Regisztráció Blogot indítok
Adatok
is

0 bejegyzést írt és 11017 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mire várunk fiúk? Ez így kőkemény bukta lesz… Az átlagos, magyar ellenzéki szavazó türelmes. Egy darabig. Azt is mondhatnánk kb. eddig. Ugyanis az előválasztást követő több hónapos tétlenség után mostanra eljutottunk oda, hogy a felmérések alapján már az ellenzéki szavazók fele sem hiszi el, hogy…..
Vajon mi a megoldás? Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
         Ha Orbánról az elkövetkező napokban kiderül, hogy megdugott egy struccot, az azért lesz, mert el akarja terelni a figyelmet arról, hogy een Hongaars parlementslid dat intussen al onstlag esetleg pikáns helyre dugta be a kis fütyijét, persze csak azért tette, ha egyáltalán tette (jogi…..
is 2020.12.02 17:44:40
@Kettes: a kommunikacios menekules Orbannak nem eleg. inkabb egjen ra barmi is kommunikaciosan, majd azt lekezeli, de a nyereseg jojjon be penzben, hatalomban. kizartnak tartom, hogy emiatt engedjen. felteve, hogy nem kapott figyelmeztetest, hogy van meg a tarban, es meg masok is bukhatnak. Deutschrol is nyilvan van mar egy dosszie, Brusszelben is hasznalhatta a farkat itt-ott.
is 2020.12.02 17:54:55
@Bayaz: a komcsik ugy omlottak ossze, hogy:
1. 1982-ben majdnem csodbe ment az orszag. kenytelenek voltak bevezetni a GMK-t, azaz a kapitalizmust
2. 1985-re a gazdasag beszolt, es a parlamenti valasztason a 386 kepviselobol 32 (35? 36?) ellenzekit sikerult bejuttatni. Nem tobbet, nem azonnal. De az emberek lattak, hogy van mar mas is, namecsak, amit a kocsik mondanak.
3. Ez a 32 kepviselo dolgozott, Kadar meg megoregedett.
4. Gorbacsov jott be kulfoldon
5. 1988. majusban Kadart kirugtak, es onnantol mar csak a spiral ment tovabb.

Ezt most vegyuk vegig:
1. Gazdasagi csod nincs, de sokan dolgoznak azon, hogy legyen, Magyarorszag nem tudjon a Covid-bol penzugyileg felallni.
2. 2019-ben volt egy onkormanyzati valasztas, es a falusi ember, aki 2006-tol 2019-ig csak azt latta, hogy minden faluban a kornyeken csak FIDESZ van, az most azt latja, hogy nem minden faluban van FIDESZ, lehet mas is.
3. Latszik a munka, legutobb 70-30 helyett 53-47-re hoztak maris a borsodi korzetet, es ez még csak megy tovabb.
4. Merkel, Macron, Biden egyik oldalon - Putyin Parkinsosnos a masikon. Nem kedvezo
5. ? Nem tudjuk, de hullanak mar ki Orban mellol a tartooszlopok, Varga Judit es Gulyas Gergely nem az a kategoria, akik megtartjak Orbant a hatalomban.
Egy nagyon jó barátnőm kevésbé optimális helyzete adta az ötletet ehhez a cikkhez, amin már egy pár napja rágom magamat. Flörtölni, bókokat kapni egy másik embernek tetszeni jó érzés, ezt senki sem tagadhatja. De belefér-e ez az ártatlan játék, ha valaki vár otthon, akinek mi vagyunk a…..
is 2020.11.07 13:20:01
Örülünk, Vincent? A helyzet 2020.11.06 11:30:59
          Amikor az ember a githubon nézi a bejövő párezres "batch"-okat éjjel fél ötkör, akkor baj van. És amúgy tényleg baj van, az amerikai republikánus vezetők egyelőre beálltak a konfabuláló idióta Trump mögé, nagyon kevesen merik kimondani, hogy ez az ember teljesen vállalhatatlanul…..
is 2020.11.06 14:31:10
@kemény keleti kommentelő: ennek sok oka lehet, kezdve onnan, hogy KIna egyszeruen letagadja, odaig, hogy nyaron nalunk sincs virus, ott meg folyamatosan nyar van (mondom, Kina letagadja), nem neztem Afrikat, de mintha ott se torne csucsokat a CoViD.
is 2020.11.06 14:34:00
@jotunder: de en nem erre reagaltam. hanem arra, hogy ha nem Trump a republikanus jelolt, akkor nem kapnak 70 milliot. ezert aztan egy republikanusnak teljesen logikus, hogy tamogatja Trumpot, ez a politika legalapvetobb szabalya: ha nepszeru, ha leszavaznak ra az emberek, akkor az jo. nem a vilagnak, nem az emberisegnek, hanem az en partomnak, azaz nekem. hulye lennek szembefordulni vele.
        Az utolsó két napon a megbízható (B+ vagy jobb) kutatók mérései.        Pennsylvania:    Hét mérés. A legerősebbnek az 1862 likely voter (LV)-s tegnapi Siena College/New York Times Upshot (A+)   ahol Biden 6 százalékkal vezet. Ma a Monmouth University (A+) két modellt nézett meg 502 LV-n,…..
      Mintha kínos lenne Bíró László képviselőjelölt úrról írni. Igen, ő az egyesített ellenzék jelöltje Tiszaújvárosban és hát szegény éppen antiszemita. Lehetne ő antikvitás, akkor a kvitások panaszkodnának, vagy antilop és akkor a Mészáros Lőrinc, de épp antiszemita ez a derék ember, úgyhogy…..
is 2020.10.10 18:23:20
@poszt: olvastuk TGM-et, meg az uj indexre besuvasztott Kobanyait is olvastuk, most meg ez. mind a zsido alapallast hozza, en hozzatennem a Biblianak az ujszovetsegi reszet, es a krisztusi tanitasokat:

- tekozlo fiu: ez a Biro fiu ket eve antiszemita bejegyzeseket tett (2db-rol hallottam, tovabba feltetelezni feltetelezhetem, ami a posztban van, de ez meg nem a Goebbelsi szint). namost en nem kovetem masodpercre a napjait, de ami eljut hozzam, aszerint eleg komolyan hatat forditott ennek. en ennek orulok, es nem sirankozok rajta.
- Szent Pal: ki megfordult a damaszkuszi uton. addig korbacsos adoszedo volt, onnan meg a szegenyek istapoloja. aki kereszteny erkolcsben nevelkedik, az ezt (is) vallja, van megfordulas.
- bunbanat es megbocsatas: ez a Biro fiu bizony nyilvanosan elismerte, hogy hibazott, es bocsanatot is kert. lehet a penitencian vitatkozni, de utana a feloldozast meg kell adni.

meg azt a praktikus dolgot is hozzateszem, hogy -SAJNOS!!!- Magyarorszagon a masik nem tisztelete a korszellem, a kultura, es az, hogy zsidozok, vagy ciganyozok, vagy libernyakozok, vagy nacizok, az kotoszonal nem tobb a legtobb embernel. van par ezer ember, akinel mind a negy veres dolog is lehet, es kepes lenne zsidot, ciganyt, libernyakot, vagy nacit olni (ciganyt olt is), de en azert meg hiszek a 99%-os tomegben. ott es akkor, Borsodban trendi volt zsidozni, jol felneztek a haverok rad a kocsmaban, es ennyi.

a par evvel ezelotti Biro ur tenyleg eleg kinos. a mostanit nem kovetem elegge, hogy tudjam, de eppen ezert nem is irok rola. viszont a fentiek szerint gondolom a helyzetet.
is 2020.10.13 18:24:58
@labrys: nagyon roviden: nincs tarsadalom Europaban, ahol a partokat csak a tagdijak tartjak el. nincs. meg lehet ezt a szokast valtoztatni, lehet USA vilagot csinalni, hajra, vagjal bele, de addig TE FOGADD EL a realitast, es a tenyeket. az idos nenik penze par millio forint havonta, pontosan 3 titkarnot, es egy autoba benzint lehet belole finanszirozni 2 telefon mellett. es ha majd belekezdesz ennek a helyzetnek a megvaltoztatasaba, akkor majd meghallgathatod a valaszokat: fizetek eleg adot. es igy is van, Europaban sokkal tobb adot fizetunk, mint az USAban, es elvarjuk, hogy abbol sokkal tobb kozossegi szolgaltatast kapjunk, mint az USAban. ezek TENYEK, nem vagyalmok.
is 2020.10.13 18:32:00
@4k1p0k: es ekkor, amikor te visszavonod magad ebbol a mocskos mai politikabol, akkor azokrol, akik reszt vesznek benne rogton meg es eliteled, hogy ok biztosan az onreflexio hianya miatt teszik. szoval egy tenyt, hogy ok ott vannak egy semmilyen alapon nem igazolhato okkal rogton el is itelted. na en mondok egy masik okot: szar a politika, mocsokos a kozeg, de ha meg o is, aki most csinalja, felreall, akkor aztan ki marad neked? nem lehet, hogy inkabb nemi tisztelettel kellene fordulnod azok fele, akiknek szinten van diplomaja, latod, ha nev nelkul olvasod a nyilatkozataikat, akkor el is fogadod, hogy ez kb. ertelmes is (nevvel termeszetesen ez nem megy), es megis hajlandok a FIDESZes mocskolodast is elviselni, hogy kepviseljek a nezeteiket, mikozben a FIDESZ minent megtesz, hogy ezek az emberek nemhogy elore ne jussanak az eletben, de meg meg is semmisuljenek minden modon?

akinek nem inge, ne vegye magara, en is sok megelheti politikust ismerek, de a 99% az olyan eros tulzas, hogy nem hagyhato szo nelkul.
        Írtam korábban a Johns Hopkins Egyetem kutatóintézetének előrejelzéséről. Azóta félelmetesebbé váltak a jóslataik Magyarországgal kapcsolatban. Ma aztán címlapon hozták le a lapok, hogy napi 220 halálesettel számolnak (ez így nem teljesen igaz, de mindenképpen 100 feletti értékkel).       …..
  Popper Péter az az ember, akire mindig is valóságos példaképként tekintettem. A teljes életművében évtizedeken keresztül nem találtam egyetlen árva gondolatot sem, amellyel vitám lett volna. Egészen mostanáig. A napokban futottam bele Felcserélt szerepek című előadásába, melyben kitér az…..
is 2020.09.09 17:06:55
@leponex: ugye, ugye. en megmondom neked: eloszor megismerek egy embert. ha ugy altalaban kiderul, hogy okos, ertelmes, bolcs, akkor adok a szavara. Namost Czeizel, Ranschburg, Popper, es tavolabbrol akar Vago Istvan, nos ok okos, ertelmes emberek. Hat most mondd, mindegyiknek ugyanazzal az emberrel van baja. Namost en nem azt kovetkeztetm ebbol, hogy akkor MIND, egyszerre meghulyult, hanem azt, hogy ezek az okos emberek csak mondanak valamit, amit erdemes am megfontolni. Neked se tanacsolok mast, mert egyre hulyebben veszi ki magat, ahogy egyre tobb Orban-kritikusrol probalsz dehonesztalot mondani. Nem te pisilsz veletlenul a szellel szemben?
is 2020.09.09 17:16:30
@komolytalan samu: rajta van a Wikipedia oldalan is, szoval ismert. Ez nalam olyan, mint a Dante Pokolban az elso kor: ott acsorognak, akiknek pechjuk volt, es Krisztus elott szuletven nem kereszteltek meg oket, es igy nem juthatnak a mennyorszagba. Igen, elt es dolgozett pszichologuskent a rendorsegen a 60-as evekben. Nem orulok, nem tetszik, de elni meg kell. Ma, mikozben ez az oktatasi rendszer, es rengeteg iskolaigazgatoi botranyrol olvasni, attol meg ha valakinke az van a CV-jeben, hogy es 2010 utan iskolaigazgato volt Orban alatt, az meg onmagaban nem eleg ahhoz, hogy fujoljak ra.
is 2020.09.09 17:19:35
@G. Nagy László: ne ragadtasd el magad. ez egy annyira trivialis bemondas, hogy megy ez ateistaval, tetszoleges vallassal, foglalkozassal, akarmivel is. probald ki. hogy mast ne mondjak, Immanuel Kant pl. ugyanezt mondja a hires mondasaval: Szabadsag = Felismert szuksegszeruseg.
A közelmúltban jelent meg Mike Shellenberger új könyve: Apocalypse Never, magyarul: Soha el nem jövő világvége. Miért ártalmas a környezetvédelmi alarmizmus mindannyiunk számára alcímmel. A neves aktivista azzal döbbentette meg a zöld társadalmat, hogy bocsánatot kért a nevükben is a klímaváltozás…..
is 2020.09.03 18:43:54
En nem vagyok sem ellenzoje, sem tamogatoja semminek, viszont a szamok a barataim, es a szamok nem hazudnak. A cikkben van nehany szam, de a legkezzelfoghatobb az ez:

"100 per cent renewables would require increasing the land used for energy from today’s 0.5 per cent to 50 per cent." - Ezt gondoljuk vegig: mi foglalja ma a teruletet: a banyak (olajkutak etc.), a csovezetekek, az eromuvek, a villanyvezetekek. Ehhez kepest mi foglalja a teruletet a megujuloknal? Hat a tengeri szeleromu, az nem. Az arapalyeromu sem. A geotermikus az nem jobban, mint a banya. A napelemet siman olyan hegyoldalakba rakhatjuk (az epuletek tetejen tul), ami nem szamit extranak a mezogazdasag szempontjabol, de a turizmust se nagyon zavarja. Foleg a sivatagba rakott napelemek, ahol a kutya se jar; a sivatagot siman telerakhatjuk. A napelemes technologia egyebkent fejlodik, tehat egyre kisebb teruleten termelunk egyre tobb energiat, es meg egyszer: a haztetok fognak rengeteg aramot napelemes aramot termelni, ami 0 teruletet jelent. En megeszem a kalapom, ha a fentiek alapjan az 5% szarazfoldi terulet kijon. Ez tehat szintiszta valotlansag.

Vegyunk meg egy masikat:
"Carbon emissions are declining in most rich nations and have been declining in Britain, Germany and France since the mid-1970s"

Ez ugye nem szamszeru kozles, hanem csak mennyisegi. Elsokent is nem tudjuk, hogy mire vetitve: 1 EUR GDP-re, 1 fore, abszolut szamban az egesz orszagra? De van itt egy erdekes adat: a 70-es evek kozepetol. Miert pont ez a datum van itt? Azert, mert a szenbanyaszatot akkor valtotta ki a gaz (Thatcher zarta be az angol banyakat). Ami rogton levitte az emissziot jocskan. De vajon igaz-e, hogy a 80-as evek kozepetol is csokkenes van? Nem, nem igaz. Az EU-nak van egy celja, es az a cel 1990-hez van rakva, es tobb orszag a kozeleben sincs a vallalasanak, es minden evben kozlik, hogy csak NOTT a kibocsatas. Tehat volt egy massziv csokkenes 1970-80 kozott, azota pedig ha van is, az nem meredek, es nem is allando. Es ezt adja el ugy a konyv, hogy 50 eve egyfolytaban es csokken, na es akkor bizonyara mar magatol is rendben van. Ez szintiszta felrevezetes, buveszkedes a statisztikaval.

Na es innentol mindegyik tovabbit is ugy erdemes olvasni, hogy hol es mivel is akar felrevezetni. Es a legtobbnel meg is lehet majd talalni. Van az a penz, hogy 30 ev zoldmunkaba belefaradt aktivista biztositani akarja nyugodt nyugdijas eveit, es nevet adja egy ilyen konyvhoz...
  „Amilyen az Adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten. Ezek nem finnyásak. Vidnyánszky Attila lett a Színművészeti ura. Kultúrharc a javából. Pusztuljon a nyitott, szabad művészet és kultúra! Jöjjenek a pártkatonák! Lehet így is. Most nincs mit tenni. Készülni kell. Vidnyánszky és társai addig…..
is 2020.08.31 17:22:45
@Dickon: "Ahogy 1994-ben sem volt," - bizonyara vannak itt tortenetek, de az 1994-es parlamentben az ellenzek megkapta az egyharmados jogositvanyokat; a kozteveben Orban Viktort lehetett nezni, es hallgatni, az onkormanyzatokat nem szopattak, a valasztasokon volt plakathely mindenkinek stb. nem, nem tudom alairni, hogy a ketto ugyanaz.
is 2020.08.31 17:24:25
@Kettes: alig par embert akarsz ehhez a tortenethez babfigurava tenni. kezdjuk ott, hogy Gyurcsany elmenne-e kozt. elnoknek?
is 2020.08.31 18:04:01
@Hepci: Hat ahonnan te nezed, onnan biztos. De az, ahonnan te azt nezed, az teged is minosit. Szerintem nem erdemes ott maradnod, ahonnan ez igy latszik.
Sakkozz mindennap! Most nevetek! 2020.08.28 05:59:54
Nagyon nehéz, nagyon szerethető feladvány! Ezért érdemes sakkozni! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Ti sem találjátok őket? Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Örülünk, Vincent? 1975 vs. 2020 2020.08.22 13:33:29
       Pattognak itt a kedves kommentelők, hogy miért fogadta el a Szemerédi a díjat Orbán Viktortól, hiszen azzal csak fényezi a rezsimet. Bayer keménykedik, hogy 1975-ben Székely Gábor mondott valami  beszédet az MSZMP XI. kongresszusán. Az a Székely Gábor, aki egy teljesen random nyolcvanas…..
is 2020.08.24 09:36:50
@labrys: "szabad-e személyes hitelükkel legitimálniuk például az Orbán-rezsimet"

Hat szerintem a dijat el kell fogadni, mert az en CV-mben csak az lesz benne, hogy van egy ilyen dijam, az nem, hogy kitol kaptam, illetve Magyarorsag Koztarsasagi elnoketol kaptam, annak neve ugyse erdekes.

Tovabba a dij de jure nem politikai dij, nem politikai munkaert adjak. Az indoklasaban sincs egy szo politika sem. Akkor nem kell ide politikat keverni.

Viszont a dij koruli tetszoleges megnyilatkozasban elmondhatom, hogy nem tetszik a rendszer. Ha nem vagyok kozszereplo, akkor azeert a felelossegem a kialakult rendszerert csak korlatos. Es azt mar hadd donthessem el en, hogy mennyire akarok kozszereplo lenni. Pont a visszautasitassal lennek jobban kozszereplo, mint az elfogadassal.
is 2020.08.24 18:21:51
@labrys: "Egy ÁLLAMI kitüntetés, amit az adott állam KORMÁNYA oszt ki,"

Addig rendben van, hogy allami a dij, de a Koztarsasagi elnok osztja ki, nem a Kormany. Rendes orszagokban az ALLAM nem resze a politikanak, a Koztarsasagi elnok pedig semleges. Kepzeld el, hogy utalod Boris Johnsont a Brexit miatt, de a Kiralyno adna neked valami tudomanyos idjat, netan Sir-re utne. Mit mondasz?

De nem akarok formlitasoskodni. A tartalmi helyzet az az, hogy fiatalabb koromban jobban osztottam a velemenyed, de ma meg mar a sajatomat osztom jobban. De nem vagy-vagy alapon, hanem inkabb-kent. Ez nalam mar mennyisegi kerdes is, nemcsak minosegi. Sztalintol vagy Hitlertol elfogadni valamit, TUDVAN, hogy mit tett, az mar nekem se ferne bele.
is 2020.08.24 19:46:44
@MadMary: Hat ide jutottunk. Ez volt az utolso blog, ahol az emberek megadtak egymas velemenyenek a tiszteletet, megha nem is ertettek vele egyet. Fenntartom a velemenyem, ilyen alpari kommentek nekem mar nem osztanak.

Tartalmilag nyilvan a RENDES szo elkerultge a figyelmedet, es helybol bekepzleted, hogy en rendes orszagnak tartom Magyarorszagot. Dehat pofara estel. Ott volt a rendes szo, es nem, nem tartottam rendes orszagnak Magyarorszagot. Most aztan rohoghetsz tovabb ... magadon.
Kapjátok össze magatokat! Sötét lép! A megoldásokat a hozzászólásokhoz várom!..
Tudom, másoknak kész válaszaik vannak olyasmire, amiről keveset vagy semmit se tudnak, vagy amiről tudhatnának, de arra sem emlékeznek. Nekem nincs. Akart a fene erről írni, de az emlékezetkieséses magyar közéletben muszáj. Felőlem mindenki azt gondol a történetről, amit akar, de pusztán a…..
is 2020.07.26 14:20:24
@A kiló nem százat jelent.: Itt a hezag, amit ket nyilatkozat tolt ki reszben:
Erdelyi Supernem: valtson az index foszerkesztot - ez Dull allaspontjat erositi, de Supernem nem kormanyzati szocso, allitolag.
Szombathy Pal: Egy szettarto, szerencsetlen, balfek kommunikacios spiral alakult ki Dull es Bodolai kozott - ez Bodolai allaspontjat erositi
Meg mindig nem vagyunk elorebb.
is 2020.07.26 14:24:08
@Ad Dio: na, megvagyunk. szoval LESZARAST SEM kapott. nem utasitottak el, nem mondtak, hogy ilyet nem lehet. de valami oka van. ... oka van ... oka van ... en biztosan jol csinalom ... bennem nincs hiba ... oka pedig van ... na, akkor biztos az az oka, hogy a masik geci. igen, ez az ... mas nem is lehet.

Javaslom az Otodik pecset gyors ujraolvasasat, es magadat a fenykepesz helyebe kepzeleset.
is 2020.07.26 14:27:29
@Ad Dio: Meg egyszer. 2018-ban a szerkesztoseg KONKRETAN tett ki a ketrecen kivul kozeleti blogokat, valaszul arra, hogy a blog.hu (Gerenyi) meg bekussolt. Volt rola cikk is, kommunikacio is. Olyan nehez a tenyekkel szembenezni? Keressuk ki egyutt: media1.hu/2019/08/09/az-index-hu-szembemegy-az-indamediaval-a-velemenyszabadsagert/ . Na, annyiban korrigalni kell az emlekezetet, hogy e az onkormi valasztas elott volt 2019-ben, es nem a 2018-as elott.
       Kádár Barnabás, jövőkutató, adatelemző, a Momentum alapítója, aki a mesterséges intelligencia kihívásait vizsgálja anélkül, hogy tudná miről van szó (ennek bazmeg még lesz jelentősége), a Facebookon elmélkedett arról, hogy a nyugdíjasoknak talán nem kellene szavazniuk.       Próbálom…..
is 2020.07.19 19:22:23
@desvv: "hanem otthon a szülöktől. Tisztesség, a tanulás fontossága, "

igen, hogyan tovabb? ott egy gyerek, es nem ilyenek a szulei. mi legyen?

- oljuk le a gyereket is, meg a csaladot is. nehogy azt gondold, hogy ez nem egy nepszeru es tobbek altal szorgalmazott dolog. ez a hivatalos magyar kormany allaspontja is. jo, nem fizikailag, hanem penzugyileg: nincs adovisszaterites, mert az ilyen szulok halmaza, meg a szegeny szulok halmaza, az nagy kozos metszetes. marpedig Magyarorszagon a szegeny ember penzugyileg dogoljon meg.
- ne oljuk meg, de szarjuk le oket, az o sajat problemajuk, kapjanak valami csaladi potlekot. ez ugyan jol hangzik, csak a tortenelemkonyv szerint is nekik tobb gyerekuk lesz, mint a masoknak, a gyerekekbol ugyanilyen szulok lesznek, es aztan egy generacioval kesobb is ugyanott allunk, mint most.
- fokuszaljunk a gyerekre, es integraljunk, amilyen erovel csak birjuk. abszolut nepszerutlen allaspont ma Magyarorszagon.

neked melyik passzol a modelledbe?
is 2020.07.19 19:28:24
@desvv: "a most befizetett szját szétdobnánk tízmillió ember között, és nemcsak 4 millió fizetné."

ezt ugye nem mondtad komolyan? egy kiskoru gyerekes csaladban, aztan tokeletesen mindegy, hogy csak a szuloktol, vagy a kiskoru, nem dolgozo gyerekektol is beszedunk-e barmit is, hiszen a epnzt, amit elkoltenek, azt a kerso szuleiktol kapjak. a nyugdijat is az allam adja, ugyhogy ott is mindegy, hogy az allam altal odaadott nyugdijbol mennyi adot is szedunk vissza. ha tobb AFA-t szednel be a nyugdijastol, akkor magasabb nyugdijat is kellene fizetned, ugyhogy semmit nem takaritanal meg a 4 millional.

egy picit legyunk szamszakilag megalapozottabbak, mert a vegen meg elveszti a modelled a komolysagat ...
is 2020.07.19 19:30:41
@desvv: "de nem is használsz semmilyen közszolgáltatást"

tetelesen leirtam, hogy de, hasznalsz. nem olyan nehez elolvasni, es megerteni. nem ELSZ kulfoldon, hanem UTAZGATSZ kulfoldon. kozben a kiskoru gyereked itt jar iskolaba, orzi a rendor a palotadat stb. vedd komolyabban magad, legyszi.
   "Azok a világ élvonalába tartozó tudósok, akikért mindenhol két kézzel kapkodnak, nem bírják ezt a bizonytalanságot, és elmennek, a gyengék pedig itt maradnak. Azok, akik nemcsak híján vannak a külföldi állásajánlatoknak, de a teljesítményük tényleges nemzetközi mércével mérve elégtelen,…..
is 2020.07.06 09:15:39
@kemény keleti kommentelő: azert van egy olyan statisztikailag is nagyjabol igazolt velemeny, miszerint a kutatok 40 eves korukig jutnak uj eredmenyre, utana mar csak temavezetokent, csapatvezetokent publikalnak, aztan tanitanak, aztan poziciokat toltenek be. onnan latod, hogy elindult lefele, hogy elkezd aktivan tanitani.

A Nobel dijat is egyre tobbszor 20-30-50 eves teljesitmenyekert itelik oda, hogy te vagy a kivalo kutato. Praktikusan ertheto, meg magyarazat is van moge, de azert megiscsak nevetseges.
is 2020.07.07 02:16:26
@rikitikitevi: +1000. De azert remeljuk, hogy valosag nagybatyank neha meglatogatja ... talan meg Cseh Tamast is, ott, ahol most van.
Vannak persze ellenérvek, vannak akik szerint fizessen a katás, a 40% jogos, van pénze, minek sumákol? Fizessenek a gazdagok, ahogy az már lenni szokott. Nos, volt amikor a KATA értékhatára 6 millió volt, akkor az év elején befizettem vagy másfél millió plusszt az előző évre, ha az emlékezetem nem…..
is 2020.06.28 21:32:15
@Buchhalter: "Először is sokkal magasabb az adó mint nálunk."

Ezt ugye tudod, hogy nem igaz? Ha nem tudod, akkor felre vagy vezetve, ha tudod, akkor minek hazudsz? Az ado ugyanis nem az SZJA, hanem minden egyutt. Es kepzeld el, a bankadot is te fizeted, hiszen a bankok azt siman beepitik a te bankszamlad koltsegeibe. Ugye feltunt, hogy a bankado bevezetese utan 2-3-400%-kal nottek a havi koltsegeid? Hol a budos francba kerul egy banki utalas a vilagon 1 euroba? Sehol. tovabba a brutto bered is azert annyi, amennyi, mert a munkaltatodnal is vannak am adoterhek, es azt a te berkoltsegedbol mar elore leszedik. Ez is a vilagon az egyik legmagasabb. Na szoval, az adod az az SZJA+AFA (vilagcsucs)+kozvetett adok, mint bankado+telco ado+a berkoltseged azon resze, amit nem is latsz. Na ez egyutt PONT ANNYI, mint mashol Europaban, ha nem tobb. Megtenned, hogy tobbet nem irsz le ilyen hulyeseget?
is 2020.06.29 09:54:18
@Buchhalter: atvizsgalva az osszes ervedet az en reszletes leirasomra, annyit szeretnek mondani, hogy en biztos nem vagyok sotet adozas temaban. akarhonnan nezed, akar a szemely osszes adojat, akar az orszagos koltsegvetes GDP aranyos adobeveteleit tekintve, Magyarorszagon NEM alacsonyabbak az adok. mint mashol. tovabbi szep napot, vagy duzzaogast, ha neked az inkabb tetszik.
is 2020.06.29 16:40:27
@Buchhalter: "adóelvonás van bérekből "

mondom, te csak az SZJA-t latod. ennyit ertesz te az ADOkhoz. neked ado=SZJA. na, tenyleg, most mar komolyan mondom, hogy legyen ebbol eleg. orjongesz, meg ordibalsz, mint egy faba szorult fereg, de egy hangember vagy. te vagy sotet adougyekbol, ez most mar vilagos.
Elfogadhatatlan nekem mint adófizető polgárnak, aki az ellenzéket is finanszírozza, az a minősíthetetlen teljesítmény, amit a politikai térfélnek ez a fele nyújt. Olcsó kifogás erre a teljesítményre, hogy "de hát az ellenzéknek se (elég) pénze, médiája (sic!), se intézményes jogkörei, a rezsim…..
is 2020.06.24 07:41:07
@Galerida: nem egeszen. az ertelmes szavazok elore tudtak, hogy Orban ott fogja szivatni Budapestet, ahol tudja, es ez meg is tortent. ertelmes szavazo semmilyen igeretet nem vart Karacsonytol azon kivul, hogy a nyilvanossaggal fogja kozolni a kinzasanak pontos naplojat. ez meg is tortenik, nem tudnak elmenni szo nelkul, nem tudjak betorni a kinzok. viszont azt is tudtak az ertelmes szavazok, hogy ez az ara annak, hogy megbomoljon a NER, es tisztelik Karacsonyt, hogy ebbe igy beleall.

a gocpontrol te is ugy hallottal ujsagbol, mivel mas idosotthonokrol semmilyen osszehasonlithato hirt nem adtak ki, ezt viszont legalabb 3 ponton jol felfujtak, amennyire lehet, ezert sajnos ertelmes szavazo tudja, hogy erre hivatkozni rendes tenyek nelkul nem eppen az ertelem jele.
is 2020.06.24 09:42:40
@Budai Nagy Antal: "Hát olyan biztos nem,amiben apró antall zabrált villájából irányítják a "demokráciát"."

Legyen inkabb a Kadar balatonaligai udulojenek uj tulaja a hatalomban.

jaj, baratom, te azt hiszed, hogy ezzel barmit is mondtal. ilyen 80IQs lufikon eldegelsz, ez a szellemi betevo falatod, ennel egy icipicivel osszetettebb dolgok mar nem fernek el oda, ahova elvileg el kellene ferniuk. de nem. hat, boldogok a szellemi szegenyek.
is 2020.06.24 09:45:50
@HaFr: gyorsan beazonositottam az informaciot a valaszodban. 0%. gyorsan beazonositottam az erzelemtol futott szemelyeskedest. 100%. abban egyeterthetunk, hogy az az alja a vitakulturanak, ha gyorsan a masik szajaba adunk dolgokat, amiket nem mondott, aztan jol megcafoljuk, meg meg ra is teszunk par szemelyeskedo lapattal. az egesz, tokkal-vonoval hazugsag, az elso szavadtol kezdve. en biztos nem irtam, hogy minden fasza. optimista se vagyok. kritikat nem kerulunk meg, de az nem volt a cikkben, mert a kritikanak valami tenyalapjanak lennie kell, az meg a posztban nincs.