térkép elő, most hogyan hova tovább? Szerencsésebb esetben jól felkészültünk, vagy éppen van velünk egy idegenvezető, aki kezébe veszi a…..
nusss 2009.10.05 14:42:21
@Ferenc53: Kedves Ferenc!
Koszonom szepen az eszreveteleket!
A szallast tudom, hol van, arra laktam majd' 1 evig, szerintem nincs egyaltalan rossz helyen, sot (hogy belulrol milyen, nem tudom). Ami jo benne, hogy nagyon sok minden konnyen elerheto (14es metro, RER C)- a Bibliothèque François Mitterrand megallo kornyeken talalhato. A repuloterrol a legegszerubben vagy ugy lehet bejonni, hogy RER Bvel a St. Michelig, onnan RER C-vel a Bibliothèque-ig, vagy a Châtelet-ig RER B-vel, onnan 14-es (vezeto nelkuli :)) ) metroval a Bibliothèque-ig.
Pont a kornyeken van egy hatalmas Monoprix, a metro mellett, este 10-ig nyitva, egy nagy Decathlon, meg szamos egyeb uzlet, kicsit feljebb, ugy 10 perc setara a kinai negyed ahol olcson lehet finomakat enni (feljebb az egyik postban irtam errol is). A 14es metro gyorsan es biztosan bevisz a kozpontba. Onnan ezerfelekepp tovabb lehet menni. Versailles-ba az RER Cvel erdemes onnan.

Remelem, tudtam segiteni
nusss 2009.10.14 22:40:25
@Ferenc53: Szia!

A metro vonalan mindig az alapzona (1-2) ervenyes. Parizson belul mindenhol, kulvarosban is ott, ahova a metro megy. Ha viszont RER-re szallsz, ott az alapjegy csak Parizs kozigazgatasi hataraig ervenyes. A szallasotok Parizsban van, a Marais negyed is. Minden, aminek az iranyitoszama 75-tel kezdodik.
Mivel az index Pàrizs forumàn felmerült ez a kérdés, és kaptam is néhànyat irànymutatonak, igy ùgy döntöttem, irok egy postot errôl is, hàtha hasznos lehet...Ha Pàrizsba érünk, amit szerintem mindenki észrevesz, hogy van abban valami, hogy a franciàk "tudnak élni". Ezt…..
Sikerült néhàny fényképet készitenem illusztràcionak, igy néhàny eddigi cikkhez is teszek képeket. Igy azért mégiscsak jobb... Jo olvasgatàst!..
"Pàrizs a divat fôvàrosa"-halljuk ùton-ùtfélen. De nemcsak a divaté. Ha jobban körülnézünk, sok érdekes dolgot talàlhatunk, amit otthon nem, vagy csak utànjàràssal. Meg persze, meg kell hagyni, a kaja sem utolso a rangsorban... Szoval, valamit vinni kell az…..
Ugy gondolom, ha utazunk, akkor ez örök "probléma" lesz, és marad... Fôleg, ha gyerekekkel utazunk, ilyenkor szinte biztos, hogy a lehetô legvàratlanabb pillanatokban kell wc-t keresni.Pàrizsban szerencsénk van... sok a nyilvànos, ingyenes mellékhelyiség. Vagy fizetôs, de a…..
 Családi dráma, nehéz mit mondani. Kedves Szakítós! Blogodat olvasgatva jutottam arra az elhatározásra, hogy a saját történetem is érdemes lehet a blogközönség figyelmére, így azt megosztanám velük. A történet tiniszerelemnek indult. Amikor megismerkedtünk én 14 ő 16 meg…..
Nos, errôl a helyrôl màr érintôlegesen irtam koràbban, a "mit és hol együnk" cimû bejegyzésben, de azota ismételten jàrtam ott, és tovàbbra is meg vagyok rola gyôzôdve, hogy igenis jo hely... érdemes meglàtogatni. Hogy miért? Nos, kiderül...Az étterem a Quartier…..
Ha többször jàrtunk màr Pàrizsban, akkor elôfordul, hogy ùj dolgokat is szeretnénk megnézni, kiprobàlni, olyat, amit eddig még nem, vagy ahol nem (vagy nem annyira) hemzsegnek a turistàk... Nos erre ajànlanék egy napi programot...A 7-es vagy a 10-es metro Jussieu megallojanal talaljuk…..
Természetesen Pàrizsba érve mindenkinek az elsô ötlete, hogy fel szeretne jutni az Eiffel torony tetejére. Szép a kilàtàs, no meg mégiscsak az Eiffel... Aztàn mikor odaérünk, könnyen lehet, hogy egybôl szivbajt kapunk, meglatva az alatta kigyozo tömeget. Kupaktanàcs összeül, no…..